IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
amygdala wrote:Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cyklu
Ja mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺
Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info
Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny
amygdala- ja już miałam 1 crio na sztucznym, a teraz czekam na kolejne. Tutaj najważniejsza jest grubość endometrium. Ja od 1 dc mam brać estrofem, w 10-11 dc jest usg. Jak wszystko jest ok, to dodają progesteron i jest transfer (ok. 13-14 dc). Progesteronu ani estradiolu mi już nie badali.amygdala lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Może każda klinika ma inne metody... Mnie z kolei dziwi to, że u mnie crio na sztucznym są nawet w 11-12 dc jeśli endometrium jest > 8mm, a gdzie indziej crio robią dopiero w 18-19 dc (generalnie w drugiej połowie cyklu). Pytałam o to lekarza, to mówi, że to bez znaczenia.I procedura
Eltasz wrote:Cześć Dziewczyny.
Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?
Dziewczyny kombinowałam z tą luteiną i dzis w 25 dc przylazła @tak więc ogłaszam żee własnie wzięłam pierwszą tablettke ovulastanu
jutro dzwonie do gync umowic sie na wizyte do dr M i rozpisanie stymulacji
NARESZCIE
nika03, opu, vioris, Anatolka, asia-m-b, monia2015, wombi, lilou, Tyszanka81, Agi83, Asiula86, _cherryLady lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:U mnie w klinice robią transfer dopiero gdy endo jest od 1cm. Cometa cztery razy była na usg zanim nasz Dr wyraził zgodę na transfer
Na ładne endo zawsze możecie wspomagać się winkiem i orzeszkami
ewlinaaa85 - a czy to winko mozna popijac jak sie bierze estrofem?I procedura
nick nieaktualnynika03 wrote:ewlinaaa85 - a czy to winko mozna popijac jak sie bierze estrofem?
przecież się nim nie upijamy na całego hyhu lampka wieczorem nie zaszkodzi
Ja się już zaopatrzyłam hyhy teraz tylko czekam na @ i zaczynam crio na cyklu sztucznymWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 18:39
nika03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Karina, a czemu masz odpłatność 100% skoro jesteś w rządówce? W międzyczasie przeskoczyla Ci 4 z przodu, o to chodzi?
Dokładanie takDlatego myślę żeby ewentualnie poprosić o puregon lub fostimon na który dobrze reagowałam.Chyba że klinika może pójdzie mi jakoś na rękę,bo u nich tez kupowałam.No ale narazie to wizyta i zobaczymy.
Anatolka zastanawia mnie trochę polityka kliniki,bo podpisując w styczniu papiery pisaliśmy też oświadczenie o możliwość przeprowadzenia jednej procedury.Nie wiem z czego to wówczas wynikało,że obawiali się o finanse ?
Bo teraz okazuje się że szukają chętnych.Na zdrowy rozum przychodzi mi jedno albo po rozeznaniu doszli do wniosku że w czasie nie wyrobią się z trzema procedurami u wszystkich i boja się że trzeba będzie zwrócić pieniądze które można wykorzystać przy innych parach.Albo po opublikowaniu raportu skutecznosci sporo osób mogło się przenieś do innych klinik.
Jak myślisz jak to jest ?
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Odnośnie mojego pytania o leki gonapeptyl i menopur.. pytalam dlatego że w rozpisce mam :podac lek rano. Tylko widze że praktyki u Was sa różne. Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, troszke mam mętlik w głowie ale chyba dostosuje sie do zaleceń kliniki. Mam nadzieję że wiedzs co robiąEltasz
-
Eltasz wrote:Odnośnie mojego pytania o leki gonapeptyl i menopur.. pytalam dlatego że w rozpisce mam :podac lek rano. Tylko widze że praktyki u Was sa różne. Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, troszke mam mętlik w głowie ale chyba dostosuje sie do zaleceń kliniki. Mam nadzieję że wiedzs co robią
Może zadzwoń i po prostu dopytaj. Od tego są, żeby rozwiewać nasze wątpliwości -
Eltasz wrote:Odnośnie mojego pytania o leki gonapeptyl i menopur.. pytalam dlatego że w rozpisce mam :podac lek rano. Tylko widze że praktyki u Was sa różne. Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, troszke mam mętlik w głowie ale chyba dostosuje sie do zaleceń kliniki. Mam nadzieję że wiedzs co robią
Mam ten sam zestaw 2 zastrzyków i robie je w odstępie 30min i tak samo mi robili w klinice a jajeczka ładnie rosną wiec nur ma to wpływu żadnegoEltasz lubi tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
Ja robiłam jeden po drugimstymulacja owocna
Eltasz lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
AniaT wrote:Cześć Dziewczynki, mam pytanie: ile placilyscie za menopur 75j.? Czy orientujecie się gdzie go można kupić najtaniej?
W Warszawie apteka na Emilii Plater 20 (jak się nie mylę) - Namex - cena ok. 90 zł, o ile pamięć mnie nie myliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 21:22
AniaT lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziewczyny która z Was stymulowała się Gonalem na krótkim protokole i ma PCOS ? Jakie były efekty? Jestem ciekawa
Drugie pytanko: Które z Was miały żel Crinone po transferze? Jaką dawkę dzienną dostawałyście?
Ja dziś 3 dzien stymulacji, w środę podglądanie. Boję się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 22:12