IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Dziękuję za odpowiedzi. Te moje ślady to kropki wielkości główek od szpilek i znikają po dwóch dniach, ale ani przy gonapeptylu i tych tępych igłach ani przy menopurze nie miałam żadnych kropek stąd moje zdziwienie teraz. Widocznie Puregon tak na mnie działa
co do diety wysokobiałkowej to racje, im szybciej tym lepiej. Asia-m-b czytałam wpis z tego zalinkowanego bloga przez 1 podejściem.
A dziewczyny z endo, które nie powinny jeść nabiału a chcą wcześniej niż przy stymulacji stosować wysokobiałkową dietę powinny jeść strączki (fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób itd.) one mają b. dużo białka a w przeciwieństwa do nabiału zwierzęcego nie powodują reakcji zapalnych w ogniskach endo.
dziewczyny a myślicie, że ja majac endo ale będąc na sztucznej menopauzie nie mogę jeść białka pochodzenia zwierzęcego??? może to teraz nie gra roli... w końcu jajniki są wygaszone i stanu zapalnego nie powinno być. Bo nie ukrywam, że nie przepadam za strączkami, soczewicami itp... feeee... a to białko serwatkowe to można przy endo???endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Tyszanka81 wrote:Dr Cholewa.
Wczesniej do Biernat w Provi chodzilam ale ona nie prowadzi ciazy.W Tychach ma Orbimed.
Fajny, poznałam Go z doskoku na jakiejś kontroli. Nie przekazywał mi wtedy miłych informacji co prawda, ale wrażenie zrobił jak najbardziej pozytywne
P.s. Zorientuj się wybierając lekarza czy i gdzie w szpitalu pracuje. To jest bardzo ważne, żeby mieć lekarza w szpitalu, który Ci pasuje. Ja lezalam w ciąży 2 tyg na patologii i nie wyobrażam sobie nie mieć tam swojego lekarza... -
shooa wrote:Reqiuem, na razie tak. Mam od 15.04 Puregon 300 do jutra, a jutro podgląd jajec z rana. Zobaczymy co dr powie.
Boję się trochę, że ten Puregon da słabsze efekty niż Menopur rok temu, ale z drugiej strony tego co przeżyłam z OHSS nie chcę powtórzyć.
W poprzednich stymulacjami w ogóle nie czułam brzucha a dzis musiałam wziąć Apap tak mnie jajniki gniota, wiec chyba cos tam sie dzieje...Anatolka lubi tę wiadomość
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
nick nieaktualnySabina_x wrote:dziewczyny a myślicie, że ja majac endo ale będąc na sztucznej menopauzie nie mogę jeść białka pochodzenia zwierzęcego??? może to teraz nie gra roli... w końcu jajniki są wygaszone i stanu zapalnego nie powinno być. Bo nie ukrywam, że nie przepadam za strączkami, soczewicami itp... feeee... a to białko serwatkowe to można przy endo???
Przy endo nie powinno się jeść nabiału, czerwonego mięsa (drób ogrniaczyć), glutenu, cukru. Ale jeśli nie byłaś na takiej diecie wcześniej, to zdecydowanie więcej korzyści da Ci teraz przy IVF picie preparatu białkowego niż odstawienie nabiału w trakcie procedury.asia-m-b lubi tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:V. Piatek to bedzie Twoj 10dpt 3 dniowego zarodka, dobrze pamietam?
Tak. Wstępnie rozważałam sikańca w czwartek, ale jednak postanowiłam wytrzymać do piątku, będzie wiarygodniej, tzn. jak zobaczę negatyw to już raczej nie będę miała złudzeń.
Ebe, przykro mi...Iva79 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Ebe28 wrote:Jestem 9dpt i zrobiłam rano test. Wyszedł negatywny. Dodatkowo w nocy zaczęłam plamic.
Czy mam jeszcze jakieś szanse czy juz tylko pozostaje czekać na okres? -
nick nieaktualnyRequiem wrote:Ja tez miałam wczesniej menopur i całkiem dobra stymulację, druga juz troche gorsza a teraz puregon tylko mniejsza dawkę 200j i podglądanie jutro, tez sie zastanawiam jakie efekty.
W poprzednich stymulacjami w ogóle nie czułam brzucha a dzis musiałam wziąć Apap tak mnie jajniki gniota, wiec chyba cos tam sie dzieje...
Ja zaczęłam czuć jajniki już po drugim zastrzyku, więc coś się dzieje. Obyśmy miały efekty wiadomo jakieRequiem lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:Ja zaczęłam czuć jajniki już po drugim zastrzyku, więc coś się dzieje. Obyśmy miały efekty wiadomo jakie
Wczoraj tak z 15min mnie bolał prawy jajnik i się zastanawiałam czy to możliwe, że już coś czuję
Requiem, shooa lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny mam pytanko. dzis 8 dzien transferu robilam test i nic. transfer morul 2 maluchy wolno rozwijajace sie w 5 dobie. moze test za wczesnie zrobilam, mam isc na bete w czwartek ale troche sie podlamalam. Moze ktoras z was sie wypowiedzic czy sie komus udalo?
pozdrawiam -
Julajka, tylko beta da Ci 100% pewność. Może jeszcze za wcześnie na test z moczu! Jednym dziewczynom już coś pokazuje innym nie. Poczekaj spokojnie do terminu bety☺ i nie myśl od razu o najgorszym scenariuszu!
Trzymam kciuki za pozytywną betę!!!!!!&&&&&&& ☺☺☺ -
julajka wrote:moze masz racje amygdala. juz tyle razy widzialam pusty test ze dziwie sie ze tak mnie zalamal ten. nie mam zadnych objawow oprocz czasami bolow na @ ale to mam od poczatku transferu, zadnych plamien poza tym
To normalne, każda z nas bardzo pragnie dziecka i tych dwóch kresek... Ale nie raz były tu przypadki, że na sikańcu jedna kreska a beta pozytywna, czego i Tobie z całego serca życzę! ☺ No i juz nie sikaj więcej na patyki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:58
ewlinaaa85, V. lubią tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny orientujecie się może odnośnie embryo glue tzn. chodzi mi o to że on ma jakieś tam wartości odżywcze i pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka, ale na ile ten klej wystarczy aby zarodek mógł się spokojnie "wygryzać" w endometrum, zanim zarodek "zginie"?
-
PragnącaDziecka wrote:Ponawiam pytanie, orientujecie sie w tym temacie?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
PragnącaDziecka wrote:Ponawiam pytanie, orientujecie sie w tym temacie?
Z tego co ja czytałam te wartości odżywcze mają starczyć na odżywianie i spokojne wgryzienie. Jak w zeszłym miałam transfer 3 dniowego zarodka na kleju to wyczytalam informację, które mnie uspokoiły.