IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Eltasz tak bardzo mi przykro
Nie poddawaj się tylko. Czasem nawet całkowicie zdrowa para może mieć cykl w którym zapłodnią się wszystkie komórki a czasem nie zapłodni się żadna. Nam nasienie poprawiło się we wszystkich parametrach, a komórki zastrajkowały i nie chciały się zapłodnić. Mojej znajomej mąż oddał takie nasienie że embriolodzy ponad godzinę szukali pojedyńczych plemników a urosły im piękne blastocysty. To jedna wielka loteria na którą nie mamy wpływu. My mamy tylko wpływ na to żeby podnieść się i walczyć dalej chociaż czasem brakuje sił.
Eltasz, Asia_88, gosia81 lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:Brałyście jakieś leki uspokajajace po transferze? Ja brałam przed transferem relanium;) a teraz może lepiej melisy pić? Czy można też ten relanium dla zestresowanych
, nie chcę z tym relanium przesadzać więc bez potrzeby nie biorę. Ale w trudnych chwilach starym zwyczajem invicty mam pod ręką "głupiego jasia".
pysia lubi tę wiadomość
-
Eltasz, byłam w identycznej sytuacji nieco ponad rok temu. Odkryłam przyczynę. U mojego męża były bakterie w nasieniu, więc jeśli Twój mąż nie miał zleconego posiewu nasienia to warto sprawdzić. Badanie za psie pieniądze, a u nas bakterie totalnie położyły dwie procedury. Po wyleczeniu tego problemu były zarodki i jest ciąża.
Nos do góry!od jutra. Dziś dla zdrowia sobie porycz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:51
Eltasz, Asia_88, Nadira lubią tę wiadomość
-
samego badania posiewu nie miał jeszcze, pewnie sie nad tym zastanowimy. Robił tylko wymaz w kierunku chlamydii , ureo i cos tam ,wyszło czysto.
Szczerze mówiąc nawet nie uroniłam łzy... jakoś jestem spokojna. Zobaczymy w czerwcu jeśli dr da zielone światło po wynikach tych co ma zrobić.
Anatolko dziękuję za słowa otuchy :*Eltasz
-
Nadira wrote:Ja jestem z klubu zestresowanych
, nie chcę z tym relanium przesadzać więc bez potrzeby nie biorę. Ale w trudnych chwilach starym zwyczajem invicty mam pod ręką "głupiego jasia".
no wlasnie, ja bralam pare godzin przed transferem a po nie ..
dzis wzielam , nie jestem jakos mega zestresowana ale wyczytalam gdzies ze relanium wycisza organizm i to pomaga w zagniezdzaniu.. nie wiem czy prawda
moze sama nospa i magnez zalatwilyby sprawde niekontrolowanych skorczy ,
mam dylematbrać czy nie brać tego relanium
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Witajcie dziewczynki po mojej długiej nieobecności
Chciałam Wam opowiedzieć co u mnie się działo przez ten czas, a jest co
No więc 20 marca miała crio 2 zarodkówpo 5 dniach zrobiłam będę no i wielka radość, beta 13,92 - jest ciąża. Po 48 godzinach beta oczywiście powtórzona i wynik piękny 105. Radość wielka i kolejne wzrosty bety wskazywały na ciążę bliźniaczą, co potwierdziło usg
Ale to nie koniec, bo w 8 tc usg ujawniło jeszcze 1 serduszko
Kochane, będę miała TROJACZKI!!!!! Okazało się, że 1 zarodek się podzielił, także 2 będą jednojajowe i 1 oddzielnie
Na początku przerażenie - no bo jak to??? Ale teraz niesamowicie się cieszę, a mój mąż to już w ogóle szaleje z radości
Trzymam za Was mocno kciukiAnatolka, SzewskaPasja, lilou, Eltasz, Anuszka, asia-m-b, Requiem, Nadira, Tyszanka81, bąbel, vioris, Beata.D, aneczka2015, Konwalia, _cherryLady, kookana1987, Suomi, cicho sza, pysia, Neo84, freya, karina76, Altair, nika03, Iva79, Karolina1111, ewlinaaa85, sylvuś, gosia81, lipa, Asiula86, Joanna85, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:no wlasnie, ja bralam pare godzin przed transferem a po nie ..
dzis wzielam , nie jestem jakos mega zestresowana ale wyczytalam gdzies ze relanium wycisza organizm i to pomaga w zagniezdzaniu.. nie wiem czy prawda
Ja nic nie brałam na uspokojenie, nie wiem czy to dobrze. U nas lekarze nic nie przepisują, a należę do nerwusów..
Dziś 3dpt 3-niowego zarodka, także dziś/jutro zarodek powinien się zacząć wzgryzać, na szczęście dziś mam w miarę spokojny dzieńkookana1987 lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
justa183 wrote:Witajcie dziewczynki po mojej długiej nieobecności
No więc 20 marca miała crio 2 zarodkówpo 5 dniach zrobiłam będę no i wielka radość, beta 13,92 - jest ciąża. Po 48 godzinach beta oczywiście powtórzona i wynik piękny 105. Radość wielka i kolejne wzrosty bety wskazywały na ciążę bliźniaczą, co potwierdziło usg
Kochane, będę miała TROJACZKI!!!!! Okazało się, że 1 zarodek się podzielił, także 2 będą jednojajowe i 1 oddzielnie
Na początku przerażenie - no bo jak to??? Ale teraz niesamowicie się cieszę, a mój mąż to już w ogóle szaleje z radości
Trzymam za Was mocno kciuki06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Czy któraś z Was wie coś na temat słabej reakcji na leki do stymulacji i uszkodzone receptory???
Tak mi coś lekarz powiedział, ale byłam tak wkurzony ze nie słuchałam dokładnie.
Dzisiaj kończę brać gonal (300) i mam po 2 drobne pecherzyki.
Dzisiaj mam wziąć gonal i menopur a od jutra menopur 37Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
pysia wrote:no wlasnie, ja bralam pare godzin przed transferem a po nie ..
Właśnie, ja też mam problem z tymi skurczami, których nawet nie czuję. Dostałam po transferze atosiban, łykam nospę i magnez, duzo odpoczywam. Relanium w sumie też rozluźnia mięśnie. Jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi. Lekarz stwierdził że taka moja uroda i nic specjalne na te skurcze zrobić się nie da. Ale faktycznie, co klinika to inne zwyczaje.
-
amygdala wrote:A u mnie nie udało się
Beta 0,1
Ja na razie z braku kasy pasuje...
Powodzenia dla Was Dziewczyny!!! Na pewno będę tu cichaczem zaglądać. Trzymam za Was wszystkie kciuki ☺
Amygdala jest mi bardzo przykro.. przytulam Cie mocno..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
justa183 wrote:Witajcie dziewczynki po mojej długiej nieobecności
Trzymam za Was mocno kciuki
Drugie trojaczki na forum....gosia81 lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Amygdala przykro mi
Justi jestem w szoku! Gratuluję
Swoją drogą ciekawe, że to się zdarza drugi raz na forumI dzielą się akurat jak są podawane dwa zarodki
A jest ktoś na forum, komu się podzielił jeden zarodek?
-
Pysia a Ty dostalas od dr M relanium? U mnie nawet o tym nie wspomniał tylko skreślił na tej rozpisce. A ja mam problem ze skurczami w sumie cały czas, ale to ze względu na bóle jelit, żołądka i brzucha. Biorę tylko Nospe max.
U mnie dziś 6dpt... Zaczynam się stresować że się nie uda