IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka81 wrote:Musialabys zadzwonic do Gync albo Provity zapytaj,co Ci szkodzi...albo umow sie do ktoregos z lekarzy i skonsultuj...
Na bank sie z nimi skontaktuje, co mi szkodzi -
no ja nie wiem, zobaczymy hehe
bałam sie nie kupic bo potem bym sobie wygarniala ze moze moglabym sobie pomoc...
ale dziwne bo dr M polecał klej i kroplowke.. moze na nastepnej wizycie porozmawiaj jakie są za i przeciw .
kiedy masz wizyte?
Tyszance chyba tez polecali .. i udalo sie
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Oczywiscie ze to dr M polecal!!!
No w szoku jestem co piszesz jowita....5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Bralam klej i intralipid zeby wlasnie nie myslec pozniej ze moglam wziac...pewnie na rzesach bym dwa dni stala albo uszami klaskala gdyby mi zalecil
SzewskaPasja, Anatolka lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 widzę, że miałaś okazję zobaczyć serduszko- super! Ja dzisiaj mam wizytę, jednak serducho też już widziałam bo miałam drobne krwawienie i byłam na pogotowiu. Jednak dzisiaj mój mąż będzie miał okazję zobaczyć i usłyszeć
Wszystkim oczekujacym na betę życzę pozytywnych wyników!!!
Tobie cicho sza gratuluję i życzę nudnej ciążyvioris, cicho sza, monia2015, Iva79, gosia81, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
vioris wrote:Czy jak zrobię bete w 10dpt to będzie dobry termin? Komu tak wyszła przy 3-dniowych zarodkach i jak wysoka była?
vioris lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:Dr M Ci tak powiedział? mi polecał.. to juz sama nie wiem, zaplacilam za klej i kroplowke 700zł .. sporo..
Może akurat u Jowity nie widzi sensu porostunie ma co się martwić na zapas. Pysia, zrobiłaś coś co na pewno nie zaszkodzi a pieniądz - rzecz nabyta
pysia, ewlinaaa85 lubią tę wiadomość
-
chiara wrote:Tyszanka81 widzę, że miałaś okazję zobaczyć serduszko- super! Ja dzisiaj mam wizytę, jednak serducho też już widziałam bo miałam drobne krwawienie i byłam na pogotowiu. Jednak dzisiaj mój mąż będzie miał okazję zobaczyć i usłyszeć
Wszystkim oczekujacym na betę życzę pozytywnych wyników!!!
Tobie cicho sza gratuluję i życzę nudnej ciąży
Na słuchanie do ok 10tc się nie nastawiaj raczej. Nie zaleca się. Na ogół lekarze pokazują biały mrugajacy punkcikto i tak jest przeżycie
-
Tak tak niech nie puszcze,ogladanie wystarczy
Ja wczoraj wg usg i wyliczen p.doktor mam 6t i 2 dz.
Punkcik mi pokazywala pare razy a ja nie dosc ze slepa to z katarem na maxa,na oczy nie widze bo polzawione!!!mam nadzieje ze za 2 tyg. zobacze wiecej ;-p5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanko to musiałobyc piękne przeżycie
cudownie carribean super:)
Dziewczyny a mnie ciekawi czy to mogłabyć moja wina ze nie miałam świeżego transferu, mam jakiś wpływ na ten progesteron czy od czego to zależy?
Anatolka a ty miałaś nacięcie otozki zarodka przy swoim synusiu? Bo mi embriolog odmówił a słyszałam że po mrozeniu otoczki mogą być twarde..tego chyba nie może sprawdzic? Jedynie grubość. ...
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Miałam, ale weź poprawkę na to, że ja oprócz tego, że było to crio mam też endometriozę i pco a to też jakos wpływa na otoczke. Myślę, że embriolog wie co mówi, on jedyny widzi i ocenia realnie potrzebę. Pozostawienie decyzji takiej osobie to najlepsze co można zrobić. Co o tym wiesz Ty albo lekarz, który siedzi za biurkiem w gabinecie? Nic. Żadne z Was tego nie jest w stanie ocenić. Nie naciagneli Cie bez potrzeby. Mogłaś wydać pieniążki na coś innego
teraz czas na wiarę i oczekiwanie
Na prg nie miałaś wpływu. Nigdy niewiadomo jak organizm zareaguje na leki.
P.s. Twarde jeśli są to właśnie ze względu na grubość przecieżWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 09:44
-
Vaina wrote:Anatolka, czyli endometrioza wpływa na grubość otoczki?
Na pewno wpływa na "otoczke" samego jajeczka, która musi przebić plemnik, dlatego zaleca się, nawet rzadowo we wskazaniach było, przynajmniej icsi przy endometriozie. To na 100%. Co do otoczki zarodka nie dałabym sobie uciąć ręki, że chodzi o grubość, ale rozmawiając z którymś z lekarzy padlo, że nacięcie otoczki zarodka pomoże mu w implantacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 10:07
Vaina lubi tę wiadomość
-
Brałyście jakieś leki uspokajajace po transferze? Ja brałam przed transferem relanium;) a teraz może lepiej melisy pić? Czy można też ten relanium dla zestresowanych
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Witam się
Dostałam maila z kliniki, niestety moje zarodki nie przetrwały.
Czekam na koniec cyklu, dr kazał brać luteine do 10 dni. Potem z wynikami męża z seminogramu z chromatyną i ROS mam się pojawić w klinice.
Jeden cykl jajniki muszą odpocząć i po konsultacji wyników albo następne ivf albo koniec zabawy, zobaczymy co poradzi dr.Eltasz
-
pysia wrote:Brałyście jakieś leki uspokajajace po transferze? Ja brałam przed transferem relanium;) a teraz może lepiej melisy pić? Czy można też ten relanium dla zestresowanych
pysia, Nadira lubią tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Witam się
Dostałam maila z kliniki, niestety moje zarodki nie przetrwały.
Czekam na koniec cyklu, dr kazał brać luteine do 10 dni. Potem z wynikami męża z seminogramu z chromatyną i ROS mam się pojawić w klinice.
Jeden cykl jajniki muszą odpocząć i po konsultacji wyników albo następne ivf albo koniec zabawy, zobaczymy co poradzi dr.
Tak mi przykro
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno