X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Ada ja cały czas chodzę do pracy.
    Punkcję i transfer miałam wieczorem a o 7 rano byłam już w robocie.
    Poprzednim razem bardzo uważałam na siebie i na niewiele się to zdało , więc tym razem odpuściłam.

Może to nieodpowiedzialne, ale tak jak mówię mam do tego wszystkiego już duży dystans.

V. trzymamy za Twoje groszki!
    Podeszlam do tego ""jak ma sie udac to sie uda.."" gdyby nie proces ivf to na tym wczesnym etapie nie wiedzialybysmy ze ciaza bo przeciez zaczynamy podejrzewac dopiero wtedy gdy @ brak...a do tego czasu kazda kobieta prowadzi normalny tryb zycia.

V. lubi tę wiadomość

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ada, gratulacje!

Zafasolkowana, bez przesady, skoro tak bardzo chcą bronić życia POCZĘTEGO to na pewno nie zutylizują tych już istniejących zarodków, dadzą im szansę na życie. Jestem pewna.

Melduję się. Jestem żywym dowodem na to, że da się rano mieć punkcję a po południu pójść na wesele i dobrze się bawić będąc na paracetamolu i no-spie ;) Odpuszczałam tylko te bardziej intensywne tańce, do północy byłam w obcasach, nie piłam alkoholu oczywiście. Dzisiaj już nic mnie nie boli, nie brałam przeciwbólowych. Wróciłam do domu po 5, a o 11:30 obudził mnie telefon z kliniki. Pobrano 10 komórek, z czego tylko 4 były dojrzałe. Spodziewałam się tego widząc swój wynik estradiolu. Gorzej, że z tych czterech tylko dwie prawidłowo się zapłodniły... Jedną jeszcze obserwują, ale raczej odpadnie. Transfer zaplanowano mi na trzecią dobę, wtorek, godzina 13:00. Wiem, że muszę być dobrej myśli i mam nadzieję nabrać wiary do wtorku, ale chwilowo jest ciężko, górę bierze moje doświadczenie - myślę, że nawet jeśli uda się podać mi jeden z tych dwóch zarodków to drugi nie przetrwa do mrożenia. Zobaczymy jak to będzie.
    Trzymam kciuki ☺ Do szczescia wystarczy jeden kropek.. uda sie bo nie moze byc inaczej ☺

V. lubi tę wiadomość

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Badz dobrej mysli :) u mnie 12 komorekk pobranych tylko 6 dojrzalych. Z tych 6 tylko 2 sie zaplodnily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:37

monia2015 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • trufla Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam chyba trochę głupie pytanie dot. zastrzyków Gonal F :)

na ulotce jest info., że NIE NALEŻY UŻYWAĆ LEKU po 28 dniach od otwarcia.

Myślici, że takie "przeterminowanie" to przesada? Oczywiście zapytam się o to na kolejnej wizycie u giną, ale wydaje mi się, że producent tego leku nie przypadkowo zamieszcza info. o 28 dniach bo to są dla niego duże pieniądze a na pewno ma świadomość, że wielu kobietam jedno opakowanie może wystarczyć na dwa cykle....

Kobietki co o tym myślicie?

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    wlasnie z ta beta to problem jestem w uk i tutaj nie mowia o tym ,,trzeba tylko sikacze robic i w wyznaczonej dacie poinformowac,, a gdybym poszla na bete to i tak wyniku nie ma od razu,, wiec bede czekac cierpliwie..

Ada03 gdzie podchodzilas do ivf?
    Ja jestem po transferze. Dzisiaj o 11.00 podano mi jeden zarodek a chcieliśmy dwa wiec w zasadzie nie wiem czemu tak postapili.
    Teraz pozostało czekanie na test.

Gratuluję wszystkim, którym się udalo:)

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Ada03 gdzie podchodzilas do ivf?
    Ja jestem po transferze. Dzisiaj o 11.00 podano mi jeden zarodek a chcieliśmy dwa wiec w zasadzie nie wiem czemu tak postapili.
    Teraz pozostało czekanie na test.

Gratuluję wszystkim, którym się udalo:)
    Nurture Fertility East Midlands Ja tez mialam podany 1 zarodek tak jest niestety na NHS ale gdyby sie nie powiodlo za pierwszym razem to jezeli masz mroziaki to wtedy podaja 2 zarodki..Ale trzeba wierzyc i byc wytrwalym a wiadomo zeby sie udalo to wystarczy jeden jedyny kropek.Trzymam kciuki..a powiedz mi Ty gdzie podchodzilas do IVF? Ilu dniowy mialas zarodek podany?

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trufla wrote:
    hej dziewczyny, mam chyba trochę głupie pytanie dot. zastrzyków Gonal F :)

na ulotce jest info., że NIE NALEŻY UŻYWAĆ LEKU po 28 dniach od otwarcia.

Myślici, że takie "przeterminowanie" to przesada? Oczywiście zapytam się o to na kolejnej wizycie u giną, ale wydaje mi się, że producent tego leku nie przypadkowo zamieszcza info. o 28 dniach bo to są dla niego duże pieniądze a na pewno ma świadomość, że wielu kobietam jedno opakowanie może wystarczyć na dwa cykle....

Kobietki co o tym myślicie?
    Pierwszy transfer mialam w styczniu,drgi w kwietniu.Polozna pozwolila mi dokonczyc styczniowy gonal,byl w lodowce...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jestem nowa, ale czytalam od czasu do czasu was. jutro mam transfer i jestem przerazona i nie moge sie doczekac. my chcemy dwa zarodki ze wzgledu na wiek 36+ i zostanie nam jeden.mam pare pytan jak by ktoras mogla cos doradzic : kiedy po transferze mozna bete sprawdzic? bralyscie wolne w pracy? po punkcji poszlam normalnie do pracy i dwa dni przeplakalam bo mnie brzuch strasznie bolal i boli do dzis w sumie ale juz lzej. to nasze pierwsze podejscie od razu do ivf tak poradzil lekarz ze wzgledu na wiek leniwe nasienie. no i mam jeszcze hashimoto

z gory dziekuje

ada03 lubi tę wiadomość

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka wrote:
    czesc dziewczyny jestem nowa, ale czytalam od czasu do czasu was. jutro mam transfer i jestem przerazona i nie moge sie doczekac. my chcemy dwa zarodki ze wzgledu na wiek 36+ i zostanie nam jeden.mam pare pytan jak by ktoras mogla cos doradzic : kiedy po transferze mozna bete sprawdzic? bralyscie wolne w pracy? po punkcji poszlam normalnie do pracy i dwa dni przeplakalam bo mnie brzuch strasznie bolal i boli do dzis w sumie ale juz lzej. to nasze pierwsze podejscie od razu do ivf tak poradzil lekarz ze wzgledu na wiek leniwe nasienie. no i mam jeszcze hashimoto

z gory dziekuje
    Ilu dniowe zarodki Ci podadza..ja podchodzilam do ivf w uk..tutaj nie mam mozliwosci zrobienia bety poprostu kaza robic sikacze w wyznaczonej przez nich dacie czyli 2 tyg po transferze.Ja mialam podany jeden zarodek 5 dniowy i zrobilam dzisiaj sikacza w 8 dniu po transferze...Beta powinna Ci wyjsc tez tak w osmym dniu po transferze..

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ada03 jutro bedzie 5 doba transfer o 13. ja piernicze juz chce miec to za soba i juz wiedziec. coraz mniej cierpliwa sie robie. i jak test ci wyszedl?

ada03 lubi tę wiadomość

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to było ale dla przypomnienia:

Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
    2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
    3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
    4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
    6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
    8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
    11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
    4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
    6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
    9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

julajka lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada może wrzucisz nam fotkę swojego testu?

ada03 lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczorek bardzo dziekuje juz zapisuje sobie

• amygdala Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Trzymam kciuki za Twoje zarodki! Wiem co czujesz, bo u nas tez przetrwał tylko jeden zarodek, ale bądź dobrej myśli!!! Wystarczy przecież tylko ten jeden... ☺

V. lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mam cicha nadzieje. nie chce jej bardziej rozbudzac bo porazki sie boje.

• ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Ada może wrzucisz nam fotkę swojego testu?
    Wrzuce tylko powiedz mi jak? Bo oprocz ustawienia avatara to nie mam pojecia

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka wrote:
    hej ada03 jutro bedzie 5 doba transfer o 13. ja piernicze juz chce miec to za soba i juz wiedziec. coraz mniej cierpliwa sie robie. i jak test ci wyszedl?
    Ja podchodzilam na luzie..staralam sie bezstresowo,Nie mialam zadnych objawow ktore wskazywalyby na powodzenie..Nie lezalam po transferze ,podali zarodek i wstalam od razu z fotela, w domu tez jakos specjalnie nie uwazam tyle tylko ze mam urlop,,Zrobilam test w ósmym dniu.. i + Jeszcze to do mnie nie dociera..Bede miala pewnosc za tydz kiedy mam faktycznie zrobic test..nie mam mozliwosci zrobic bety i to jest lipa..Powodzenia..trzymam kciukasy &&

28/03 Pick Up
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Wrzuce tylko powiedz mi jak? Bo oprocz ustawienia avatara to nie mam pojecia
    Wrzucasz fotkę np tutaj: http://pl.tinypic.com/ a potem jak Ci się zdjęcie pojawi po prawej stronie to klikasz na nie, kopiujesz link do obrazka i wklejasz tutaj :)

f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    Nurture Fertility East Midlands Ja tez mialam podany 1 zarodek tak jest niestety na NHS ale gdyby sie nie powiodlo za pierwszym razem to jezeli masz mroziaki to wtedy podaja 2 zarodki..Ale trzeba wierzyc i byc wytrwalym a wiadomo zeby sie udalo to wystarczy jeden jedyny kropek.Trzymam kciuki..a powiedz mi Ty gdzie podchodzilas do IVF? Ilu dniowy mialas zarodek podany?

Ja podchodzilam w St. Bartholomews hospital.
    Podano mi 5 dniowy zarodek klasy b

ada03 lubi tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka wrote:

z gory dziekuje

Witaj julajka:)

Nie powinnaś się bać,śmiało można powiedzieć że najcięższe momenty za tobą.
    Transfer jest bezbolesny trwa kilka minut,potem chwila leżenia i z groszkiem do domu.Co do zwolnienia to sprawa indywidualna w zależności od pracy jaka wykonujesz.Nie musisz od razu brać dwa tygodnie ale kilka dni dla spokojnej implantacji i twojego komfortu czemu nie.Testowanie zazwyczaj między 10-12 dniu po transferze.
    Ważna sprawa to nie denerwować się,być dobrej myśli no i cierpliwie czekać,choc to nie łatwe zwłaszcza jeśli to twój pierwszy transfer :)

Ja też jestem 6 dzień po transwerze,ale to już moje drugie podejście.Jeśli masz jakies obawy czy pytania to tu zawsze znajdziesz kogoś kto pomoże i odpowie.

Kochana V trzymam kciuki za Ciebie %%%:)

V. lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

‹‹ 3199 3200 3201 3202 3203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ