IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zizia_a wrote:ja podchodziłam w GynC do ivi i lutinusa brałam 3x2 wiec w sumie zabrałam 3 opakowania plus troche w 13 dni (6tabl. x 13 dni = 69 tabl a w jednym opakowaniu jest 21 szt.)
pozdr
Masakra... Ja mam brać 2 x 2 czyli 4 tabletki dziennie, wychodzi na to że starczy mi na szalone 16 dni. To daje 26 złotych dziennie. Znowu mi ręce opadły.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Czesc dziewczny ja nadal czuje sie dobrze, od czasu do czasu tylko w jajnikach mnie cos zakluje.
Dostalam zastrzyki z:
Neofolin i proluton 2 razy w tygodniu i tak chyba do 8tc.
Jeden lek jest po czesku, wiec nic nie moge o nim przeczytac, ale wiem , ze to estradiol . O 2 czytalam na tej stronce.
https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/neofollin-17298.html
http://www.ilekarze.pl/leki/p/proluton-depot/
Poczytalam troche o tych lekach, nie zastanawiam sie za duzo co i jak, mysle, ze lekarz wie co robi.
Mam kota w domu i mialam robione kiedys wyniki na toxmoplazmoze, wynik byl negatywny. Moj kot moze byc nosicielem, a wiec musze zachowac ostroznosc.
Dzwonilam do weterynarza i powiedzial, zebym nie sprzatala kuwety i myla rece po glaskaniu. Mam opcje oddac go do znajomych , ktorzy zaoferowali sie, ze go wezma , ale smutno by i bylo bez niego, wiec zostaje, chyba , ze sie jeszcze cos zmieni.Bede na niego uwazala
Co wy byscie zrobily na moim miejscu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:18
monia2015 lubi tę wiadomość
-
Altair wrote:Cześć!
Witam się na forum, bo dopiero się zarejestrowałam, chociaż podczytuję już od jakiegoś czasu. Jestem po pierwszym cyklu ICSI - powstały dwie blastki, niestety nie zostały z nami.
Teraz zbieramy pieniądze na kolejne podejście po wakacjach. Leczę się w krakowskim Parensie. Mam nadzieję, że rząd nie zlikwiduje refundacji leków, bo to by oznaczało dla nas kolejne miesiące czekania
Witaj Kochana, mniemam że się znamy z Bocianawysłałam Ci zaproszenie na priv
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Iva79 wrote:Czesc dziewczny ja nadal czuje sie dobrze, od czasu do czasu tylko w jajnikach mnie cos zakluje.
Dostalam zastrzyki z:
Neofolin i proluton 2 razy w tygodniu i tak chyba do 8tc.
Jeden lek jest po czesku, wiec nic nie moge o nim przeczytac, ale wiem , ze to estradiol . O 2 czytalam na tej stronce.
https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/neofollin-17298.html
http://www.ilekarze.pl/leki/p/proluton-depot/
Poczytalam troche o tych lekach, nie zastanawiam sie za duzo co i jak, mysle, ze lekarz wie co robi.
Mam kota w domu i mialam robione kiedys wyniki na toxmoplazmoze, wynik byl negatywny. Moj kot moze byc nosicielem, a wiec musze zachowac ostroznosc.
Dzwonilam do weterynarza i powiedzial, zebym nie sprzatala kuwety i myla rece po glaskaniu. Mam opcje oddac go do znajomych , ktorzy zaoferowali sie, ze go wezma , ale smutno by i bylo bez niego, wiec zostaje, chyba , ze sie jeszcze cos zmieni.Bede na niego uwazala
Co wy byscie zrobily na moim miejscu ?
Wiele kobiet w ciąży ma koty i nic się nie dzieje. Najważniejsze, żeby nie mieć styczności z jego odchodami, bo tak właśnie przenosi się tokso. A więc z głaskaniem, byciu lizanym przez kota lepiej uważać. Po prostu unikaj go...Iva79 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziesiątki razy tu był poruszany temat progesteronu i zamienników....
Ja od dr W kilkakrotnie dostałam już recepty na Utrogestan i problemu nie było.
Wychodził mnie po 30 zł/ opakowanie + koszt dojazdu do Czeskiego Cieszyna.
Beata.D, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Iva, w żadnym razie nie oddawałabym kota, nawet by mi przez myśl nie przeszło. Po prostu nie sprzątaj mu kuwety i nie daj się lizać po twarzy, myj często ręce i tyle. Swoją drogą, szybciej zarazisz się toxo od surowego mięsa czy nieumytych owoców niż od kota.
Mimbla, pamiętałam o tym Utrogestanie, ale nie miałam pewności czy to te same stężenia itp. co Lutinus. Następnym razem poproszę o receptę na Utrogestan i prześlę ją koleżance mieszkającej w Cieszynie, teraz już po zawodach. Dawkuje się tak samo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:42
Iva79, Asia_88 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Utrogestan w 1 kapsułeczce posiada 100 mg PRG.
Lekarz może Ci wypisać receptę nawet na 4-6 opakowań.
Pamiętaj tylko że ważność recepty w Czechach to 2 tygodnie od wystawienia.
Odpłatność 100%. -
hej dziewuszki:) jestem 2 dpt i jak narazie nie obserwuję żadnych objawów poza lekkim pieczeniem i kuciem w pochwie
Iva79 lubi tę wiadomość
-
a ja dziś zaczynam po raz pierwszy w życiu antyki - na wyciszenie:) W którym dniu cyklu byłyście w klinice na antykach? Podejrzewam, że na tej wizycie dr rozpisze mi stymulacje, dlatego zależy mi, żeby zapisać się konkretnie do dr M, nie innego. Kazał mi przyjść w 15 dc, ale jakby akurat w tym dniu nie przyjmował, to w których dniach mogę ewentualnie iść? 10-15dc czy lepiej 15-20dc? Czy to musi być 15dc i koniec kropka?
Peonia88
-
Mam kota, nawet w porywach do dwóch (mama mi czasem podrzuca swojego
) i nie mam zamiaru się pozbywać. Tak jak V. napisała, to nie od kotów ludzie się najczęściej zarażają toxo. Jedyne co, to warto zagonić kogoś innego do wymiany kuwety (częstej) i nie pozwolić kotu skakać po stole, blatach w kuchni itp.
Saramago, dzięki!V., Iva79, Mimi86 lubią tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
lilou wrote:a ja dziś zaczynam po raz pierwszy w życiu antyki - na wyciszenie:) W którym dniu cyklu byłyście w klinice na antykach? Podejrzewam, że na tej wizycie dr rozpisze mi stymulacje, dlatego zależy mi, żeby zapisać się konkretnie do dr M, nie innego. Kazał mi przyjść w 15 dc, ale jakby akurat w tym dniu nie przyjmował, to w których dniach mogę ewentualnie iść? 10-15dc czy lepiej 15-20dc? Czy to musi być 15dc i koniec kropka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:00
lilou lubi tę wiadomość
-
lilou wrote:a ja dziś zaczynam po raz pierwszy w życiu antyki - na wyciszenie:) W którym dniu cyklu byłyście w klinice na antykach? Podejrzewam, że na tej wizycie dr rozpisze mi stymulacje, dlatego zależy mi, żeby zapisać się konkretnie do dr M, nie innego. Kazał mi przyjść w 15 dc, ale jakby akurat w tym dniu nie przyjmował, to w których dniach mogę ewentualnie iść? 10-15dc czy lepiej 15-20dc? Czy to musi być 15dc i koniec kropka?
Mi kazał przyjść po wzięciu 15 tabletki ☺ i dostałam wtedy gonapeptyl co drugi dzień w sumie 8 zastrzyków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:13
-
lilou wrote:amygdala, a ten gonapeptyl, to już stymulacja? Też jesteś z Gyncentrum?
Jeśli pójdziesz 14,15,16,17 dnia nic się nie stanie ☺
-
Dziewczyny, właśnie dowiedziałam się jaki mam wynik estradiolu i wpadłam w lekką panikę... tylko 561
przecież to by oznaczało tylko 2 dojrzałe komórki na 14 pęcherzyków, to możliwe? Po długim protokole miałam też 14 pęcherzyków, 9 dojrzałych komórek a estradiol prawie 3000. Możliwe, żeby to były inne jednostki? Ręce mi się trzęsą. Przy dwóch komórkach z naszym nasieniem możemy nie mieć ani jednego zarodka do transferowania...
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc