WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • vioris Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety estradiol nie ma nic do rzeczy jak widać. U mnie był niski, hiperka mnie zlapala na kilka dni w małym stopniu i przeszła po tygodniu. Niestety jak beta zaczela wzrastać, tak też hiperka wróciła i bardzo żałuję że zgodziłam się na transfer, skoro już miałam objawy hiperki wcześniej. No ale Polak mądry po szkodzie. Głupio trochę, że lekarz zezwolił na ten transfer. Spokojnie bym doszła do siebie i podeszła na crio... Ehh :( u mnie jest coraz gorzej :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris gorzej? tzn?

age.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wczorajszej wizycie, na której opracowalismy plan IVF dla nas. Lekarz długo sie głowił nad protokołem, bo mam wysokie AMH(6,1) i raczej dobrze odpowiadam na stymulację, no ale mam endometrioze i zdarza się że pęcherzyki nie pękają, co jak stwierdził moze oznaczać że endomenda wpływa na moje komórki. W końcu stwierdził, że pójdziemy długim, ale z mniejszymi dawkami leków i tylko jednym lekiem stymulującym. Gonapeptyl zaczynam od niedzieli, a od 23 stymulacja. Narazie mamy robimy bez jak to określił żadnych wspomagacz, najwyzej criotransfer zrobimy z nimi.
    Co sądzicie o takim planie. Troche się boje hiperki i chyba lekarz też.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

O Matko, Vioris, jeszcze gorzej ? Normalnie płakać mi się chcę jak to czytam :(
    A z maluchem wszystko ok ? - tak żeby chociaż jeden pozytyw z tego wszystkiego widzieć....

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris tulę i przesyłam ciepłe myśli <3 Trzymaj się

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, cały czas trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. Straszne to. A jak maluszek? Sprawdzali coś jak się ma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dołączam się do Was, mimo że jeszcze nie podeszliśmy do procedury IMSI. Teraz jestem po laparoskopii i histeroskopii, którą miałam 10 maja. Potwierdziła mi się endometrioza 3 stopnia prawego jajnika.
    Vaina widzę, że IVF będziesz miała w Provicie, też do tej kliniki chodzimy i będziemy mieć IMSI :). Tobie lekarz powiedział, że AMH masz wysokie? Mi powiedzieli, że mam dobre a mam wyższe niż Ty 6,80. Na wizycie kontrolnej dowiem się, co dalej, kiedy możemy startować z IMSI. Jaki jest u Was problem oprócz tego, że masz endometriozę? Długo się staracie o dziecko?

nicka1234 lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam

Dołączam się do Was, mimo że jeszcze nie podeszliśmy do procedury IMSI. Teraz jestem po laparoskopii i histeroskopii, którą miałam 10 maja. Potwierdziła mi się endometrioza 3 stopnia prawego jajnika.
    Vaina widzę, że IVF będziesz miała w Provicie, też do tej kliniki chodzimy i będziemy mieć IMSI :). Tobie lekarz powiedział, że AMH masz wysokie? Mi powiedzieli, że mam dobre a mam wyższe niż Ty 6,80. Na wizycie kontrolnej dowiem się, co dalej, kiedy możemy startować z IMSI. Jaki jest u Was problem oprócz tego, że masz endometriozę? Długo się staracie o dziecko?

Cześć!
    Ja mam AMH 6,89 i też lekarz powiedział, ze jest bardzo łądne, ale trzeba mniejsze dawki leków stosować, żeby nie przestymulować. Mam chyba najniższe z możliwych - menopur 150, a i tak się boję hiperki po historii Vioris :/

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 - widzę że nie tylko klinikę i endomendę mamy wspólną ale i imię ;)
    Tzn, nie AMH wg niego mam dobre, tylko z powodu że jest dość wysokie boi sie trochę hiperki, bo widocznie ma to jednak związek.
    Staramy się ponad 2 lata, więc w sumie tragedii nie ma, choć wiadomo dla nas jest, w sumie nie mamy nic znalezionego poza tą endometriozą 1 st, no niby kiedyś miałam podwyższoną prolaktynę, ale biorę od roku bromergon i jest teraz ok :) Podejrzewam że coś jednak jest u nas oprócz tego, ale co, to nie wiadomo.
    A wy długo staracie się? Kiedy masz wizytę kontrolną? u kogo się leczysz? Ja u D.Ch :)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, teraz patrze w twój opis, czemum miałas stymulację przerwaną?

• Suomi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Suomi, teraz patrze w twój opis, czemum miałas stymulację przerwaną?

W 6 dniu stymulacji dostałam wysokiej gorączki (39,7)- lekarz kazał przerwać stymulację, bo komórki byłyby zdegenerowane po takiej wysokiej temp :/ Nie wiem, czy to był jakiś wirus czy reakcja na leki (mam nadzieję, że nie i że już się to nie powtórzy).

A AMH wysokie to jest jeden z czynników, które podwyższa ryzyko hiperki. Z tego co pamiętam to bidula Vioris miała AMH jakoś 13. Oprócz tego jeszcze niska waga ciała, młody wiek i PCOS mogą się do tego przyczynić, ale nie ma reguły, wszystko zależy od organizmu. Na pewno trzeba pamiętać, żeby pić duuuużo wody i wprowadzić dietę wysokobiałkową.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina endometrioza nie jest przeszkodą w zajściu w ciążę, może utrudnić to fakt. A mąż się przebadał? Moja koleżanka ma endometriozę, zaszła dwa razy naturalnie w ciążę bez problemu. Rozumiem, że u każdego różnie to wygląda. U nas jest poważny problem, bo mąż ma przeciwciała, które atakują jego zdrowe plemniki i mamy bardzo małe szanse na naturalne poczęcie, raczej musiałby to być cud. Teraz jeszcze potwierdzona dodatkowo u mnie endometrioza i nie wiem jak to będzie wyglądać to wszystko :/. Też właśnie boję się tej stymulacji, bo ona pobudza endo i może być hiperka. Na początku leczyłam się u dr J., ale zmieniłam na panią dr P. i jest rewelacyjna :). Staramy się 2 lata, wizytę kontrolną mam 19 maja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jest różnica między clexane a fraxiparine? Bo nie wiem którego się od lekarza domagać na wizycie przed crio. Oczywiście dalej mam nadzieję na intralipid, ale nie wiem czy znajdę jakieś miejsce we Wrocławiu gdzie to podają na zalecenie lekarza.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi -trzymam kciuki, żeby się nie powtórzyło :)
    Co do hiperki, to ciekawe co to znaczy młody wiek :P mam 28 lat i nie wiem czy się łapię ;) BMI mam 23,5 (a jeszcze 1 miesiąc temu 22,5) więc też się na niską nie łapię ;)

ewa81 - dlatego sadzę że jest coś jeszcze, mąż dwa razy badanie (wszystko ok, w pierwszym był minimalnie niższy ruch postępowy niż powinien), ale w drugim już było ok, fragmentacja też ok :) Ale ile jest osób z idiopatyczną niepłodnością i też nie wiadomo, u nas wiadomo że jest ta endomenda.

Dr J tak średnio lubię - miałam u niego dwa razy IUI i niezbyt pozytywne wrażenie zrobił, za to dr P jak u niej raz byłam była bardzo sympatyczna.
    Na pewno u Ciebie wybiora te idealne żołnierzyki i zaciążysz raz dwa :D A robili coś u Ciebie z ta endometriozą? Bo u mnie skoagulowali ogniska.

Suomi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina też mi skoagulowali drobne ogniska endo, ale mam torbiel w prawym jajniku, jest na razie mała(lepiej żeby nie urosła), żeby ją usunąć. Boję się, że mi urośnie podczas stymulacji. Bo jak się usuwa torbiel, to wtedy i jajnik usuwają. A nie chciałabym tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 10:53

MatyldaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:41

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziewczyny...
    Dziś 9dpt 3 dniowych zarodków moja beta wynosi 6,15...
    Myślicie że będzie z tego coś?

W środę 7 dpt beta była 0,66...

Więc coś się zadziało, pytanie tylko czy nie za mała ta beta...?
    Pani dr mi napisała że wynik dodatni ale niestety trochę niski i martwię się teraz jak diabli ! :(
    Rosnie.... :-)
    Niska,ale lekow lepiej nie odstawiac tylko powtorzyc bete za 48h...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:41

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, to to samo, to wszystko preparaty heparyny :-) Nie ma znaczenia który będziesz brała.

shooa lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Vaina też mi skoagulowali drobne ogniska endo, ale mam torbiel w prawym jajniku, jest na razie mała(lepiej żeby nie urosła), żeby ją usunąć. Boję się, że mi urośnie podczas stymulacji. Bo jak się usuwa torbiel, to wtedy i jajnik usuwają. A nie chciałabym tego :)

Ewa81 ja miałam torbiel endometrialną na jednym jajniku 8,5 cm a na drugim 5 cm dodatkowo oblepioną otrzewną, podczas laparoskopii nie usuwali mi nic oprocz tych torbieli. Chociaz słyszałam historie o takich lekarz co sugerują usunięcie jajnika. Jak trafisz w dobre ręce nie dojdzie do takiej sytuacji szczegolnie, że jak mówisz torbiel jest malutka :)

ewa81 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 3328 3329 3330 3331 3332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ