IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Iva79 wrote:Hej Ada 03 , ustaw sobie kalendarz a nastepnie masz opcje udostepnij kalendarz ( w lewym dolnym rogu). Jak otworzy Ci sie nowe okienko to tam bedziesz miala Sygnatura , skopiuj ja do swojego podpisu.
ok juz udalo sie ,, ustawilam
dzieki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:25
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Wlasnie kalia co u ciebie ?
Słyszałyście ze jest problem z dostaniem utrogestanu ? Ponoć w hurtowniach nie maja , może napisze jakiego maila czy maja bo kapa tak pojechać i usłyszeć ze nie ma
Podobno chwilowy. Producent kontrolnie wycofał opakowania, bo w części pękały kapsułki. Zadzwoniłam do apteki dr max. Niebawem ma wrócić.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do embriologów m.in. z pytaniem co możemy zrobić, żeby zwiększyć szanse na powodzenie jutrzejszego transferu 3-dniowego zarodka. Powiedziałam, że mam je tylko dwa, że jestem już po jednej nieudanej procedurze gdzie wszystkie zarodki padły przed mrożeniem itp. Embriolog sama z siebie zaproponowała wykonanie hatchingu, w ramach programu - wow. Tzn. jeszcze nie jestem pewna, że go wykonają, ale propozycja wyszła od niej i powiedziała, że robi adnotację w protokole. Zdziwiło mnie tylko to, że robi się AH na moruli? Myślałam, że taki zabieg można wykonać tylko na blastocyście. Czy któraś z Was miała nacinanie osłonki 3-dniowego zarodka? To normalne?
ada03, Konwalia, Mimi86 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Dzwoniłam do embriologów m.in. z pytaniem co możemy zrobić, żeby zwiększyć szanse na powodzenie jutrzejszego transferu 3-dniowego zarodka. Powiedziałam, że mam je tylko dwa, że jestem już po jednej nieudanej procedurze gdzie wszystkie zarodki padły przed mrożeniem itp. Embriolog sama z siebie zaproponowała wykonanie hatchingu, w ramach programu - wow. Tzn. jeszcze nie jestem pewna, że go wykonają, ale propozycja wyszła od niej i powiedziała, że robi adnotację w protokole. Zdziwiło mnie tylko to, że robi się AH na moruli? Myślałam, że taki zabieg można wykonać tylko na blastocyście. Czy któraś z Was miała nacinanie osłonki 3-dniowego zarodka? To normalne?
kochana podobno w 3 dobie robi sie juz hatching otoczki zarodka,, wiec spokojnie,, jezeli gruba otoczka ,, wiek pacjentki,,to podobno wskazane,, jeśli ktoś decyduje się na AH, to ma transfer w dniu, kiedy AH się wykonuje.V. lubi tę wiadomość
-
Dobrze to słyszeć. Zwłaszcza z ust ciężarnych
Jestem pod wrażeniem że moja nastawiona na wyciąganie kasy klinika chce mi dać AH za darmo. Za IMSI też nie wzięli dopłaty, mimo że w umowie stało jak byk, że dopłaca się 500 zł. Ktoś musiał im zrobić siwy dym jakoś pomiędzy moim podpisywaniem umowy a procedurą
ada03, amygdala, Konwalia, monia2015 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Dobrze to słyszeć. Zwłaszcza z ust ciężarnych
Jestem pod wrażeniem że moja nastawiona na wyciąganie kasy klinika chce mi dać AH za darmo. Za IMSI też nie wzięli dopłaty, mimo że w umowie stało jak byk, że dopłaca się 500 zł. Ktoś musiał im zrobić siwy dym jakoś pomiędzy moim podpisywaniem umowy a procedurą
trzymak kciukasy za jutrzejszy transfer
V. lubi tę wiadomość
-
Iva79 wrote:V ja tez mialam naciecie laserem otoczki, moze to pomoglo
Ada widze, ze udalo Ci sie ustawic kalendarz, jestesmy na tym samym etapie
Iva kiedy Ty mialas transfer? Wyslalam Ci zaproszenie -
amygdala wrote:Asia a jakie dawki masz? Bo ja mam brać od 2 dc 2 tabl. rano i 1 wieczorem. Asia czy Ty też na sztucznym cyklu do crio byłaś? Jeśli tak to w którym dniu brania estrofem miałaś pojawić się na podglądanie?
A tak w ogóle to jak się czujesz, kiedy betujesz? Trzymam kciuki!!! ☺
Kochana, ja mam 2 tabletki rano i 1 po południu. To chyba standard w Invikcie
Tak, u mnie sztuczny cykl, bo owulacji to u mnie raczej nie doświadczysz
Generalnie idziesz na wizytę kwalifikacyjną między 1 a 5 dc i lekarz wtedy ustala, kiedy kolejna wizyta - zazwyczaj tydzień później.
Czuję się fizycznie dobrze, wczoraj psychika mi siadła.
Dziś beta <0,1 - uspokoiłam się. Odstawiam leki, czekam na @. Wizyta kontrolna w klinice 20.04 i to będzie ostatnia wizyta w Invikcie. Dziś poprosiłam też o przygotowanie zaświadczenia o zakończonym leczeniu. Może jednak mąż da się skusić na adopcję. Jakoś we wrześniu/październiku kolejna (najprawdopodobniej już ostatnia) procedura, ale już w Novum.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
U mnie dużo się zmieniło. Czekam na wizytę u gina żeby zobaczyć grocha i usłyszeć serduszko. Wizyta 19/04. Druga procedura marcowa się udała. I tak jak poprzednio nie mamy mrozaków. Dzięki Bogu ten jeden groszek się zadomowił. A u Ciebie V co tam, ile macie tym razem zarodków?
ada03, Iva79, Tyszanka81, V., sylvuś lubią tę wiadomość
-
Witam jestem nowa na tym wątku ale na ovu już chyba weteranką
Zdecydowaliśmy się na in vitro 10 maja wizyta kwalifikacyjna. Czy któraś z Was mogłaby mi coś doradzić? jaki program wybrać na co uważać, na co zwrócic szczególną uwagę??? im więcej czytam tym mniej wiemInvicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
aniabbb wrote:Witam jestem nowa na tym wątku ale na ovu już chyba weteranką
Zdecydowaliśmy się na in vitro 10 maja wizyta kwalifikacyjna. Czy któraś z Was mogłaby mi coś doradzić? jaki program wybrać na co uważać, na co zwrócic szczególną uwagę??? im więcej czytam tym mniej wiem -
Kalia wrote:U mnie dużo się zmieniło. Czekam na wizytę u gina żeby zobaczyć grocha i usłyszeć serduszko. Wizyta 19/04. Druga procedura marcowa się udała. I tak jak poprzednio nie mamy mrozaków. Dzięki Bogu ten jeden groszek się zadomowił. A u Ciebie V co tam, ile macie tym razem zarodków?
gratulacje