IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Eltasz wrote:Mam 2 ampułki wychodzi 10 dni stymulacji... czy to starczy ?
Zastanawiam się czy jak jajka słabo będą rosły czy nie będe musiała dokupić a koszty wzrastają mi 100% czyli jakieś 1600zł za ampułkęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 17:19
-
Nanatasza wrote:hej dziewczyny, jeszcze raz nieśmiało się witam
Gratuluję zaciążonym a za pozostałe trzymam mocno kciuki!
Jestem po kilku latach, leczenia - oprócz badań 6 stymulacji clo, 4 iui, 1 ciąża naturalna, bliźniacza, niestety obumarła..
podczytuję Was od około miesiąca, kiedy dowiedzieliśmy się, że zaczynamy program (Bocian Białystok)
Od zeszłego tygodnia ruszyliśmy krótkim protokołem, 20 IV pierwszy monitoring.
Do stymulacji dostałam Bemfolę, jutro i pojutrze mam wziąć Orgalutran
Czy któraś z Was miała podobny zestaw?
Chyba podobne pytanie mam, jak miała Eltasz - jutro mam wziąć oba zastrzyki, w klinice pielęgniarka mówiła, żeby jeden po drugim, tylko po obu stronach brzucha. Nie mija sie to z celem?? Pobudzający i hamujący zastrzyk na raz?
Dzięki za odpowiedź!
Natasza, długo już jestes w Bocianie? Jestem zapisana pierwsza wizyte w maju. Problem u nas leży w słabym nasieniu(morfologia 0%)
Jak Twoje odczucia zwiazane z ta kliniką? U którego lekarza jestes?31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
V. jak Ty się czujesz? Ja mam delikatne bóle jak na @ i ciągle sprawdzam czy "ciocia" mnie nie odwiedziła
Dziewczyny orientujecie się może odnośnie embryo glue tzn. chodzi mi o to że on ma jakieś tam wartości odżywcze i pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka, ale na ile ten klej wystarczy aby zarodek mógł się spokojnie "wygryzać" w endometrum, zanim zarodek "zginie"? -
szaraa wrote:Natasza, długo już jestes w Bocianie? Jestem zapisana pierwsza wizyte w maju. Problem u nas leży w słabym nasieniu(morfologia 0%)
Jak Twoje odczucia zwiazane z ta kliniką? U którego lekarza jestes?
Zeszły rok chodziłam do dra Mrugacza. Robił mi laparotomię mięśniaków i 4iui.
Teraz jestem u dra Pietrzyckiego. Anioł nie człowiek
Klinika kameralna. Personel przemiły. Doceniam, ze lekarze odbierają telefony i oddzwaniają. Maja tez pomysł na pacjentkę. Oczywiście większość badan na miejscu, to duży plus.
U nas nie ma problemu z nasieniem.
Zapraszam na wątek bocianowek.szaraa lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Dziewczyny, czy któraś miała lek Bemfola?
Zastanawiam sie jak działa..pierwsze 2 dni cos czułam, teraz nic..
Doczytałam ze pochodzi z jajników chomików...
Puregon na mnie dobrze działał, Menopur tez.
Podgląd jajek dopiero we środę.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza wrote:Dziewczyny, czy któraś miała lek Bemfola?
Zastanawiam sie jak działa..pierwsze 2 dni cos czułam, teraz nic..
Doczytałam ze pochodzi z jajników chomików...
Puregon na mnie dobrze działał, Menopur tez.
Podgląd jajek dopiero we środę.
Ja miałam. Na mnie dobrze zadział.Nanatasza lubi tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Ja miałam. Na mnie dobrze zadział.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny zmierzylam dzis temp. , 5dpt blastki i mialam 36.51. To chyba wszystko przesadza i niestety nie udalo sie
czekam do piatku na bete,ktora pewnie wyjdzie negatywna
PragnącaDziecka - nie mierz teraz żadnej temperatury, to bez sensu. Jesteś cały czas na lekach, temperatura teraz absolutnie o niczym nie świadczy. Bądź cierpliwa jeszcze przez te pare dni, piątek już bliskoI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
nika03 wrote:PragnącaDziecka - nie mierz teraz żadnej temperatury, to bez sensu. Jesteś cały czas na lekach, temperatura teraz absolutnie o niczym nie świadczy. Bądź cierpliwa jeszcze przez te pare dni, piątek już blisko
co u Ciebie?
nika03 lubi tę wiadomość
-
PragnącaDziecka - u mnie "po staremu", tzn. czekam na @, w czwartek odstawiłam luteinę, więc wczoraj powinnam mieć @, a tu jak na złość ciągle nic
No ale jak tylko przyjdzie, zaczynam estrofem i czekamy na ostatni transfer.
Już nie mogę się doczekaćmam średniej jakości zarodek, no ale nie chcę się nastawiać ani pozytywnie ani negatywnie. Co ma być, to będzie....
A Ty się nic nie stresuj, nie mierz żadnych temperatur, nie doszukuj się. Odpoczywaj, niedługo będzie wszystko jasneI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
hej gratuluje pozytywnych bet:)
Anatolka no rozwalilas mnie z tym zacementowaniem hahaa
ja dzis sie umowilam na wizyte 04.05 n rozpisanie stymulacjivioris lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
amygdala wrote:Na endometriozę czy endometrium? I czy to chodzi o takie nutri drinki z apteki?
Na endometrium ale w sumie czytałam, że na endometriozę też jest dobre.
To nie są nutridrinki, to proszek ze sklepu dla pakerów, rozrabiasz to z mlekiem albo wodą i pijesz..
ja mieszam z jogurtem naturalnymAnatolka lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Kamilam8 wrote:Ja tak krokami małymi- powoli na fioletową, na jeden wątek, na drugi. W końcu ustawię suwak
boję się cały czas i tak krok po kroczku...
Kamilam8 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ja też zastanawiam się nad klejem bądź ah..
Ponadto interesuje mnie czy tym razem znowu losowo wybiorą zarodek..
Powiedzcie co jest ważniejsze w blastocyście? Bo embriolog powiedział, że liczba czyli, że 4BB jest teoretycznie lepszy od 2AA, natomiast mój dr twierdzi, że literki..czyli odwrotnie 2AA lepszy od 4BB i bądź tu człowieku mądry.. z drugiej strony nie ma co się zapalać, bo wiemy jak jest ten słabszy może się zadomowić a ten silniejszy nie eAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."