X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi. Te moje ślady to kropki wielkości główek od szpilek i znikają po dwóch dniach, ale ani przy gonapeptylu i tych tępych igłach ani przy menopurze nie miałam żadnych kropek stąd moje zdziwienie teraz. Widocznie Puregon tak na mnie działa :)

co do diety wysokobiałkowej to racje, im szybciej tym lepiej. Asia-m-b czytałam wpis z tego zalinkowanego bloga przez 1 podejściem.

A dziewczyny z endo, które nie powinny jeść nabiału a chcą wcześniej niż przy stymulacji stosować wysokobiałkową dietę powinny jeść strączki (fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób itd.) one mają b. dużo białka a w przeciwieństwa do nabiału zwierzęcego nie powodują reakcji zapalnych w ogniskach endo.

dziewczyny a myślicie, że ja majac endo ale będąc na sztucznej menopauzie nie mogę jeść białka pochodzenia zwierzęcego??? może to teraz nie gra roli... w końcu jajniki są wygaszone i stanu zapalnego nie powinno być. Bo nie ukrywam, że nie przepadam za strączkami, soczewicami itp... feeee... a to białko serwatkowe to można przy endo???

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Piatek to bedzie Twoj 10dpt 3 dniowego zarodka, dobrze pamietam?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Dr Cholewa.
    Wczesniej do Biernat w Provi chodzilam ale ona nie prowadzi ciazy.W Tychach ma Orbimed.

Fajny, poznałam Go z doskoku na jakiejś kontroli. Nie przekazywał mi wtedy miłych informacji co prawda, ale wrażenie zrobił jak najbardziej pozytywne :-)

P.s. Zorientuj się wybierając lekarza czy i gdzie w szpitalu pracuje. To jest bardzo ważne, żeby mieć lekarza w szpitalu, który Ci pasuje. Ja lezalam w ciąży 2 tyg na patologii i nie wyobrażam sobie nie mieć tam swojego lekarza...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 9dpt i zrobiłam rano test. Wyszedł negatywny. Dodatkowo w nocy zaczęłam plamic.
    Czy mam jeszcze jakieś szanse czy juz tylko pozostaje czekać na okres?

• Requiem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Reqiuem, na razie tak. Mam od 15.04 Puregon 300 do jutra, a jutro podgląd jajec z rana. Zobaczymy co dr powie.
    Boję się trochę, że ten Puregon da słabsze efekty niż Menopur rok temu, ale z drugiej strony tego co przeżyłam z OHSS nie chcę powtórzyć.
    Ja tez miałam wczesniej menopur i całkiem dobra stymulację, druga juz troche gorsza a teraz puregon tylko mniejsza dawkę 200j i podglądanie jutro, tez sie zastanawiam jakie efekty.
    W poprzednich stymulacjami w ogóle nie czułam brzucha a dzis musiałam wziąć Apap tak mnie jajniki gniota, wiec chyba cos tam sie dzieje...

Anatolka lubi tę wiadomość

Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków :(
    Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow :(
    Kwiecień 2016 ICSI transfer 2 :(
    Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynki :( KONIEC!
    Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    dziewczyny a myślicie, że ja majac endo ale będąc na sztucznej menopauzie nie mogę jeść białka pochodzenia zwierzęcego??? może to teraz nie gra roli... w końcu jajniki są wygaszone i stanu zapalnego nie powinno być. Bo nie ukrywam, że nie przepadam za strączkami, soczewicami itp... feeee... a to białko serwatkowe to można przy endo???

Przy endo nie powinno się jeść nabiału, czerwonego mięsa (drób ogrniaczyć), glutenu, cukru. Ale jeśli nie byłaś na takiej diecie wcześniej, to zdecydowanie więcej korzyści da Ci teraz przy IVF picie preparatu białkowego niż odstawienie nabiału w trakcie procedury.

asia-m-b lubi tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    V. Piatek to bedzie Twoj 10dpt 3 dniowego zarodka, dobrze pamietam?

Tak. Wstępnie rozważałam sikańca w czwartek, ale jednak postanowiłam wytrzymać do piątku, będzie wiarygodniej, tzn. jak zobaczę negatyw to już raczej nie będę miała złudzeń.

Ebe, przykro mi...

Iva79 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Jestem 9dpt i zrobiłam rano test. Wyszedł negatywny. Dodatkowo w nocy zaczęłam plamic.
    Czy mam jeszcze jakieś szanse czy juz tylko pozostaje czekać na okres?
    Jesli to 9dpt blastki to powinno juz byc cos widac. A test o jakiej czulosci robilas? Bo to tez wazne

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Ja tez miałam wczesniej menopur i całkiem dobra stymulację, druga juz troche gorsza a teraz puregon tylko mniejsza dawkę 200j i podglądanie jutro, tez sie zastanawiam jakie efekty.
    W poprzednich stymulacjami w ogóle nie czułam brzucha a dzis musiałam wziąć Apap tak mnie jajniki gniota, wiec chyba cos tam sie dzieje...

Ja zaczęłam czuć jajniki już po drugim zastrzyku, więc coś się dzieje. Obyśmy miały efekty wiadomo jakie :)

Requiem lubi tę wiadomość

• Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Jesli to 9dpt blastki to powinno juz byc cos widac. A test o jakiej czulosci robilas? Bo to tez wazne

Szczerze to nawet nie wiem jaka czułość, ale firmy clear blue.

• vioris Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ja zaczęłam czuć jajniki już po drugim zastrzyku, więc coś się dzieje. Obyśmy miały efekty wiadomo jakie :)
    Ooo czyli ja nie mam złudzeń, tylko po 3 zastrzyku może się coś dziać ;) Wczoraj tak z 15min mnie bolał prawy jajnik i się zastanawiałam czy to możliwe, że już coś czuję ;)

Requiem, shooa lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mam pytanko. dzis 8 dzien transferu robilam test i nic. transfer morul 2 maluchy wolno rozwijajace sie w 5 dobie. moze test za wczesnie zrobilam, mam isc na bete w czwartek ale troche sie podlamalam. Moze ktoras z was sie wypowiedzic czy sie komus udalo?

pozdrawiam

• amygdala Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julajka, tylko beta da Ci 100% pewność. Może jeszcze za wcześnie na test z moczu! Jednym dziewczynom już coś pokazuje innym nie. Poczekaj spokojnie do terminu bety☺ i nie myśl od razu o najgorszym scenariuszu!
    Trzymam kciuki za pozytywną betę!!!!!!&&&&&&& ☺☺☺

zem3df9hunlqvfmi.png

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ebe28 wrote:
    Szczerze to nawet nie wiem jaka czułość, ale firmy clear blue.
    Moze lepiej idz na bete, wtedy bedziesz pewna

2nn3dqk38okw5rud.png
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze masz racje amygdala. juz tyle razy widzialam pusty test ze dziwie sie ze tak mnie zalamal ten. nie mam zadnych objawow oprocz czasami bolow na @ ale to mam od poczatku transferu, zadnych plamien poza tym

• amygdala Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka wrote:
    moze masz racje amygdala. juz tyle razy widzialam pusty test ze dziwie sie ze tak mnie zalamal ten. nie mam zadnych objawow oprocz czasami bolow na @ ale to mam od poczatku transferu, zadnych plamien poza tym

To normalne, każda z nas bardzo pragnie dziecka i tych dwóch kresek... Ale nie raz były tu przypadki, że na sikańcu jedna kreska a beta pozytywna, czego i Tobie z całego serca życzę! ☺ No i juz nie sikaj więcej na patyki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:58

ewlinaaa85, V. lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny orientujecie się może odnośnie embryo glue tzn. chodzi mi o to że on ma jakieś tam wartości odżywcze i pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka, ale na ile ten klej wystarczy aby zarodek mógł się spokojnie "wygryzać" w endometrum, zanim zarodek "zginie"?
    Ponawiam pytanie, orientujecie sie w tym temacie?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja bralam embroglue,poczytalam troche na stronie Gyncentrum o nim i na necie,ale nie wiem czy byla tam odpowiedz na pytanie Twoje.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • chiara Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

Z tego co ja czytałam te wartości odżywcze mają starczyć na odżywianie i spokojne wgryzienie. Jak w zeszłym miałam transfer 3 dniowego zarodka na kleju to wyczytalam informację, które mnie uspokoiły.

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny

2nn3dqk38okw5rud.png
‹‹ 3236 3237 3238 3239 3240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ