IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
asia-m-b wrote:Pragnąca jest mi strasznie przykro! przytulam Cię mocno..
Dziewczyny ja zwariowałam.. tę krew zobaczyłam jak aplikowałam luteinę.. zrobiłam testa i są dwie kreski.. Jezu słodki nie wiem co myśleć..
na betę nie mogę iść bo jestem w Danii, do Polski wracam w nocy z czwartku na piątek.. chyba oszaleję do tego czasu..
http://www.fotosik.pl/zdjecie/2d483f19359bb9a5
co ja mam robić dziewczyny zwiększyć progesteron?
Asia, ale ja Ci zazdroszczę tej drugiej kreski! Superasia-m-b lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję i na wypisie mam zestaw leków:m.in progynowa 2mg x1- rozumiem , że mam go brać do transferu. Pytam, bo przekopałam forum i ktoś to miał brać dopiero po transferze i nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam:(
-
Tyszanka, czy mogłabyś mi napisać, w której fazie cyklu miałas robioną tę histeroskopie, w której usunięto Ci polipa?
-
Histero, żeby porządnie było widać wszystko najlepiej robić w 1 fazie cyklu po ustaniu krwawienia. Wtedy endo jest cienkie i nic się nie ukryje przed lekarzem, a im grubsza wyściółka tym większe prawdopodobieństwo, że jakiś mały polipek czy coś takiego się w niej schowa.
Asia, super niespodziankalez jak dziewczyny piszą. Zwiększenie progesteronu nieco też nie zaszkodzi. Dopochwowo do 600mg można przyjmować. Podobno to jest najwyższa z możliwych przyswajalnych dawek w tej formie.
Shooa, ja też uważam, że bete należy powtórzyć i mam nadzieję, że leków nie odstawilas. Różne rzeczy się dzieją jak widzisz. Czy sądzisz, że Renieczce wyszłaby beta 7dpt z rana? Wątpię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 05:07
karina76, SzewskaPasja, asia-m-b, gosia81 lubią tę wiadomość
-
SzewskaPasja wrote:Tyszanka, czy mogłabyś mi napisać, w której fazie cyklu miałas robioną tę histeroskopie, w której usunięto Ci polipa?
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Dzięki Anatolka, rozumiem, że histeroskopia w pierwszej fazie, ale scratching już w lutealnej, kiedy endo jest grube, zgadza się? Czyli w sumie nie da się tego pogodzić i trzeba robić 2 razy, tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 10:30
-
Aga78 wrote:Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję i na wypisie mam zestaw leków:m.in progynowa 2mg x1- rozumiem , że mam go brać do transferu. Pytam, bo przekopałam forum i ktoś to miał brać dopiero po transferze i nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam:(
Aga - ja po punkcji tez dostalam to w zestawie lekow i mialam brac po punkcji ( 2 x dziennie po jednej). Wtedy mialam hiperke i transfer sie nie odbyl, natomiast przy obu criotransferach biore progrynowe od poczatku cyklu, jak i caly czas po transferze. A ktory lekarz rob Ci punkcje?Aga78 lubi tę wiadomość
I procedura
Aga78 wrote:Dziewczyny, wczoraj miałam punkcję i na wypisie mam zestaw leków:m.in progynowa 2mg x1- rozumiem , że mam go brać do transferu. Pytam, bo przekopałam forum i ktoś to miał brać dopiero po transferze i nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam:(
Aga - ja po punkcji tez dostalam to w zestawie lekow i mialam brac po punkcji ( 2 x dziennie po jednej). Wtedy mialam hiperke i transfer sie nie odbyl, natomiast przy obu criotransferach biore progrynowe od poczatku cyklu, jak i caly czas po transferze. A ktory lekarz robil Ci punkcje?I procedura
SzewskaPasja wrote:Dzięki Anatolka, rozumiem, że histeroskopia w pierwszej fazie, ale scratching już w lutealnej, kiedy endo jest grube, zgadza się? Czyli w sumie nie da się tego pogodzić i trzeba robić 2 razy, tak?
Mialam polipa,brali wycinek do badania hist-pat...
Co sie z tym forum dzieje....ciagle sie zawiesza.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Asia, super niespodzianka
lez jak dziewczyny piszą. Zwiększenie progesteronu nieco też nie zaszkodzi. Dopochwowo do 600mg można przyjmować. Podobno to jest najwyższa z możliwych przyswajalnych dawek w tej formie.
Leżę grzecznie ale z progesteronem mam problem, bo mam wyliczony.. po becie miałam lecieć po receptę.. no i mam nadzieję, że polecę
ja mam luteinę 3x100 mg
ale od wczorajszego plamienia nie ma krwi, więc na razie spokój
Konwalia, nika03, amygdala, Anatolka lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
No cały czas sie zawiesza...ostatnio jakas masakra z tym forum.
Asia co za wieści i obrót zdarzeńsuper
Ja mam teraz bóle brzucha.. takie trochę malpowe ..ale te plamki krwi miałam tylko w 4dpt. Dziś już 6.... tylko czuje się jakbym miała dostać @.asia-m-b lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nika03 wrote:Asia, ale ja Ci zazdroszczę tej drugiej kreski! Super
nika03 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
[QUOTE=pysia
Ja mam teraz bóle brzucha.. takie trochę malpowe ..ale te plamki krwi miałam tylko w 4dpt. Dziś już 6.... tylko czuje się jakbym miała dostać @.[/QUOTE]
ja mam @ bóle od 2dpt do dziś także Pysia nie jest to powód do zmartwień
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Pisiory widocznie odkryly nasze forum, to sie zawiesza
A wiecie co, nasikalam.... jest doslownie cien cienia drugiej krechy, pod lupa mozna wypatrzyc... jutro albo w czwartek ide na bete
Powiedzcie mi - do kiedy mam tego ananasa wcinac? Jest 8 dpt, moge juz przestac? (nie lubie ananasow)asia-m-b, Konwalia, pysia, lipa, SzewskaPasja, wombi, Iva79, cicho sza, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
I procedura
Nika super
możesz już przestać dzidziol zagnieżdżonychyba, że lubisz to wcinaj dalej
zrób zdj testuu mnie ta kreska od razu też była jasna później ściemniała..
nika03 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
Asia, w sumie to 2 testy juz zrobilam i oba z takim samym skutkiem - zdjecia nie wysle, bo na prawde nic nie dostrzezecie (Twoja krecha w porownaniu do mojego cienie cienia jest mega). A i ten cien pojawil sie dopiero po 5 minutach (test mial za chwile juz w smieciach wyladowac).
Nie gratulujcie mi jeszcze dziewczyny, jestem bardzo ostrozna. Dam znac jak bedzie beta, to wtedy wypijemy szampanaa jak bety nie bedzie, to zwariuje....
I procedura
SzewskaPasja wrote:Dzięki Anatolka, rozumiem, że histeroskopia w pierwszej fazie, ale scratching już w lutealnej, kiedy endo jest grube, zgadza się? Czyli w sumie nie da się tego pogodzić i trzeba robić 2 razy, tak?
Przy histeroskopii i tak pobierają hist-pat, więc rysa i tak jest