IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Pysia o crio właśnie5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
hej dziewczyny,,, jestem 7 dni po transferze blastusia,,
strasznie mnie boli w pachwinach ,, wzielam nospe ale tylko troche przeszlo,,
od razu po transferze nie mialam zadnych objawow ,,moze tylko lekkie zaklucie ale to naprawde tak slabe ze moglabym powiedziec ze prawie zapomnialam ze mialam transfer..
oby tylko nie byly to bole na @,, bo przestalam juz wierzyc ... a czy probowalyscie robic testy domowe wczesniej niz wyznaczona data? -
Mnie wyszedł bladzioch 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka.
Dzień wcześniej beta wynosiła 25.07.
Jednak mojej znajomej sikacz pokazał kreskę dopiero przy becie ok 200 tak więc nic pewnego w tych sikaczachada03 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Dziękuję za pamięć dziewczyny
Jestem już po punkcji (i po przedweselnym makijażu
). Poszło sprawnie, poza obolałym podbrzuszem nic mi nie jest, przed chwilą łyknęłam paracetamol i liczę, że da mi ulgę. Pobrano 10 komórek, ale jeszcze nie wiem ile jest dojrzałych - może to i lepiej. Dowiem się w poniedziałek. Pozostało czekać. Mam nadzieję, że uda mi się nie rozmyślać o tym za wiele, bo już nic więcej nie mogę zrobić.
szurusiowa, Joanna85, _cherryLady, lawendowapani, Serducho, Tyszanka81, karina76, Iva79, Anatolka, amygdala, Beata.D, Lianna, Asiula86, pysia, Kava, Konwalia, gosia81, Anuszka, monia2015, Saramago, Tosia 1981, lipa, Mimi86 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V zobaczysz będzie bardzo dobrze! Teraz skup się na przyjemnosciach, niech Cię pięknie wymaluja i baw się dobrze!
Ja z kolei wczoraj 1dpt ogromny ból jajników po obu stronach, trwał około godziny, mąż chciał wiezc na SOR.. Ale ni spa i przeciwbólowe pomogły..martwię się ze tak mocno bolało..V. lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Tyszanka81 wrote:Pytaja.
Ja najpierw przed transferem mialam wizyte u M,ustalilismy jakie podajemy.
pozniej przy okienku pytala embriolog jakie podajemy...mysle ze podalam te same co z dr ustalilam.Aaa i zapytala jeszcze czy klej podajemy.To wszystko sie przed transferem pare minut przed transferem odbywalo.
Ostatnio o klej juz pytali jak dzwonili ile sie zaplodnilo.Nasza Marcysia jest już z nami
-
Kaczorek wrote:Mnie wyszedł bladzioch 9 dni po transferze 3 dniowego zarodka.
Dzień wcześniej beta wynosiła 25.07.
Jednak mojej znajomej sikacz pokazał kreskę dopiero przy becie ok 200 tak więc nic pewnego w tych sikaczach -
ada03 wrote:hej dziewczyny,,, jestem 7 dni po transferze blastusia,,
strasznie mnie boli w pachwinach ,, wzielam nospe ale tylko troche przeszlo,,
od razu po transferze nie mialam zadnych objawow ,,moze tylko lekkie zaklucie ale to naprawde tak slabe ze moglabym powiedziec ze prawie zapomnialam ze mialam transfer..
oby tylko nie byly to bole na @,, bo przestalam juz wierzyc ... a czy probowalyscie robic testy domowe wczesniej niz wyznaczona data?
Bedzie krocej_cherryLady, szurusiowa, karina76, Kaczorek, Anatolka, Lianna, Kava, Joanna85, Anuszka, monia2015, Tosia 1981, lipa, Asia_88 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
V będzie dobrze
wszystkie tu trzymamy kciuki za Ciebie więc inaczej być nie może &&&&&
Asia takie bóle się zdarzają,tym bardziej że ty o ile dobrze pamiętam jesteś po świeżym transwerze nie po crio.Jajniki mogą powoli się obkurczać po wyjęciu jajek stąd też mogą być te bóle.
W razie czego nospe stosuj,bo jest neutralniejsza od przeciwbólowych.Bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 14:34
V. lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Tyszanka81 wrote:Spytaj ktora nie robila
Bedzie krocejlipa lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
_cherryLady wrote:
dokladnie.
Ja mialam robic bete 10 dpt 3 dniowych a robilam test 7 dpt i to nie z porannego moczu i wyszedl +.[/QU
tak pytam bo czasem moga zafalszowac wynik bo jeszcze mamy w sobie stezenie tego hormonu po podaniu pregnylu czy ovitrelle kiedy zawczesnie probujemy robic sikacze,, ja dzisiaj 7 dzien po transferze pieciodniowej blastki wiec nie ukrywam kusi mnie zrobic test,,,nie mam mozliwosci zrobienia bety tutaj ,,wiec musze czekac do wyznaczonej daty... -
ada03 wrote:_cherryLady wrote:
dokladnie.
Ja mialam robic bete 10 dpt 3 dniowych a robilam test 7 dpt i to nie z porannego moczu i wyszedl +.[/QU
tak pytam bo czasem moga zafalszowac wynik bo jeszcze mamy w sobie stezenie tego hormonu po podaniu pregnylu czy ovitrelle kiedy zawczesnie probujemy robic sikacze,, ja dzisiaj 7 dzien po transferze pieciodniowej blastki wiec nie ukrywam kusi mnie zrobic test,,,nie mam mozliwosci zrobienia bety tutaj ,,wiec musze czekac do wyznaczonej daty...ada03 lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Ada Ovitrelle utrzymuje się do 10 dni w moczu więc jeśli już te 10 dni minęło to ja bym sikała
ada03 lubi tę wiadomość