IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
szurusiowa wrote:Estrofem hamuje owulację i liczy się tylko grubość endo. Więc będziesz chodzić na USG tylko żeby sprawdzić czy już jest dobre endo i jak już osiągnie odpowiednią grubość to wyznaczą Ci termin transferu i to wszystko
Dziękitak się zastanawiałam, bo gin stwierdził że jak w 12 dc będzie endo ok to transfer za 5 dni (zarodki mam 5 dniowe) i czy ma to jakiś związek z owulacją czy nie.
-
Vioris wpsółczuję
mam nadzieję, że dobrze się Tobą zajmą i w miarę szybko przyniesie to efekt.
Jak czytam o tej hiperce to coraz bardziej się boję stymulacji, może zbyt się boję, ale już na promocji kupiłam izotoniki, bo mówiłyście że to pomaga, a jeszcze jestem na antykach...06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnySuomi wrote:O Boże.. ale miałaś nieprzyjemną historię
A jakie masz AMH?
Ja się strasznie boje tej hiperki, dlatego mam zamiar się stosować do wskazówek dot. jedzenia podczas stymulacji. Może pomoże.
P.S. I jak z tym betowaniem dziś?
Vioris, przede wszystkim musisz zobaczyć jak najszybciej jak bardzo powiększyły się jajniki - może nie będzie tak źle, a te objawy mogą tez być wczesnociążowe + lekka hiperka, którą będzie się dało jakoś ,,okiełznać". Daj znac po wizycie. Trzymam kciuki.
AMH rok temu przed pierwszą procedurą 2,81, w tym roku 2,2.
W pierwszej procedurze gdy miałam hiperkę skończyłam stymulację estradiolem 6400 (pobranych 13 komórek). Teraz skończyłam stymulację estradiolem 4329 a miałam 20 dojrzałych komórek. Pierwsza stymulacja 12 dni Menopur, druga 6 dni Puregon później 4 dni Menopur, druga była dwa dni krótsza, choć w sumie łącznie wzięłam podobną ilość leków. Nie wiem co mnie uchroniło przed hiperką teraz w tym podejściu albo brak ciąży albo/i/lub picie 2-3 litrów wody dziennie i białko w formie szejków albo/i/lub przypadek.. Rok temu nie stosowałam się do tych zaleceń woda+białko. -
Sam Menopur brałaś? Dziwne... Ja mam najpierw Menopur 150, a potem Cetrotide.
Czyli przez tę hiperkę zarodek się nie utrzymał, bo widzę, że masz w stopce 10tc ... (jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj) ?
Ciekawe od czego ta hiperka zależy - pewnie od sytuacji hormonalnej i po prostu od organizmu, bo coś się nie da tego przewidzieć
Życzę, żeby mimo braku hiperki, beta była wysoka -
nick nieaktualnyNie pojawilo sie serduszko
a trwalo to do 9tc bo mialam tak powiekszone jajniki i tyle wody i pecherzykow w brzuchu ze lekarze dlugo podczas usg nie byli pewni co jest czym i gdzie w ogole jest pecherzyk ciazowy. Nie wiadomo czy gdybym nie trafila z hiperka do szpitala i nie przyjmowala jednoczesnie 3 antybiotykow przez 3 tygodnie to moze wszystko byloby ok. A moze i tak by sie tak skonczylo bo z zarodkiem byl problem.. Dluga historia i staram sie jej nie wspominac.
W invimedzie byli zdziwieni hiperka bo jedynym czynnikiem ryzyka wg nich bylo to ze jestem dosc szczupla (55kg 169cm).
Co do bety to nie-dziekuje:) optymizm mam bardzo umiarkowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:23
-
MatyldaG wrote:Dzięki
tak się zastanawiałam, bo gin stwierdził że jak w 12 dc będzie endo ok to transfer za 5 dni (zarodki mam 5 dniowe) i czy ma to jakiś związek z owulacją czy nie.
MatyldaG - tu już nie ma żadnego związku z owulacją. Tylko endometrium musi być odpowiednio grube, żeby zrobić transfer.MatyldaG lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Dziewczyny powtórzyła APTT i mam 22,6 a normą od 25 mogą mi punkcji nie zrobić? Ma to jakiś wpływStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
shooa wrote:Nie pojawilo sie serduszko
a trwalo to do 9tc bo mialam tak powiekszone jajniki i tyle wody i pecherzykow w brzuchu ze lekarze dlugo podczas usg nie byli pewni co jest czym i gdzie w ogole jest pecherzyk ciazowy. Nie wiadomo czy gdybym nie trafila z hiperka do szpitala i nie przyjmowala jednoczesnie 3 antybiotykow przez 3 tygodnie to moze wszystko byloby ok. A moze i tak by sie tak skonczylo bo z zarodkiem byl problem.. Dluga historia i staram sie jej nie wspominac.
W invimedzie byli zdziwieni hiperka bo jedynym czynnikiem ryzyka wg nich bylo to ze jestem dosc szczupla (55kg 169cm).
Co do bety to nie-dziekuje:) optymizm mam bardzo umiarkowany
Oj no tak, lepiej nie wspominać takich trudnych przeżyć. Ja miałam podobnieAle nie ma co wracać do złego, tylko patrzeć z nadzieją w przyszłość i działać
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytacie mnie o bete - bylam, wyniki po 15:00 ale tak jak pisalam po przejsciach z nieudanymi transferami jakos troche brak mi duzej wiary w powodzenie. Choc oczywiscie nadzieja, ze Kropek waleczny sie okazal i siedzi sobie grzecznie u mamy jest
Suomi, Konwalia, migot_ka, lipa, nika03 lubią tę wiadomość
-
Ainaa wrote:Shooa - ja tez trzymam kciuki za Twoja bete. Mialam transfer 2 maja, też blastki i tak sobie Ciebie podczytuje. Ja na razie nie betuje
Ainaa - a Ty kiedy betujesz?I procedura
Shoa z całego serca Ci życzę by ten kropus okazał się bardzo waleczny!:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:20
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
shooa wrote:Dziewczyny pytacie mnie o bete - bylam, wyniki po 15:00 ale tak jak pisalam po przejsciach z nieudanymi transferami jakos troche brak mi duzej wiary w powodzenie. Choc oczywiscie nadzieja, ze Kropek waleczny sie okazal i siedzi sobie grzecznie u mamy jest
Shoa - trzymam mocno kciuki za pozytywna bete, wiem, co czujesz, wiem, co teraz przezywasz. Mam nadzieje, ze bede za chwilke Tobie zazdroscić, bo ja spietrałam dzisAina -
Ainaa wrote:Jutro chyba rano zrobie sikacza, tego 10 czułego... nie wiem, co dalej... tyle juz było tych negatywów...
Ja przed chwilą przechodziłam koło apteki i tak mnie strasznie korciło, żeby kupić sikacza... Ale dziś i tak by mi nic nie wyszło (mam 3-dniowy zarodek - tzn. mam nadzieję, że jeszcze go mam). Jutro zrobię sikacza, a pojutrze rano już chyba na betęI procedura
U mnie niestety znowu nic z tego 7dpt dostałam @ Boże gdzie Ty jesteś? Znowu pękło mi serce..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
nika03 wrote:Ja przed chwilą przechodziłam koło apteki i tak mnie strasznie korciło, żeby kupić sikacza... Ale dziś i tak by mi nic nie wyszło (mam 3-dniowy zarodek - tzn. mam nadzieję, że jeszcze go mam). Jutro zrobię sikacza, a pojutrze rano już chyba na betę
A Nika, widze, że Ty tez z 2 maja... a myslicie, ze wyszłaby mi juz dzis beta?
Zycze Tobie powodzenia!Aina -
asia-m-b wrote:U mnie niestety znowu nic z tego 7dpt dostałam @ Boże gdzie Ty jesteś? Znowu pękło mi serce..
Też czasami się nad tym zastanawiam. Dużo siły życzę.
asia-m-b lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami