IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vioris wrote:Ja mam AMH 13.6 niestety
Miałaś aż tyle komórek?a ile z nich było dojrzałych, ile się zapłodniło? Bo mam nadzieję, że takie były?
No i nie miałaś hiperki czasem?
Aa i jak u Ciebie było z prg i estradiolem w trakcie stymulacji i przed?
nie wiem ile było dojrzałych, bo nie dostałam takiej informacji. będę wiedziała w tym tygodniu, bo będę miała kopię dokumentacji medycznej, to ci napiszę. Zapładniali jedynie 6, zgodnie z ustawą, zapłodniło się 5, do blastki przetrwały 4.
Hiperka oczywiście była
progesteron w ostatnim dniu stymulacji 2,1, estradiol coś ponad 5900. Transfer się nie odbył w cyklu ze stymulacją -
lipa wrote:nie wiem ile było dojrzałych, bo nie dostałam takiej informacji. będę wiedziała w tym tygodniu, bo będę miała kopię dokumentacji medycznej, to ci napiszę. Zapładniali jedynie 6, zgodnie z ustawą, zapłodniło się 5, do blastki przetrwały 4.
Hiperka oczywiście była
progesteron w ostatnim dniu stymulacji 2,1, estradiol coś ponad 5900. Transfer się nie odbył w cyklu ze stymulacją
A miałaś ICSI czy IMSI?
Transfer się nie odbył przez zbyt wysoki prg i hiperkę tak?
-
Mimbla wrote:Ty mierzylas PRG przed beta
.kilka dni po transferze.czy cos myle?
Zaraz po transferze tak (zobaczyć różnice we wchlanianiu utro doustnie i dopochwowo) - razem byłyśmy wtedy, ale przy becie jak już miałam +, jak konkretnie pytała Tyszka, to nie -
Anatolka wrote:Zaraz po transferze tak (zobaczyć różnice we wchlanianiu utro doustnie i dopochwowo) - razem byłyśmy wtedy, ale przy becie jak już miałam +, jak konkretnie pytała Tyszka, to nie
Wiekszosc dziewczyn nie sprawdza zaraz po transferze wchlaniania, dlatego jak juz to warto sprawdzic przy pierwszej becie albo weryfie.Ja tez bym wolala wiedziec jak reaguje na lek. -
Mimbla!!!
Ty masz suwaczek nawet z Muminkow5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam z punkcji i jestem zalamana;/ pobrano 6 komorek z czego tylko 3 sa dojrzale:( a ze wzgledu na baardzo slabe parametry nasienia meza obawiam sie czy w ogole dojdzie do zaplodnienia nie mowiac juz ze o mrozeniu raczej nie ma mowy bo pewnie wszystkie sie nie zapolodnia. Jak to jest, ze ja niby zdrowa, mloda i wszystko jest ok(podchodzimy do in vitro ze wzgledu na tragiczne nasienie meza) a tylko tyle dojrzalych komorek;/ chyba sie podwojnie zalamie jak nie dojdzie do transferu, ktory wstepnie ma byc w srode;/
-
Icsi a przypomnij jaki mialas estradiol w ostatnim dniu stymulacji i jaki obraz usg tzn.ile bylo pecherzykow? Ja tez mialam polowe dojrzalych komorek (12 pobrali -6 dojrzalych, tylko 2 sie zaplpdnily)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 15:32
-
icsi wrote:czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam z punkcji i jestem zalamana;/ pobrano 6 komorek z czego tylko 3 sa dojrzale:( a ze wzgledu na baardzo slabe parametry nasienia meza obawiam sie czy w ogole dojdzie do zaplodnienia nie mowiac juz ze o mrozeniu raczej nie ma mowy bo pewnie wszystkie sie nie zapolodnia. Jak to jest, ze ja niby zdrowa, mloda i wszystko jest ok(podchodzimy do in vitro ze wzgledu na tragiczne nasienie meza) a tylko tyle dojrzalych komorek;/ chyba sie podwojnie zalamie jak nie dojdzie do transferu, ktory wstepnie ma byc w srode;/
Wiem co czujesz, to samo było u mnie. 10 komórek, 4 dojrzałe, zapłodniły się 2. Też mamy lipne nasienie. Echhh... Słaba stymulacja po prostu. Ale spokojnie, może akurat to będzie TEN zarodek / TE zarodkiMusisz czekać. Najgorszy etap niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 15:28
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Icsi ja miałam identycznie jak pragnącaDzidckw a jakie leki w stymulacji miałyście ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 15:48
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nie mam wynikow estradiolu z ostatniego dnia stymulacji(z tego wszystkiego zapomnialam ich dzisiaj odebrac) ale wynik w 6 ds byl 3097 pmol/l i 845,45 pg/ml stymulacja trwala jeszcze 2 dni (czyli 8 ds), ehh zalamka, szczerze liczylam na wieksza ilosc tym bardziej, ze jestem zdrowa(no chyba ze jednak nie do konca), nie nastawiam sie na wiele ale jednak cicha nadzieja jest:(
-
malgos741 wrote:Cześć dziewczyny a na co te białko serwatkowe?
Na endo Małgośmalgos741 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."