IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
O jakie wiadomości dziś cudowne! Monia, Tyszanka, Chiara GRATULACJE!!
Niech rosą Wasze okruszki 
Ja dziś pierwszy zastrzyk, także zaczęło się wreszcie dziać!
Obym tylko zareagowała dobrze na stymulacje i oby piękne jajeczka urosły i duuużo 
ewlinaaa85, Iva79, Tyszanka81, amygdala, Kamilam8, V., chiara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tyszka - wpadłam tu szybko pogratulować

Strasznie się cieszę
Chciała, Monia - super wieści również od Was
Dziewczyny wszystkie zafasolkowane (Piggy Ty też) czekamy na fioletowej :*
Anatolka, Tyszanka81, Anuszka, chiara lubią tę wiadomość
-
A juz spac nie moge bo niedowierzamIva79 wrote:Monia, Tyszanka, Chiara - gratulacje dla was dziewczyny, co u was ? Jak samopoczucie ?

nawet na test siknelam z rana :-)bo wczoraj sie balam przed beta.
Zaraz jade do Kliniki po leki.
Anatolka, Asiula86, Iva79, ewlinaaa85, Kamilam8, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-
-
Tyszanka81 wrote:A juz spac nie moge bo niedowierzam

Kurde, miałam mieć dziś 3 prenatalne, ale lekarki nie ma i mi przełożyłi... Na bank z daleka widać byłoby, że to Ty dziś wchodzisz
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Banan od ucha do ucha moze mi towarzyszycAnatolka wrote:Kurde, miałam mieć dziś 3 prenatalne, ale lekarki nie ma i mi przełożyłi... Na bank z daleka widać byłoby, że to Ty dziś wchodzisz

Asiula86, Iva79 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-
-
Monia, Tyszanka, Chiara - gratulacje
vioris powodzenia-oby wszystko szło zgodnie z planem:) u mnie stymulacja zakończona, dzisiaj 35 godz przed biore pregnyl i w poniedziałek punkcja.
Tyszanka81, Iva79, asia-m-b, V., monia2015, chiara, Tosia 1981, india, Mimi86, nika03, vioris lubią tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:A juz spac nie moge bo niedowierzam

Za niedługo nie będziesz mogła się dobudzić poczekaj niech cię dopadnie senność
Tyszanka81, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Hej.
Icis w którym dniu cyklu wypadnie Ci punkcja ?
Ja od jutra zaczynam stymulacje Menopurem , a od tygodnia jestem na gonapeptulu
( długi protokół )
Gratulacje dla zabetowanych
punkcja przypada na 13 dc, ja byłam stymulowana krótkim protokolem:) -
Jak to jest z końcówką programu MZ? Czy osoby korzystające muszą się zmieścić w czerwcu z punkcją, czy tylko zacząć stymulację, czy jeszcze jakoś inaczej?40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest
, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Iva79 wrote:Monia, Tyszanka, Chiara - gratulacje dla was dziewczyny, co u was ? Jak samopoczucie ?
A czuję sie całkiem dobrze, dzisiaj byłam rano na badaniach progesteron, estradiol, układ krzepnięcie, próby wątrobowe itd....czasem tylko czuje takie kucie i ciagnięcie w prawym jajniku, leciutko zabrawiony śluz i tyle..a Ty jak się czujesz mamusiu??
A pytanie do ogółu czy Luteina 100 dopochwowo jest refundowana przy ivf?
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Altair wrote:Jak to jest z końcówką programu MZ? Czy osoby korzystające muszą się zmieścić w czerwcu z punkcją, czy tylko zacząć stymulację, czy jeszcze jakoś inaczej?
Z tego co kojarzę to trzeba się zmieścić do końca czerwca z całą procedurą, dlatego już zaczęli wygaszanie programu. Ale może się mylę. Jeśli nie, to ostatnie programowe stymulacje (krótkie protokoły) zaczną się pewnie w połowie czerwca, nie później. Ciekawe czy mam szansę się załapać, skoro ostatnią stymulację miałam na przełomie marca i kwietnia. Pogadam z lekarzem po wyniku bety, żeby już było jasne jak ta procedura się skończyła.
Altair lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc
-
V. wrote:Z tego co kojarzę to trzeba się zmieścić do końca czerwca z całą procedurą, dlatego już zaczęli wygaszanie programu. Ale może się mylę. Jeśli nie, to ostatnie programowe stymulacje (krótkie protokoły) zaczną się pewnie w połowie czerwca, nie później. Ciekawe czy mam szansę się załapać, skoro ostatnią stymulację miałam na przełomie marca i kwietnia. Pogadam z lekarzem po wyniku bety, żeby już było jasne jak ta procedura się skończyła.
Dzięki za informację
Temat mnie interesuje, bo zaczęłam się zastanawiać nad drugim podejściem jeszcze przed wakacjami. Podchodzimy komercyjnie i mieliśmy zamiar we wrześniu-październiku, ale trochę się boję, co tam nasze (p)osły wymyślą. A równocześnie nie chciałabym trafić w samą końcówkę programu, bo na pewno będzie nerwowo w klinice.
Mam nadzieję, że już jesteś w ciąży i nie będziesz potrzebowała podejścia w czerwcu
Ale jeśli się jednak nie udało, to fajnie by było, gdybyś się załapała na drugą refundowaną próbę
V. lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest
XI 2022 - Synek już na świecie -
nick nieaktualnyAltair wrote:Jak to jest z końcówką programu MZ? Czy osoby korzystające muszą się zmieścić w czerwcu z punkcją, czy tylko zacząć stymulację, czy jeszcze jakoś inaczej?
Altair, na pewno trzeba się zmieścić ze stymulacją. Ostatnio w prasie były informacje, że po zakończeniu programu criotransfery zarodków z programu będą darmowe aż do wykorzystania tych zarodków, oby to była prawda i MZ się nie rozmyśliło.
Altair lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Altair, na pewno trzeba się zmieścić ze stymulacją. Ostatnio w prasie były informacje, że po zakończeniu programu criotransfery zarodków z programu będą darmowe aż do wykorzystania tych zarodków, oby to była prawda i MZ się nie rozmyśliło.
Tak, o tych kriotransferach czytałam, więc pewnie normalne transfery tym bardziej będą darmowe jeszcze na początku lipca. Ale kurczę, to będzie stresujące dla tych osób, którym punkcja wypadnie w drugiej połowie czerwca
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
XI 2022 - Synek już na świecie