IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
O jakie wiadomości dziś cudowne! Monia, Tyszanka, Chiara GRATULACJE!!
Niech rosą Wasze okruszki
Ja dziś pierwszy zastrzyk, także zaczęło się wreszcie dziać!Obym tylko zareagowała dobrze na stymulacje i oby piękne jajeczka urosły i duuużo
ewlinaaa85, Iva79, Tyszanka81, amygdala, Kamilam8, V., chiara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tyszka - wpadłam tu szybko pogratulować
Strasznie się cieszę
Chciała, Monia - super wieści również od Was
Dziewczyny wszystkie zafasolkowane (Piggy Ty też) czekamy na fioletowej :*Anatolka, Tyszanka81, Anuszka, chiara lubią tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Monia, Tyszanka, Chiara - gratulacje dla was dziewczyny, co u was ? Jak samopoczucie ?
nawet na test siknelam z rana :-)bo wczoraj sie balam przed beta.
Zaraz jade do Kliniki po leki.Anatolka, Asiula86, Iva79, ewlinaaa85, Kamilam8, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:A juz spac nie moge bo niedowierzam
Zaraz jade do Kliniki po leki.
Kurde, miałam mieć dziś 3 prenatalne, ale lekarki nie ma i mi przełożyłi... Na bank z daleka widać byłoby, że to Ty dziś wchodziszTyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Kurde, miałam mieć dziś 3 prenatalne, ale lekarki nie ma i mi przełożyłi... Na bank z daleka widać byłoby, że to Ty dziś wchodzisz
Asiula86, Iva79 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Monia, Tyszanka, Chiara - gratulacje
vioris powodzenia-oby wszystko szło zgodnie z planem:) u mnie stymulacja zakończona, dzisiaj 35 godz przed biore pregnyl i w poniedziałek punkcja.Tyszanka81, Iva79, asia-m-b, V., monia2015, chiara, Tosia 1981, india, Mimi86, nika03, vioris lubią tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:A juz spac nie moge bo niedowierzam
Zaraz jade do Kliniki po leki.
Za niedługo nie będziesz mogła się dobudzić poczekaj niech cię dopadnie sennośćTyszanka81, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Hej.
Icis w którym dniu cyklu wypadnie Ci punkcja ?
Ja od jutra zaczynam stymulacje Menopurem , a od tygodnia jestem na gonapeptulu( długi protokół )
Gratulacje dla zabetowanych
punkcja przypada na 13 dc, ja byłam stymulowana krótkim protokolem:) -
Jak to jest z końcówką programu MZ? Czy osoby korzystające muszą się zmieścić w czerwcu z punkcją, czy tylko zacząć stymulację, czy jeszcze jakoś inaczej?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Iva79 wrote:Monia, Tyszanka, Chiara - gratulacje dla was dziewczyny, co u was ? Jak samopoczucie ?
A czuję sie całkiem dobrze, dzisiaj byłam rano na badaniach progesteron, estradiol, układ krzepnięcie, próby wątrobowe itd....czasem tylko czuje takie kucie i ciagnięcie w prawym jajniku, leciutko zabrawiony śluz i tyle..a Ty jak się czujesz mamusiu??
A pytanie do ogółu czy Luteina 100 dopochwowo jest refundowana przy ivf?Iva79 lubi tę wiadomość
-
Altair wrote:Jak to jest z końcówką programu MZ? Czy osoby korzystające muszą się zmieścić w czerwcu z punkcją, czy tylko zacząć stymulację, czy jeszcze jakoś inaczej?
Z tego co kojarzę to trzeba się zmieścić do końca czerwca z całą procedurą, dlatego już zaczęli wygaszanie programu. Ale może się mylę. Jeśli nie, to ostatnie programowe stymulacje (krótkie protokoły) zaczną się pewnie w połowie czerwca, nie później. Ciekawe czy mam szansę się załapać, skoro ostatnią stymulację miałam na przełomie marca i kwietnia. Pogadam z lekarzem po wyniku bety, żeby już było jasne jak ta procedura się skończyła.Altair lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Z tego co kojarzę to trzeba się zmieścić do końca czerwca z całą procedurą, dlatego już zaczęli wygaszanie programu. Ale może się mylę. Jeśli nie, to ostatnie programowe stymulacje (krótkie protokoły) zaczną się pewnie w połowie czerwca, nie później. Ciekawe czy mam szansę się załapać, skoro ostatnią stymulację miałam na przełomie marca i kwietnia. Pogadam z lekarzem po wyniku bety, żeby już było jasne jak ta procedura się skończyła.
Dzięki za informacjęTemat mnie interesuje, bo zaczęłam się zastanawiać nad drugim podejściem jeszcze przed wakacjami. Podchodzimy komercyjnie i mieliśmy zamiar we wrześniu-październiku, ale trochę się boję, co tam nasze (p)osły wymyślą. A równocześnie nie chciałabym trafić w samą końcówkę programu, bo na pewno będzie nerwowo w klinice.
Mam nadzieję, że już jesteś w ciąży i nie będziesz potrzebowała podejścia w czerwcuAle jeśli się jednak nie udało, to fajnie by było, gdybyś się załapała na drugą refundowaną próbę
V. lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
nick nieaktualnyAltair wrote:Jak to jest z końcówką programu MZ? Czy osoby korzystające muszą się zmieścić w czerwcu z punkcją, czy tylko zacząć stymulację, czy jeszcze jakoś inaczej?
Altair, na pewno trzeba się zmieścić ze stymulacją. Ostatnio w prasie były informacje, że po zakończeniu programu criotransfery zarodków z programu będą darmowe aż do wykorzystania tych zarodków, oby to była prawda i MZ się nie rozmyśliło.Altair lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Altair, na pewno trzeba się zmieścić ze stymulacją. Ostatnio w prasie były informacje, że po zakończeniu programu criotransfery zarodków z programu będą darmowe aż do wykorzystania tych zarodków, oby to była prawda i MZ się nie rozmyśliło.
Tak, o tych kriotransferach czytałam, więc pewnie normalne transfery tym bardziej będą darmowe jeszcze na początku lipca. Ale kurczę, to będzie stresujące dla tych osób, którym punkcja wypadnie w drugiej połowie czerwca
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
XI 2022 - Synek już na świecie