IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorek wrote:Ada Ovitrelle utrzymuje się do 10 dni w moczu więc jeśli już te 10 dni minęło to ja bym sikała
lekki stresik ,, nie chce sie nakrecac :p -
Tyszanka81 wrote:Spytaj ktora nie robila
Bedzie krocej
Mi wychodził mega bladzioch zawsze 7 dpt blastki.
3 razy zawsze tak samo.
Ale znam dziewczynę, której dopiero 11 dpt blastki wyszła blada kreska.
Próbować możesz ale musisz mieć świadomość, że nie jest to wynik do końca wiarygodny.ada03, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Mi wychodził mega bladzioch zawsze 7 dpt blastki.
3 razy zawsze tak samo.
Ale znam dziewczynę, której dopiero 11 dpt blastki wyszła blada kreska.
Próbować możesz ale musisz mieć świadomość, że nie jest to wynik do końca wiarygodny. -
ada03 wrote:jutro zrobie sikacza to bedzie 8 dzien po transferze... a powiedz mi jak robilas w siodmym dniu to jak wyszla Ci bladziocha to znaczylo ze ciaza potwierdzona ? u mnie nie ma mozliwosci zrobienia bety kaza robic sikacze w wyznaczonym przez nich terminie,, wiec jak zrobie jutro test i wyjdzie pozytywny to bede musiala robic az do 15 kwietnia wtedy dopiero beda nerwy
Ja za każdym razem byłam w ciąży więc ściemy nie było z tymi testami.
Co prawda pierwsza ciąża skończyła się w 19 tygodniu a druga w 10 ale to już zupełnie inna historia
A wiek trzeciej "ciąży" widoczny jest na suwaczku.
Zaglądnę tu jutro czekając na Twój zielony plusik &&&ada03 lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Pytaja.
Ja najpierw przed transferem mialam wizyte u M,ustalilismy jakie podajemy.
pozniej przy okienku pytala embriolog jakie podajemy...mysle ze podalam te same co z dr ustalilam.Aaa i zapytala jeszcze czy klej podajemy.To wszystko sie przed transferem pare minut przed transferem odbywalo.
Ostatnio o klej juz pytali jak dzwonili ile sie zaplodnilo.
Tyszanka o jakim kleju mówisz? -
nick nieaktualnya jest taki klej embryoglue czy jakos tak - opcja, niby się łatwiej zagnieżdża, bo się przylepia do scianek macicy.
Ja zdecydowałam się na Gyncentrum, prawdopodobnie 2+1, chyba, ze zmim amh będa chcieli coś innego zrobić, ale będę jeździć z Wrocławia do Katowic. Trzymajcie kciuki, pierwszą wizyte w Katowicach mamy po 20 kwietnia, w przyszłym tygodniu robimy rekonesans w invimedzie we wro.Joanna85, monia2015, Tyszanka81, Saramago, Iva79 lubią tę wiadomość
-
monia2015 wrote:Tyszanka o jakim kleju mówisz?
monia2015 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
karina76 wrote:Asia takie bóle się zdarzają,tym bardziej że ty o ile dobrze pamiętam jesteś po świeżym transwerze nie po crio.Jajniki mogą powoli się obkurczać po wyjęciu jajek stąd też mogą być te bóle.
W razie czego nospe stosuj,bo jest neutralniejsza od przeciwbólowych.Bedzie dobrze
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Karina no właśnie bardzo martwię się tym bólem, bo to był criotransfer na naturalnym cyklu. Dziś jest spokojnie tzn czuję jajniki ale nie tak strasznie jak wczoraj.. te przeciwbólowe to już jak nospa nie pomogła wzięłam..
Nie wiem co mnie zmyliło że Ty po świeżym transferze.Może któreś z dziewczyn doradzą coś więcej,jakiś czas temu któraś dziewczyna z Bociana miała crio na naturalnym,tylko nie kojarzę która.
Gdyby Ci nie przechodziło to posłuchaj męża i jedźcie na SOR,zrobią usg i lekarz ewentualnie przepisze coś stosownego.
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Anuszka wrote:vioris ja podchodziłam komercyjnie bez żadnych programów itp tylko dodać trzeba że to było przed ustawą i mogłam zapładniać wszystkie komórki dzięki temu udało się z pierwszej stymulacji w innym wypadku musiałbym raczej podejść do drugiej procedury.
No tak, ja mam zamiar mieć dwie procedury i oby przyniosły efekt
Tyszanka81 wrote:Jesli pacjentki nie beda podchodzily do in vitro przez brak kasy na leki to beda przepisywac tansze do stymulacji leki.U nas preferuja gonal i menopur ale sa inne leki ktore pelnoplatne kosztuja tyle co np menopur czy gonal z refundacja...inne kliniki je stosuja wiec gync tez sie przerzuci...
czyli various jestes zdecydowana na jedno podejscie?
Dokładnie o to pytałam dr S ostatnio. Sprawdzał przy mnie leki w kompie i powiedział że cena jest taka sama, że nie jest to tańsze bo trzeba chyba większe dawki czy coś. Że bez refundacji 4-6tys musimy liczyć. Także no wcale mnie nie pocieszył. A podalam mu właśnie Puregon i Fostimon że niby taniej wychodzi. Także już nie wiem sama...
Podjęliśmy decyzję że nie wchodzimy do programu. Robimy dwie procedury i płacimy sobie na bieżąco a nie z góry. Dla nas psychicznie tak jest lepiej, bo nie mamy w razie czego sytuacji patowej gdzie mamy oplacona procedurę do której nie możemy podejść. Także dla nas to chyba lepsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:19
-
vioris wrote:Dokładnie o to pytałam dr S ostatnio. Sprawdzał przy mnie leki w kompie i powiedział że cena jest taka sama, że nie jest to tańsze bo trzeba chyba większe dawki czy coś. Że bez refundacji 4-6tys musimy liczyć. Także no wcale mnie nie pocieszył. A podalam mu właśnie Puregon i Fostimon że niby taniej wychodzi. Także już nie wiem sama...
Podjęliśmy decyzję że nie wchodzimy do programu. Robimy dwie procedury i płacimy sobie na bieżąco a nie z góry. Dla nas psychicznie tak jest lepiej, bo nie mamy w razie czego sytuacji patowej gdzie mamy oplacona procedurę do której nie możemy podejść. Także dla nas to chyba lepsze
Wazne ze podjeliscie decyzje sluszna dla Was
A moze drugie nie bedzie potrzebnevioris lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
ojejku wrote:czyli, ile te leki do stymulacji kosztują, tyle co sama procedura? Dobrze czytam? Kosmos jakis?
Dobrze tez czytam, że były refundowane do niedawna?
Są refundowane na pewno do końca czerwca br. Później może być różnie ze względu na opcję rządząca i jej podejście do sprawy. Jeszcze nic nie wiemy co będzie od lipca. -
dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki, czy po zastrzyku puregonu przy wyciaganiu igly z brzucha tez wam troszke leku wylatuje? bo ustawiam dawne 150 ale jak wyciagam igle z brzucha to widze krople lub dwie jak wylatuja na zewnatrz wiec nie wiem czy nieprawidlowo wykonuje zastrzyki czy to normalne?
-
icsi wrote:dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki, czy po zastrzyku puregonu przy wyciaganiu igly z brzucha tez wam troszke leku wylatuje? bo ustawiam dawne 150 ale jak wyciagam igle z brzucha to widze krople lub dwie jak wylatuja na zewnatrz wiec nie wiem czy nieprawidlowo wykonuje zastrzyki czy to normalne?
ja tego akurat nie przyjmowałam, ale w gonalu pisało, po zrobieniu iniekcji odczekać pare sekund dopiero wyciągnąć igłę. spróbuj takhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Mnie tez wylatywaly krople.
Teraz z fragminu tez zostaje kropelka na brzuchu albo igle.Poslucham Waszej rady,jutro przytrzymam z 5 sek
Dobrej nocki!!Mimi86 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
ojejku wrote:czyli, ile te leki do stymulacji kosztują, tyle co sama procedura? Dobrze czytam? Kosmos jakis?
Dobrze tez czytam, że były refundowane do niedawna?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Dobrze tez czytam, że były refundowane do niedawna?