X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam kilka stron i wdzę więcej dziewczyn z wątku iui. Smutne to :(

Leczę się w Gamecie koło Łodzi. Wiesz co nie wiem jaki problem u mnie. Kiedyś niby wszystko było ok jedyne co to endometrium nigdy nie szalało. Później stopniowo pęcherzyki wolno rosły a jak zaczęłam stymulację to endo bardzo cienkie. Pierwzą iui miałam 03.03 a później 3 podejścia i do żadnej nie zostałam zakwalifikowana przez słabe endometrium.

Zdecydowaliśmy się wczoraj. Za miesiąć będę mieć rysę robioną na endometrium i później już stymulacja.

Czy mrozicie komórki jajowe? Ja mam się nad tym zastanowić do następnej wizyty

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provi jak pamiętam to mąż szedł do pokoju zwierzeń chwilę przed moim zaproszeniem na punkcję.

Vaina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja juz po pierwszym podglądaniu :)
    Mamy pęcherzyki 13-15mm, nie wiem ile jest dokładnie, w jednym jajniku naliczyłam 9, a w drugim 4, ale jak zapytałam lekarza ile ma szanse być fajnych to powiedził ze koło 6, co mnie trochę zmartwiło - no bo wiadomo że jak pobiorą 6 to może nie być 6 dojrzałych :( Zobaczymy, kolejne w środę podglądanie, niestety u innego lekarza. A punkcja prawdopodobnie piatek, ew. sobota. Endometrium ponoć juz ładne, ale zapomniałam zapytać o grubość (ale ja z tym nigdy nie miałam problemów)

Mam pytanie do dziewczyn z Provity. Jak wyglada czasowo oddanie nasienia i punkcja. Mąż musi być o 11 w Gliwicach i nie wiem czy zdąrzymy z tym wszystkim przed, mam mnie kto zabrać ze Provity, ale on wcześniej musi oddać żołnierzyki. Robi to przed, po w trakcie punkcji? Nie chcę żeby nasienie tez długo na jajaeczka czekało :(

Nasienie oddawane jest w tym samym czasie co wykonywana jest punkcja. Jak jest jakiś problem to zadzwoń do kliniki może uda się to dograć inaczej.

Vaina lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, ja tez przyszłam tutaj z watku IUI. PO 4 nieudanych próbach...

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buu
    chyba nic już z tego nie będzie...
    II weryfikacja 6dpt blastki beta 2,1
    to już na prawdę nie wiem co robić...

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    Ginka, ja tez przyszłam tutaj z watku IUI. PO 4 nieudanych próbach...

Tak pamiętam Cię kochana. Na jakim jesteś etapie IV?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam wasze wpisy jestem trochę zdziwiona, że mi lekarz kazał po prostu brać Menopur przez pięć dni i bez żadnego podglądu czy coś rośnie czy nie w piątym dniu Cetrotide, który brać razem z Menopurem dalej bez kontroli do 9 dc i dopiero wtedy wizyta kontrolna... Nie wiem nawet czy dobrze się stymuluję... zwłaszcza,że mój prawy jajnik nie pracuje... mam nadzieję,że jutro okaże się wszystko ok i w piątek będzie punkcja, bo szczerze mówiąc to biorę tylko zastrzyki i sama muszę się wszystkiego domyślać, dzięki wam wiem przynajmniej co mnie czeka:)

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papitko, jeszcze raz: kiedy była @, kiedy było USG, od kiedy stymulacja i kiedy kolejne USG?

Ja byłam na USG w środę (swego czasu) i zapadła decyzja, ze ruszam ze stymulacja i od razu padł termin kolejnego USG na niedziele, czyli dopiero po 4 dniach. Potem było USG we wtorek, kolejne w srode (wyjątkowe, bo we wtorek było mniej pecherzyków niż w niedziele i ginek sie bał, czy sie wchłaniają), nastepne w piątek i na tym piątkowym decyzja, ze w niedziele punkcja.

Aina
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była któraś u doktora Ogrodnika z Provity? On pewnie będzie mi kończył stymulacje i mam nadzieję że będzie ok.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Dziewczyny, czytam wasze wpisy jestem trochę zdziwiona, że mi lekarz kazał po prostu brać Menopur przez pięć dni i bez żadnego podglądu czy coś rośnie czy nie w piątym dniu Cetrotide, który brać razem z Menopurem dalej bez kontroli do 9 dc i dopiero wtedy wizyta kontrolna... Nie wiem nawet czy dobrze się stymuluję... zwłaszcza,że mój prawy jajnik nie pracuje... mam nadzieję,że jutro okaże się wszystko ok i w piątek będzie punkcja, bo szczerze mówiąc to biorę tylko zastrzyki i sama muszę się wszystkiego domyślać, dzięki wam wiem przynajmniej co mnie czeka:)
    papitko rzeczywiście to troche dziwne podejście; cetrotide się włacza, kiedy największy pęcherzyk osiągnie 14 mm, a to nie musi byc koniecznie 5 ds; także pierwsza kontrola dopiero 9ds jest wg mnie za późno, tym bardziej, że możesz liczyć tylko na jeden jajnik I w związku z tym powinnaś być tym bardziej dokładnie monitorowana; standardowo pierwsza kontrola jest 4-6 ds

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:32

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziękuję, różnie bywa, ale trzymamy się dzielnie :-)
    A Ty jak? Już tak niewiele Ci zostało :-) wszystko gotowe? :-)

Generalnie wszystko w porządku, wyprawka gotowa, ale im bliżej terminu tym bardziej niegotowa psychicznie się czuje ;) No i jeszcze kilka rzeczy w domu chciałabym ogarnąć, ale ostatnie dwa tygodnie to totalny brak sił, mega opuchniecie i problemy z chodzeniem - ucisk na nerwy w pośladku. Trzymajcie się dalej dzielnie :)

Karolina1111, gosia81 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, mnie w Provicie chcieli wziąść na punkcję przed oddaniem nasienia przez M. Ale normalnie powiedzialam im że jestem mu potrzeba do oddania i zaczęli od niego:-) Pierw poszliśmy razem do pokoju westchnień a potem ja na punkcję ;-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Maduszek Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    buu
    Milkowiec absolutnie sie nie zgodze....pewnie ze jest szansa !!!
    U mnie w 7dpt blastki beta 0,8....i to sie nazywa porazka....
    Chociaz moj gin pocieszajac mnie powiedzial ze nawet ostatnio mial spiocha, ktory ujawnil sie dopiero przy 3ciej weryfikacji :)
    Wiec u Ciebie spokojnie...czekamy i trzymamy kciuki :)

Milkowiec lubi tę wiadomość

23.05.2016 - transfer 2 kruszynek...
    Ehhh życie....jaki plan masz dla mnie ???
    78dedf1d07dd7b3191c729847f6e44c6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.
    mi lekarz kazal zrobic tylko 3 dni przerwy .. ale to mi sie wydaje za malo.

Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote :D

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.

Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote :D
    Ja miałam laparo z histero. W poniedziałek miałam zabieg, a w sobotę działaliśmy. Lekarz powiedział 2 tygodnie, ale że byłam przed owu chciałam wcześniej i spytałam, czy jak nie będę miała juz plamień, nic mnie nie będzie bolało to czy możemy wcześniej i powiedział że tak - więc wg mnie macie ochotę to do dzieła :P

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Papitko, jeszcze raz: kiedy była @, kiedy było USG, od kiedy stymulacja i kiedy kolejne USG?

Ja byłam na USG w środę (swego czasu) i zapadła decyzja, ze ruszam ze stymulacja i od razu padł termin kolejnego USG na niedziele, czyli dopiero po 4 dniach. Potem było USG we wtorek, kolejne w srode (wyjątkowe, bo we wtorek było mniej pecherzyków niż w niedziele i ginek sie bał, czy sie wchłaniają), nastepne w piątek i na tym piątkowym decyzja, ze w niedziele punkcja.

Przez 21dni brałam tabletki anty. 24 maja, we wtorek dostałam @, 25, w środę 2 dc miałam USG i zaczęłam brać Menopur, pierwszy zastrzyk 225, póżniej aż do dzisiaj po 150. Od 5 dc, tj od niedzieli miałam zacząć Cetrotide, 4 ampułki, po jednej aż do środy... W tym czasie żadnego USG!!! Jutro, tj 1 czerwca mam dopiero oznaczenie hormonów i USG, jestem przerażona, że mnie tak olali. Lekarz stwierdził,że USG w 9 dc wystarczy i najwyżej jak coś to troche mnie jeszcze podstymuluje...

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiu, ja też myślę, że jeśli tylko czujesz się dobrze i nie plamisz, to możecie działać. Z tego co pamiętam to my też już następnego dnia po histeroskopii trochę poszaleliśmy ;-)

Asienka1184 lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Mi się wydaje, że to zależy od tego, czy coś wycinali, czy nie. Jak było wszystko ok i nie ma ran, a dr mówił, że 3 dni przerwy wystarczy, to możecie robić co chcecie :P

Mnie dziwi, że skoro jest zakaz "przytulania się" po ivf, to dlaczego nas lekarze o tym nie informują? Przecież nie każda pacjentka czyta forum.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Przez 21dni brałam tabletki anty. 24 maja, we wtorek dostałam @, 25, w środę 2 dc miałam USG i zaczęłam brać Menopur, pierwszy zastrzyk 225, póżniej aż do dzisiaj po 150. Od 5 dc, tj od niedzieli miałam zacząć Cetrotide, 4 ampułki, po jednej aż do środy... W tym czasie żadnego USG!!! Jutro, tj 1 czerwca mam dopiero oznaczenie hormonów i USG, jestem przerażona, że mnie tak olali. Lekarz stwierdził,że USG w 9 dc wystarczy i najwyżej jak coś to troche mnie jeszcze podstymuluje...

Ja też jestem przerażona tym, jak nas lekarze w klinice traktują. Płacimy grube pieniądze, a oni robią to minumum co muszą. Za tą kasę mogliby się bardziej postarać...

Peonia88
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    buu

Milkowiec nie mogę się z Tobą zgodzić ;) jeszcze wszystko może się wydarzyć w końcu masz 2 z przodu. Życzę Ci, żeby Cię trzecia weryfikacja pozytywnie zaskoczyła :) Kiedy masz trzecią weryfikację?

Milkowiec lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ