X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, coś ostatnio długo nie pisałam. ...
    Wielkie gratulacje na pozytywnych bet:)
    U mnie na razie ok. Pozbylam się torbieli więc dr. Pozwoli zacząć stymulacje do Crio na cyklu sztucznym. Dziś 8 dc a od 2 dc biorę estrofem ( najpierw 2x1 potem 3x1 a od dziś 4x1) do tego encortolon i acard.
    Podglądanie w sobotę i pewnie decyzja co z transferem. To mój jedyny mrozaczek i bardzo bym chciała aby mu się udało:)
    Staram się myśleć pozytywnie, chodzę na akupunkture, jem zdrowo. Chyba więcej zrobić nie mogę. Co ma być to będzie.
    Miłego dnia. ;)

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Karina, nie pamiętam skąd jesteś, ale zobacz Invimed reklamuje się, że ma ostatnie wolne miejsca... Nawet jeśli masz kawał drogi to skoro w Twojej klinice nie ma szans to może warto tu uderzyć. Raz dasz radę ogarnąć dojazdy itp.

&&

Anatolka ja jestem z Kielc.Nie dzwoniłam narazie do kliniki czekam na @ i dopiero umówię się na wizytę.Ja wczoraj na feisie też znalazłam informacje o wolnych miejscach w mojej klinice czyli Gameta Kielce.

Najprawdopodobniej na wizycie może paść propozycja drugiej procedury skoro okazuje się że są wolne miejsca.Praktycznie mogłabym podejść od razu bo od ostatniej stymulacji minęły 3 cykle.Rozmawialismy z mężem i może po zmianie leku na inny niż gonal ogarniemy finansowo odpłatność 100%.

Tak że zobaczymy co będzie na wizycie,bo na zdrowy rozum skoro leczymy się tu od poczatku to mamy zapewnione przez realizatora 3 podejścia i pierwszeństwo do realizacji kolejnej procedury przed osobami które przeniosą się z innych klinik.

Iva79, lipa lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Cześć kochane, coś ostatnio długo nie pisałam. ...
    Wielkie gratulacje na pozytywnych bet:)
    U mnie na razie ok. Pozbylam się torbieli więc dr. Pozwoli zacząć stymulacje do Crio na cyklu sztucznym. Dziś 8 dc a od 2 dc biorę estrofem ( najpierw 2x1 potem 3x1 a od dziś 4x1) do tego encortolon i acard.
    Podglądanie w sobotę i pewnie decyzja co z transferem. To mój jedyny mrozaczek i bardzo bym chciała aby mu się udało:)
    Staram się myśleć pozytywnie, chodzę na akupunkture, jem zdrowo. Chyba więcej zrobić nie mogę. Co ma być to będzie.
    Miłego dnia. ;)

Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cyklu :) Ja mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺

Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info :)

Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny :)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hej Karo, idziemy podobnie do crio w tym cyklu :) Ja mam dziś 6dc a od 2 dc biorę estrofem 3×1 a w środę mam podglądanie. To mój pierwszy transfer będzie i na razie ostatni. Chciałabym, żeby się udało ale wiem, że to już nie ode mnie zależy... Także Tobie i sobie życzę powodzenia! ☺

Dziewczyny, które mialyscie już crio... Rozumiem, że ważna jest grubość endometrium aby doszło do transferu, a jaki powinien być progesteron i estriadol? Czy też są jakieś granice po przekroczeniu których do transferu dojść nie może? A i ile mniej więcej trwa przygotowanie do crio? Ja mam wizytę w 9dc a potem długo jeszcze? Będę wdzięczna za info :)

Miłej i słonecznej niedzieli Dziewczyny :)
    Miałam crio 5 razy na cyklu naturalnym, więc tylko lekarz sprawdzał mi wielkość pecherzyka, dostawałem ovitrelle i tydzień po zastrzyku transfer (blastocysty). Gdzieś 5 dni przed transferem dostawałem progesteron ( w obecnym szczęśliwym cyklu crinone żel). Endometrium wiem tylko, że w normie. Żadnych badań estradiolu i progesteronu nie miałam zlecanych, ale na sztucznym na pewno jest inaczej. A i pierwsza wizytę miałam 12 dc. Mam udostępniony swój wykres, to możesz podejrzeć jak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam serdecznie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:43

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caribbean wrote:
    Miałam crio 5 razy na cyklu naturalnym, więc tylko lekarz sprawdzał mi wielkość pecherzyka, dostawałem ovitrelle i tydzień po zastrzyku transfer (blastocysty). Gdzieś 5 dni przed transferem dostawałem progesteron ( w obecnym szczęśliwym cyklu crinone żel). Endometrium wiem tylko, że w normie. Żadnych badań estradiolu i progesteronu nie miałam zlecanych, ale na sztucznym na pewno jest inaczej. A i pierwsza wizytę miałam 12 dc. Mam udostępniony swój wykres, to możesz podejrzeć jak to mniej więcej wyglądało. Pozdrawiam serdecznie :).

Dzięki serdeczne ☺ Tylko ja właśnie na sztucznym cyklu jestem a to troszkę inaczej wygląda. W sumie to nie wiem czemu nie na naturalnym, lekarz nawet nie pytał mnie o zdanie...

Podbija pytanie do Dziewczyn na sztucznym cyklu do crio. Jak to mniej więcej czasowo wygląda i jakie powinny być wartości progesteronu? ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki serdeczne ☺ Tylko ja właśnie na sztucznym cyklu jestem a to troszkę inaczej wygląda. W sumie to nie wiem czemu nie na naturalnym, lekarz nawet nie pytał mnie o zdanie...

Podbija pytanie do Dziewczyn na sztucznym cyklu do crio. Jak to mniej więcej czasowo wygląda i jakie powinny być wartości progesteronu? ☺

Na sztucznym nie bada się poziomu hormonów. Tylko grubość endo. Monitoringi miałam 13-14 DC, endo 9-11 mm, transfer 18-19 DC.

_cherryLady lubi tę wiadomość

age.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?

Eltasz
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lipa! A to dziwne bo mi kazali zbadać progesteron i estriadol przed następną wizytą. Może naciągają mnie?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Mam pytanko techniczne: czy jak któraś przyjmowała gonapeptyl i menopur to robiłyście jakąś przerwę czasową między jednym a drugim zastrzykiem czy w tym samym czasie w dwa różne miejsca?

Hej, mi rano kazali brać gonapeptyl a po południu Menopur ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala dzięki ;)

A na gonapeptylu jak długo byłaś?

Eltasz
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dzięki Lipa! A to dziwne bo mi kazali zbadać progesteron i estriadol przed następną wizytą. Może naciągają mnie?

Nie mam pojęcia. Może jednak będziesz szla cyklem naturalnym?

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Amygdala dzięki ;)

A na gonapeptylu jak długo byłaś?

Gonapeptyl zaczęłam brać jeszcze od połowy cyklu poprzedzającego, to było w sumie 8 zastrzyków (1 zastrzyk co drugi dzien) a potem od nowego cyklu doszedł menopur i brałam go codziennie z gonapeptylem przez 7 lub 8 dni.

Eltasz lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Ja gonapeptyl rano mialam,
    mebopur i gonal wieczorem.Bralam chyba od 21dc do punkcji,w ktoryms momencie bralam po 1/2 ampulki.

Eltasz lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caribbean wrote:
    U mnie dokładnie tak samo, tylko pęcherzyk i endo sprawdzali, bez estradiolu i progesteronu.
    Caribbean serdecznie gratuluję Ci pozytywnego crio ostatniego zarodeczka! Wspaniale :D
    Napisz mi czy podchodziłaś do crio cykl po cyklu? czy robiłaś przerwy?

amygdala lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Ja miałam zalecony gonapeptyl: zażyć do 8 rano; menopur popołudniu między 15,00 a 20.00.

Eltasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy po transferze najlepiej testować? jakie są objawy zagnieżdżenia, po jakim czasie zarodek zagnieżdża się?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    Dziewczyny kiedy po transferze najlepiej testować? jakie są objawy zagnieżdżenia, po jakim czasie zarodek zagnieżdża się?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :*
    Na stonie 3202 jest rozpiska o zagnieżdżeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:49

kkkkasia lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala ja miałam dwa razy crio na cyklu sztucznym i nigdy nie badali mi poziomu hormonów liczyła się tylko grubość endo.

amygdala lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    U mnie dokładnie tak samo, tylko pęcherzyk i endo sprawdzali, bez estradiolu i progesteronu.
    Caribbean serdecznie gratuluję Ci pozytywnego crio ostatniego zarodeczka! Wspaniale :D
    Napisz mi czy podchodziłaś do crio cykl po cyklu? czy robiłaś przerwy?
    Podchodziłam praktycznie cyklu po cyklu, z przerwą miesięczną między drugim a trzecim transferen na biopsję endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 18:28

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Kochana ja nadal trzymam kciuki choc i mnie takie myśli dręczą wszyscy w koło zachodzą a ja gdzie jestem w tym wszystkim JA :(

anakonda, mnie też w tym wszystkim niestety nie ma :( klątwa jakaś czy co??

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ