X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny zmierzylam dzis temp. , 5dpt blastki i mialam 36.51. To chyba wszystko przesadza i niestety nie udalo sie :( czekam do piatku na bete,ktora pewnie wyjdzie negatywna :(

Ale przecież mierzenie temperatury w chwili kiedy bierze się sztuczny progesteron jest totalnie bez sensu ;) Nie cuduj :P

Konwalia lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa z tego co kojarzę miałaś wlewy z intralipidu, ile takich wlewow miałaś?

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Lipa z tego co kojarzę miałaś wlewy z intralipidu, ile takich wlewow miałaś?

tylko jeden w dniu transferu. nie pomogło

age.png
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ale profilaktycznie czy wczesniej miałaś badania immu?

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. a Ty bierzesz dowcipnie luteine? Mi ona ciagle wylatuje i to nie malo, tez tak masz?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Lipa ale profilaktycznie czy wczesniej miałaś badania immu?

profilaktycznie.

age.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja miałam klej+ lek przeciwskurczowy, nie wiem jak się nazywa bo mąż kupował w dniu transferu.

Właśnie też oddałam krew na powtórkę bety i stres mam wielki. Do tego stopnia, że siedzę i czekam w klinice na wynik :p

Dziewczyny oczekujące na testowanie trzymam za was mocno kciuki. V. ja też nie wierzyłam w powodzenie zostaliśmy bez mrożonych zarodków. Postaraj nastawić się pozytywnie, wiem łatwo powiedzieć trudniej zrobić.

V., Iva79 lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    V. a Ty bierzesz dowcipnie luteine? Mi ona ciagle wylatuje i to nie malo, tez tak masz?

Tak i niesamowicie mnie to wkurza :P

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Pysia ja miałam klej+ lek przeciwskurczowy, nie wiem jak się nazywa bo mąż kupował w dniu transferu.

Właśnie też oddałam krew na powtórkę bety i stres mam wielki. Do tego stopnia, że siedzę i czekam w klinice na wynik :p

Dziewczyny oczekujące na testowanie trzymam za was mocno kciuki. V. ja też nie wierzyłam w powodzenie zostaliśmy bez mrożonych zarodków. Postaraj nastawić się pozytywnie, wiem łatwo powiedzieć trudniej zrobić.
    Tez czekam...tyle ze w pracy.

Lutinus tez wyplywa...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • V. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Lutinus tez wyplywa...

No ja mam właśnie Lutinus, zawsze jak wypłynie większa ilość to się wkurzam, że nie dość, że drogie to jeszcze się marnuje :P bez sensu, więcej tego nie kupię.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) wpadam, żeby pogratulować - Tyszanka i Chiara :) Niech beta pięknie rośnie a groszki rozwijają się prawidłowo :)

Tyszanka81, chiara, kookana1987 lubią tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykła luteina tez wypływa :P ale jest przynajmniej jest dużo tańsza..
    Ktoś pisał (nie pamiętam nicka) że krem Crinone też "wypada"

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    No ja mam właśnie Lutinus, zawsze jak wypłynie większa ilość to się wkurzam, że nie dość, że drogie to jeszcze się marnuje :P bez sensu, więcej tego nie kupię.
    Dlatego stwierdzilam ze wkladamy dwie tabletki bo jedna wyplywa ;-)

V. lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Tak i niesamowicie mnie to wkurza :P
    Mnie tez, i myslalam ze ta moje temp. jest wlasnie przez to ze ona ciagle mi wylatuje

2nn3dqk38okw5rud.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Mnie tez, i myslalam ze ta moje temp. jest wlasnie przez to ze ona ciagle mi wylatuje

Najlepiej wyrzuć termometr za okno, mierzenie teraz jest naprawdę bez sensu ;)

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Ja kupilam test o czulosci 10iu i zamierzam w srode - 7dt blastki zrobic test, a w piatek beta

Iva79 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na czym polega jak to piszecie wypływanie. Tzn cała tabletka wam wypływa? Bo zastanawiam się czy mnie to dotyczy.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Witam. Ja miała wskazowke żeby co najmniej 40 minut lezec po zaaplikowaniu luteiny. Mialam brac jedna rano a jedna wieczorem. Wiec troszkę wcześniej wstawałam w miare możliwości i polezalam i na noc. Dzieki temu prawie nic nie wyplywalo.Tabletka zdazyla się rozpuscic i wchlonac.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam z niecierpliwością na wynik powtórki bety. PragnącaDzidziusia mi test facelle z rossmanana (o czułości 25) wyszedł już 7dpt blastki, a kupiłam też test pepino o czułości 10 i wyszła bardzo bardzo słaba kreska, widoczna tylko dla mnie właściwie, oczywiście robiłam 2 dla porównania z tej samej próbki moczu :).

2fwarjjgjx3lpg1h.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam. Ja miała wskazowke żeby co najmniej 40 minut lezec po zaaplikowaniu luteiny. Mialam brac jedna rano a jedna wieczorem. Wiec troszkę wcześniej wstawałam w miare możliwości i polezalam i na noc. Dzieki temu prawie nic nie wyplywalo.Tabletka zdazyla się rozpuscic i wchlonac.
    Ja aplikuje na noc, jak klade sie spac i rano pol godz- godz przed wstaniem. I mi wylatuje w ciagu dnia, nie odrazu jak wstaje. Ale mi troche jej wylatuje i nie wiem czy przez to nie dostarczam za malo progesteronu. Ja biore 2x3tabl.

2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 3228 3229 3230 3231 3232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ