WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    ja podchodziłam w GynC do ivi i lutinusa brałam 3x2 wiec w sumie zabrałam 3 opakowania plus troche w 13 dni (6tabl. x 13 dni = 69 tabl a w jednym opakowaniu jest 21 szt.)
    pozdr

Masakra... Ja mam brać 2 x 2 czyli 4 tabletki dziennie, wychodzi na to że starczy mi na szalone 16 dni. To daje 26 złotych dziennie. Znowu mi ręce opadły.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczny ja nadal czuje sie dobrze, od czasu do czasu tylko w jajnikach mnie cos zakluje.
    Dostalam zastrzyki z:
    Neofolin i proluton 2 razy w tygodniu i tak chyba do 8tc.
    Jeden lek jest po czesku, wiec nic nie moge o nim przeczytac, ale wiem , ze to estradiol . O 2 czytalam na tej stronce.
    https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/neofollin-17298.html
    http://www.ilekarze.pl/leki/p/proluton-depot/
    Poczytalam troche o tych lekach, nie zastanawiam sie za duzo co i jak, mysle, ze lekarz wie co robi.

Mam kota w domu i mialam robione kiedys wyniki na toxmoplazmoze, wynik byl negatywny. Moj kot moze byc nosicielem, a wiec musze zachowac ostroznosc.
    Dzwonilam do weterynarza i powiedzial, zebym nie sprzatala kuwety i myla rece po glaskaniu. Mam opcje oddac go do znajomych , ktorzy zaoferowali sie, ze go wezma , ale smutno by i bylo bez niego, wiec zostaje, chyba , ze sie jeszcze cos zmieni. :) Bede na niego uwazala :)

Co wy byscie zrobily na moim miejscu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:18

monia2015 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Masakra... Ja mam brać 2 x 2 czyli 4 tabletki dziennie, wychodzi na to że starczy mi na szalone 16 dni. To daje 26 złotych dziennie. Znowu mi ręce opadły.

NO NIESTETY IVI NIE JEST TANIE :(

PS. JA ZA LUTINUSA PŁACIŁAM 160ZŁ...

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altair wrote:
    Cześć! :) Witam się na forum, bo dopiero się zarejestrowałam, chociaż podczytuję już od jakiegoś czasu. Jestem po pierwszym cyklu ICSI - powstały dwie blastki, niestety nie zostały z nami.

Teraz zbieramy pieniądze na kolejne podejście po wakacjach. Leczę się w krakowskim Parensie. Mam nadzieję, że rząd nie zlikwiduje refundacji leków, bo to by oznaczało dla nas kolejne miesiące czekania :(

Witaj Kochana, mniemam że się znamy z Bociana ;) wysłałam Ci zaproszenie na priv

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Czesc dziewczny ja nadal czuje sie dobrze, od czasu do czasu tylko w jajnikach mnie cos zakluje.
    Dostalam zastrzyki z:
    Neofolin i proluton 2 razy w tygodniu i tak chyba do 8tc.
    Jeden lek jest po czesku, wiec nic nie moge o nim przeczytac, ale wiem , ze to estradiol . O 2 czytalam na tej stronce.
    https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/neofollin-17298.html
    http://www.ilekarze.pl/leki/p/proluton-depot/
    Poczytalam troche o tych lekach, nie zastanawiam sie za duzo co i jak, mysle, ze lekarz wie co robi.

Mam kota w domu i mialam robione kiedys wyniki na toxmoplazmoze, wynik byl negatywny. Moj kot moze byc nosicielem, a wiec musze zachowac ostroznosc.
    Dzwonilam do weterynarza i powiedzial, zebym nie sprzatala kuwety i myla rece po glaskaniu. Mam opcje oddac go do znajomych , ktorzy zaoferowali sie, ze go wezma , ale smutno by i bylo bez niego, wiec zostaje, chyba , ze sie jeszcze cos zmieni. :) Bede na niego uwazala :)

Co wy byscie zrobily na moim miejscu ?

Wiele kobiet w ciąży ma koty i nic się nie dzieje. Najważniejsze, żeby nie mieć styczności z jego odchodami, bo tak właśnie przenosi się tokso. A więc z głaskaniem, byciu lizanym przez kota lepiej uważać. Po prostu unikaj go...

Iva79 lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziesiątki razy tu był poruszany temat progesteronu i zamienników....

Ja od dr W kilkakrotnie dostałam już recepty na Utrogestan i problemu nie było.
    Wychodził mnie po 30 zł/ opakowanie + koszt dojazdu do Czeskiego Cieszyna.

Beata.D, Mimi86 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva, w żadnym razie nie oddawałabym kota, nawet by mi przez myśl nie przeszło. Po prostu nie sprzątaj mu kuwety i nie daj się lizać po twarzy, myj często ręce i tyle. Swoją drogą, szybciej zarazisz się toxo od surowego mięsa czy nieumytych owoców niż od kota.

Mimbla, pamiętałam o tym Utrogestanie, ale nie miałam pewności czy to te same stężenia itp. co Lutinus. Następnym razem poproszę o receptę na Utrogestan i prześlę ją koleżance mieszkającej w Cieszynie, teraz już po zawodach. Dawkuje się tak samo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:42

Iva79, Asia_88 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utrogestan w 1 kapsułeczce posiada 100 mg PRG.
    Lekarz może Ci wypisać receptę nawet na 4-6 opakowań.

Pamiętaj tylko że ważność recepty w Czechach to 2 tygodnie od wystawienia.

Odpłatność 100%.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Jak Twoje samopoczucie? :)

• monia2015 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki:) jestem 2 dpt i jak narazie nie obserwuję żadnych objawów poza lekkim pieczeniem i kuciem w pochwie

Iva79 lubi tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lilou Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zaczynam po raz pierwszy w życiu antyki - na wyciszenie:) W którym dniu cyklu byłyście w klinice na antykach? Podejrzewam, że na tej wizycie dr rozpisze mi stymulacje, dlatego zależy mi, żeby zapisać się konkretnie do dr M, nie innego. Kazał mi przyjść w 15 dc, ale jakby akurat w tym dniu nie przyjmował, to w których dniach mogę ewentualnie iść? 10-15dc czy lepiej 15-20dc? Czy to musi być 15dc i koniec kropka?

Peonia88
  • Altair Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kota, nawet w porywach do dwóch (mama mi czasem podrzuca swojego ;) ) i nie mam zamiaru się pozbywać. Tak jak V. napisała, to nie od kotów ludzie się najczęściej zarażają toxo. Jedyne co, to warto zagonić kogoś innego do wymiany kuwety (częstej) i nie pozwolić kotu skakać po stole, blatach w kuchni itp.

Saramago, dzięki! :)

V., Iva79, Mimi86 lubią tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny upewnilyscie mnie, ze dobrze robie :)

V., Mimi86 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    a ja dziś zaczynam po raz pierwszy w życiu antyki - na wyciszenie:) W którym dniu cyklu byłyście w klinice na antykach? Podejrzewam, że na tej wizycie dr rozpisze mi stymulacje, dlatego zależy mi, żeby zapisać się konkretnie do dr M, nie innego. Kazał mi przyjść w 15 dc, ale jakby akurat w tym dniu nie przyjmował, to w których dniach mogę ewentualnie iść? 10-15dc czy lepiej 15-20dc? Czy to musi być 15dc i koniec kropka?
    Ja co prawda nie jestem z gynecentrum ale w klinice w której się lecze takie wizyty sie planuje między 18-20dc. Ja osobiście byłam w 17dc. Chodzi chyba o to żeby to jednak była druga połowa cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:00

lilou lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli będę podchodzić do in vitro to lekarz kazał mi się zjawić w klinice między 2-5 dniem brania tabletek anty

lilou lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:

Mi kazał przyjść po wzięciu 15 tabletki ☺ i dostałam wtedy gonapeptyl co drugi dzień w sumie 8 zastrzyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:13

zem3df9hunlqvfmi.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala, a ten gonapeptyl, to już stymulacja? Też jesteś z Gyncentrum?

Peonia88
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    amygdala, a ten gonapeptyl, to już stymulacja? Też jesteś z Gyncentrum?
    Nie, z Invicty. Gonapeptyl tez jest na wyciszenie dopiero potem tzn. Tuż po miesiączce dostałam Menopur (właściwą stymulacja).
    Jeśli pójdziesz 14,15,16,17 dnia nic się nie stanie ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dowiedziałam się jaki mam wynik estradiolu i wpadłam w lekką panikę... tylko 561 :( przecież to by oznaczało tylko 2 dojrzałe komórki na 14 pęcherzyków, to możliwe? Po długim protokole miałam też 14 pęcherzyków, 9 dojrzałych komórek a estradiol prawie 3000. Możliwe, żeby to były inne jednostki? Ręce mi się trzęsą. Przy dwóch komórkach z naszym nasieniem możemy nie mieć ani jednego zarodka do transferowania...

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. możliwe że to inne jednostki. Porównaj dobrze oba wyniki

age.png
‹‹ 3192 3193 3194 3195 3196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ