IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszka taak, dostałam i nawet to czytałam
tylko zapomniałam. Masz rację że tam jest tak napisane
Także będę robić w poniedziałek bo w piątek 7dpt to bym się nie odważyła tak szybkomimo że tu już dziewczyny tak szybko robiły
Gratuluję pikającego punkcikaSuper że wszystko ok
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Hej
Ja jeszcze raz z pytaniem, może się spotkałyście z tematem:
w pierwszej dobie zapłodniły się 2 komórki, 2 pozostałe nie wykazywały oznak zapłodnienia. Wszystkie 4 są hodowane do jutra (3 doba) - czy coś wiecie czy tamte mogą jeszcze ruszyć czy raczej już nie ma szans?Eltasz
-
Eltasz wrote:Hej
Ja jeszcze raz z pytaniem, może się spotkałyście z tematem:
w pierwszej dobie zapłodniły się 2 komórki, 2 pozostałe nie wykazywały oznak zapłodnienia. Wszystkie 4 są hodowane do jutra (3 doba) - czy coś wiecie czy tamte mogą jeszcze ruszyć czy raczej już nie ma szans?
w umnie w pierwszej procedurze: w 1. dobie oznaki zapłodnienia wykazywały tylko 2, w 3. dobie było już 5 zarodków. niestety wszystkie bardzo kiepskiej jakości -
vioris wrote:No to też szybko
Kurcze to kiedy taki 3-dniowy się zagniezdza?
"2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikańca"3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek wrote:"2-3 dniowe:
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikańca"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:53
vioris lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
pysia wrote:Wróciłam z moim groszkiem do domu:) leżę sobie i wypoczywam . Boje się zrobić nawet siku hehe:)
Mi lekarze mówili, że co ma być, to będzie. Nawet jakby mnie do łóżka przywiązali z nogami do góry, to i tak nic nie da. Wprawdzie wzięłam wolne z pracy (żeby się nie stresować), ale chodzę normalnie na zakupy, na działkę, gotuję obiady... Poprzednio przesiedziałam 2 tyg w domu, a i tak nic to nie dało
Co ma być, to będzieNadira, kookana1987, pysia, Mimbla, Mimi86, Iva79 lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
pysia wrote:Co mogę teraz jeszcze zrobić dla groszka ? Jem ananas po plasterku, ile mam go tak jeść? Biorę nospe i magnez.. ta nospe to przezz ile dni? Aż do bety? Pytałam dziś lekarza czy jakieś małe odstępy w lutinusie nie zaszkodzą. Mówił ze nic się nie stanie..
jak wracałam to się bałam każdej dziury na ulicy. . Az byłam zła hehe
chyba przesadzam co?
Pysia, ja jem po 2 plasterki dziennie tego ananasa, kiedyś dziewczyny o tym pisały na forum.
Nospę brałam tylko w dniu transferu (przedwczoraj).
Biorę jeszcze Pregna Plus i wit. D 2000j. - tak mi endokrynolog zalecił.
Teraz zostaje tylko czekaćpysia lubi tę wiadomość
I procedura
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikańca"
Tak się zastanawiam czy jest ryzyko, że zarodek wypadnie zanim wogle stanie się blastocystąco myślicie?
I procedura
katariiinkaa wrote:Hej
Ja juz po transferze
Dostałam 7A i 9B trzydniowe zarodeczki
Pani dr powiedziala ze to bardzo dobre zarodki
Dwa pozostale (7B i 6B) sa trzymane do 5 doby i jak wszystko bedzie z nimi ok to wtedy idą na zimowisko
Podmienili mi Lutinus na Prolutex co by odpocząć od wiercenia ciagle tam na dole bo pojawila sie nadwrażliwość
Takze kolejne kłucie
Teraz leżę i marzę zeby maluchy ze mna zostaly..
Jakie leki bralyscie po transferze?
Ja biorę Progrynowę 21, Systen 50, Luteinę 100, Duphaston, no i Pregnę Plus i wit. DI procedura
To ja też witam się po transferze. Z 8 moich komórek tylko 2 się zapłodniły, ale te moje słoneczka dzielnie walczyły do 5 doby I oba są już ze mną!
nika03, Anatolka, vioris, _cherryLady, amygdala, Eltasz, pysia, Neo84, lipa, SzewskaPasja, karina76, Joanna85, Tosia 1981, Asiula86, Konwalia, Reni, freya, Mimi86, Iva79, Beata.D, sylvuś, gosia81 lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Vioris i jak?
No i dobra wiadomość, bo mamy piękną blastkę 4AAEmbriolog powiedział, że jest idealna i już wykluwajaca się z otoczki, więc jakby ją transferowac to trzeba dobry moment wybrać bo się będzie od razu chciała implantować
W sumie mamy dwa zarodki 8A i jedną blastkę 4AA na zimowiskuJestem szczęśliwa
Nadira, nika03, _cherryLady, Anatolka, Eltasz, Neo84, Suomi, Tyszanka81, lipa, SzewskaPasja, karina76, Joanna85, Tosia 1981, Konwalia, Reni, Asia_88, Mimi86, Iva79, gosia81 lubią tę wiadomość
-
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikańca"To pewnie zależy od szybkości podziału.
-
nika03 wrote:Tak się zastanawiam czy jest ryzyko, że zarodek wypadnie zanim wogle stanie się blastocystą
co myślicie?
Może dopiero wypłynąć razem z krwawieniem miesięcznym.
nika03 lubi tę wiadomość
-
Hehe tez się zastanawiałam czy może wypasc
Vioris superWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 16:06
vioris lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
vioris wrote:Nie ma takiej opcji raczej żeby wypadł
Może dopiero wypłynąć razem z krwawieniem miesięcznym.
ja po pierwszym transferze natychmiast poleciałam do WC bo aż skurczy dostałam tak mi się chciało siku.
Zarodek zdołał się nawet zagnieździćvioris, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno