IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykro mi bo widze ze calkiem niedawno stracilas...
Jakie badania bedziesz robic?
Ja slyszalam ze po poronieniach warto zrobic badanie na jakies mutacje.nie wiem dokladnie ale jest ich kilka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 13:15
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Lilou, straszne rzeczy opisujesz... Ja też miałam USG przezbrzuszne w tarkcie transferu bo jakiś problem z założeniem cewnika do szyjki macicy mieli i strasznie mocno mi tą glowa naciskał i to jeszcze w miejscu blizny po usunięciu mięśniaków, ale dałam radę, poza tym nic złego się nie działo.
Ile zarodków Ci podali? To Twoje pierwsze IVF?I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ewunia na pewno zespół antyfosfolipidowy trzeba sprawdzić. Moja koleżanka urodziła synka a potem 2x poroniła. Się okazało ze po porodzie zostały jej jakieś bakterie w szyjce i stan zapalny endo. Wyleczyła i jest znowu w ciąży
Evaa lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Ja na razie poczekam z badaniami...podchodze do crio I mam nadzieje ze skonczy sie szczesliwiej.
Jesli znowu bedzie jak bylo..to zrobimy badania albo I nie,bo coraz bardziej podchodze do tego wszystkiego ....z dystansem.,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Ja miałam zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, anty TPO no i toxo i resztę wirusowek, ale to było przed ivf, wiec teraz to wiadomo, już mamy sprawdzone przed procedurami.
W czasie poronienia miałam regularne silne skurcze co 4 minuty, oczywiście poprzedzone plamieniem, a potem krwawieniem, wiec bóle jak na okres to raczej nie to. Może po prostu macica się rozszerza i dlatego boli. Nie denerwuj się na zapas.
Ja dziś zaczęłam stymulację, w czwartek pierwsze podglądanie jajekzobaczymy co z tego wyjdzie
-
Dziewczyny a myślicie że jest sens odstawic encorton skoro niedługo znowu zacznę brać do crio? Nie lepiej gdybym cały czas brała?
I skoro ta moja beta tak trochę urosla ale spadła to znaczy ze do zagniezdzenia jakiegoś doszło? Bo zastanawiam się nad histeroskopia.. tylko skoro coś tam się zagnieździlo to może nie ma potrzeby?
Myślicie że lepiej zrobić przed crio czy nie?
zależy mi też na czasie ale z drugiej strony gdyby znowu nie wyszło. Może coś doradzicie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 14:19
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyPysia ja po pierwszym transferze miałam betę 3.0 a po crio wzrosła mi już do 12,9 niestety również spadła. Przed kolejnym crio zrobiłam histeroskopie bo sama zastanawiałam się czy nie mam jakiego polipa czy coś, ale okazało się, że wszystko ok
Może warto abyś zrobiła histero jak masz taką możliwość. Przy okazji zrobią Ci scratching -
pysia wrote:Dziewczyny a myślicie że jest sens odstawic encorton skoro niedługo znowu zacznę brać do crio? Nie lepiej gdybym cały czas brała?
I skoro ta moja beta tak trochę urosla ale spadła to znaczy ze do zagniezdzenia jakiegoś doszło? Bo zastanawiam się nad histeroskopia.. tylko skoro coś tam się zagnieździlo to może nie ma potrzeby?
Myślicie że lepiej zrobić przed crio czy nie?
zależy mi też na czasie ale z drugiej strony gdyby znowu nie wyszło. Może coś doradzicie ?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
ślązaczka wrote:Lilou, straszne rzeczy opisujesz... Ja też miałam USG przezbrzuszne w tarkcie transferu bo jakiś problem z założeniem cewnika do szyjki macicy mieli i strasznie mocno mi tą glowa naciskał i to jeszcze w miejscu blizny po usunięciu mięśniaków, ale dałam radę, poza tym nic złego się nie działo.
Ile zarodków Ci podali? To Twoje pierwsze IVF?
Tak, to było moje pierwsze ivf. Podali mi 2 zarodki. Mam nadzieję, że to była jednorazowa akcja i już będzie ok. Dostinex na razie odstawiam za zgodą lekarza. Czuję się już dobrze na szczęście.
Peonia88
-
zastanawialam sie nad ta histeroskopia, ale z drugiej strony, refundacja lekow jest do konca czerwca ... i gdyby cos poszlo nie tak, to taniej leki by sie udalo kupic,a tak to trace jeden cykl i czas...
ale z drugiej strony do kolejnej procedury tez bym bez histero nie podeszla.. a oni chyba lekow na stymulacje nie przepisuja od tak ... trzeba zaczac stymulacje zeby dostac recepte nie?
nie wiem co robic, zagubiona troche jestem.. wszytsko przez to ze konczy sie ta refundacja to taka presje sie czuje.. bo to nie kwestia kilku zl tylko tysiecy ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 16:47
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Witam dziewczyny- czy mialyscie może problem ze wzrostem TSH po stymulacjach? Ja teraz przy okazji robienia bety zbadałam TSH i jest prawie 2 razy wyższe niz wcześniej. ?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI, 28.04.16 2 IUI
-
pysia wrote:zastanawialam sie nad ta histeroskopia, ale z drugiej strony, refundacja lekow jest do konca czerwca ... i gdyby cos poszlo nie tak, to taniej leki by sie udalo kupic,a tak to trace jeden cykl i czas...
ale z drugiej strony do kolejnej procedury tez bym bez histero nie podeszla.. a oni chyba lekow na stymulacje nie przepisuja od tak ... trzeba zaczac stymulacje zeby dostac recepte nie?
nie wiem co robic, zagubiona troche jestem.. wszytsko przez to ze konczy sie ta refundacja to taka presje sie czuje.. bo to nie kwestia kilku zl tylko tysiecy ..
a Ty bylas juz na wizycie po becie negatywnej?
Vioris napisz ze jest ciut lepiej chociaz u Ciebie...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
zuzanna wrote:Witam dziewczyny- czy mialyscie może problem ze wzrostem TSH po stymulacjach? Ja teraz przy okazji robienia bety zbadałam TSH i jest prawie 2 razy wyższe niz wcześniej. ?
mi bardzo skoczyła po stymulacji, miałam oznaczyć TSH i FT4 w razie pozytywnej bety i wynik był wysoki. ale endokrynolog powiedział, ze tak moze być w czasie ciąży, zwiększyła mi dawkę eurytroxu z 75 na 125 i pięknie spadło. teraz mam wizytę w piątek mam nadzieje, ze już mi zmniejszy dawkę eurytroxu bo mam po niej palpitacje seruchahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
zuzanna wrote:Witam dziewczyny- czy mialyscie może problem ze wzrostem TSH po stymulacjach? Ja teraz przy okazji robienia bety zbadałam TSH i jest prawie 2 razy wyższe niz wcześniej. ?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
hej wszystkim
tak naprawde od dawna tu nic nie pisałam, ale codziennie przed snem czytam to forum. w lutym podeszliśmy do pierwszego ivf jednak niestety nie udalo sie (beta 7,30 , potem spadła i zero mrozaczków
). teraz troche chcemy odczekać zeby uzbierac wiecej pieniążków..... staram sie jesc codziennie (ja i moj mąz) orzechy brazylijskie, codziennie jakies owoce, warzywa, nie jemy fastfoodow, zero alkoholu, jedzenie staram sie przygotowywac albo w parowarze albo w rekawie w piekarniku... biorę femibion 1, witamine D3 + sama sobie dodatkowo biore jeszcze kwas foliowy- daje tez go męzowi... myslicie ze mozemy tak dodatkowo go brac skoro juz jest np w zestawie? mam jeszcze kolejne pytanie : jak mąż ma zawsze robione badanie nasienia to tam na wyniku pod koniec pisze Bakterie: nieobecne i powiedzcie mi bo sporo czytam ze warto zrobic posiew nasienia, a jezeli przy wyniku pisze bakterie brak to, jest to samo ? PS: chce pogratulowac wszystkim tym co się udało , a nam walczacym zeby tez sie w koncu udalo.
Kruszynka5 -
Tyszanka81 wrote:Pysia mnie po pierwszym niudanym ivf dr M odrazu dal zlecenie na zrobienie histero i kariotypow...
a Ty bylas juz na wizycie po becie negatywnej?
Vioris napisz ze jest ciut lepiej chociaz u Ciebie...
A ja nie wiedziałam że trzeba iść na wizytę po negatywnej becie. . Jak po transferze pytałam doktora czy brać te same leki i znowu crio gdyby nie wyszło to powiedział ze tak. ...
to teraz nie wiem. Może lepiej się umowie na wizytę dopóki jeszcze @ nie ma...
Ile czekalyscie na @ po odstawieniu leków?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:zastanawialam sie nad ta histeroskopia, ale z drugiej strony, refundacja lekow jest do konca czerwca ... i gdyby cos poszlo nie tak, to taniej leki by sie udalo kupic,a tak to trace jeden cykl i czas...
nie wiem co robic, zagubiona troche jestem.. wszytsko przez to ze konczy sie ta refundacja to taka presje sie czuje.. bo to nie kwestia kilku zl tylko tysiecy ..Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]