IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka81 wrote:Czy sa tu ciezarowki z konfliktem serologicznym?kiedys zglaszalam to w klinice,ale nic z tym lekarz nie zrobil i tak sie zastanawiam co dalej...chyba musze przypomniec po pozytywnej becie.
Ja jestem w drugiej, ale po cp dostałam jakiś zastrzyk.
Na początku ciąży miałam do zbadania przeciwciała anty rh. Do tego teraz badałam odczyn coombsa, który właśnie służy do wykrywania chorób u dziecka w przypadku konfliktu.Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
PragnącaDziecka wrote:V. jak Ty się czujesz? Ja mam delikatne bóle jak na @ i ciągle sprawdzam czy "ciocia" mnie nie odwiedziła
Ja czuję się zupełnie normalnieNie doszukuję się żadnych objawów. Tuż po transferze miałam kłucia, ale to pewnie jajniki się obkurczały czy coś.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Dzieki za info dziewczyny5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka interlapid mialas podawany w dniu transferu czy wczesniej?
dzis kolo 18 przyszła @
od 2 dc encorton i estrofem , tylko znowu nie wiem czy dzis 1 dc czy jutro ..
gdzies chyba czytalam ze jak @ pojawia sie po 17 to zaliczamy ją pod nastepny dzien tak?
dziewczyny a czy ten encorton to ma podobne dzialania co interlapid?
czy to nie wystarcza? czym sie rozni ? bo slyszlalam ze ten encorton to wlasnie zeby organizm nie odrzucil zarodka. ja mam przepisana 1x1Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 23:32
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyVioris białko kupisz w sklepie z suplementami dla sportowców. To jest tzw odżywka białkowa
Co do firm to jest ich na prawde multum na rynku ciężko wybrać, pewnie każda z nas pije co innego.
Ważne aby była duża zawartość białka.vioris lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Czy sa tu ciezarowki z konfliktem serologicznym?kiedys zglaszalam to w klinice,ale nic z tym lekarz nie zrobil i tak sie zastanawiam co dalej...chyba musze przypomniec po pozytywnej becie.
To jest bardzo ważna informacja dla położnika. Będzie wiedział co badaćplanujesz zostać w klinice na prowadzenie ciąży? Dr M się tym w GynC nie zajmuje... To wiesz? Ale inni tak.
-
pysia wrote:Tyszanka interlapid mialas podawany w dniu transferu czy wczesniej?
dzis kolo 18 przyszła @
gdzies chyba czytalam ze jak @ pojawia sie po 17 to zaliczamy ją pod nastepny dzien tak?
czy to nie wystarcza? czym sie rozni ? bo slyszlalam ze ten encorton to wlasnie zeby organizm nie odrzucil zarodka. ja mam przepisana 1x1Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
pysia wrote:Tyszanka interlapid mialas podawany w dniu transferu czy wczesniej?
dzis kolo 18 przyszła @
czy to nie wystarcza? czym sie rozni ? bo slyszlalam ze ten encorton to wlasnie zeby organizm nie odrzucil zarodka. ja mam przepisana 1x1
Ale na wizycie w dniu transferu dr M zaproponowal intralipid,a ja klej.
I tym sposobem bylam lzejsza o 700 zl wychodzac po transferze hehe.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:To jest bardzo ważna informacja dla położnika. Będzie wiedział co badać
planujesz zostać w klinice na prowadzenie ciąży? Dr M się tym w GynC nie zajmuje... To wiesz? Ale inni tak.
Jestem zapisana do dr Piekarz,pakiet moj 2+1 chyba do 12tc przewiduje opieke,pozniej zobacze i albo zostane albo w mojej miejscowosci bede chodzila do lekarza z Provity...
Narazie nie wybiegam w przyszloscAnatolka lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Tak tak wiem
Jestem zapisana do dr Piekarz,pakiet moj 2+1 chyba do 12tc przewiduje opieke,pozniej zobacze i albo zostane albo w mojej miejscowosci bede chodzila do lekarza z Provity...
Narazie nie wybiegam w przyszlosc
U nas w Tychach polecam Ci doktora Gwarę. Prowadził moją ciążę. On też pracuje w tyskim szpitalu - jak tam wylądowałam to bardzo dobrze się mną zajął. Pozdr!Anatolka, Tyszanka81 lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
shooa wrote:Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?
ja po puregonie nie mialam, bardziej po orgalutranie,
a powiedzcie mi dziewczyny czy robilyscie sobie zastrzych prolutex? tez was tak bolal brzuch po nim? tzn. miejsce wklucia? bo ja nie moge miec spodni zapietych tak boli i obrzek na pol brzucha, nie wiem czy zle je robie czy zle je znosze bo wszystkie inne zastrzyki byly ok(wczoraj robila mi go pielegniarka i tez bolalo miejsce wokol ale nie az tak jak dzisiaj, gdy sobie sama zrobilam) dzisiaj jest masakrashooa lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?
ja miałam 3 cykle puregon (przed iui), nic nie działo się na brzuchu, ale to raczej bardzo indywidualna sprawa
edit:
dziś 1 zastrzyk orgalutranu i mam zaczerwienienie 3x3cm, miejsce wkłócia piecze, swędzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:39
shooa lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
asia-m-b wrote:Karo to białko z ang protein whey można kupić przez internet albo w sklepach z suplementacją dla sportowców
Jaki ma wpływ? tak ogólnie przy IVF dla dziewczyn na przyszłość
"Szereg badan w tym temacie wykazalo, ze zarowno kobiety jak i mezczyzni poddani diecie z wysoka zawartoscia bialka osiagali lepsze rezultaty, jesli chodzi o zajscie w ciaze, jakosc spermy czy komorek jajowych, nizszy odsetek poronien. W jednym z badan podzielono kobiety poddajace sie zabiegowi IVF na te, ktorych dieta obejmowala min 25% bialka dziennie i druga grupe, ktorej dieta byla uboga w bialko (ponizej 25%). Nie bylo znaczacych roznic w BMI kobiet. Roznice w rezultatach IVF byly znaczace dla obu grup. Rozwoj do stadium blastocysty dla grupy 'bialkowej' bylo na poziomie 66% w stosunku do grupy kobiet, ktore nie spozywaly duzo bialka (tylko 34%); odsetek potwierdzonych ciaz dla I grupy byl 66.6% vs tylko 32% dla drugiej grupy; odsetek narodzin dziecka dla I grupy byla na poziomie 58% vs 11% dla grupy II. W kolejnym badaniu udowodniono, ze obnizenie ilosci spozywanych weglowodanow, i podwyzszenie bialka w diecie spodowowalo, ze odsetek zarodkow, ktore przetrwaly do stadium blastocyty wzroslo z 19% do 45% i odsetek ciaz wzrosl z 17% do 83%"
a przy crio ma odżywić i poprawić endometrium
No to niezłe te różnice.... Nie wiedziałam, ze dieta wysokobiałkowa jest aż tak ważna. U nas na stronie kliniki w zaleceniach jest wzmianka o diecie wysokobiałkowej, ale pytałam o to lekarki, która rozpisywała mi stymulacje i powiedziała, że żadna specjalna dieta nie jest wymagana ;/
Tym razem już na pewno zastosuję się do niej (mimo nietolerancji laktozy). Dzięki za informacjęewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Tak tak wiem
Narazie nie wybiegam w przyszlosc
Kogo z Provi masz na oku?Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Tak tak wiem
Narazie nie wybiegam w przyszloscTyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Wiadomi jak długo trzeba ta dietę wysokobiałkową stosować żeby zadziałała? Za chwilę zaczynam brać antyki w długim protokole i zastanawiam się czy już się musze zacząć, czy mogę dopiero pod koniec brania?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
asia-m-b wrote:
Dziewczyny zaczynające stymulację, pamiętajcie dieta wysoko białowa, nisko weglowodanowa, dużo wody i kwasy omega 3 potwierdzone badaniami.. zero białych bułek chlebów, słodyczy = owocna stymulacja
Asiu a czy ta dieta to tylko w trakcie stymulacji czy można zacząć 2 m-ce wcześniej???Jest sens?? jestem w trakcie ultra długiego protokołu i stymulację zaczynam dopiero 08.06... i nie wiem czy już się faszerować białkiem czy jeszcze nie..endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie