IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia wrote:Rozumiem z tego, że komórki niedojrzałe nie produkują estradiolu.
Nie ma takiego prostego przełożenia. Ja miałam estradiol 2500, a tylko 4 komórki dojrzałe i 11 niedojrzałych.
Podoba mi się program 2+1. W mojej klinice takiego nie ma, ale gdyby był, chciałabym skorzystać. To jednak daje chyba trochę komfortu psychicznego.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
V. wrote:Dziewczyny, właśnie dowiedziałam się jaki mam wynik estradiolu i wpadłam w lekką panikę... tylko 561
przecież to by oznaczało tylko 2 dojrzałe komórki na 14 pęcherzyków, to możliwe? Po długim protokole miałam też 14 pęcherzyków, 9 dojrzałych komórek a estradiol prawie 3000. Możliwe, żeby to były inne jednostki? Ręce mi się trzęsą. Przy dwóch komórkach z naszym nasieniem możemy nie mieć ani jednego zarodka do transferowania...
V., Konwalia lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Altair wrote:Nie ma takiego prostego przełożenia. Ja miałam estradiol 2500, a tylko 4 komórki dojrzałe i 11 niedojrzałych.
Podoba mi się program 2+1. W mojej klinice takiego nie ma, ale gdyby był, chciałabym skorzystać. To jednak daje chyba trochę komfortu psychicznego.
Zapraszam na Slask5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Witam Dziewczyny
Iva nie oddawaj kotka, tak jak dziewczyny piszą bardziej zarazisz sie od nieumytych owoców lub surowego mięsa
niech mąż sprzata kuwete i juz bo to o kupki chodzi
moja przyjaciolka nie ma kota a toxo w ciazy miala, cala ciaze brala antybiotyk i tyle, dzidziuś zdrowy
V. podziwiam ciebie że idziesz na wesele po punkcji, ale ci wypadlo no
ale skoro tamta punkcje znioslaś dobrze to trzymam kciuki, żeby tym razem też tak byloco do estradiolu to moj gin mowil ze czasem wychodzi ze 100 pg na komorke wypada wiec mialabyś 6, nie zawsze jest to 300 na komorke:) trzymam kciuki
oj ja sie boje punkcji bo bardzo zle znioslam, mdlalam (gdzie o dziwo po tak ktorkim znieczuleniu nigdy nic mi nie bylo).
Co do lutinusa to ja za pierwszym razem tez go kupilam, sluchalam sie lekarza bo to moj pierwszy raz byl heh placilam 160 zl i wykorzystalam praiwe 3 paczki.
Tym razem odrazu zapytalam czy nie bedzie problemu zebym zamienila lutinusa na utrogestan, dr M powiedzial ze nie ma najmniejszego problemu, wiec a anstepnej wizycie
powiem zeby dal mi recepte
lilou a jednak juz @ przyszla, to twoj pierwszy raz? na 99% bedziesz szla krotkim protokolem bo z tego co widze dr M zaczyna od krotkich. mi kazal przyjsc pod koniec tabletek anty
wiec mysle ze powinnas isc miedzy 15 a 20 dc - ja tak bede szla.
ja jak dobrze pojdzie to @ dostane za jakies 12 dni wiec bdziesz duzo przedemnaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:12
V., Iva79 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Joanna85 wrote:V. nie denerwuj sie ja mialam niski estradiol a pobrano ok. 20 komorek z czego 10 bylo ladnych dojrzalych az lekarze na punkcji sie dziwili. Jak lekarz mi wyliczyl to gdyby sie tym sugerowac wypadaloby 50 pg/ml na jedna komorke. U mnie obraz usg nie korespondowal z wynikiami. Skontaktuj sie jeszcze dzisiaj z lekarzem jesli masz mozliwosc, jesli bardzo sie niepokoisz. Punkcja jutro wszystko sie okaze.3mam kciuki!
Dziękuję, trochę mnie pocieszyłaś... Chociaż i tak się martwię, z reguły to się sprawdza że 200-300 jednostek estradiolu = 1 dojrzała komórka. Ech... A ja głupia myślałam, że będę miała więcej niż 6 (tak jak tamtym razem) i walczyłam o zapłodnienie wszystkich. Już nie będę nigdzie dzwonić, wytrzymam do jutra. Tłumaczę sobie, że potrzebny jest jeden zarodek, że może on wystarczy, chociaż oczywiście mam schizy że nic się nie uchowa do transferu. Czas pokaże. Może się nie wykończę. Teraz, podczas drugiej procedury która nie idzie tak jak bym chciała wiem czemu dziewczyny robią sobie przerwę przed kolejnym podejściem. Tego się nie da znosić psychicznie tak raz za razem.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Vioris ja napewno bede brala 2+1 wiem jak poszla procedura za pierwszym razem (a taka bylam pewna ze bedzie ok
) wiec teraz taki program da mi luuuz psychiczny ze jak sie nie uda za pierwszym razem to świat mi znow nie legnie w gruzach jak wtedy.
-
Mimi, oby było tak jak piszesz. A co do wesela to trzymam się wersji, że tę punkcję zniosę przynajmniej tak samo dobrze jak tamtą. Tańczyć zapewne nie będę (co najwyżej kilka wolnych tańców), ale zależy mi żeby tam być.
Dziękuję dziewczyny, dobrze że można się tu wygadać i podzielić zmartwieniami, nikt nie rozumie tego tak jak Wy.Joanna85, Konwalia, Iva79 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. pamietaj ze dzis komorki tez dojrzewaja i jutro estradiol bedzie duzo wyzszy i wiecej ladnych komorek, zobaczysz
ja e2 wieczorem mialam 700 a na drugi dzien rano 1330 - tyle skoczyl przez jedna nocV., Konwalia lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj dowiedzialam sie ze odraczamy transfer. Estradiol za wysoki, progesteron 2,30 tez duzo, powiekszone jajniki i lekkie objawy hiperki-choc te juz ustepuja. Powiem szczerze ze nie rozpaczam z tego powodu, sama sugerowalam to lekarzowi zeby zaczekac 1 cykl bo jestem troche zmeczona psychicznie i fizycznie, szcegolnieze oprocz wolnego poniedzialku czyli dnia punkcji caly czas chodzialm do pracy a tam mimo ze praca biurowa to prawdziwy kocioł.
Poza tym jesli transfer mialby byc teraz na swiezo to lekarz od razu mi powiedzial ze niema mowy o podaniu 2 babelkow a mi na tymzalezy bo chcialabym blizniaki. Niekoniecznie mi sie to uda ale przynajmniej sprobuje.monia2015, Iva79 lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
V. wrote:Dziękuję, trochę mnie pocieszyłaś... Chociaż i tak się martwię, z reguły to się sprawdza że 200-300 jednostek estradiolu = 1 dojrzała komórka. Ech... A ja głupia myślałam, że będę miała więcej niż 6 (tak jak tamtym razem) i walczyłam o zapłodnienie wszystkich. Już nie będę nigdzie dzwonić, wytrzymam do jutra. Tłumaczę sobie, że potrzebny jest jeden zarodek, że może on wystarczy, chociaż oczywiście mam schizy że nic się nie uchowa do transferu. Czas pokaże. Może się nie wykończę. Teraz, podczas drugiej procedury która nie idzie tak jak bym chciała wiem czemu dziewczyny robią sobie przerwę przed kolejnym podejściem. Tego się nie da znosić psychicznie tak raz za razem.
V., Konwalia lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
dziewczyny a jak myslicie ktore zarodki wybrac na pierwszy criotransfer?
dwa 6A w 3 dobie? czy jedną blastke - wczesna blastocysta AB z 5 doby?
ja mialam pobrane 24 komorki, 20 dojrzałych estriadol ok 3000
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 20:09
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Joanna, możemy zawrzeć taką transakcję
Mimi, dziękuję, to pocieszające
Pysia, to daje 150 jednostek na komórkę, brzmi nieźle. I ciekawe od czego to zależy, ja ostatnio przy estradiolu 3000 miałam "tylko" 9 dojrzałych komórek. "Tylko" w porównaniu z Twoimi dwudziestoma3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. chyba najlepsza rada teraz to wyłączenie internetu albo prądu. Dziewczyny przytoczyły tak dużo przykładów... Nie da się przekalkulować jak będzie. Uratuje nas teraz tylko spokój. Już jutro się wszystkiego dowiesz. Tyle czekałaś na drugie podejście po tamtym felernym. Nie bazuj na domysłach, bo szkoda się stresować. Kciukam jutro za Twoją punkcję i czekam na informacje od Ciebie.
V., Anatolka, Mimbla, Joanna85, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Joanna85 wrote:Ja dzisiaj dowiedzialam sie ze odraczamy transfer. Estradiol za wysoki, progesteron 2,30 tez duzo, powiekszone jajniki i lekkie objawy hiperki-choc te juz ustepuja.
A co oznacza za duży progesteron? I kiedy jest za wysoki?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
vioris wrote:Dziewczyny czy Wy wszystkie podchodzicie w programie 2+1 (gyncetrum) lub innych programach w innych klinikach? Oczywiście oprócz tych, które są w rządówce.
Bo my mamy jeszcze ok tydzień na decyzję odnośnie tego programu 2+1, bo mamy umowę przywieźć na pierwsze usg i naprawdę mocno się zastanawiamy
Podliczyłam, że w najgorszym wypadku wykorzystując wszystkie 3 procedury koszty to ok 50-60 tys zł. Więc już wiemy, że na pewno nie jesteśmy w stanie tego zrobić. W związku z tym, czy jest sens brać taki program, jeśli wiem, że najprawdopodobniej już przy drugiej procedurze będzie problem finansowy, żeby ogarnąć leki?
Być może jeśli będą bez refundacji, to nie będziemy w stanie wcale podejść do tej drugiej a kasa będzie za drugą procedurę już zapłacona
Myślę, czy nie podejść normalnie do jednej procedury bez żadnego programu i jeśli by miała zostać refundacja to do drugiej. Koszty wychodzą takie same, ale w razie niepowodzenia nie dostaniemy tej trzeciej procedury gratis. Niby to gorzej, ale przy 3 procedurze znowu są koszty leków,criotransferów, leków po punkcji itd. Nie mamy skąd tej kasy wziąć, więc to trzecie gratisowe podejście w sumie nie miałoby jak być wykorzystane przez nas.Co o tym myślicie? Bo ja się biję ciągle z myślami
Czy któraś z Was pocdchodzi tak normalnie bez żadnych programów? Czy komuś się udało w pierwszej takiej procedurze?
Vioris, ja cie doskonale rozumiem, bo mam ten sam dylemat co ty. Tym bardziej, że nie wiadomo co będzie w czerwcu z tą refundacją leków, dotychczas wszystko nam zabierają i zmienia się na gorsze ;/
vioris lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Mimi86 wrote:Witam Dziewczyny
Iva nie oddawaj kotka, tak jak dziewczyny piszą bardziej zarazisz sie od nieumytych owoców lub surowego mięsa
niech mąż sprzata kuwete i juz bo to o kupki chodzi
moja przyjaciolka nie ma kota a toxo w ciazy miala, cala ciaze brala antybiotyk i tyle, dzidziuś zdrowy
V. podziwiam ciebie że idziesz na wesele po punkcji, ale ci wypadlo no
ale skoro tamta punkcje znioslaś dobrze to trzymam kciuki, żeby tym razem też tak byloco do estradiolu to moj gin mowil ze czasem wychodzi ze 100 pg na komorke wypada wiec mialabyś 6, nie zawsze jest to 300 na komorke:) trzymam kciuki
oj ja sie boje punkcji bo bardzo zle znioslam, mdlalam (gdzie o dziwo po tak ktorkim znieczuleniu nigdy nic mi nie bylo).
Co do lutinusa to ja za pierwszym razem tez go kupilam, sluchalam sie lekarza bo to moj pierwszy raz byl heh placilam 160 zl i wykorzystalam praiwe 3 paczki.
Tym razem odrazu zapytalam czy nie bedzie problemu zebym zamienila lutinusa na utrogestan, dr M powiedzial ze nie ma najmniejszego problemu, wiec a anstepnej wizycie
powiem zeby dal mi recepte
lilou a jednak juz @ przyszla, to twoj pierwszy raz? na 99% bedziesz szla krotkim protokolem bo z tego co widze dr M zaczyna od krotkich. mi kazal przyjsc pod koniec tabletek anty
wiec mysle ze powinnas isc miedzy 15 a 20 dc - ja tak bede szla.
ja jak dobrze pojdzie to @ dostane za jakies 12 dni wiec bdziesz duzo przedemna
Tak Mimi, @ zaskoczyła mnie trochę wcześniej niż planowałam, ale za to mogę zacząć już działać. To mój pierwszy raz i aż mi serce wali jak o tym myślę. Jestem dobrej myśli.
A jeśli chodzi o ten utrogestan, to ja mam zamiar od razu o niego prosić. Dobrze, że dr M nie robi problemów z wypisaniem tego leku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:16
Peonia88
-
Konwalia wrote:V. chyba najlepsza rada teraz to wyłączenie internetu albo prądu. Dziewczyny przytoczyły tak dużo przykładów... Nie da się przekalkulować jak będzie. Uratuje nas teraz tylko spokój. Już jutro się wszystkiego dowiesz. Tyle czekałaś na drugie podejście po tamtym felernym. Nie bazuj na domysłach, bo szkoda się stresować. Kciukam jutro za Twoją punkcję i czekam na informacje od Ciebie.
Ja miałam estradiol 5300 a pobrali 10 z czego 6 było podobno tylko dobrych do zapłodnienia -
Mnie z tym utragestanem czas trzyma...
jak to robicie logistycznie?,bo mnie dr M lutinus przepisuje w dniu punkcji i schodze na dol,kupuje lutinus i od nastepnego dnia po punkcji rano mam wziac.
Czechy mam kawalek,punkcje mialam w sobote wiec sila rzeczy nie dalabym rady
Kiedy Wam przepisuje ten lek?,w dniu punkcji.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-