X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Estrofem hamuje owulację i liczy się tylko grubość endo. Więc będziesz chodzić na USG tylko żeby sprawdzić czy już jest dobre endo i jak już osiągnie odpowiednią grubość to wyznaczą Ci termin transferu i to wszystko :)

Dzięki :) tak się zastanawiałam, bo gin stwierdził że jak w 12 dc będzie endo ok to transfer za 5 dni (zarodki mam 5 dniowe) i czy ma to jakiś związek z owulacją czy nie.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Vaina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris wpsółczuję :( mam nadzieję, że dobrze się Tobą zajmą i w miarę szybko przyniesie to efekt.
    Jak czytam o tej hiperce to coraz bardziej się boję stymulacji, może zbyt się boję, ale już na promocji kupiłam izotoniki, bo mówiłyście że to pomaga, a jeszcze jestem na antykach...

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi wrote:
    O Boże.. ale miałaś nieprzyjemną historię :/ A jakie masz AMH?
    Ja się strasznie boje tej hiperki, dlatego mam zamiar się stosować do wskazówek dot. jedzenia podczas stymulacji. Może pomoże.

P.S. I jak z tym betowaniem dziś? :)

Vioris, przede wszystkim musisz zobaczyć jak najszybciej jak bardzo powiększyły się jajniki - może nie będzie tak źle, a te objawy mogą tez być wczesnociążowe + lekka hiperka, którą będzie się dało jakoś ,,okiełznać". Daj znac po wizycie. Trzymam kciuki.

AMH rok temu przed pierwszą procedurą 2,81, w tym roku 2,2.
    W pierwszej procedurze gdy miałam hiperkę skończyłam stymulację estradiolem 6400 (pobranych 13 komórek). Teraz skończyłam stymulację estradiolem 4329 a miałam 20 dojrzałych komórek. Pierwsza stymulacja 12 dni Menopur, druga 6 dni Puregon później 4 dni Menopur, druga była dwa dni krótsza, choć w sumie łącznie wzięłam podobną ilość leków. Nie wiem co mnie uchroniło przed hiperką teraz w tym podejściu albo brak ciąży albo/i/lub picie 2-3 litrów wody dziennie i białko w formie szejków albo/i/lub przypadek.. Rok temu nie stosowałam się do tych zaleceń woda+białko.

• Suomi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sam Menopur brałaś? Dziwne... Ja mam najpierw Menopur 150, a potem Cetrotide.
    Czyli przez tę hiperkę zarodek się nie utrzymał, bo widzę, że masz w stopce 10tc ... (jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj) ?
    Ciekawe od czego ta hiperka zależy - pewnie od sytuacji hormonalnej i po prostu od organizmu, bo coś się nie da tego przewidzieć :/
    Życzę, żeby mimo braku hiperki, beta była wysoka :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pojawilo sie serduszko :( a trwalo to do 9tc bo mialam tak powiekszone jajniki i tyle wody i pecherzykow w brzuchu ze lekarze dlugo podczas usg nie byli pewni co jest czym i gdzie w ogole jest pecherzyk ciazowy. Nie wiadomo czy gdybym nie trafila z hiperka do szpitala i nie przyjmowala jednoczesnie 3 antybiotykow przez 3 tygodnie to moze wszystko byloby ok. A moze i tak by sie tak skonczylo bo z zarodkiem byl problem.. Dluga historia i staram sie jej nie wspominac.
    W invimedzie byli zdziwieni hiperka bo jedynym czynnikiem ryzyka wg nich bylo to ze jestem dosc szczupla (55kg 169cm).

Co do bety to nie-dziekuje:) optymizm mam bardzo umiarkowany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:23

• nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa - byłaś już dziś na becie?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dzięki :) tak się zastanawiałam, bo gin stwierdził że jak w 12 dc będzie endo ok to transfer za 5 dni (zarodki mam 5 dniowe) i czy ma to jakiś związek z owulacją czy nie.

MatyldaG - tu już nie ma żadnego związku z owulacją. Tylko endometrium musi być odpowiednio grube, żeby zrobić transfer.

MatyldaG lubi tę wiadomość

I procedura
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, byłaś już na wizycie? Co powiedzieli??

I procedura
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powtórzyła APTT i mam 22,6 a normą od 25 mogą mi punkcji nie zrobić? Ma to jakiś wpływ

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Nie pojawilo sie serduszko :( a trwalo to do 9tc bo mialam tak powiekszone jajniki i tyle wody i pecherzykow w brzuchu ze lekarze dlugo podczas usg nie byli pewni co jest czym i gdzie w ogole jest pecherzyk ciazowy. Nie wiadomo czy gdybym nie trafila z hiperka do szpitala i nie przyjmowala jednoczesnie 3 antybiotykow przez 3 tygodnie to moze wszystko byloby ok. A moze i tak by sie tak skonczylo bo z zarodkiem byl problem.. Dluga historia i staram sie jej nie wspominac.
    W invimedzie byli zdziwieni hiperka bo jedynym czynnikiem ryzyka wg nich bylo to ze jestem dosc szczupla (55kg 169cm).

Co do bety to nie-dziekuje:) optymizm mam bardzo umiarkowany

Oj no tak, lepiej nie wspominać takich trudnych przeżyć. Ja miałam podobnie :/ Ale nie ma co wracać do złego, tylko patrzeć z nadzieją w przyszłość i działać :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa - ja tez trzymam kciuki za Twoja bete. Mialam transfer 2 maja, też blastki i tak sobie Ciebie podczytuje. Ja na razie nie betuje :/

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytacie mnie o bete - bylam, wyniki po 15:00 ale tak jak pisalam po przejsciach z nieudanymi transferami jakos troche brak mi duzej wiary w powodzenie. Choc oczywiscie nadzieja, ze Kropek waleczny sie okazal i siedzi sobie grzecznie u mamy jest :)

Suomi, Konwalia, migot_ka, lipa, nika03 lubią tę wiadomość

• nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Shooa - ja tez trzymam kciuki za Twoja bete. Mialam transfer 2 maja, też blastki i tak sobie Ciebie podczytuje. Ja na razie nie betuje :/

Ainaa - a Ty kiedy betujesz?

I procedura
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa z całego serca Ci życzę by ten kropus okazał się bardzo waleczny!:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:20

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Ainaa - a Ty kiedy betujesz?

Jutro chyba rano zrobie sikacza, tego 10 czułego... nie wiem, co dalej... tyle juz było tych negatywów... :/

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny pytacie mnie o bete - bylam, wyniki po 15:00 ale tak jak pisalam po przejsciach z nieudanymi transferami jakos troche brak mi duzej wiary w powodzenie. Choc oczywiscie nadzieja, ze Kropek waleczny sie okazal i siedzi sobie grzecznie u mamy jest :)

Shoa - trzymam mocno kciuki za pozytywna bete, wiem, co czujesz, wiem, co teraz przezywasz. Mam nadzieje, ze bede za chwilke Tobie zazdroscić, bo ja spietrałam dzis :/

Aina
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Jutro chyba rano zrobie sikacza, tego 10 czułego... nie wiem, co dalej... tyle juz było tych negatywów... :/

Ja przed chwilą przechodziłam koło apteki i tak mnie strasznie korciło, żeby kupić sikacza... Ale dziś i tak by mi nic nie wyszło (mam 3-dniowy zarodek - tzn. mam nadzieję, że jeszcze go mam). Jutro zrobię sikacza, a pojutrze rano już chyba na betę

I procedura
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety znowu nic z tego 7dpt dostałam @ Boże gdzie Ty jesteś? Znowu pękło mi serce..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Ja przed chwilą przechodziłam koło apteki i tak mnie strasznie korciło, żeby kupić sikacza... Ale dziś i tak by mi nic nie wyszło (mam 3-dniowy zarodek - tzn. mam nadzieję, że jeszcze go mam). Jutro zrobię sikacza, a pojutrze rano już chyba na betę

A Nika, widze, że Ty tez z 2 maja... a myslicie, ze wyszłaby mi juz dzis beta?
    Zycze Tobie powodzenia!

Aina
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    U mnie niestety znowu nic z tego 7dpt dostałam @ Boże gdzie Ty jesteś? Znowu pękło mi serce..
    asia-m-b tak straszeni mi przykro :( Też czasami się nad tym zastanawiam. Dużo siły życzę.

asia-m-b lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ