IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff plamienie się skończyło - dziś 4ds więc mam nadzieję że tak będzie do końca, choć brzuch już daje o sobie znać...
asia-m-b lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
dziewczyny, pierwszy monitoring po 5 ds mam za sobą; na lewym jajniku ok. 6 rokujących jajek, w tym jedno już o wielkości 17mm, dostałam od razu zastrzyk cetrotide; prawy jajnik niestety czasem się chowa za macicą I niestety tak też się stało tym razem, nie wiem, co na nim, choc boli jak cholera i nie wiadomo, czy punkcja z niego w ogóle sie powiedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 10:10
Vaina, Opium, lipa, nika03 lubią tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJunioer wrote:Rybka, ja mam AMH jeszcze niższe (0,22), a podczas drugie procedury miałam leki refundowane. Lekarz "zapomiał" o moich wynikach AMH i wypisał receptę z refundacją. Może u Ciebie też by się tak udało, zawsze to jakaś oszczędność.
Zazdroszczę takiego "zapominalskiego"lekarza.
Przy takim niskim amh jak się stymulowalas? Za którym razem sie udało? Problem u Ciebie czy męża? -
Dziewczyny, wczoraj miałam transfer
Z 3 zarodków zrobiło się 5!
Podali jeden,trzydniowy, nawet mamy zdjecie kropka.
Reszta czeka do 5tego dnia i wtedy co zostanie to bedzie zamrozone.
Takze teraz długie 2 tygodnie czekania!Iva79, Mimi86, gosia81, Gallina, V., asia-m-b, Tosia 1981, nika03, Vaina, Asia_88, Karolina1111, Milkowiec, karina76, WIKI 82, Beata.D, bąbel, Joanna85, Konwalia lubią tę wiadomość
-
rybka2110 wrote:Zazdroszczę takiego "zapominalskiego"lekarza.
Przy takim niskim amh jak się stymulowalas? Za którym razem sie udało? Problem u Ciebie czy męża?
Rybka, problem u obojga - tj. moje AMH żałosne, a mąż też nie ma super wyników. Po dwóch nieudanych procedurach, po których nie mieliśmy żadnych mrożaków zdecydowaliśmy na procedurę z komórkami dawczyni i nasieniem dawcy. Mąż nigdy nie był bardzo dokładnie zdiagnozowany, nie chcieliśmy ryzykować, że nawet z komórką dawczyni nie wyjdzie. Zdrowe dziecko i spokojna ciąża były dla nas ważniejsze niż przekazanie materiału genetycznego
Udało się przy pierwszym podejściu z KD, ale o spokojnej ciąży to mogę marzyć tylko - we wtorek w nocy wylądowałam w szpitalu z krwawieniem (w dodatku będąc w obcym mieście za granicą), ale pęcherzyk jeszcze był, a beta przyrosła (bo coś mnie tknęło i zrobiłam betę przed wyjazdem w poniedziałek, więc miałam porównanie). Teraz muszę leżeć, wstawać maksymalnie na 5 minut do łazienki. Następna wizyta u lekarza i usg w czwartek za tydzień - wtedy się okaże, czy nadal jestem w ciąży... Czeka mnie jeszcze powrót do domu - 800 km, planuję całą drogę leżeć na tylnym siedzieniu.
A propos moich stymulacji - miałam bardzo duże dawki Menopuru, za pierwszym razem chyba 7 pęcherzyków, z czego 5 dojrzałych, zapłodniły się 3, do 5 dnia dotrwały 2, żadna nie była blastocystą. Za drugim razem jeszcze gorzej. Z moich komórek nigdy blastocyty nie miałam, co najwyżej morulę w piątej dobie. Nie chciałam robić trzeciego podejścia, bo się bałam, że nawet jeśli się uda, to z dzieckiem może być coś nie tak, bo te moje komórki jakieś felerne.
-
Dziewczyny wlasnie dzwoniłam do embriologow - wczoraj w 3 dobie zamrozili mi 6 zarodków, wszystkie klasy 8a
ale sie cieszę
My za utrogestan 4 opakowania zapłaciliśmy około 115 złpłaciliśmy karta i jakoś fajnie nam to przeliczyli
Junioer, Brtiii86, Gallina, gosia81, V., lipa, Anatolka, Tosia 1981, nika03, szurusiowa, pysia, Asia_88, Karolina1111, karina76, WIKI 82, Beata.D, Joanna85 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lipa wrote:już drugi raz biore gonal i nie zauważyłam takich skutków ubocznych. moze poza bólem brzucha, ale to chyba znak, że jajniki zaczynają pracować.
Gallina no i dopadlo i mnie. Biegunka drugi dzien (4ds). Mamy te same dawki i te same skutki ubocznw -
Mimi86 wrote:Dziewczyny wlasnie dzwoniłam do embriologow - wczoraj w 3 dobie zamrozili mi 6 zarodków, wszystkie klasy 8a
ale sie cieszę
My za utrogestan 4 opakowania zapłaciliśmy około 115 złpłaciliśmy karta i jakoś fajnie nam to przeliczyli
Wow! Ale się cieszę, że tak Cię namawialam na zmianę tamtej fabryki...gosia81, WIKI 82, Mimi86, Konwalia lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Gallina no i dopadlo i mnie. Biegunka drugi dzien (4ds). Mamy te same dawki i te same skutki ubocznw
mi biegunka w sumie szybko przeszła, aby I u Ciebie szybko ustąpiła!
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Właśnie dzwonili z kliniki i pierwsze podglądanie mam w pon o 21.40
trochę lipa z tą godziną, bo pobierają krew do 17.30, więc niezła różnica czasu no a do Katowic mam 35 km
poza tym brzuch już mi nieźle urósł, jest twardy i taki napięty i nie wiem jak będzie wyglądał po jeszcze 3 zastrzykach.
Ale już nie narzekamGallina, Evaa, nika03 lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Gallina wrote:lipa, a kiedy idziesz na kontrolę? u mnie wyszło, że powinnam była pójść co najmniej jeden dzień wcześniej (5 ds, a nie 6 ds)
mi biegunka w sumie szybko przeszła, aby I u Ciebie szybko ustąpiła!
Jutro pierwszy podgląd, właśnie 5ds. ale to przez jeden dzien chyba nic ci się nie skomplikowalo? Od kiedy masz brać cetrotide? -
Vaina wrote:Właśnie dzwonili z kliniki i pierwsze podglądanie mam w pon o 21.40
trochę lipa z tą godziną, bo pobierają krew do 17.30, więc niezła różnica czasu no a do Katowic mam 35 km
poza tym brzuch już mi nieźle urósł, jest twardy i taki napięty i nie wiem jak będzie wyglądał po jeszcze 3 zastrzykach.
Ale już nie narzekam
Czyli w którym DC jedziesz na pierwsze USG?
W poprzedniej klinice też tak miałam. Pobieranie krwi przed 8, wizyta o 13.