X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Estrofem hamuje owulację i liczy się tylko grubość endo. Więc będziesz chodzić na USG tylko żeby sprawdzić czy już jest dobre endo i jak już osiągnie odpowiednią grubość to wyznaczą Ci termin transferu i to wszystko :)

Dzięki :) tak się zastanawiałam, bo gin stwierdził że jak w 12 dc będzie endo ok to transfer za 5 dni (zarodki mam 5 dniowe) i czy ma to jakiś związek z owulacją czy nie.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Vaina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris wpsółczuję :( mam nadzieję, że dobrze się Tobą zajmą i w miarę szybko przyniesie to efekt.
    Jak czytam o tej hiperce to coraz bardziej się boję stymulacji, może zbyt się boję, ale już na promocji kupiłam izotoniki, bo mówiłyście że to pomaga, a jeszcze jestem na antykach...

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    O Boże.. ale miałaś nieprzyjemną historię :/ A jakie masz AMH?
    Ja się strasznie boje tej hiperki, dlatego mam zamiar się stosować do wskazówek dot. jedzenia podczas stymulacji. Może pomoże.

P.S. I jak z tym betowaniem dziś? :)

Vioris, przede wszystkim musisz zobaczyć jak najszybciej jak bardzo powiększyły się jajniki - może nie będzie tak źle, a te objawy mogą tez być wczesnociążowe + lekka hiperka, którą będzie się dało jakoś ,,okiełznać". Daj znac po wizycie. Trzymam kciuki.

AMH rok temu przed pierwszą procedurą 2,81, w tym roku 2,2.
    W pierwszej procedurze gdy miałam hiperkę skończyłam stymulację estradiolem 6400 (pobranych 13 komórek). Teraz skończyłam stymulację estradiolem 4329 a miałam 20 dojrzałych komórek. Pierwsza stymulacja 12 dni Menopur, druga 6 dni Puregon później 4 dni Menopur, druga była dwa dni krótsza, choć w sumie łącznie wzięłam podobną ilość leków. Nie wiem co mnie uchroniło przed hiperką teraz w tym podejściu albo brak ciąży albo/i/lub picie 2-3 litrów wody dziennie i białko w formie szejków albo/i/lub przypadek.. Rok temu nie stosowałam się do tych zaleceń woda+białko.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sam Menopur brałaś? Dziwne... Ja mam najpierw Menopur 150, a potem Cetrotide.
    Czyli przez tę hiperkę zarodek się nie utrzymał, bo widzę, że masz w stopce 10tc ... (jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj) ?
    Ciekawe od czego ta hiperka zależy - pewnie od sytuacji hormonalnej i po prostu od organizmu, bo coś się nie da tego przewidzieć :/
    Życzę, żeby mimo braku hiperki, beta była wysoka :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pojawilo sie serduszko :( a trwalo to do 9tc bo mialam tak powiekszone jajniki i tyle wody i pecherzykow w brzuchu ze lekarze dlugo podczas usg nie byli pewni co jest czym i gdzie w ogole jest pecherzyk ciazowy. Nie wiadomo czy gdybym nie trafila z hiperka do szpitala i nie przyjmowala jednoczesnie 3 antybiotykow przez 3 tygodnie to moze wszystko byloby ok. A moze i tak by sie tak skonczylo bo z zarodkiem byl problem.. Dluga historia i staram sie jej nie wspominac.
    W invimedzie byli zdziwieni hiperka bo jedynym czynnikiem ryzyka wg nich bylo to ze jestem dosc szczupla (55kg 169cm).

Co do bety to nie-dziekuje:) optymizm mam bardzo umiarkowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:23

• nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa - byłaś już dziś na becie?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dzięki :) tak się zastanawiałam, bo gin stwierdził że jak w 12 dc będzie endo ok to transfer za 5 dni (zarodki mam 5 dniowe) i czy ma to jakiś związek z owulacją czy nie.

MatyldaG - tu już nie ma żadnego związku z owulacją. Tylko endometrium musi być odpowiednio grube, żeby zrobić transfer.

MatyldaG lubi tę wiadomość

I procedura
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, byłaś już na wizycie? Co powiedzieli??

I procedura
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórzyła APTT i mam 22,6 a normą od 25 mogą mi punkcji nie zrobić? Ma to jakiś wpływ

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Nie pojawilo sie serduszko :( a trwalo to do 9tc bo mialam tak powiekszone jajniki i tyle wody i pecherzykow w brzuchu ze lekarze dlugo podczas usg nie byli pewni co jest czym i gdzie w ogole jest pecherzyk ciazowy. Nie wiadomo czy gdybym nie trafila z hiperka do szpitala i nie przyjmowala jednoczesnie 3 antybiotykow przez 3 tygodnie to moze wszystko byloby ok. A moze i tak by sie tak skonczylo bo z zarodkiem byl problem.. Dluga historia i staram sie jej nie wspominac.
    W invimedzie byli zdziwieni hiperka bo jedynym czynnikiem ryzyka wg nich bylo to ze jestem dosc szczupla (55kg 169cm).

Co do bety to nie-dziekuje:) optymizm mam bardzo umiarkowany

Oj no tak, lepiej nie wspominać takich trudnych przeżyć. Ja miałam podobnie :/ Ale nie ma co wracać do złego, tylko patrzeć z nadzieją w przyszłość i działać :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa - ja tez trzymam kciuki za Twoja bete. Mialam transfer 2 maja, też blastki i tak sobie Ciebie podczytuje. Ja na razie nie betuje :/

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytacie mnie o bete - bylam, wyniki po 15:00 ale tak jak pisalam po przejsciach z nieudanymi transferami jakos troche brak mi duzej wiary w powodzenie. Choc oczywiscie nadzieja, ze Kropek waleczny sie okazal i siedzi sobie grzecznie u mamy jest :)

Suomi, Konwalia, migot_ka, lipa, nika03 lubią tę wiadomość

• nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Shooa - ja tez trzymam kciuki za Twoja bete. Mialam transfer 2 maja, też blastki i tak sobie Ciebie podczytuje. Ja na razie nie betuje :/

Ainaa - a Ty kiedy betujesz?

I procedura
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa z całego serca Ci życzę by ten kropus okazał się bardzo waleczny!:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:20

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Ainaa - a Ty kiedy betujesz?

Jutro chyba rano zrobie sikacza, tego 10 czułego... nie wiem, co dalej... tyle juz było tych negatywów... :/

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny pytacie mnie o bete - bylam, wyniki po 15:00 ale tak jak pisalam po przejsciach z nieudanymi transferami jakos troche brak mi duzej wiary w powodzenie. Choc oczywiscie nadzieja, ze Kropek waleczny sie okazal i siedzi sobie grzecznie u mamy jest :)

Shoa - trzymam mocno kciuki za pozytywna bete, wiem, co czujesz, wiem, co teraz przezywasz. Mam nadzieje, ze bede za chwilke Tobie zazdroscić, bo ja spietrałam dzis :/

Aina
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Jutro chyba rano zrobie sikacza, tego 10 czułego... nie wiem, co dalej... tyle juz było tych negatywów... :/

Ja przed chwilą przechodziłam koło apteki i tak mnie strasznie korciło, żeby kupić sikacza... Ale dziś i tak by mi nic nie wyszło (mam 3-dniowy zarodek - tzn. mam nadzieję, że jeszcze go mam). Jutro zrobię sikacza, a pojutrze rano już chyba na betę

I procedura
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety znowu nic z tego 7dpt dostałam @ Boże gdzie Ty jesteś? Znowu pękło mi serce..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Ja przed chwilą przechodziłam koło apteki i tak mnie strasznie korciło, żeby kupić sikacza... Ale dziś i tak by mi nic nie wyszło (mam 3-dniowy zarodek - tzn. mam nadzieję, że jeszcze go mam). Jutro zrobię sikacza, a pojutrze rano już chyba na betę

A Nika, widze, że Ty tez z 2 maja... a myslicie, ze wyszłaby mi juz dzis beta?
    Zycze Tobie powodzenia!

Aina
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    U mnie niestety znowu nic z tego 7dpt dostałam @ Boże gdzie Ty jesteś? Znowu pękło mi serce..
    asia-m-b tak straszeni mi przykro :( Też czasami się nad tym zastanawiam. Dużo siły życzę.

asia-m-b lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ