X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, coś ostatnio długo nie pisałam. ...
    Wielkie gratulacje na pozytywnych bet:)
    U mnie na razie ok. Pozbylam się torbieli więc dr. Pozwoli zacząć stymulacje do Crio na cyklu sztucznym. Dziś 8 dc a od 2 dc biorę estrofem ( najpierw 2x1 potem 3x1 a od dziś 4x1) do tego encortolon i acard.
    Podglądanie w sobotę i pewnie decyzja co z transferem. To mój jedyny mrozaczek i bardzo bym chciała aby mu się udało:)
    Staram się myśleć pozytywnie, chodzę na akupunkture, jem zdrowo. Chyba więcej zrobić nie mogę. Co ma być to będzie.
    Miłego dnia. ;)

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Karina, nie pamiętam skąd jesteś, ale zobacz Invimed reklamuje się, że ma ostatnie wolne miejsca... Nawet jeśli masz kawał drogi to skoro w Twojej klinice nie ma szans to może warto tu uderzyć. Raz dasz radę ogarnąć dojazdy itp.

&&

Anatolka ja jestem z Kielc.Nie dzwoniłam narazie do kliniki czekam na @ i dopiero umówię się na wizytę.Ja wczoraj na feisie też znalazłam informacje o wolnych miejscach w mojej klinice czyli Gameta Kielce.

Najprawdopodobniej na wizycie może paść propozycja drugiej procedury skoro okazuje się że są wolne miejsca.Praktycznie mogłabym podejść od razu bo od ostatniej stymulacji minęły 3 cykle.Rozmawialismy z mężem i może po zmianie leku na inny niż gonal ogarniemy finansowo odpłatność 100%.

Tak że zobaczymy co będzie na wizycie,bo na zdrowy rozum skoro leczymy się tu od poczatku to mamy zapewnione przez realizatora 3 podejścia i pierwszeństwo do realizacji kolejnej procedury przed osobami które przeniosą się z innych klinik.

Iva79, lipa lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Cześć kochane, coś ostatnio długo nie pisałam. ...
    Wielkie gratulacje na pozytywnych bet:)
    U mnie na razie ok. Pozbylam się torbieli więc dr. Pozwoli zacząć stymulacje do Crio na cyklu sztucznym. Dziś 8 dc a od 2 dc biorę estrofem ( najpierw 2x1 potem 3x1 a od dziś 4x1) do tego encortolon i acard.
    Podglądanie w sobotę i pewnie decyzja co z transferem. To mój jedyny mrozaczek i bardzo bym chciała aby mu się udało:)
    Staram się myśleć pozytywnie, chodzę na akupunkture, jem zdrowo. Chyba więcej zrobić nie mogę. Co ma być to będzie.
    Miłego dnia. ;)

Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cyklu :) Ja mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺

Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info :)

Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cyklu :) Ja mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺

Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info :)

Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny :)
    Miałam crio 5 razy na cyklu naturalnym, więc tylko lekarz sprawdzał mi wielkość pecherzyka, dostawałem ovitrelle i tydzień po zastrzyku transfer (blastocysty). Gdzieś 5 dni przed transferem dostawałem progesteron ( w obecnym szczęśliwym cyklu crinone żel). Endometrium wiem tylko, że w normie. Żadnych badań estradiolu i progesteronu nie miałam zlecanych, ale na sztucznym na pewno jest inaczej. A i pierwsza wizytę miałam 12 dc. Mam udostępniony swój wykres, to możesz podejrzeć jak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam serdecznie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:43

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caribbean wrote:
    Miałam crio 5 razy na cyklu naturalnym, więc tylko lekarz sprawdzał mi wielkość pecherzyka, dostawałem ovitrelle i tydzień po zastrzyku transfer (blastocysty). Gdzieś 5 dni przed transferem dostawałem progesteron ( w obecnym szczęśliwym cyklu crinone żel). Endometrium wiem tylko, że w normie. Żadnych badań estradiolu i progesteronu nie miałam zlecanych, ale na sztucznym na pewno jest inaczej. A i pierwsza wizytę miałam 12 dc. Mam udostępniony swój wykres, to możesz podejrzeć jak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam serdecznie :).

Dzięki serdeczne ☺ Tylko ja właśnie na sztucznym cyklu jestem a to troszkę inaczej wygląda. W sumie to nie wiem czemu nie na naturalnym, lekarz nawet nie pytał mnie o zdanie...

Podbija pytanie do Dziewczyn na sztucznym cyklu do crio. Jak to mniej więcej czasowo wygląda i jakie powinny być wartości progesteronu? ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki serdeczne ☺ Tylko ja właśnie na sztucznym cyklu jestem a to troszkę inaczej wygląda. W sumie to nie wiem czemu nie na naturalnym, lekarz nawet nie pytał mnie o zdanie...

Podbija pytanie do Dziewczyn na sztucznym cyklu do crio. Jak to mniej więcej czasowo wygląda i jakie powinny być wartości progesteronu? ☺

Na sztucznym nie bada się poziomu hormonów. Tylko grubość endo. Monitoringi miałam 13-14 DC, endo 9-11 mm, transfer 18-19 DC.

_cherryLady lubi tę wiadomość

age.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?

Eltasz
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lipa! A to dziwne bo mi kazali zbadać progesteron i estriadol przed następną wizytą. Może naciągają mnie?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?

Hej, mi rano kazali brać gonapeptyl a po południu Menopur ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala dzięki ;)

A na gonapeptylu jak długo byłaś?

Eltasz
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki Lipa! A to dziwne bo mi kazali zbadać progesteron i estriadol przed następną wizytą. Może naciągają mnie?

Nie mam pojęcia. Może jednak będziesz szla cyklem naturalnym?

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Amygdala dzięki ;)

A na gonapeptylu jak długo byłaś?

Gonapeptyl zaczęłam brać jeszcze od połowy cyklu poprzedzającego, to było w sumie 8 zastrzyków (1 zastrzyk co drugi dzien) a potem od nowego cyklu doszedł menopur i brałam go codziennie z gonapeptylem przez 7 lub 8 dni.

Eltasz lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Ja gonapeptyl rano mialam,
    mebopur i gonal wieczorem.Bralam chyba od 21dc do punkcji,w ktoryms momencie bralam po 1/2 ampulki.

Eltasz lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caribbean wrote:
    U mnie dokładnie tak samo, tylko pęcherzyk i endo sprawdzali, bez estradiolu i progesteronu.
    Caribbean serdecznie gratuluję Ci pozytywnego crio ostatniego zarodeczka! Wspaniale :D
    Napisz mi czy podchodziłaś do crio cykl po cyklu? czy robiłaś przerwy?

amygdala lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Ja miałam zalecony gonapeptyl: zażyć do 8 rano; menopur popołudniu między 15,00 a 20.00.

Eltasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy po transferze najlepiej testować? jakie są objawy zagnieżdżenia, po jakim czasie zarodek zagnieżdża się?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    Dziewczyny kiedy po transferze najlepiej testować? jakie są objawy zagnieżdżenia, po jakim czasie zarodek zagnieżdża się?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :*
    Na stonie 3202 jest rozpiska o zagnieżdżeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:49

kkkkasia lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala ja miałam dwa razy crio na cyklu sztucznym i nigdy nie badali mi poziomu hormonów liczyła się tylko grubość endo.

amygdala lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    U mnie dokładnie tak samo, tylko pęcherzyk i endo sprawdzali, bez estradiolu i progesteronu.
    Caribbean serdecznie gratuluję Ci pozytywnego crio ostatniego zarodeczka! Wspaniale :D
    Napisz mi czy podchodziłaś do crio cykl po cyklu? czy robiłaś przerwy?
    Podchodziłam praktycznie cyklu po cyklu, z przerwą miesięczną między drugim a trzecim transferen na biopsję endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 18:28

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Kochana ja nadal trzymam kciuki choc i mnie takie myśli dręczą wszyscy w koło zachodzą a ja gdzie jestem w tym wszystkim JA :(

anakonda, mnie też w tym wszystkim niestety nie ma :( klątwa jakaś czy co??

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ