IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?
shooa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Anatolka wrote:Kogo z Provi masz na oku?
Wczesniej do Biernat w Provi chodzilam ale ona nie prowadzi ciazy.W Tychach ma Orbimed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:06
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dziewczyny jaki to jest protokół gdzie ma sie tylko gonadotropiny.Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
shooa wrote:Do dziewczyn, które stymulowane były Puregonem - czy miałyście w miejscu wkłuć takie microsiniaczki?
shooa lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Sabina i Vaina moim zdaniem lepiej wcześniej, w ogóle w zdrowej diecie powinno się jeść tyle białka i pisałam wcześniej.. Przecież to nie zaszkodzi a pomóc może.
Poza tym, żeby były efekty, nie pomoże zmiana diety na parę dni., Wasze ciała będą produkować komóreczki i przygotujcie je na to
W tych badaniach było napisane, że partnerzy też byli na wysokobiałkowej, w końcu plemniki też odgrywają ogromną rolę przy zapłodnieniu
Dziewczynyja nie jestem żadnym ekspertem, silę się tylko przeczytanymi informacjami potwierdzonymi badaniami
Mój mąż od bardzo dawna jest na wysokobiałkowej diecie, bo bardzo dużo ćwiczy.
Nasze organizmy też w trakcie stymulacji mają niezły maraton więc ma to sens.
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dzięki asia-m-b
Tyszanka, ja sie leczę u Cholewy i mogę go szczerze polecić. Jeśli jesteś z Tychów to on ma swoja klinikę w Tychach i ciut mniej kasuje. W provicie wizyta 80 zł, a u niego 70 zł. Ja własnie ma główna kartotekę w Tychach, ale jak potrzebne cos bardziej specjalistycznego to on sam mnie nawet czasem umawia do Provity.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyDziękuję za odpowiedzi. Te moje ślady to kropki wielkości główek od szpilek i znikają po dwóch dniach, ale ani przy gonapeptylu i tych tępych igłach ani przy menopurze nie miałam żadnych kropek stąd moje zdziwienie teraz. Widocznie Puregon tak na mnie działa
co do diety wysokobiałkowej to racje, im szybciej tym lepiej. Asia-m-b czytałam wpis z tego zalinkowanego bloga przez 1 podejściem.
A dziewczyny z endo, które nie powinny jeść nabiału a chcą wcześniej niż przy stymulacji stosować wysokobiałkową dietę powinny jeść strączki (fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób itd.) one mają b. dużo białka a w przeciwieństwa do nabiału zwierzęcego nie powodują reakcji zapalnych w ogniskach endo.asia-m-b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a te białko w proszku to jakie jest? Chodzi mi o to, że ja mam endometriozę i nie powinnam jeść nabiału a poza tym wyszła mi nietolerancja na mleko i nie wiem czy mogę to brać.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Veina to jest białko z serwatki z mleka więc prawdopodobnie u Ciebie odpada ale spokojnie tak jak wyżej pisała Shooa nasiona strączkowe zawierają bardzo duże ilości białka.
Dziewczyny ja w I stymulacji 10 lat temu wyprodukowałam 6 komórek z czego 2 się nie zapłodniły, miałam podane dwa w 3 dobie dwa obumarły
W tym roku stymulacja owocniejsza 11 pęcherzyków wszystkie pełne zapłodnili 6 z czego jeden przestał się rozwijać.. jeden podany w stadium blastki 4 zamrożone
10 lat to przepaść tak powiedział Dr. Różnica w stymulacji żadna, byłam stymulowana gonalem i menopurem w jednej i drugiej stymulacji. Różnica w stylu życia i diecie ogromna: wtedy śmieciówka teraz próbuję jeść zdrowo i dużo ćwiczęAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
cicho sza wrote:U nas w Tychach polecam Ci doktora Gwarę. Prowadził moją ciążę. On też pracuje w tyskim szpitalu - jak tam wylądowałam to bardzo dobrze się mną zajął. Pozdr!
Czy naturalsy tylko obsluguje ;-p ?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Vaina wrote:Dzięki asia-m-b
Tyszanka, ja sie leczę u Cholewy i mogę go szczerze polecić. Jeśli jesteś z Tychów to on ma swoja klinikę w Tychach i ciut mniej kasuje. W provicie wizyta 80 zł, a u niego 70 zł. Ja własnie ma główna kartotekę w Tychach, ale jak potrzebne cos bardziej specjalistycznego to on sam mnie nawet czasem umawia do Provity.
To fajnie...ale to jeszcze chwila
po malutku...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Witam
Dziewczyny czy to tu któraś z Was pisała o toxo dodatnim w IgM ?? wczoraj zrobiłam badania i wyszło mi miano dodatnie (0,69 przy normie do 0,60) Wiecie co w tym wypadku? czy transfer może być odroczony ? Punkcja podejrzewam że będzie , tylko co potem z ewentualna ciążą ??jestem załamana. Dzis poszłam zrobic jeszcze awidność , jutro mam wizytę.
Eltasz
-
nick nieaktualnyReqiuem, na razie tak. Mam od 15.04 Puregon 300 do jutra, a jutro podgląd jajec z rana. Zobaczymy co dr powie.
Boję się trochę, że ten Puregon da słabsze efekty niż Menopur rok temu, ale z drugiej strony tego co przeżyłam z OHSS nie chcę powtórzyć.Requiem lubi tę wiadomość
-
V. wrote:
Pragnąca, jutro robisz sikańca? Kto jeszcze testuje w tym tygodniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:59
monia2015 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshooa wrote:Reqiuem, na razie tak. Mam od 15.04 Puregon 300 do jutra, a jutro podgląd jajec z rana. Zobaczymy co dr powie.
Boję się trochę, że ten Puregon da słabsze efekty niż Menopur rok temu, ale z drugiej strony tego co przeżyłam z OHSS nie chcę powtórzyć.shooa lubi tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:Jesli moja wola bedzie na tyle slaba, ze nie wytrzymam do piatkowej bety, to zrobie jutro sikanca to bedzie 7dpt blastki. Wydaje mi sie ze test o czulosci 10iu powinien juz wyjsc. A Ty nie skusisz sie na sikanca?
Skuszę się, ale w piątekBeta w sobotę.
Joanna85 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc