Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff plamienie się skończyło - dziś 4ds więc mam nadzieję że tak będzie do końca, choć brzuch już daje o sobie znać...

asia-m-b lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pierwszy monitoring po 5 ds mam za sobą; na lewym jajniku ok. 6 rokujących jajek, w tym jedno już o wielkości 17mm, dostałam od razu zastrzyk cetrotide; prawy jajnik niestety czasem się chowa za macicą I niestety tak też się stało tym razem, nie wiem, co na nim, choc boli jak cholera i nie wiadomo, czy punkcja z niego w ogóle sie powiedzie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 10:10

Vaina, Opium, lipa, nika03 lubią tę wiadomość

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dzięki że pomyślałaś o mnie. A ile ty miałaś tych zastrzyków? Ja na razie mam jeden i wizyta co tam wyprodukowałam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam utrogestan. Za 4 opakowania licząc na polskie zł wyszło 40 zł. A lutinus sam jedna paczka 120 zł .masakra!!

V., Anatolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Rybka, ja mam AMH jeszcze niższe (0,22), a podczas drugie procedury miałam leki refundowane. Lekarz "zapomiał" o moich wynikach AMH i wypisał receptę z refundacją. Może u Ciebie też by się tak udało, zawsze to jakaś oszczędność.

Zazdroszczę takiego "zapominalskiego"lekarza.
    Przy takim niskim amh jak się stymulowalas? Za którym razem sie udało? Problem u Ciebie czy męża?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja już kupiłam utrogestan. Za 4 opakowania licząc na polskie zł wyszło 40 zł. A lutinus sam jedna paczka 120 zł .masakra!!

Dobrze przeliczylas korony? Zawsze za 30szt było około 30zł...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj miałam transfer :)

Z 3 zarodków zrobiło się 5!
    Podali jeden,trzydniowy, nawet mamy zdjecie kropka.
    Reszta czeka do 5tego dnia i wtedy co zostanie to bedzie zamrozone.

Takze teraz długie 2 tygodnie czekania!

Iva79, Mimi86, gosia81, Gallina, V., asia-m-b, Tosia 1981, nika03, Vaina, Asia_88, Karolina1111, Milkowiec, karina76, WIKI 82, Beata.D, bąbel, Joanna85, Konwalia lubią tę wiadomość

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Ja płaciłam w przeliczeniu 28,50 pln za opakowanie, podobnie jak Anatolka.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka2110 wrote:
    Zazdroszczę takiego "zapominalskiego"lekarza.
    Przy takim niskim amh jak się stymulowalas? Za którym razem sie udało? Problem u Ciebie czy męża?

Rybka, problem u obojga - tj. moje AMH żałosne, a mąż też nie ma super wyników. Po dwóch nieudanych procedurach, po których nie mieliśmy żadnych mrożaków zdecydowaliśmy na procedurę z komórkami dawczyni i nasieniem dawcy. Mąż nigdy nie był bardzo dokładnie zdiagnozowany, nie chcieliśmy ryzykować, że nawet z komórką dawczyni nie wyjdzie. Zdrowe dziecko i spokojna ciąża były dla nas ważniejsze niż przekazanie materiału genetycznego ;)

Udało się przy pierwszym podejściu z KD, ale o spokojnej ciąży to mogę marzyć tylko - we wtorek w nocy wylądowałam w szpitalu z krwawieniem (w dodatku będąc w obcym mieście za granicą), ale pęcherzyk jeszcze był, a beta przyrosła (bo coś mnie tknęło i zrobiłam betę przed wyjazdem w poniedziałek, więc miałam porównanie). Teraz muszę leżeć, wstawać maksymalnie na 5 minut do łazienki. Następna wizyta u lekarza i usg w czwartek za tydzień - wtedy się okaże, czy nadal jestem w ciąży... Czeka mnie jeszcze powrót do domu - 800 km, planuję całą drogę leżeć na tylnym siedzieniu.

A propos moich stymulacji - miałam bardzo duże dawki Menopuru, za pierwszym razem chyba 7 pęcherzyków, z czego 5 dojrzałych, zapłodniły się 3, do 5 dnia dotrwały 2, żadna nie była blastocystą. Za drugim razem jeszcze gorzej. Z moich komórek nigdy blastocyty nie miałam, co najwyżej morulę w piątej dobie. Nie chciałam robić trzeciego podejścia, bo się bałam, że nawet jeśli się uda, to z dzieckiem może być coś nie tak, bo te moje komórki jakieś felerne.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie dzwoniłam do embriologow - wczoraj w 3 dobie zamrozili mi 6 zarodków, wszystkie klasy 8a :) ale sie cieszę
    My za utrogestan 4 opakowania zapłaciliśmy około 115 zł :) płaciliśmy karta i jakoś fajnie nam to przeliczyli

Junioer, nick nieaktualny, Gallina, gosia81, V., lipa, Anatolka, Tosia 1981, nika03, szurusiowa, pysia, Asia_88, Karolina1111, karina76, WIKI 82, Beata.D, Joanna85 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja teraz widzę że źle to przeliczone było. Ale tak czy siak taniej niż lutinus.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer zastrzelilas mnie swoją historią.
    Trzymam kciuki żeby sie dobrze skonczylo.
    No musi być dobrze.

Junioer lubi tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer trzymam kciuki...ja tez bede jechac ponad 1000 km po transwerze i tez to bedzie tylnie siedzenie samochodu :)

Junioer lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    już drugi raz biore gonal i nie zauważyłam takich skutków ubocznych. moze poza bólem brzucha, ale to chyba znak, że jajniki zaczynają pracować.

Gallina no i dopadlo i mnie. Biegunka drugi dzien (4ds). Mamy te same dawki i te same skutki ubocznw ;-)

age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Dziewczyny wlasnie dzwoniłam do embriologow - wczoraj w 3 dobie zamrozili mi 6 zarodków, wszystkie klasy 8a :) ale sie cieszę
    My za utrogestan 4 opakowania zapłaciliśmy około 115 zł :) płaciliśmy karta i jakoś fajnie nam to przeliczyli

Wow! Ale się cieszę, że tak Cię namawialam na zmianę tamtej fabryki... <3

gosia81, WIKI 82, Mimi86, Konwalia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Gallina no i dopadlo i mnie. Biegunka drugi dzien (4ds). Mamy te same dawki i te same skutki ubocznw ;-)
    lipa, a kiedy idziesz na kontrolę? u mnie wyszło, że powinnam była pójść co najmniej jeden dzień wcześniej (5 ds, a nie 6 ds)
    mi biegunka w sumie szybko przeszła, aby I u Ciebie szybko ustąpiła!

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonili z kliniki i pierwsze podglądanie mam w pon o 21.40 :/ trochę lipa z tą godziną, bo pobierają krew do 17.30, więc niezła różnica czasu no a do Katowic mam 35 km :/ poza tym brzuch już mi nieźle urósł, jest twardy i taki napięty i nie wiem jak będzie wyglądał po jeszcze 3 zastrzykach.
    Ale już nie narzekam :P

Gallina, Evaa, nika03 lubią tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    lipa, a kiedy idziesz na kontrolę? u mnie wyszło, że powinnam była pójść co najmniej jeden dzień wcześniej (5 ds, a nie 6 ds)
    mi biegunka w sumie szybko przeszła, aby I u Ciebie szybko ustąpiła!

Jutro pierwszy podgląd, właśnie 5ds. ale to przez jeden dzien chyba nic ci się nie skomplikowalo? Od kiedy masz brać cetrotide?

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Właśnie dzwonili z kliniki i pierwsze podglądanie mam w pon o 21.40 :/ trochę lipa z tą godziną, bo pobierają krew do 17.30, więc niezła różnica czasu no a do Katowic mam 35 km :/ poza tym brzuch już mi nieźle urósł, jest twardy i taki napięty i nie wiem jak będzie wyglądał po jeszcze 3 zastrzykach.
    Ale już nie narzekam :P

Czyli w którym DC jedziesz na pierwsze USG?

W poprzedniej klinice też tak miałam. Pobieranie krwi przed 8, wizyta o 13.

age.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7ds, ale po 6 zastrzykach

‹‹ 3385 3386 3387 3388 3389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ