IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorek wrote:Ada ja cały czas chodzę do pracy.
Punkcję i transfer miałam wieczorem a o 7 rano byłam już w robocie.
Poprzednim razem bardzo uważałam na siebie i na niewiele się to zdało , więc tym razem odpuściłam.
Może to nieodpowiedzialne, ale tak jak mówię mam do tego wszystkiego już duży dystans.
V. trzymamy za Twoje groszki!V. lubi tę wiadomość
-
V. wrote:Ada, gratulacje!
Zafasolkowana, bez przesady, skoro tak bardzo chcą bronić życia POCZĘTEGO to na pewno nie zutylizują tych już istniejących zarodków, dadzą im szansę na życie. Jestem pewna.
Melduję się. Jestem żywym dowodem na to, że da się rano mieć punkcję a po południu pójść na wesele i dobrze się bawić będąc na paracetamolu i no-spieOdpuszczałam tylko te bardziej intensywne tańce, do północy byłam w obcasach, nie piłam alkoholu oczywiście. Dzisiaj już nic mnie nie boli, nie brałam przeciwbólowych. Wróciłam do domu po 5, a o 11:30 obudził mnie telefon z kliniki. Pobrano 10 komórek, z czego tylko 4 były dojrzałe. Spodziewałam się tego widząc swój wynik estradiolu. Gorzej, że z tych czterech tylko dwie prawidłowo się zapłodniły... Jedną jeszcze obserwują, ale raczej odpadnie. Transfer zaplanowano mi na trzecią dobę, wtorek, godzina 13:00. Wiem, że muszę być dobrej myśli i mam nadzieję nabrać wiary do wtorku, ale chwilowo jest ciężko, górę bierze moje doświadczenie - myślę, że nawet jeśli uda się podać mi jeden z tych dwóch zarodków to drugi nie przetrwa do mrożenia. Zobaczymy jak to będzie.
V. lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, mam chyba trochę głupie pytanie dot. zastrzyków Gonal F
na ulotce jest info., że NIE NALEŻY UŻYWAĆ LEKU po 28 dniach od otwarcia.
Myślici, że takie "przeterminowanie" to przesada? Oczywiście zapytam się o to na kolejnej wizycie u giną, ale wydaje mi się, że producent tego leku nie przypadkowo zamieszcza info. o 28 dniach bo to są dla niego duże pieniądze a na pewno ma świadomość, że wielu kobietam jedno opakowanie może wystarczyć na dwa cykle....
Kobietki co o tym myślicie? -
ada03 wrote:wlasnie z ta beta to problem jestem w uk i tutaj nie mowia o tym ,,trzeba tylko sikacze robic i w wyznaczonej dacie poinformowac,, a gdybym poszla na bete to i tak wyniku nie ma od razu,, wiec bede czekac cierpliwie..
Ada03 gdzie podchodzilas do ivf?
Ja jestem po transferze. Dzisiaj o 11.00 podano mi jeden zarodek a chcieliśmy dwa wiec w zasadzie nie wiem czemu tak postapili.
Teraz pozostało czekanie na test.
Gratuluję wszystkim, którym się udalo:) -
Ebe28 wrote:Ada03 gdzie podchodzilas do ivf?
Ja jestem po transferze. Dzisiaj o 11.00 podano mi jeden zarodek a chcieliśmy dwa wiec w zasadzie nie wiem czemu tak postapili.
Teraz pozostało czekanie na test.
Gratuluję wszystkim, którym się udalo:) -
trufla wrote:hej dziewczyny, mam chyba trochę głupie pytanie dot. zastrzyków Gonal F
na ulotce jest info., że NIE NALEŻY UŻYWAĆ LEKU po 28 dniach od otwarcia.
Myślici, że takie "przeterminowanie" to przesada? Oczywiście zapytam się o to na kolejnej wizycie u giną, ale wydaje mi się, że producent tego leku nie przypadkowo zamieszcza info. o 28 dniach bo to są dla niego duże pieniądze a na pewno ma świadomość, że wielu kobietam jedno opakowanie może wystarczyć na dwa cykle....
Kobietki co o tym myślicie?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
czesc dziewczyny jestem nowa, ale czytalam od czasu do czasu was. jutro mam transfer i jestem przerazona i nie moge sie doczekac. my chcemy dwa zarodki ze wzgledu na wiek 36+ i zostanie nam jeden.mam pare pytan jak by ktoras mogla cos doradzic : kiedy po transferze mozna bete sprawdzic? bralyscie wolne w pracy? po punkcji poszlam normalnie do pracy i dwa dni przeplakalam bo mnie brzuch strasznie bolal i boli do dzis w sumie ale juz lzej. to nasze pierwsze podejscie od razu do ivf tak poradzil lekarz ze wzgledu na wiek leniwe nasienie. no i mam jeszcze hashimoto
z gory dziekujeada03 lubi tę wiadomość
-
julajka wrote:czesc dziewczyny jestem nowa, ale czytalam od czasu do czasu was. jutro mam transfer i jestem przerazona i nie moge sie doczekac. my chcemy dwa zarodki ze wzgledu na wiek 36+ i zostanie nam jeden.mam pare pytan jak by ktoras mogla cos doradzic : kiedy po transferze mozna bete sprawdzic? bralyscie wolne w pracy? po punkcji poszlam normalnie do pracy i dwa dni przeplakalam bo mnie brzuch strasznie bolal i boli do dzis w sumie ale juz lzej. to nasze pierwsze podejscie od razu do ivf tak poradzil lekarz ze wzgledu na wiek leniwe nasienie. no i mam jeszcze hashimoto
z gory dziekuje -
Już to było ale dla przypomnienia:
Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikaczajulajka lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Ada może wrzucisz nam fotkę swojego testu?
ada03 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Kaczorek wrote:Ada może wrzucisz nam fotkę swojego testu?
-
julajka wrote:hej ada03 jutro bedzie 5 doba transfer o 13. ja piernicze juz chce miec to za soba i juz wiedziec. coraz mniej cierpliwa sie robie. i jak test ci wyszedl?
-
ada03 wrote:Wrzuce tylko powiedz mi jak? Bo oprocz ustawienia avatara to nie mam pojecia3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
ada03 wrote:Nurture Fertility East Midlands Ja tez mialam podany 1 zarodek tak jest niestety na NHS ale gdyby sie nie powiodlo za pierwszym razem to jezeli masz mroziaki to wtedy podaja 2 zarodki..Ale trzeba wierzyc i byc wytrwalym a wiadomo zeby sie udalo to wystarczy jeden jedyny kropek.Trzymam kciuki..a powiedz mi Ty gdzie podchodzilas do IVF? Ilu dniowy mialas zarodek podany?
Ja podchodzilam w St. Bartholomews hospital.
Podano mi 5 dniowy zarodek klasy bada03 lubi tę wiadomość
-
julajka wrote:czesc dziewczyny jestem nowa, ale czytalam od czasu do czasu was. jutro mam transfer i jestem przerazona i nie moge sie doczekac. my chcemy dwa zarodki ze wzgledu na wiek 36+ i zostanie nam jeden.mam pare pytan jak by ktoras mogla cos doradzic : kiedy po transferze mozna bete sprawdzic? bralyscie wolne w pracy? po punkcji poszlam normalnie do pracy i dwa dni przeplakalam bo mnie brzuch strasznie bolal i boli do dzis w sumie ale juz lzej. to nasze pierwsze podejscie od razu do ivf tak poradzil lekarz ze wzgledu na wiek leniwe nasienie. no i mam jeszcze hashimoto
z gory dziekuje
Witaj julajka:)
Nie powinnaś się bać,śmiało można powiedzieć że najcięższe momenty za tobą.
Transfer jest bezbolesny trwa kilka minut,potem chwila leżenia i z groszkiem do domu.Co do zwolnienia to sprawa indywidualna w zależności od pracy jaka wykonujesz.Nie musisz od razu brać dwa tygodnie ale kilka dni dla spokojnej implantacji i twojego komfortu czemu nie.Testowanie zazwyczaj między 10-12 dniu po transferze.
Ważna sprawa to nie denerwować się,być dobrej myśli no i cierpliwie czekać,choc to nie łatwe zwłaszcza jeśli to twój pierwszy transfer
Ja też jestem 6 dzień po transwerze,ale to już moje drugie podejście.Jeśli masz jakies obawy czy pytania to tu zawsze znajdziesz kogoś kto pomoże i odpowie.
Kochana V trzymam kciuki za Ciebie %%%
V. lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko