WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krotkim mialam 2 komorki estradiol 300,jedna dorzala.
    Przy dlugim protokole 1111 estradiol,trzy dojrzale byly.
    Moze tak byc ze przy jednej stymulacji lepiej sie stymulowalas a przy drugiej juz inaczej...
    ale spokojnie.Nie stresuj sie dodatkowo.Bedzie dobrze!!

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy wszystkie podchodzicie w programie 2+1 (gyncetrum) lub innych programach w innych klinikach? Oczywiście oprócz tych, które są w rządówce.

Bo my mamy jeszcze ok tydzień na decyzję odnośnie tego programu 2+1, bo mamy umowę przywieźć na pierwsze usg i naprawdę mocno się zastanawiamy :(
    Podliczyłam, że w najgorszym wypadku wykorzystując wszystkie 3 procedury koszty to ok 50-60 tys zł. Więc już wiemy, że na pewno nie jesteśmy w stanie tego zrobić. W związku z tym, czy jest sens brać taki program, jeśli wiem, że najprawdopodobniej już przy drugiej procedurze będzie problem finansowy, żeby ogarnąć leki?
    Być może jeśli będą bez refundacji, to nie będziemy w stanie wcale podejść do tej drugiej a kasa będzie za drugą procedurę już zapłacona :/
    Myślę, czy nie podejść normalnie do jednej procedury bez żadnego programu i jeśli by miała zostać refundacja to do drugiej. Koszty wychodzą takie same, ale w razie niepowodzenia nie dostaniemy tej trzeciej procedury gratis. Niby to gorzej, ale przy 3 procedurze znowu są koszty leków,criotransferów, leków po punkcji itd. Nie mamy skąd tej kasy wziąć, więc to trzecie gratisowe podejście w sumie nie miałoby jak być wykorzystane przez nas.Co o tym myślicie? Bo ja się biję ciągle z myślami :(

Czy któraś z Was pocdchodzi tak normalnie bez żadnych programów? Czy komuś się udało w pierwszej takiej procedurze?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    V. możliwe że to inne jednostki. Porównaj dobrze oba wyniki

Nie mam ich, podano mi je przez telefon, oba są w klinice...

Tyszanko, czyli to by się sprawdzało że 300 jednostek na jedną dojrzałą komórkę. Poprzednio zapładniano nam 9 komórek (komercja, przed zmianą ustawy) i z tych 9 mieliśmy tylko jeden transfer. Jeśli teraz będę miała 2 komórki to już mogę zapomnieć o transferze... Jeśli jutro usłyszę, że faktycznie tak wyszło to chyba przeryczę cały przyszły tydzień... :(

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Ja musiałam kupić trzy :/ Nie wiem na ile starczą, ale pewnie na miesiąc...

3 op lutinusa na miesiąc? Biorą dziewczyny po 3-6 szt na dobę. Najczęściej chyba po 6. Tabletek w opakowaniu jest 21, więc 1 starcza na jakieś 3,5 doby, czyli krótko mówiąc do bety...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że 200 przypada na 1 dojrzałą komórkę.

Jestem po punkcji. Wynik wstrząsający - pobrano 30 komórek jajowych, ale nie wiadomo ile dojrzałych.
    Ze względu na duże ryzyko wystąpienia hiperstymulacji transfer został odroczony. Muszę czekać do 14.04 wtedy dowiem się ile udało się zamrozić blastus.

Iva79, Joanna85, nika03, monia2015, Mimbla lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Nie mam ich, podano mi je przez telefon, oba są w klinice...

Tyszanko, czyli to by się sprawdzało że 300 jednostek na jedną dojrzałą komórkę. Poprzednio zapładniano nam 9 komórek (komercja, przed zmianą ustawy) i z tych 9 mieliśmy tylko jeden transfer. Jeśli teraz będę miała 2 komórki to już mogę zapomnieć o transferze... Jeśli jutro usłyszę, że faktycznie tak wyszło to chyba przeryczę cały przyszły tydzień... :(
    Ja przy pietwszej mialam 2 komorki,jedna sie zaplodnila-podali mi.Mimo ze byla jedna to baaardzo w nia wierzylam,niestety nie udalo sie :-(
    V moze nie bedzie tak zle,pewnie jeszcze urosnie sobie...nie wiem co Ci doradzic,ale mnie dr powiedzial ze jakby sie nie zaplodnily to nie zaliczylby tej procedury wiec nie bylo nic do stracenia..

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. ja miałam estradiol w 6 ds 1600 na 8 ds, więc wyszloby, że żadna nie będzie dojrzała skoro było ich aż 30.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Dziewczyny, właśnie dowiedziałam się jaki mam wynik estradiolu i wpadłam w lekką panikę... tylko 561 :( przecież to by oznaczało tylko 2 dojrzałe komórki na 14 pęcherzyków, to możliwe? Po długim protokole miałam też 14 pęcherzyków, 9 dojrzałych komórek a estradiol prawie 3000. Możliwe, żeby to były inne jednostki? Ręce mi się trzęsą. Przy dwóch komórkach z naszym nasieniem możemy nie mieć ani jednego zarodka do transferowania...

Jak masz możliwość to zadzwoń i dopytaj o jednostki. Najczęściej dziewczyny podają w pg/ml jak pamiętam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:38

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    V. ja miałam estradiol w 6 ds 1600 na 8 ds, więc wyszloby, że żadna nie będzie dojrzała skoro było ich aż 30.

Nie powiedzą Ci wcześniej zupełnie nic?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystkie podchodzicie w programie 2+1 (gyncetrum) lub innych programach w innych klinikach? Oczywiście oprócz tych, które są w rządówce.

Bo my mamy jeszcze ok tydzień na decyzję odnośnie tego programu 2+1, bo mamy umowę przywieźć na pierwsze usg i naprawdę mocno się zastanawiamy :(
    Podliczyłam, że w najgorszym wypadku wykorzystując wszystkie 3 procedury koszty to ok 50-60 tys zł. Więc już wiemy, że na pewno nie jesteśmy w stanie tego zrobić. W związku z tym, czy jest sens brać taki program, jeśli wiem, że najprawdopodobniej już przy drugiej procedurze będzie problem finansowy, żeby ogarnąć leki?
    Być może jeśli będą bez refundacji, to nie będziemy w stanie wcale podejść do tej drugiej a kasa będzie za drugą procedurę już zapłacona :/
    Myślę, czy nie podejść normalnie do jednej procedury bez żadnego programu i jeśli by miała zostać refundacja to do drugiej. Koszty wychodzą takie same, ale w razie niepowodzenia nie dostaniemy tej trzeciej procedury gratis. Niby to gorzej, ale przy 3 procedurze znowu są koszty leków,criotransferów, leków po punkcji itd. Nie mamy skąd tej kasy wziąć, więc to trzecie gratisowe podejście w sumie nie miałoby jak być wykorzystane przez nas.Co o tym myślicie? Bo ja się biję ciągle z myślami :(

Czy któraś z Was pocdchodzi tak normalnie bez żadnych programów? Czy komuś się udało w pierwszej takiej procedurze?
    Ja jestem w 2+1.
    Pierwsza procedura byly dwie komorki,jedna sie zaplodnila wiec koszty crio odpadly,leki wyszly ok 2000,plus klej 350.
    Druga procedura leki ok 2000,dr kazal histero zrobic 1300 zl plus kariotyp 620zl,mrozenie zarodka 550zl,bo mam mrozaczka i jestem 3dpt dwoch babli :-) bralam tez klej 350 i intralipid 350 zl
    Mnie program 2+1 daje luz psychiczny,ze jak pierwsza procedura nie wyszla to moze druga,jak nie to mam mrozaka,jak nie to mam 3 podejscie...
    mnie dr M mowil ze jedno z lekami wychodzi ok 11000...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:41

• V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja przy pietwszej mialam 2 komorki,jedna sie zaplodnila-podali mi.Mimo ze byla jedna to baaardzo w nia wierzylam,niestety nie udalo sie :-(
    V moze nie bedzie tak zle,pewnie jeszcze urosnie sobie...nie wiem co Ci doradzic,ale mnie dr powiedzial ze jakby sie nie zaplodnily to nie zaliczylby tej procedury wiec nie bylo nic do stracenia..

No tylko że już i tak nie zdążę zrobić kolejnej procedury przed końcem czerwca, zwłaszcza że chyba nie wolno się stymulować tak raz za razem.

• V. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Nie, to nie tak. Jak masz estradiol 1600 to dojrzałych komórek powinnaś mieć ok. 6-8 z tych trzydziestu. Ja będę miała jutro nakłutych 14 pęcherzyków, a dojrzałe komórki prawdopodobnie będą 2-3 skoro estradiol nie dobił nawet do 600... :/ Poprzednio miałam estradiol prawie 3000 i 9 dojrzałych komórek z 22 pobranych = ok. 300 jednostek na komórkę.

• Altair Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    No tylko że już i tak nie zdążę zrobić kolejnej procedury przed końcem czerwca, zwłaszcza że chyba nie wolno się stymulować tak raz za razem.

Koleżanka z drugiego forum miała też niski estradiol, niższy jeszcze od Twojego. Po konsultacji z lekarzem zrezygnowała z punkcji i od razu od następnego cyklu zaczęła wyciszanie do długiego protokołu. Tylko że ona podchodzi prywatnie, nie z programu.

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nie powiedzą Ci wcześniej zupełnie nic?

Niestety nie, w mojej klinice embriolodzy nie dzwonią tylko trzeba samemu dzwonić do lekarza w odpowiednim momencie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Niestety nie, w mojej klinice embriolodzy nie dzwonią tylko trzeba samemu dzwonić do lekarza w odpowiednim momencie.

Słabo... Tyle czekania...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Nie, to nie tak. Jak masz estradiol 1600 to dojrzałych komórek powinnaś mieć ok. 6-8 z tych trzydziestu. Ja będę miała jutro nakłutych 14 pęcherzyków, a dojrzałe komórki prawdopodobnie będą 2-3 skoro estradiol nie dobił nawet do 600... :/ Poprzednio miałam estradiol prawie 3000 i 9 dojrzałych komórek z 22 pobranych = ok. 300 jednostek na komórkę.
    Rozumiem z tego, że komórki niedojrzałe nie produkują estradiolu.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba ten pakiet 2+1. We Wrocławiu takiego nie mamy nigdzie...

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Józefka, Angela, gratulacje! :D I łapię wszystkie wirusy, bo wkrótce moja szansa :)

Kaczorku, ja po pierwszym transferze miałam L4, niemal cały czas leżałam i czytałam książki, niestety beta nawet nie drgnęła. Teraz zamierzam prowadzić oszczędny, ale jednak normalny tryb życia. Mam pracę biurową, więc zwolnienia nie biorę. To leżenie i czekanie na wynik rzucało mi się na głowę, źle mi to robiło na psychikę.

Karina, temperaturę masz podwyższoną bo bierzesz spore dawki progesteronu, a to on podgrzewa organizm :)

Wczoraj miałam monitoring, skończyłam stymulację. Mam endometrium trójlinijne 10 mm, 14 pęcherzyków, punkcja jutro o 8:30. Wieczorem wbiłam sobie Ovitrelle. Lekarz zapisał mi antybiotyk na dzisiaj, a na później Estrofem (na co to?) i Lutinus, trzy pudełka. Z forum wiedziałam, że to drogie i pytałam czy nie mogłabym brać czegoś tańszego skoro dobrze znoszę zwykłą luteinę za 3 złote, ale uznał, że to będzie podcinanie gałęzi na której siedzę, bo inne dawki, bla bla. Czuję, że mnie naciągnął, ale już nie chciało mi się dyskutować, bo pewności nie miałam :/ także kwota jaką usłyszałam w aptece zwaliła mnie z nóg. No cóż... :/ Jestem ciekawa jaki mi estradiol wyszedł wczoraj, modlę się o 6 dojrzałych komórek. A w ogóle chyba puszczę totka, bo punkcja wypadła mi w dniu ślubu przyjaciół, także najpierw walnę sobie narkozę i kłucie jajek, a potem wskoczę w obcasy i zasuwam na imprezę, którą zapewne przesiedzę bo nie będę mogła się bawić. Jestem zła i sfrustrowana z tego powodu, ech...

Konwalia chyba właśnie ma punkcję, kciuki! &&&
    Ja przespalam cale popoludnie po punkcji no ale skoro u Ciebie takie wydarzenia,emocje beda spore wiec na pewno szybko otrzasniesz sie z narkozy. Ja po punkcji czulam sie bardzo dobrze i Tobie tego samego zycze no i udanej zabawy :-)

V. lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Mialam 8.01 transfer.

Kolejny teraz w kwietniu.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Mi sie podoba ten pakiet 2+1. We Wrocławiu takiego nie mamy nigdzie...
    Zapraszamy do Gync :-)

‹‹ 3193 3194 3195 3196 3197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ