X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:
    Ada Ovitrelle utrzymuje się do 10 dni w moczu więc jeśli już te 10 dni minęło to ja bym sikała ;)
    dokladnie 14 dni minelo od podania pregnylu :)
    lekki stresik ,, nie chce sie nakrecac :p

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Spytaj ktora nie robila :-)
    Bedzie krocej ;-)

Mi wychodził mega bladzioch zawsze 7 dpt blastki.
    3 razy zawsze tak samo.
    Ale znam dziewczynę, której dopiero 11 dpt blastki wyszła blada kreska.
    Próbować możesz ale musisz mieć świadomość, że nie jest to wynik do końca wiarygodny.

ada03, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marcelka43 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zapraszam na wątek dziewczyny leczące się w Białymstoku :
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/bialystok-bocian,9533,3.html

Marcelka43
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Mi wychodził mega bladzioch zawsze 7 dpt blastki.
    3 razy zawsze tak samo.
    Ale znam dziewczynę, której dopiero 11 dpt blastki wyszła blada kreska.
    Próbować możesz ale musisz mieć świadomość, że nie jest to wynik do końca wiarygodny.
    jutro zrobie sikacza to bedzie 8 dzien po transferze... a powiedz mi jak robilas w siodmym dniu to jak wyszla Ci bladziocha to znaczylo ze ciaza potwierdzona ? u mnie nie ma mozliwosci zrobienia bety kaza robic sikacze w wyznaczonym przez nich terminie,, wiec jak zrobie jutro test i wyjdzie pozytywny to bede musiala robic az do 15 kwietnia wtedy dopiero beda nerwy ;)

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada03 wrote:
    jutro zrobie sikacza to bedzie 8 dzien po transferze... a powiedz mi jak robilas w siodmym dniu to jak wyszla Ci bladziocha to znaczylo ze ciaza potwierdzona ? u mnie nie ma mozliwosci zrobienia bety kaza robic sikacze w wyznaczonym przez nich terminie,, wiec jak zrobie jutro test i wyjdzie pozytywny to bede musiala robic az do 15 kwietnia wtedy dopiero beda nerwy ;)

Ja za każdym razem byłam w ciąży więc ściemy nie było z tymi testami.
    Co prawda pierwsza ciąża skończyła się w 19 tygodniu a druga w 10 ale to już zupełnie inna historia ;)
    A wiek trzeciej "ciąży" widoczny jest na suwaczku.
    Zaglądnę tu jutro czekając na Twój zielony plusik &&&

ada03 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Pytaja.
    Ja najpierw przed transferem mialam wizyte u M,ustalilismy jakie podajemy.
    pozniej przy okienku pytala embriolog jakie podajemy...mysle ze podalam te same co z dr ustalilam.Aaa i zapytala jeszcze czy klej podajemy.To wszystko sie przed transferem pare minut przed transferem odbywalo.
    Ostatnio o klej juz pytali jak dzwonili ile sie zaplodnilo.

Tyszanka o jakim kleju mówisz?

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest taki klej embryoglue czy jakos tak - opcja, niby się łatwiej zagnieżdża, bo się przylepia do scianek macicy.
    Ja zdecydowałam się na Gyncentrum, prawdopodobnie 2+1, chyba, ze zmim amh będa chcieli coś innego zrobić, ale będę jeździć z Wrocławia do Katowic. Trzymajcie kciuki, pierwszą wizyte w Katowicach mamy po 20 kwietnia, w przyszłym tygodniu robimy rekonesans w invimedzie we wro.

Joanna85, monia2015, Tyszanka81, Saramago, Iva79 lubią tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    Tyszanka o jakim kleju mówisz?
    Embroglue-jest ladnie opisane na stronie GynC co to cudenko ;-)

monia2015 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Asia takie bóle się zdarzają,tym bardziej że ty o ile dobrze pamiętam jesteś po świeżym transwerze nie po crio.Jajniki mogą powoli się obkurczać po wyjęciu jajek stąd też mogą być te bóle.
    W razie czego nospe stosuj,bo jest neutralniejsza od przeciwbólowych.Bedzie dobrze :)
    Karina no właśnie bardzo martwię się tym bólem, bo to był criotransfer na naturalnym cyklu. Dziś jest spokojnie tzn czuję jajniki ale nie tak strasznie jak wczoraj.. te przeciwbólowe to już jak nospa nie pomogła wzięłam.. :(

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• karina76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Karina no właśnie bardzo martwię się tym bólem, bo to był criotransfer na naturalnym cyklu. Dziś jest spokojnie tzn czuję jajniki ale nie tak strasznie jak wczoraj.. te przeciwbólowe to już jak nospa nie pomogła wzięłam.. :(

Nie wiem co mnie zmyliło że Ty po świeżym transferze.Może któreś z dziewczyn doradzą coś więcej,jakiś czas temu któraś dziewczyna z Bociana miała crio na naturalnym,tylko nie kojarzę która.
    Gdyby Ci nie przechodziło to posłuchaj męża i jedźcie na SOR,zrobią usg i lekarz ewentualnie przepisze coś stosownego.

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• vioris Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    vioris ja podchodziłam komercyjnie bez żadnych programów itp tylko dodać trzeba że to było przed ustawą i mogłam zapładniać wszystkie komórki dzięki temu udało się z pierwszej stymulacji w innym wypadku musiałbym raczej podejść do drugiej procedury.

No tak, ja mam zamiar mieć dwie procedury i oby przyniosły efekt :)
    Tyszanka81 wrote:
    Jesli pacjentki nie beda podchodzily do in vitro przez brak kasy na leki to beda przepisywac tansze do stymulacji leki.U nas preferuja gonal i menopur ale sa inne leki ktore pelnoplatne kosztuja tyle co np menopur czy gonal z refundacja...inne kliniki je stosuja wiec gync tez sie przerzuci...
    czyli various jestes zdecydowana na jedno podejscie?

Dokładnie o to pytałam dr S ostatnio. Sprawdzał przy mnie leki w kompie i powiedział że cena jest taka sama, że nie jest to tańsze bo trzeba chyba większe dawki czy coś. Że bez refundacji 4-6tys musimy liczyć. Także no wcale mnie nie pocieszył. A podalam mu właśnie Puregon i Fostimon że niby taniej wychodzi. Także już nie wiem sama...

Podjęliśmy decyzję że nie wchodzimy do programu. Robimy dwie procedury i płacimy sobie na bieżąco a nie z góry. Dla nas psychicznie tak jest lepiej, bo nie mamy w razie czego sytuacji patowej gdzie mamy oplacona procedurę do której nie możemy podejść. Także dla nas to chyba lepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 21:19

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Dokładnie o to pytałam dr S ostatnio. Sprawdzał przy mnie leki w kompie i powiedział że cena jest taka sama, że nie jest to tańsze bo trzeba chyba większe dawki czy coś. Że bez refundacji 4-6tys musimy liczyć. Także no wcale mnie nie pocieszył. A podalam mu właśnie Puregon i Fostimon że niby taniej wychodzi. Także już nie wiem sama...

Podjęliśmy decyzję że nie wchodzimy do programu. Robimy dwie procedury i płacimy sobie na bieżąco a nie z góry. Dla nas psychicznie tak jest lepiej, bo nie mamy w razie czego sytuacji patowej gdzie mamy oplacona procedurę do której nie możemy podejść. Także dla nas to chyba lepsze :)

Wazne ze podjeliscie decyzje sluszna dla Was :-)
    A moze drugie nie bedzie potrzebne ;-)

vioris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli, ile te leki do stymulacji kosztują, tyle co sama procedura? Dobrze czytam? Kosmos jakis?
    Dobrze tez czytam, że były refundowane do niedawna?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    czyli, ile te leki do stymulacji kosztują, tyle co sama procedura? Dobrze czytam? Kosmos jakis?

Są refundowane na pewno do końca czerwca br. Później może być różnie ze względu na opcję rządząca i jej podejście do sprawy. Jeszcze nic nie wiemy co będzie od lipca.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki, czy po zastrzyku puregonu przy wyciaganiu igly z brzucha tez wam troszke leku wylatuje? bo ustawiam dawne 150 ale jak wyciagam igle z brzucha to widze krople lub dwie jak wylatuja na zewnatrz wiec nie wiem czy nieprawidlowo wykonuje zastrzyki czy to normalne?

• józefka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    icsi wrote:
    dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki, czy po zastrzyku puregonu przy wyciaganiu igly z brzucha tez wam troszke leku wylatuje? bo ustawiam dawne 150 ale jak wyciagam igle z brzucha to widze krople lub dwie jak wylatuja na zewnatrz wiec nie wiem czy nieprawidlowo wykonuje zastrzyki czy to normalne?

ja tego akurat nie przyjmowałam, ale w gonalu pisało, po zrobieniu iniekcji odczekać pare sekund dopiero wyciągnąć igłę. spróbuj tak :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wylatywala kropla ale z brzucha hehe, jak juz zrobisz zastrzyk to odczekaj 5 sekund i dopiero wyjmij igle ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wylatywaly krople.

Teraz z fragminu tez zostaje kropelka na brzuchu albo igle.Poslucham Waszej rady,jutro przytrzymam z 5 sek ;-)

Dobrej nocki!!

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja przy pierwszej procedurze dalam ok 2000 i przy drugiej tez ok 2000 za leki refundowane.

• Evelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja w styczniu za leki do stymulacji zmiescilam sie w kwocie 400 pln zalapalam sie na refundacje :-D

atdc9vvjtiub4xrf.png
‹‹ 3197 3198 3199 3200 3201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ