IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
V. wrote:Ada, gratulacje!
Zafasolkowana, bez przesady, skoro tak bardzo chcą bronić życia POCZĘTEGO to na pewno nie zutylizują tych już istniejących zarodków, dadzą im szansę na życie. Jestem pewna.
Melduję się. Jestem żywym dowodem na to, że da się rano mieć punkcję a po południu pójść na wesele i dobrze się bawić będąc na paracetamolu i no-spieOdpuszczałam tylko te bardziej intensywne tańce, do północy byłam w obcasach, nie piłam alkoholu oczywiście. Dzisiaj już nic mnie nie boli, nie brałam przeciwbólowych. Wróciłam do domu po 5, a o 11:30 obudził mnie telefon z kliniki. Pobrano 10 komórek, z czego tylko 4 były dojrzałe. Spodziewałam się tego widząc swój wynik estradiolu. Gorzej, że z tych czterech tylko dwie prawidłowo się zapłodniły... Jedną jeszcze obserwują, ale raczej odpadnie. Transfer zaplanowano mi na trzecią dobę, wtorek, godzina 13:00. Wiem, że muszę być dobrej myśli i mam nadzieję nabrać wiary do wtorku, ale chwilowo jest ciężko, górę bierze moje doświadczenie - myślę, że nawet jeśli uda się podać mi jeden z tych dwóch zarodków to drugi nie przetrwa do mrożenia. Zobaczymy jak to będzie.
Podziwiam, że po punkcji tańcowałaś - ja byłam obolała i brzuch miała jeszcze kilka dni powiększony...trzymam kciuki za Twoje zarodki:)V., ada03 lubią tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:V. Badz dobrej mysli
u mnie 12 komorekk pobranych tylko 6 dojrzalych. Z tych 6 tylko 2 sie zaplodnily
U mnnie tak samo...jedna mi podali 6 kwietnia a druga to eskimosek:) -
Kaczorek wrote:Wrzucasz fotkę np tutaj: http://pl.tinypic.com/ a potem jak Ci się zdjęcie pojawi po prawej stronie to klikasz na nie, kopiujesz link do obrazka i wklejasz tutaj
http://pl.tinypic.com/m/jhae8o/4
Neo84, monia2015, Anatolka, Iva79, sylvuś, kookana1987, vioris lubią tę wiadomość
-
Ada przecież to piekna kreska nie żaden bladzioch! Extra!
ada03 lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek wrote:Ada przecież to piekna kreska nie żaden bladzioch! Extra!
Do mnie to nie dociera jeszcze ... brzuch mnie boli jak na okres i tyle z moich objawow..Ale zeby az taka krecha wyszla w 8 dni po transferze.. Tobie tez zycze pieknych dwoch krech ☺Iva79 lubi tę wiadomość
-
Ebe28 wrote:Ja podchodzilam w St. Bartholomews hospital.
Podano mi 5 dniowy zarodek klasy b -
julajka wrote:ada03 gratuluje
dzieki ogromne dziewczyny za podpowiedzi. a dlugo was bolal brzuch po punkcji?. mam prace siedzaca i jak poszlam na drugi dzien do pracy po 4 h juz nie moglam z bolu wysiedziec i plakac az mi sie chcialo. -
Ja podobnie.
Ból był ale bardziej taki przypominający wzdęcie.
Nie potrzebowałam tabletek.
Poprzednim razem gdy miałam pobranych zaledwie 5 komórek nie bolał mnie wcale.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
julajka wrote:ada03 gratuluje
dzieki ogromne dziewczyny za podpowiedzi. a dlugo was bolal brzuch po punkcji?. mam prace siedzaca i jak poszlam na drugi dzien do pracy po 4 h juz nie moglam z bolu wysiedziec i plakac az mi sie chcialo.
Ja tak jak pisałam - wczoraj rano miałam punkcję, a wieczorem bawiłam się na weselu, Paracetamol raz na 5 godzin uśmierzył ból (do tego NoSpa). Dzisiaj, dzień po punkcji (i po weselu) nie boli mnie już nic, nie brałam przeciwbólowych. Pierwszą punkcję też tak dobrze zniosłam. No ale wszystko zależy od człowieka, kwestia indywidualna, są dziewczyny które przez kilka dni narzekają na duży ból, mdleją itp.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
mnie strasznie bolało nie mogłam nawet sie wysikać. pobrali mi 8 jajeczek. może to zależy od ilości? sama nie wiem. ja mam co 3 miesiac boląca owu i tak się czułam jakbym miała taka mega ze aż siedzieć nie mogłam kichać czy kaszlnąć. ale już jest ok nie mogę się jutra doczekać
. mam cicha nadzieje ze chociaż jeden z dwóch sie przyjmie.
trzymam za wszystkie kciukiada03 lubi tę wiadomość
-
Próg bólu to też bardzo indywidualna sprawa.
A co do ilości to pewnie ma to znaczenie, bo im więcej jajeczek tym więcej nakłuć.
Julajka kciuki zaciśnięte &&&&3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
hej dziewczyny
chciałam dołączyć do wątku.
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za testujące. Mam dwie nieudane inseminacje, a teraz jestem na długim protokole z antagonistą. Dzisiaj przyjęłam pierwszą dawkę puregonu 225 jednostek. Mam pytanie jak średnio trwa stymulacja tym lekiem? Ja na razie biorę 5 dawek a potem na usg, ale boję się hiperki. Moim głównym problemem jest endometrioza, czy któraś z Was też się z tym zmaga?endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
julajka wrote:konwalia to moja teoria legła w gruzach. to strasznie duzo a ile dojrzałych? ile przetrwało?
Punkcje miałam w piątek, jeszcze nie wiem ile było dojrzałych.
Może to zależy od poziomu estradiolu. Ja teraz mimo, że miałam więcej komórek, to miałam niższy niż wtedy jak pobrano mi 19.
Kleis to wszystko zależy od tego jak będziesz reagowała i jak będą rosły komórki. Ja poprzednio byłam stymulowana 7 dni a teraz 8. -
ada03 wow
piekny test, zaden baldioch, bladiocha to sie z lupa szuka a tu piekna krecha GRATULUJE
V. no podziwiamm cie hehe trzymam kciuki za seksik na szkiełku i piękne podziałyV., ada03, kookana1987 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Witaj kleis ja za pierwszym razem szlam dlugim protokolem ale mam pcos i mialam mala dawke puregonu , dokladnie to 75 j menopuru i 50j puregonu. Stymulowalam sie 7 dnimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
julajka wrote:mnie strasznie bolało nie mogłam nawet sie wysikać. pobrali mi 8 jajeczek. może to zależy od ilości? sama nie wiem. ja mam co 3 miesiac boląca owu i tak się czułam jakbym miała taka mega ze aż siedzieć nie mogłam kichać czy kaszlnąć. ale już jest ok nie mogę się jutra doczekać
. mam cicha nadzieje ze chociaż jeden z dwóch sie przyjmie.
trzymam za wszystkie kciuki
Chyba nie od tego to zależy, teraz miałam pobranych 10 komórek, poprzednio 20. Po obu punkcjach czułam się dobrze, tylko podbrzusze bolało przez 1 dzień i plamiłam.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc