IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelle wrote:Ja w styczniu za leki do stymulacji zmiescilam sie w kwocie 400 pln zalapalam sie na refundacje
Ja dałam jeszcze mniej ale to zasługa naszego doktorkaTyszanka też miała refundowane a różnica między nami kolosalna
Czym byłaś stymulowana ?
-
Witaj Anuszka tez ranny ptaszek z Ciebie
ja mialam puregon i orgalutran i na koniec otrivelle, w sumie tylko przez 8 dni mialam zastrzyki szybko poszlo o ile dobrze pamietam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 07:18
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie,potrzebuje porady.Jestem z innego wątku jednak poradziła mi dobra duszyczka ze jest tutaj kolezanka z taką mutacją i jest w ciązy.
Jestem na cyklu stymulowanym clo i ovitrelle,piąty dzien na dupku.Po poronieniu uparłam sie zrobic kilka badan zalecanych i wczoraj dostałam wynik
Termolabilny wariant MTHFR Mutacja genu MTHFR C677T Dodatni
Wykazano obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).Niewiele wiem na ten temat,polecono mi Amelke ale kazda pomoc mi sie przyda.
Dzis spróbuje dodzwonic sie do mojego lekarza z kliniki(Macierzynstwo-Kraków),ale niedziela i jest róznie.
Za tydzien bete mam zrobic,jesli jestem w ciązy to musze działac szybko by nie stracic kolejnej ciązy.
Co z taką mutacją lekarz przepisuje,jak wy jestescie prowadzone?
Dwa tygodnie temu odebrałam tez wynik ANA1 dodatni ,ANA2 słabo dodatni,lekarz mówił ze moge miec problem z zagniezdzeniem.
Troche namieszane w tym poscie,ale trudno na prędce opisac w skrócie o problemie.
Za kazdą info bede wdzieczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 09:10
Antoś IVF,Julisia natural
-
icsi wrote:dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki, czy po zastrzyku puregonu przy wyciaganiu igly z brzucha tez wam troszke leku wylatuje? bo ustawiam dawne 150 ale jak wyciagam igle z brzucha to widze krople lub dwie jak wylatuja na zewnatrz wiec nie wiem czy nieprawidlowo wykonuje zastrzyki czy to normalne?
ja miałam to samo, zawsze kropelka przy wyjmowaniu przy dawce 100 j -
Ada03 jak tam testowanie?
ada03 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
hejka dziewczynki ,,, tak jak obiecalam zrobilam sikacza i bladziocha jest
,, co prawda dopiero 8 dzien po transferze
jakos nie dociera to do mnie jeszcze,, bo zero jakichkolwiek objawow wiec pogodzilam sie z tym ze chyba nic,, troche mnie cmi brzuch i w pachwinach ,, wiec teraz sie nakrecilam i trzeba bedzie robic codziennie sikacza do wyznaczonej daty przez klinike czyli do 15/04..
Konwalia, karina76, Neo84, józefka, Asiula86, ewlinaaa85, agulas, ola232, Kaczorek, V., Saramago, Lianna, Ebe28, monia2015, sylvuś, nika03, Beata.D, Mimi86, Iva79, Kava, lawendowapani, gosia81, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Ada brak objawów to tez objaw. Ja ich nie miałam a dzidzia jest. Kciukam za betę.
Ebe28 lubi tę wiadomość
-
ada03 wrote:wlasnie z ta beta to problem jestem w uk i tutaj nie mowia o tym ,,trzeba tylko sikacze robic i w wyznaczonej dacie poinformowac,, a gdybym poszla na bete to i tak wyniku nie ma od razu,, wiec bede czekac cierpliwie..
Rozumiem. Tam chyba tez nie ratują młodej ciąży i nie dają progesteronu? W takim razie życzę cierpliwości. Myśl pozytywnie dla dzidziusia.ada03 lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Rozumiem. Tam chyba tez nie ratują młodej ciąży i nie dają progesteronu? W takim razie życzę cierpliwości. Myśl pozytywnie dla dzidziusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 11:44
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Ada super, kciuki nadal zacisnięte &&&&
ada03 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Kaczorek wrote:Ada super, kciuki nadal zacisnięte &&&&
-
nick nieaktualnyCzesc
nie dawno udala nam sie procedura i nareszcie jestem w ciazy! Leczylismy sie w Gamecie, bardzo polecam ta klinike.
Zastanawiam sie, co z reszta moich rodzynkow - mam 2 blastocysty zamrozone. Na pewno bede chciala je zabrac do nas tylko co jesli wprowadza ta nowa ustawe antyaborcyjna??????? Myslicie, ze jesli wprowadza zakaz in vitro w zwiazku z nia to co z zarodkami ktore juz sa zamrozone? Boje sie o nie( kolezanka nastraszyla mnie, ze roznie moze byc...........!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 13:41
-
ada03 wrote:A Ty jak sie czujesz? Jestes po transferze 5 dni? Jeszcze troche i tez testowanie
Jakieś tam lekkie kłucie od czasu do czasu, ale zawsze miałam tak po duphastonie, nawet po inseminacjach, więc się nie podniecam.
Zobaczymy, co ma być to będzie
Zafasolkowana nawet nie chce myśleć o takim scenariuszu...ada03 lubi tę wiadomość
-
Kaczorek wrote:A powiem Ci że podchodzę do tego na luzie, nie mam żadnych specjalnych objawów.
Jakieś tam lekkie kłucie od czasu do czasu, ale zawsze miałam tak po duphastonie, nawet po inseminacjach, więc się nie podniecam.
Zobaczymy, co ma być to będzie
Zafasolkowana nawet nie chce myśleć o takim scenariuszu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:29
-
Ada, gratulacje!
Zafasolkowana, bez przesady, skoro tak bardzo chcą bronić życia POCZĘTEGO to na pewno nie zutylizują tych już istniejących zarodków, dadzą im szansę na życie. Jestem pewna.
Melduję się. Jestem żywym dowodem na to, że da się rano mieć punkcję a po południu pójść na wesele i dobrze się bawić będąc na paracetamolu i no-spieOdpuszczałam tylko te bardziej intensywne tańce, do północy byłam w obcasach, nie piłam alkoholu oczywiście. Dzisiaj już nic mnie nie boli, nie brałam przeciwbólowych. Wróciłam do domu po 5, a o 11:30 obudził mnie telefon z kliniki. Pobrano 10 komórek, z czego tylko 4 były dojrzałe. Spodziewałam się tego widząc swój wynik estradiolu. Gorzej, że z tych czterech tylko dwie prawidłowo się zapłodniły... Jedną jeszcze obserwują, ale raczej odpadnie. Transfer zaplanowano mi na trzecią dobę, wtorek, godzina 13:00. Wiem, że muszę być dobrej myśli i mam nadzieję nabrać wiary do wtorku, ale chwilowo jest ciężko, górę bierze moje doświadczenie - myślę, że nawet jeśli uda się podać mi jeden z tych dwóch zarodków to drugi nie przetrwa do mrożenia. Zobaczymy jak to będzie.
ada03 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Ada ja cały czas chodzę do pracy.
Punkcję i transfer miałam wieczorem a o 7 rano byłam już w robocie.
Poprzednim razem bardzo uważałam na siebie i na niewiele się to zdało , więc tym razem odpuściłam.
Może to nieodpowiedzialne, ale tak jak mówię mam do tego wszystkiego już duży dystans.
V. trzymamy za Twoje groszki!ada03, V. lubią tę wiadomość