IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:co daje zbadanie kariotypów? przed mrozaczkami chyba nie ma sensu robic takich badan? przed pelna procedura warto?
Najogólniej - wiedzę czy nie przeniesie się na dziecko choroby genetycznej. Jak są mrożaki, które chcesz wykorzystać to to niewiele zmieni. Chyba, że nie będziesz chciała ich zabrać jeśli by coś wyszło. Wychodzi b.rzadko.
Jeśli wyjdzie, że któreś z rodziców jest nosicielem wady to można podjąć decyzję o podchodzneiu z materiałem biologicznym dawcy, żeby wyeliminować zagrożenie przekazania wady potomstwu.
Leczyć wad w kariotypie się nie da.pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lipa wrote:ja teraz mam taką dawkę i pierwsze usg w sobote
jakie masz amh?
AMH pięc miesięcy temu, przed pierwsza inseminacją (a w sumie było ich cztery) miałam aż 21, więc pewno ostrożne dawkowanie ze względu na ryzyko hiperki. U Ciebie podobnie?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
ślązaczka wrote:Moja beta 10dpt <1,20
Już sobie poryczałam i trochę mi lepiej...
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Hej dziś miałam punkcje,nie wiem ile było pęcherzyków (powiedzieli ze b duzo) ale miałam 11 dojrzałych komórek jajowych, więc 6 zapłodnią a 5 zamrożą, mialam nie mrozić komorek ale dr M mnie namowił, stwierdził ze tak bedzie lepiej, hmmm.
Jak juz mówiłam transferu nie mam ze względu na przestymulowanie, dostałam dostinex na 8 dni, fragmin i doxycyline bo nie moge zamuru. Myślałam że dostane mimo wszytsko jakąs lueine czy cus, ale nie, ciekawe kiedy @ przyjdzie...
w nastepnym tyg mam wizyte co do Crio
Póki co czuje sie ok, troche brzuch boli jak na okres i tyle, zobaczymy wieczorem.nika03, Opium, karina76, asia-m-b, bąbel, Gallina, Suomi lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
ślązaczka wrote:Moja beta 10dpt <1,20
Już sobie poryczałam i trochę mi lepiej...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mimi86 wrote:Hej dziś miałam punkcje,nie wiem ile było pęcherzyków (powiedzieli ze b duzo) ale miałam 11 dojrzałych komórek jajowych, więc 6 zapłodnią a 5 zamrożą, mialam nie mrozić komorek ale dr M mnie namowił, stwierdził ze tak bedzie lepiej, hmmm.
Jak juz mówiłam transferu nie mam ze względu na przestymulowanie, dostałam dostinex na 8 dni, fragmin i doxycyline bo nie moge zamuru. Myślałam że dostane mimo wszytsko jakąs lueine czy cus, ale nie, ciekawe kiedy @ przyjdzie...
w nastepnym tyg mam wizyte co do Crio
Póki co czuje sie ok, troche brzuch boli jak na okres i tyle, zobaczymy wieczorem.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Mimi, dobre jajka nie są złe
całkiem ładnie
No właśnie dr M jak odracza transfer to nie daje progesteronu... Może zostawia tam jakiś pecherzyk, żeby było ciałko żółte i robiło naturalny... (?) W Provi kazali brać, ale tu nie jesteś pierwszą, która nie ma. Pysia tak chyba też miała ostatnio jak pamiętam.
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Mimi czyli crio w nastepnym cyklu?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Mimi, super! Ja też nie chciałam mrozić komórek, ale tez mnie dr P namówiła na to, umówiłam się z nią, że pod warunkiem, że będzie więcej niż 4 do mrożenia. U mnie było z 11 komórek 6 dojrzałych, więc problem sam się rozwiązał.
Też dostałam dostinex, ale tylko profilaktycznie i mnie powalił na kolana, wzięłam tylko 1 tabletkę, dobrze, że nie musiałam go do końca brać, ale każda z nas jest inna.Mimi86 lubi tę wiadomość
Peonia88