IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Przejrzałam kilka stron i wdzę więcej dziewczyn z wątku iui. Smutne to
Leczę się w Gamecie koło Łodzi. Wiesz co nie wiem jaki problem u mnie. Kiedyś niby wszystko było ok jedyne co to endometrium nigdy nie szalało. Później stopniowo pęcherzyki wolno rosły a jak zaczęłam stymulację to endo bardzo cienkie. Pierwzą iui miałam 03.03 a później 3 podejścia i do żadnej nie zostałam zakwalifikowana przez słabe endometrium.
Zdecydowaliśmy się wczoraj. Za miesiąć będę mieć rysę robioną na endometrium i później już stymulacja.
Czy mrozicie komórki jajowe? Ja mam się nad tym zastanowić do następnej wizytyGinka
-
Vaina wrote:Ja juz po pierwszym podglądaniu
Mamy pęcherzyki 13-15mm, nie wiem ile jest dokładnie, w jednym jajniku naliczyłam 9, a w drugim 4, ale jak zapytałam lekarza ile ma szanse być fajnych to powiedził ze koło 6, co mnie trochę zmartwiło - no bo wiadomo że jak pobiorą 6 to może nie być 6 dojrzałychZobaczymy, kolejne w środę podglądanie, niestety u innego lekarza. A punkcja prawdopodobnie piatek, ew. sobota. Endometrium ponoć juz ładne, ale zapomniałam zapytać o grubość (ale ja z tym nigdy nie miałam problemów)
Mam pytanie do dziewczyn z Provity. Jak wyglada czasowo oddanie nasienia i punkcja. Mąż musi być o 11 w Gliwicach i nie wiem czy zdąrzymy z tym wszystkim przed, mam mnie kto zabrać ze Provity, ale on wcześniej musi oddać żołnierzyki. Robi to przed, po w trakcie punkcji? Nie chcę żeby nasienie tez długo na jajaeczka czekało
Nasienie oddawane jest w tym samym czasie co wykonywana jest punkcja. Jak jest jakiś problem to zadzwoń do kliniki może uda się to dograć inaczej.Vaina lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Ginka, ja tez przyszłam tutaj z watku IUI. PO 4 nieudanych próbach...
-
Dziewczyny, czytam wasze wpisy jestem trochę zdziwiona, że mi lekarz kazał po prostu brać Menopur przez pięć dni i bez żadnego podglądu czy coś rośnie czy nie w piątym dniu Cetrotide, który brać razem z Menopurem dalej bez kontroli do 9 dc i dopiero wtedy wizyta kontrolna... Nie wiem nawet czy dobrze się stymuluję... zwłaszcza,że mój prawy jajnik nie pracuje... mam nadzieję,że jutro okaże się wszystko ok i w piątek będzie punkcja, bo szczerze mówiąc to biorę tylko zastrzyki i sama muszę się wszystkiego domyślać, dzięki wam wiem przynajmniej co mnie czeka:)
Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Papitko, jeszcze raz: kiedy była @, kiedy było USG, od kiedy stymulacja i kiedy kolejne USG?
Ja byłam na USG w środę (swego czasu) i zapadła decyzja, ze ruszam ze stymulacja i od razu padł termin kolejnego USG na niedziele, czyli dopiero po 4 dniach. Potem było USG we wtorek, kolejne w srode (wyjątkowe, bo we wtorek było mniej pecherzyków niż w niedziele i ginek sie bał, czy sie wchłaniają), nastepne w piątek i na tym piątkowym decyzja, ze w niedziele punkcja.Aina -
papitka29 wrote:Dziewczyny, czytam wasze wpisy jestem trochę zdziwiona, że mi lekarz kazał po prostu brać Menopur przez pięć dni i bez żadnego podglądu czy coś rośnie czy nie w piątym dniu Cetrotide, który brać razem z Menopurem dalej bez kontroli do 9 dc i dopiero wtedy wizyta kontrolna... Nie wiem nawet czy dobrze się stymuluję... zwłaszcza,że mój prawy jajnik nie pracuje... mam nadzieję,że jutro okaże się wszystko ok i w piątek będzie punkcja, bo szczerze mówiąc to biorę tylko zastrzyki i sama muszę się wszystkiego domyślać, dzięki wam wiem przynajmniej co mnie czeka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:32
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Karolina1111 wrote:Dziękuję, różnie bywa, ale trzymamy się dzielnie
A Ty jak? Już tak niewiele Ci zostałowszystko gotowe?
Generalnie wszystko w porządku, wyprawka gotowa, ale im bliżej terminu tym bardziej niegotowa psychicznie się czujeNo i jeszcze kilka rzeczy w domu chciałabym ogarnąć, ale ostatnie dwa tygodnie to totalny brak sił, mega opuchniecie i problemy z chodzeniem - ucisk na nerwy w pośladku. Trzymajcie się dalej dzielnie
Karolina1111, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Vaina, mnie w Provicie chcieli wziąść na punkcję przed oddaniem nasienia przez M. Ale normalnie powiedzialam im że jestem mu potrzeba do oddania i zaczęli od niego:-) Pierw poszliśmy razem do pokoju westchnień a potem ja na punkcjęI IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Milkowiec wrote:buu
chyba nic już z tego nie będzie...
II weryfikacja 6dpt blastki beta 2,1
to już na prawdę nie wiem co robić...
U mnie w 7dpt blastki beta 0,8....i to sie nazywa porazka....
Chociaz moj gin pocieszajac mnie powiedzial ze nawet ostatnio mial spiocha, ktory ujawnil sie dopiero przy 3ciej weryfikacji
Wiec u Ciebie spokojnie...czekamy i trzymamy kciuki
Milkowiec lubi tę wiadomość
-
dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.
mi lekarz kazal zrobic tylko 3 dni przerwy .. ale to mi sie wydaje za malo.
Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.
Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Ainaa wrote:Papitko, jeszcze raz: kiedy była @, kiedy było USG, od kiedy stymulacja i kiedy kolejne USG?
Ja byłam na USG w środę (swego czasu) i zapadła decyzja, ze ruszam ze stymulacja i od razu padł termin kolejnego USG na niedziele, czyli dopiero po 4 dniach. Potem było USG we wtorek, kolejne w srode (wyjątkowe, bo we wtorek było mniej pecherzyków niż w niedziele i ginek sie bał, czy sie wchłaniają), nastepne w piątek i na tym piątkowym decyzja, ze w niedziele punkcja.
Przez 21dni brałam tabletki anty. 24 maja, we wtorek dostałam @, 25, w środę 2 dc miałam USG i zaczęłam brać Menopur, pierwszy zastrzyk 225, póżniej aż do dzisiaj po 150. Od 5 dc, tj od niedzieli miałam zacząć Cetrotide, 4 ampułki, po jednej aż do środy... W tym czasie żadnego USG!!! Jutro, tj 1 czerwca mam dopiero oznaczenie hormonów i USG, jestem przerażona, że mnie tak olali. Lekarz stwierdził,że USG w 9 dc wystarczy i najwyżej jak coś to troche mnie jeszcze podstymuluje...Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Pysiu, ja też myślę, że jeśli tylko czujesz się dobrze i nie plamisz, to możecie działać. Z tego co pamiętam to my też już następnego dnia po histeroskopii trochę poszaleliśmy
Asienka1184 lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
pysia wrote:dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.
Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote
Mi się wydaje, że to zależy od tego, czy coś wycinali, czy nie. Jak było wszystko ok i nie ma ran, a dr mówił, że 3 dni przerwy wystarczy, to możecie robić co chcecie
Mnie dziwi, że skoro jest zakaz "przytulania się" po ivf, to dlaczego nas lekarze o tym nie informują? Przecież nie każda pacjentka czyta forum.
Peonia88
-
papitka29 wrote:Przez 21dni brałam tabletki anty. 24 maja, we wtorek dostałam @, 25, w środę 2 dc miałam USG i zaczęłam brać Menopur, pierwszy zastrzyk 225, póżniej aż do dzisiaj po 150. Od 5 dc, tj od niedzieli miałam zacząć Cetrotide, 4 ampułki, po jednej aż do środy... W tym czasie żadnego USG!!! Jutro, tj 1 czerwca mam dopiero oznaczenie hormonów i USG, jestem przerażona, że mnie tak olali. Lekarz stwierdził,że USG w 9 dc wystarczy i najwyżej jak coś to troche mnie jeszcze podstymuluje...
Ja też jestem przerażona tym, jak nas lekarze w klinice traktują. Płacimy grube pieniądze, a oni robią to minumum co muszą. Za tą kasę mogliby się bardziej postarać...
Peonia88
-
Milkowiec wrote:buu
chyba nic już z tego nie będzie...
II weryfikacja 6dpt blastki beta 2,1
to już na prawdę nie wiem co robić...
Milkowiec nie mogę się z Tobą zgodzićjeszcze wszystko może się wydarzyć w końcu masz 2 z przodu. Życzę Ci, żeby Cię trzecia weryfikacja pozytywnie zaskoczyła
Kiedy masz trzecią weryfikację?
Milkowiec lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."