X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 ja teraz przeszukuje internet o tych skrzepkach krwi i wyczytalam tam ze niektore dziewczyny takie skurcze mialy wlasnie jako implantacje... nie martw sie :*

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia, ale to juz 6dpt, wiec raczej za pozno na implantacje :/ poza tym w momencie tego skurczu mialam w reku koszyk z zakupami - wprawdzie nie jakis specjalnie mega ciezki, ale zawsze. Mam wyrzuty sumienia i zaczynam myslec, ze juz po wszystkim :(

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • pysia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie zarodki mialas podane?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dla 3-dniowego to nie za pozno ;-)
    Ja mialam taki skurcz tez ze az tchu zabraklo i sie udalo.Nie kazdy objaw @ zle wrozy...

nika03 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mialam mitycznego plamienia wcale ;-) także ten ;-) easy.

nika03, gosia81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika u mnie zagniezdzilo się 5-6dpt także wszystko możliwe.

A ja walczę z hiperką niestety :(
    Dzwoniłam wczoraj do duzurnego lekarza z kliniki i pani dr kazała mi przyjechać do nich dziś rano. Mówiła, że mam nie jechać do szpitala, bo narobią paniki niepotrzebnie... Nie wiem w sumie co to miało znaczyć.
    W nocy prawie nie spałam, minimalnie i na siedząco. Obudzil mnie ogromny ból żołądka, myślałam że wyskoczę przez okno i pierwszy raz pożałowałam ivf :( Nie myślałam że będę tak cierpieć. Boli mnie cały czas, brzuch mam ogromny, żołądek boli bez przerwy. W nocy bolało tak, że ręce i nogi mi z bólu mrowily i dretwialy :( Poprzedniej nocy też tak było, ale tej nocy było jeszcze gorzej.

Co mi dadzą w klinice? Kroplowki pewnie. Pani dr pytała czy mam dostinex ale ja brałam 8 dni i już nie mam. Ale dostinexu podobno nie można w ciąży brac :( ehh martwię się :(

nika03 lubi tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dostinex skoro o to pytała. Ja miałam długo zastrzyki przeciwzakrzepowe. Leki na zatrzymanie sikania (w sensie, żeby odblokować je). Monitoring płynów w szpitalu. Vioris, przygotuj się na to, że skoro beta rośnie to w najbliższych dniach prawdopodobnie nie będzie lepiej. Beta nakręca hiperke. szczerze mówiąc ja byłam zaskoczona, że przy Twoim amh i E2 ten młody lekarz zdecydował o świeżym transferze, no ale... Jest co jest. Musisz bardzo dużo pić, choćby Ci uszami wyplywalo. O podróży 450km raczej możesz zapomnieć w tej sytuacji niestety :-( w szpitalu dużo więcej nie zrobią jeśli z kliniki dostaniesz leki, ale tam przynajmniej sumiennie się leży a musisz to robić, bo nienaturalnie powiększone jajniki grożą pęknięciem przy silniejszym sklonie, skrecie ciała... Uważaj na takie ruchy też.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 ja też miałam taki skurcz po poprzednim transferze i się udało!

Shooa kiedy testujesz?

Vioris jeżeli okazałoby się, że będziesz miała dostinex, to ja chętnie Ci go prześle jak najszybciej się da - szczegoły mozemy dogadac na priv? Jeżeli jesteś zainteresowana to daj znać. Mam dwie tabletki.

nika03 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pewnie dostinex skoro o to pytała. Ja miałam długo zastrzyki przeciwzakrzepowe. Leki na zatrzymanie sikania (w sensie, żeby odblokować je). Monitoring płynów w szpitalu. Vioris, przygotuj się na to, że skoro beta rośnie to w najbliższych dniach prawdopodobnie nie będzie lepiej. Beta nakręca hiperke. szczerze mówiąc ja byłam zaskoczona, że przy Twoim amh i E2 ten młody lekarz zdecydował o świeżym transferze, no ale... Jest co jest. Musisz bardzo dużo pić, choćby Ci uszami wyplywalo. O podróży 450km raczej możesz zapomnieć w tej sytuacji niestety :-( w szpitalu dużo więcej nie zrobią jeśli z kliniki dostaniesz leki, ale tam przynajmniej sumiennie się leży a musisz to robić, bo nienaturalnie powiększone jajniki grożą pęknięciem przy silniejszym sklonie, skrecie ciała... Uważaj na takie ruchy też.
    To nie młody lekarz, tylko dr M zdecydował.
    Ja leże, nic innego nie robię bo nie jestem w stanie nawet do wc wstać. Także pod tym względem tak samo leżę w domu jak bym leżała w szpitalu.
    Ta podróż to ma być dopiero na koniec miesiąca, także może do tego czasu jakoś się ogarnę...
    Amh mam wysokie, ale e2 nie było chyba jakies ogromne. 1836 pod koniec stymulacji. Nie wiem, nie znam się :(
    Miałaś monitoring w szpitalu, ale lezalas tam czy jeździłaś?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, to coś mi się pomieszlao z tym estradiolem Twoim. Faktycznie nie był jakiś wielki wtedy. Musiało mi się pomieszać, z któraś z dziewczyn ostatnio. Przepraszam :-)

Leżałam 2 tygodnie w szpitalu, ale u mnie beta nie rosła, bo ja nie mialam transferu, tylko po Ovitrelle miałam hiperke.

P.s. Zatrzymanie mikcji jest groźne, więc uważaj na to.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa183 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    Czyli po nieudanym transferze dostałaś @ i w tym cyklu tak? A na naturalnym czy sztucznym od czego to zależy?

Requiem, w cyklu z punkcją nie miałam transferu, bo dostałam hiperkę :( Kolejny cykl był sztuczny ale transfer nieudany, następny z kolei był z owulacją i tutaj bąbelki zostały ze mną. Ja nie chciałam żadnych przerw :)

zem3tv7317jpvd05.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za wsparcie, juz mi troche lepiej. Pojutrze ide na bete, to juz bedzie wszystko jasne (osiwieje do tego czasu hihi). A dodam tylko, ze godzine przed tym skurczem bralam nospe forte.

Vioris, daj znac jak wizyta. Co do lekow to chyba dadza Ci tylko dostinex. A czy przed transferem bolalCie juz brzuch? Robili usg? Jesli juz wtedy jajaniki byly powiekszone, to jie powinni robic transferu swiezego (ja mialam taka sytuacje).
    Mam nadzieje, ze szybko Ci pomoga

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, u mnie beta rosła i nakręcała hiperkę dalej. Brzuch rósł z dnia na dzień o kilka cm na dobę przez dwa tygodnie, aż doszłam do wielkości brzucha 7-8 mc ciąży, myślałam, że mi skóra pęknie (miałam płaski brzuch przed IVF), płakałam z bólu. Tak jak pisze Anatolka, niestety spodziewaj się, że będzie u Ciebie też gorzej, przygotuj się na to, nie traktuj tego jak straszenie. U mnie brzuch zaczął się powoli (po 1 cm na dobę) zmniejszać dopiero w trzecim tygodniu leżenia w szpitalu (trafiłam na oddział 8 dpt).
    To co rób to jedz, pij dużo białka i wodę. I leż. Ale jeśli zaczną się duszności (nasilają się wieczorem i w nocy) to lepiej idź do szpitala..to oznacza wodę w płucach. W drastycznych przypadkach lekarze mogą podjąć decyzję o "upuszczeniu" wody. Poza tym w szpitalu masz opiekę.

• vioris Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki miałam 4.5cm w dniu transferu i czulam się w miarę ok. Brzuch miałam trochę powiększony. Teraz mam taki, jakby 6miesiąc. A te leki co oni dają to nie pomagają nic? Będę się tak męczyć cały czas? :(
    U mnie nie chodzi tylko o brzuch, ale mnie najbardziej boli żołądek. W sumie jakby nie zoladek to bym umiala jakoś funkcjonować :/

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A ja nie mialam mitycznego plamienia wcale ;-) także ten ;-) easy.

Anatolka mogłabyś przyjąć zaproszenie, chciałam o coś zapytać.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem na cyklu przed crio, biore teraz estrofem, jak to jest z owulacja w takim cyklu? jest naturalnie czy dostaje tez cos na wywolanie i dopiero transfer?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• szurusiowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Cześć dziewczyny jestem na cyklu przed crio, biore teraz estrofem, jak to jest z owulacja w takim cyklu? jest naturalnie czy dostaje tez cos na wywolanie i dopiero transfer?
    Estrofem hamuje owulację i liczy się tylko grubość endo. Więc będziesz chodzić na USG tylko żeby sprawdzić czy już jest dobre endo i jak już osiągnie odpowiednią grubość to wyznaczą Ci termin transferu i to wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 10:19

MatyldaG lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Jajniki miałam 4.5cm w dniu transferu i czulam się w miarę ok. Brzuch miałam trochę powiększony. Teraz mam taki, jakby 6miesiąc. A te leki co oni dają to nie pomagają nic? Będę się tak męczyć cały czas? :(
    U mnie nie chodzi tylko o brzuch, ale mnie najbardziej boli żołądek. W sumie jakby nie zoladek to bym umiala jakoś funkcjonować :/

Gromadząca się woda powoduje obrzęki narządów wewnętrznych i stąd bóle. Wszystko jest podrażnione. Leki (elektrolity, przeciwzakrzepowe, albuminy czyli białko) to raczej leczenie objawowe. Nie ma niestety lekarstwa na hiperstymulacje.. Musi wszystko minąć samo..

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Vioris, u mnie beta rosła i nakręcała hiperkę dalej. Brzuch rósł z dnia na dzień o kilka cm na dobę przez dwa tygodnie, aż doszłam do wielkości brzucha 7-8 mc ciąży, myślałam, że mi skóra pęknie (miałam płaski brzuch przed IVF), płakałam z bólu. Tak jak pisze Anatolka, niestety spodziewaj się, że będzie u Ciebie też gorzej, przygotuj się na to, nie traktuj tego jak straszenie. U mnie brzuch zaczął się powoli (po 1 cm na dobę) zmniejszać dopiero w trzecim tygodniu leżenia w szpitalu (trafiłam na oddział 8 dpt).
    To co rób to jedz, pij dużo białka i wodę. I leż. Ale jeśli zaczną się duszności (nasilają się wieczorem i w nocy) to lepiej idź do szpitala..to oznacza wodę w płucach. W drastycznych przypadkach lekarze mogą podjąć decyzję o "upuszczeniu" wody. Poza tym w szpitalu masz opiekę.

O Boże.. ale miałaś nieprzyjemną historię :/ A jakie masz AMH?
    Ja się strasznie boje tej hiperki, dlatego mam zamiar się stosować do wskazówek dot. jedzenia podczas stymulacji. Może pomoże.

P.S. I jak z tym betowaniem dziś? :)

Vioris, przede wszystkim musisz zobaczyć jak najszybciej jak bardzo powiększyły się jajniki - może nie będzie tak źle, a te objawy mogą tez być wczesnociążowe + lekka hiperka, którą będzie się dało jakoś ,,okiełznać". Daj znac po wizycie. Trzymam kciuki.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Vioris,wspolczuje bardzo....jak tak czytam o tej hiperce to dziekuje Bogu,lekarzom,organizmowi ze tego dziadostwa nie mialam...a Ty jeszcze zafasolkowana to juz calkiem mogloby Cie oszczedzic...
    Trzymaj sie!

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
‹‹ 3309 3310 3311 3312 3313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ