IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Maduszek wrote:Hej Kobietki
ponieważ pojawił się temat białek, to może Was to zainteresuje...
http://www.myprotein.pl/sports-nutrition/izolat-bialka-groszku/10530136.html
przekopałam net w poszukiwaniu różnych rozwiązań i w związku z endo zdecydowałam się właśnie na białko roślinne z groszku...może pomoże na groszka
Kilka pomocnych informacji, jeśli ktoś chciałby zamówić:
1. Kod rabatowy trzeba wpisać: JEDENPOL (na stronie jest błąd - każą wpisać JEDEPOL)
2. Koszt przesyłki to 20zł
3. Na przesyłkę czeka się około tygodniaAltair lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciuki
Ja trzymam mocno za Was i Wasze maleństwa w brzuszkach. Te zagniezdzone i te jeszcze nie
Oby się teraz posypały ciąże
W ogóle to jakoś nie mogę uwierzyć, że już jestem w tym punkcie oczekiwania na betę a jeszcze niedawno czekałam aż w ogóle zacznę stymylacjeCzas szybko ucieka
asia-m-b, Iva79, gosia81 lubią tę wiadomość
-
vioris pamietam jak nie moglas sie doczekac, ja zaczelam wczesniej a teraz Ty mnie wyprzedzasz
vioris lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
A ja pamiętam dzień w którym ja się dostałam do programu, a Ty nie i byłas zrozpaczona, a w końcu i mnie wyprzedzilas
I do tego wszystko wygląda bardzo bardzo obiecująco. Trzymam kciuki!vioris, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przełamałam się dzisiaj i poszłam raniutko na betę. Obiecałam sobie, że powtórzę ją za dwa dni, więcej już nie pójdę choćby mnie siłą ciągnięto
11 dni po transeferze zarodków 2 dniowych
beta: 74,71
progesteron: 91,88
Requiem, szurusiowa, Neo84, Tyszanka81, vioris, Anatolka, SzewskaPasja, karina76, Nadira, Maduszek, Eltasz, _cherryLady, Joanna85, gretka, amygdala, Tosia 1981, Asiula86, Suomi, Konwalia, lipa, asia-m-b, lilou, ewlinaaa85, nika03, freya, shooa, ada03, zizia_a, Anuszka, Mimi86, Iva79, Beata.D, Karolina1111, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
cicho sza wrote:Przełamałam się dzisiaj i poszłam raniutko na betę. Obiecałam sobie, że powtórzę ją za dwa dni, więcej już nie pójdę choćby mnie siłą ciągnięto
11 dni po transeferze zarodków 2 dniowych
beta: 74,71
progesteron: 91,88cicho sza lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Cicho sza juz Anatolka Cie prZyplnuje byś głupot nie robiła:) nie powielaj moich błędów:). gratulacje!!!
cicho sza lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Pysia, Suomi ja też to pamiętam
Nie wiem jak to się stało, że Was przegoniłam
Ale już mnie gonicie także niedługo wszystkie będziemy w ciąży
:*
Cicho Sza cudowna beta!będzie jedno czy dwójeczka? Oto jest pytanie
cicho sza, Suomi lubią tę wiadomość
-
Anatolka pilnuje mnie tu od zawsze
Jest dobrym duchem. I zawsze pierwsza wie o mojej ciąży
Za pierwszym razem wiedziała szybciej niż mąż, teraz w zasadzie też
(już cień cienia wyszedł 7dpt i oczywiście razem dokonywałyśmy analizy).
Przy okazji dziękuję, że jesteś
I za to, że nasz układ tak pięknie się spełniaAnatolka, Neo84, Nadira, vioris, Suomi, ewlinaaa85, Mimi86, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Same dobre wiadomości dzisiaj tutaj zawitały
Trzymam kciuki za transfery &&&&&&
Za pozytywne bety oby było ich coraz więcej
Za już zafasolkowane by im zdrowo brzuchy rosły
Za wszystkie starające by doczekały się szczęśliwych chwil &&&&&
I za moje zarodeczki żeby dalej dobrze rosły w 3 dobie mamy 6 zarodków z 10 pobranych komórek + "bonus" do sprawdzenia
cicho sza, Nadira, Neo84, Iva79 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Anatolka wrote:Weź, bo jak Twój mąż przeczyta...
Nie przeczytaNie zagląda tu. Wczoraj mu powiedziałam, że wzięłam dwie Gwiazdki... bo jeden był taki słabiutki i chciałam dać mu szansę. Powiedział mi, że miał nadzieję, że dokładnie tak zrobię... ale chciał by była to moja decyzja. Szansa na życie. Po prostu. :-*
vioris, Nadira, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Vaina wrote:cicho sza gratulacje
:D
a ta odżywka białkowa to może być też ryżowa dla dziewczyn z endometriozą?
Vaina sądzę, że tak (w opisie przy ryżowym i groszkowym nie ma wzmianki o estrogenach a przy sojowym już jest).
Teraz weszłam na stronę tego sojowego (wcześniej zupełnie ominęłam, bo mam wrażenie, że soja w większych ilościach mnie uczula) i wyczytałam cyt:
"Wbrew temu, co twierdzi się w niepotwierdzonych mitach, stosowanie izolatu białka soi nie ma wpływu na wytwarzanie estrogenu. Szereg przeprowadzonych w tym obszarze badań nie wykazał żadnych różnic między osobami stosującymi białko sojowe i tymi, które go nie stosują."
i bądź tu mądrym...Vaina lubi tę wiadomość
-
katariiinkaa wrote:Dziewczyny a jak to wyglada finansowo jak sie dostalyscie do programu?
Ja robie prywatnie i sama procedura 6000 zl, anastezjolog 400, mrożenie 1500, plus ok 3 tys leki...
-
Czesc dziewczyny, bardzo pozytywny dzionek dzisiaj.
Cicho sza- serdeczne gratulacje, niech beta rosnie :-*
Trzymam kciuki za wszystkie tranfery i czekajace na bete-bedzie dobrze.
Ja dalej sobie czekam(jestem w polowie cyklu, oby @ przyszla szybko i ruszamy z crio- czeka na mnie 5 sniezynek)
Mam pytanie czy w moim przypadku dieta wysokobialkowa tez wskazana ( swiezy transfer mialam odroczony + cykl przerwy ze wzgledu na wysoki progesteron i pozostalosci po stymulacji ma jednym z jajnikow)?cicho sza, Nadira lubią tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017