IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane, coś ostatnio długo nie pisałam. ...
Wielkie gratulacje na pozytywnych bet:)
U mnie na razie ok. Pozbylam się torbieli więc dr. Pozwoli zacząć stymulacje do Crio na cyklu sztucznym. Dziś 8 dc a od 2 dc biorę estrofem ( najpierw 2x1 potem 3x1 a od dziś 4x1) do tego encortolon i acard.
Podglądanie w sobotę i pewnie decyzja co z transferem. To mój jedyny mrozaczek i bardzo bym chciała aby mu się udało:)
Staram się myśleć pozytywnie, chodzę na akupunkture, jem zdrowo. Chyba więcej zrobić nie mogę. Co ma być to będzie.
Miłego dnia.06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Anatolka wrote:Karina, nie pamiętam skąd jesteś, ale zobacz Invimed reklamuje się, że ma ostatnie wolne miejsca... Nawet jeśli masz kawał drogi to skoro w Twojej klinice nie ma szans to może warto tu uderzyć. Raz dasz radę ogarnąć dojazdy itp.
&&
Anatolka ja jestem z Kielc.Nie dzwoniłam narazie do kliniki czekam na @ i dopiero umówię się na wizytę.Ja wczoraj na feisie też znalazłam informacje o wolnych miejscach w mojej klinice czyli Gameta Kielce.
Najprawdopodobniej na wizycie może paść propozycja drugiej procedury skoro okazuje się że są wolne miejsca.Praktycznie mogłabym podejść od razu bo od ostatniej stymulacji minęły 3 cykle.Rozmawialismy z mężem i może po zmianie leku na inny niż gonal ogarniemy finansowo odpłatność 100%.
Tak że zobaczymy co będzie na wizycie,bo na zdrowy rozum skoro leczymy się tu od poczatku to mamy zapewnione przez realizatora 3 podejścia i pierwszeństwo do realizacji kolejnej procedury przed osobami które przeniosą się z innych klinik.
Iva79, lipa lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Karo85 wrote:Cześć kochane, coś ostatnio długo nie pisałam. ...
Wielkie gratulacje na pozytywnych bet:)
U mnie na razie ok. Pozbylam się torbieli więc dr. Pozwoli zacząć stymulacje do Crio na cyklu sztucznym. Dziś 8 dc a od 2 dc biorę estrofem ( najpierw 2x1 potem 3x1 a od dziś 4x1) do tego encortolon i acard.
Podglądanie w sobotę i pewnie decyzja co z transferem. To mój jedyny mrozaczek i bardzo bym chciała aby mu się udało:)
Staram się myśleć pozytywnie, chodzę na akupunkture, jem zdrowo. Chyba więcej zrobić nie mogę. Co ma być to będzie.
Miłego dnia.
Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cykluJa mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺
Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info
Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny -
amygdala wrote:Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cyklu
Ja mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺
Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info
Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:43
-
Caribbean wrote:Miałam crio 5 razy na cyklu naturalnym, więc tylko lekarz sprawdzał mi wielkość pecherzyka, dostawałem ovitrelle i tydzień po zastrzyku transfer (blastocysty). Gdzieś 5 dni przed transferem dostawałem progesteron ( w obecnym szczęśliwym cyklu crinone żel). Endometrium wiem tylko, że w normie. Żadnych badań estradiolu i progesteronu nie miałam zlecanych, ale na sztucznym na pewno jest inaczej. A i pierwsza wizytę miałam 12 dc. Mam udostępniony swój wykres, to możesz podejrzeć jak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam serdecznie
.
Dzięki serdeczne ☺ Tylko ja właśnie na sztucznym cyklu jestem a to troszkę inaczej wygląda. W sumie to nie wiem czemu nie na naturalnym, lekarz nawet nie pytał mnie o zdanie...
Podbija pytanie do Dziewczyn na sztucznym cyklu do crio. Jak to mniej więcej czasowo wygląda i jakie powinny być wartości progesteronu? ☺ -
amygdala wrote:Dzięki serdeczne ☺ Tylko ja właśnie na sztucznym cyklu jestem a to troszkę inaczej wygląda. W sumie to nie wiem czemu nie na naturalnym, lekarz nawet nie pytał mnie o zdanie...
Podbija pytanie do Dziewczyn na sztucznym cyklu do crio. Jak to mniej więcej czasowo wygląda i jakie powinny być wartości progesteronu? ☺
Na sztucznym nie bada się poziomu hormonów. Tylko grubość endo. Monitoringi miałam 13-14 DC, endo 9-11 mm, transfer 18-19 DC._cherryLady lubi tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Cześć Dziewczyny.
Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?
Hej, mi rano kazali brać gonapeptyl a po południu Menopur ☺ -
Eltasz wrote:Amygdala dzięki
A na gonapeptylu jak długo byłaś?
Gonapeptyl zaczęłam brać jeszcze od połowy cyklu poprzedzającego, to było w sumie 8 zastrzyków (1 zastrzyk co drugi dzien) a potem od nowego cyklu doszedł menopur i brałam go codziennie z gonapeptylem przez 7 lub 8 dni.Eltasz lubi tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Cześć Dziewczyny.
Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?
mebopur i gonal wieczorem.Bralam chyba od 21dc do punkcji,w ktoryms momencie bralam po 1/2 ampulki.Eltasz lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Caribbean wrote:Miałam crio 5 razy na cyklu naturalnym, więc tylko lekarz sprawdzał mi wielkość pecherzyka, dostawałem ovitrelle i tydzień po zastrzyku transfer (blastocysty). Gdzieś 5 dni przed transferem dostawałem progesteron ( w obecnym szczęśliwym cyklu crinone żel). Endometrium wiem tylko, że w normie. Żadnych badań estradiolu i progesteronu nie miałam zlecanych, ale na sztucznym na pewno jest inaczej. A i pierwsza wizytę miałam 12 dc. Mam udostępniony swój wykres, to możesz podejrzeć jak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam serdecznie
.
Caribbean serdecznie gratuluję Ci pozytywnego crio ostatniego zarodeczka! Wspaniale
Napisz mi czy podchodziłaś do crio cykl po cyklu? czy robiłaś przerwy?amygdala lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nick nieaktualnyEltasz wrote:Cześć Dziewczyny.
Ja miałam zalecony gonapeptyl: zażyć do 8 rano; menopur popołudniu między 15,00 a 20.00.Eltasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkkkasia wrote:Dziewczyny kiedy po transferze najlepiej testować? jakie są objawy zagnieżdżenia, po jakim czasie zarodek zagnieżdża się?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:49
kkkkasia lubi tę wiadomość
-
asia-m-b wrote:U mnie dokładnie tak samo, tylko pęcherzyk i endo sprawdzali, bez estradiolu i progesteronu.
Caribbean serdecznie gratuluję Ci pozytywnego crio ostatniego zarodeczka! Wspaniale
Napisz mi czy podchodziłaś do crio cykl po cyklu? czy robiłaś przerwy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 18:28
-
anakonda wrote:Kochana ja nadal trzymam kciuki choc i mnie takie myśli dręczą wszyscy w koło zachodzą a ja gdzie jestem w tym wszystkim JA
anakonda, mnie też w tym wszystkim niestety nie maklątwa jakaś czy co??
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy....