X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?
    Ja nic nie miałam raz po clexane

shooa lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kogo z Provi masz na oku?
    Dr Cholewa.
    Wczesniej do Biernat w Provi chodzilam ale ona nie prowadzi ciazy.W Tychach ma Orbimed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:06

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki to jest protokół gdzie ma sie tylko gonadotropiny.

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?
    Ja nie mam śladu żadnego ale ja mam skore jak krokodyl, nigdy nic nie mam

shooa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

Ja miałam po puregonie mikrosiniaczki.

shooa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina i Vaina moim zdaniem lepiej wcześniej, w ogóle w zdrowej diecie powinno się jeść tyle białka i pisałam wcześniej.. Przecież to nie zaszkodzi a pomóc może.
    Poza tym, żeby były efekty, nie pomoże zmiana diety na parę dni., Wasze ciała będą produkować komóreczki i przygotujcie je na to :)
    W tych badaniach było napisane, że partnerzy też byli na wysokobiałkowej, w końcu plemniki też odgrywają ogromną rolę przy zapłodnieniu :D

Dziewczyny ;) ja nie jestem żadnym ekspertem, silę się tylko przeczytanymi informacjami potwierdzonymi badaniami ;)
    Mój mąż od bardzo dawna jest na wysokobiałkowej diecie, bo bardzo dużo ćwiczy.
    Nasze organizmy też w trakcie stymulacji mają niezły maraton więc ma to sens.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Vaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki asia-m-b :)

Tyszanka, ja sie leczę u Cholewy i mogę go szczerze polecić. Jeśli jesteś z Tychów to on ma swoja klinikę w Tychach i ciut mniej kasuje. W provicie wizyta 80 zł, a u niego 70 zł. Ja własnie ma główna kartotekę w Tychach, ale jak potrzebne cos bardziej specjalistycznego to on sam mnie nawet czasem umawia do Provity.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Te moje ślady to kropki wielkości główek od szpilek i znikają po dwóch dniach, ale ani przy gonapeptylu i tych tępych igłach ani przy menopurze nie miałam żadnych kropek stąd moje zdziwienie teraz. Widocznie Puregon tak na mnie działa :)

co do diety wysokobiałkowej to racje, im szybciej tym lepiej. Asia-m-b czytałam wpis z tego zalinkowanego bloga przez 1 podejściem.

A dziewczyny z endo, które nie powinny jeść nabiału a chcą wcześniej niż przy stymulacji stosować wysokobiałkową dietę powinny jeść strączki (fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób itd.) one mają b. dużo białka a w przeciwieństwa do nabiału zwierzęcego nie powodują reakcji zapalnych w ogniskach endo.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Dr Cholewa ja też do niego jeździłam na Tychy do AD- clinic od niego w sumie zaczęło się invitro u mnie, miałam startować komercyjnie ale dostałam się do Krakowa na rządówkę :)

• Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa przyjmujesz sam puregon?

• Vaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te białko w proszku to jakie jest? Chodzi mi o to, że ja mam endometriozę i nie powinnam jeść nabiału a poza tym wyszła mi nietolerancja na mleko i nie wiem czy mogę to brać.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veina to jest białko z serwatki z mleka więc prawdopodobnie u Ciebie odpada ale spokojnie tak jak wyżej pisała Shooa nasiona strączkowe zawierają bardzo duże ilości białka.

Dziewczyny ja w I stymulacji 10 lat temu wyprodukowałam 6 komórek z czego 2 się nie zapłodniły, miałam podane dwa w 3 dobie dwa obumarły
    W tym roku stymulacja owocniejsza 11 pęcherzyków wszystkie pełne zapłodnili 6 z czego jeden przestał się rozwijać.. jeden podany w stadium blastki 4 zamrożone

10 lat to przepaść tak powiedział Dr. Różnica w stymulacji żadna, byłam stymulowana gonalem i menopurem w jednej i drugiej stymulacji. Różnica w stylu życia i diecie ogromna: wtedy śmieciówka teraz próbuję jeść zdrowo i dużo ćwiczę

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    U nas w Tychach polecam Ci doktora Gwarę. Prowadził moją ciążę. On też pracuje w tyskim szpitalu - jak tam wylądowałam to bardzo dobrze się mną zajął. Pozdr!
    A ma pojecie o ivf?
    Czy naturalsy tylko obsluguje ;-p ?

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Dzięki asia-m-b :)

Tyszanka, ja sie leczę u Cholewy i mogę go szczerze polecić. Jeśli jesteś z Tychów to on ma swoja klinikę w Tychach i ciut mniej kasuje. W provicie wizyta 80 zł, a u niego 70 zł. Ja własnie ma główna kartotekę w Tychach, ale jak potrzebne cos bardziej specjalistycznego to on sam mnie nawet czasem umawia do Provity.
    Tychy ;-)
    To fajnie...ale to jeszcze chwila :-)
    po malutku...

• V. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, jak tam u Ciebie? :)

Pragnąca, jutro robisz sikańca? Kto jeszcze testuje w tym tygodniu? :)

Konwalia lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny czy to tu któraś z Was pisała o toxo dodatnim w IgM ?? wczoraj zrobiłam badania i wyszło mi miano dodatnie (0,69 przy normie do 0,60) Wiecie co w tym wypadku? czy transfer może być odroczony ? Punkcja podejrzewam że będzie , tylko co potem z ewentualna ciążą ?? :( jestem załamana. Dzis poszłam zrobic jeszcze awidność , jutro mam wizytę.

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reqiuem, na razie tak. Mam od 15.04 Puregon 300 do jutra, a jutro podgląd jajec z rana. Zobaczymy co dr powie.
    Boję się trochę, że ten Puregon da słabsze efekty niż Menopur rok temu, ale z drugiej strony tego co przeżyłam z OHSS nie chcę powtórzyć.

Requiem lubi tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Pragnąca, jutro robisz sikańca? Kto jeszcze testuje w tym tygodniu? :)
    Jesli moja wola bedzie na tyle slaba, ze nie wytrzymam do piatkowej bety, to zrobie jutro sikanca to bedzie 7dpt blastki. Wydaje mi sie ze test o czulosci 10iu powinien juz wyjsc. A Ty nie skusisz sie na sikanca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:59

monia2015 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Reqiuem, na razie tak. Mam od 15.04 Puregon 300 do jutra, a jutro podgląd jajec z rana. Zobaczymy co dr powie.
    Boję się trochę, że ten Puregon da słabsze efekty niż Menopur rok temu, ale z drugiej strony tego co przeżyłam z OHSS nie chcę powtórzyć.
    Ja po puregonie miałam 15 jajec pobranych więc chyba nie tak źle. Miałam puregon 600

shooa lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Jesli moja wola bedzie na tyle slaba, ze nie wytrzymam do piatkowej bety, to zrobie jutro sikanca to bedzie 7dpt blastki. Wydaje mi sie ze test o czulosci 10iu powinien juz wyjsc. A Ty nie skusisz sie na sikanca?

Skuszę się, ale w piątek ;) Beta w sobotę.

Joanna85 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 3235 3236 3237 3238 3239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ