X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Czy sa tu ciezarowki z konfliktem serologicznym?kiedys zglaszalam to w klinice,ale nic z tym lekarz nie zrobil i tak sie zastanawiam co dalej...chyba musze przypomniec po pozytywnej becie.
    Ja mam. Ale rzeczywiście w pierwszej ciąży to nie ma znaczenia.
    Ja jestem w drugiej, ale po cp dostałam jakiś zastrzyk.
    Na początku ciąży miałam do zbadania przeciwciała anty rh. Do tego teraz badałam odczyn coombsa, który właśnie służy do wykrywania chorób u dziecka w przypadku konfliktu.

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • V. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    V. jak Ty się czujesz? Ja mam delikatne bóle jak na @ i ciągle sprawdzam czy "ciocia" mnie nie odwiedziła

Ja czuję się zupełnie normalnie ;) Nie doszukuję się żadnych objawów. Tuż po transferze miałam kłucia, ale to pewnie jajniki się obkurczały czy coś.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info dziewczyny

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • pysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka interlapid mialas podawany w dniu transferu czy wczesniej?

dzis kolo 18 przyszła @ :)
    od 2 dc encorton i estrofem , tylko znowu nie wiem czy dzis 1 dc czy jutro ..
    gdzies chyba czytalam ze jak @ pojawia sie po 17 to zaliczamy ją pod nastepny dzien tak?

dziewczyny a czy ten encorton to ma podobne dzialania co interlapid?
    czy to nie wystarcza? czym sie rozni ? bo slyszlalam ze ten encorton to wlasnie zeby organizm nie odrzucil zarodka. ja mam przepisana 1x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 23:32

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie mogę kupić to białko w proszku? I czego konkretnie szukać, jak to się nazywa? :) Jakaś firma konkretna?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris białko kupisz w sklepie z suplementami dla sportowców. To jest tzw odżywka białkowa
    Co do firm to jest ich na prawde multum na rynku ciężko wybrać, pewnie każda z nas pije co innego.
    Ważne aby była duża zawartość białka.

vioris lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Czy sa tu ciezarowki z konfliktem serologicznym?kiedys zglaszalam to w klinice,ale nic z tym lekarz nie zrobil i tak sie zastanawiam co dalej...chyba musze przypomniec po pozytywnej becie.

To jest bardzo ważna informacja dla położnika. Będzie wiedział co badać :-) planujesz zostać w klinice na prowadzenie ciąży? Dr M się tym w GynC nie zajmuje... To wiesz? Ale inni tak.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

gdzies chyba czytalam ze jak @ pojawia sie po 17 to zaliczamy ją pod nastepny dzien tak?

czy to nie wystarcza? czym sie rozni ? bo slyszlalam ze ten encorton to wlasnie zeby organizm nie odrzucil zarodka. ja mam przepisana 1x1
    Pysia mi zawsze lekarz kazał liczyć po 16 od następnego dnia .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Tak,bralam intralipid w dniu transferu...bo wczesniej nie mialam go w zamiarze brac ;-)
    Ale na wizycie w dniu transferu dr M zaproponowal intralipid,a ja klej.
    I tym sposobem bylam lzejsza o 700 zl wychodzac po transferze hehe.

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To jest bardzo ważna informacja dla położnika. Będzie wiedział co badać :-) planujesz zostać w klinice na prowadzenie ciąży? Dr M się tym w GynC nie zajmuje... To wiesz? Ale inni tak.
    Tak tak wiem ;-)
    Jestem zapisana do dr Piekarz,pakiet moj 2+1 chyba do 12tc przewiduje opieke,pozniej zobacze i albo zostane albo w mojej miejscowosci bede chodzila do lekarza z Provity...
    Narazie nie wybiegam w przyszlosc ;-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• cicho sza Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tak tak wiem ;-)
    Jestem zapisana do dr Piekarz,pakiet moj 2+1 chyba do 12tc przewiduje opieke,pozniej zobacze i albo zostane albo w mojej miejscowosci bede chodzila do lekarza z Provity...

U nas w Tychach polecam Ci doktora Gwarę. Prowadził moją ciążę. On też pracuje w tyskim szpitalu - jak tam wylądowałam to bardzo dobrze się mną zajął. Pozdr!

Anatolka, Tyszanka81 lubią tę wiadomość

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • icsi Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?

ja po puregonie nie mialam, bardziej po orgalutranie,
    a powiedzcie mi dziewczyny czy robilyscie sobie zastrzych prolutex? tez was tak bolal brzuch po nim? tzn. miejsce wklucia? bo ja nie moge miec spodni zapietych tak boli i obrzek na pol brzucha, nie wiem czy zle je robie czy zle je znosze bo wszystkie inne zastrzyki byly ok(wczoraj robila mi go pielegniarka i tez bolalo miejsce wokol ale nie az tak jak dzisiaj, gdy sobie sama zrobilam) dzisiaj jest masakra

shooa lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

ja miałam 3 cykle puregon (przed iui), nic nie działo się na brzuchu, ale to raczej bardzo indywidualna sprawa

edit:
    dziś 1 zastrzyk orgalutranu i mam zaczerwienienie 3x3cm, miejsce wkłócia piecze, swędzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 07:39

shooa lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    Karo to białko z ang protein whey można kupić przez internet albo w sklepach z suplementacją dla sportowców

Jaki ma wpływ? tak ogólnie przy IVF dla dziewczyn na przyszłość
    "Szereg badan w tym temacie wykazalo, ze zarowno kobiety jak i mezczyzni poddani diecie z wysoka zawartoscia bialka osiagali lepsze rezultaty, jesli chodzi o zajscie w ciaze, jakosc spermy czy komorek jajowych, nizszy odsetek poronien. W jednym z badan podzielono kobiety poddajace sie zabiegowi IVF na te, ktorych dieta obejmowala min 25% bialka dziennie i druga grupe, ktorej dieta byla uboga w bialko (ponizej 25%). Nie bylo znaczacych roznic w BMI kobiet. Roznice w rezultatach IVF byly znaczace dla obu grup. Rozwoj do stadium blastocysty dla grupy 'bialkowej' bylo na poziomie 66% w stosunku do grupy kobiet, ktore nie spozywaly duzo bialka (tylko 34%); odsetek potwierdzonych ciaz dla I grupy byl 66.6% vs tylko 32% dla drugiej grupy; odsetek narodzin dziecka dla I grupy byla na poziomie 58% vs 11% dla grupy II. W kolejnym badaniu udowodniono, ze obnizenie ilosci spozywanych weglowodanow, i podwyzszenie bialka w diecie spodowowalo, ze odsetek zarodkow, ktore przetrwaly do stadium blastocyty wzroslo z 19% do 45% i odsetek ciaz wzrosl z 17% do 83%"

a przy crio ma odżywić i poprawić endometrium :)

No to niezłe te różnice.... Nie wiedziałam, ze dieta wysokobiałkowa jest aż tak ważna. U nas na stronie kliniki w zaleceniach jest wzmianka o diecie wysokobiałkowej, ale pytałam o to lekarki, która rozpisywała mi stymulacje i powiedziała, że żadna specjalna dieta nie jest wymagana ;/
    Tym razem już na pewno zastosuję się do niej (mimo nietolerancji laktozy). Dzięki za informację :)

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tak tak wiem ;-)

Kogo z Provi masz na oku?

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tak tak wiem ;-)
    To jesteś zapisana do mojej gin. Bardzo fajna babka.:-)

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomi jak długo trzeba ta dietę wysokobiałkową stosować żeby zadziałała? Za chwilę zaczynam brać antyki w długim protokole i zastanawiam się czy już się musze zacząć, czy mogę dopiero pod koniec brania?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ja miałam ze dwa siniaki ale nie mikro tylko duże :)

shooa lubi tę wiadomość

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:

Dziewczyny zaczynające stymulację, pamiętajcie dieta wysoko białowa, nisko weglowodanowa, dużo wody i kwasy omega 3 potwierdzone badaniami.. zero białych bułek chlebów, słodyczy = owocna stymulacja :D

Asiu a czy ta dieta to tylko w trakcie stymulacji czy można zacząć 2 m-ce wcześniej???Jest sens?? jestem w trakcie ultra długiego protokołu i stymulację zaczynam dopiero 08.06... i nie wiem czy już się faszerować białkiem czy jeszcze nie..

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
‹‹ 3234 3235 3236 3237 3238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ