X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam kilka stron i wdzę więcej dziewczyn z wątku iui. Smutne to :(

Leczę się w Gamecie koło Łodzi. Wiesz co nie wiem jaki problem u mnie. Kiedyś niby wszystko było ok jedyne co to endometrium nigdy nie szalało. Później stopniowo pęcherzyki wolno rosły a jak zaczęłam stymulację to endo bardzo cienkie. Pierwzą iui miałam 03.03 a później 3 podejścia i do żadnej nie zostałam zakwalifikowana przez słabe endometrium.

Zdecydowaliśmy się wczoraj. Za miesiąć będę mieć rysę robioną na endometrium i później już stymulacja.

Czy mrozicie komórki jajowe? Ja mam się nad tym zastanowić do następnej wizyty

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provi jak pamiętam to mąż szedł do pokoju zwierzeń chwilę przed moim zaproszeniem na punkcję.

Vaina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja juz po pierwszym podglądaniu :)
    Mamy pęcherzyki 13-15mm, nie wiem ile jest dokładnie, w jednym jajniku naliczyłam 9, a w drugim 4, ale jak zapytałam lekarza ile ma szanse być fajnych to powiedził ze koło 6, co mnie trochę zmartwiło - no bo wiadomo że jak pobiorą 6 to może nie być 6 dojrzałych :( Zobaczymy, kolejne w środę podglądanie, niestety u innego lekarza. A punkcja prawdopodobnie piatek, ew. sobota. Endometrium ponoć juz ładne, ale zapomniałam zapytać o grubość (ale ja z tym nigdy nie miałam problemów)

Mam pytanie do dziewczyn z Provity. Jak wyglada czasowo oddanie nasienia i punkcja. Mąż musi być o 11 w Gliwicach i nie wiem czy zdąrzymy z tym wszystkim przed, mam mnie kto zabrać ze Provity, ale on wcześniej musi oddać żołnierzyki. Robi to przed, po w trakcie punkcji? Nie chcę żeby nasienie tez długo na jajaeczka czekało :(

Nasienie oddawane jest w tym samym czasie co wykonywana jest punkcja. Jak jest jakiś problem to zadzwoń do kliniki może uda się to dograć inaczej.

Vaina lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka, ja tez przyszłam tutaj z watku IUI. PO 4 nieudanych próbach...

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buu
    chyba nic już z tego nie będzie...
    II weryfikacja 6dpt blastki beta 2,1
    to już na prawdę nie wiem co robić...

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    Ginka, ja tez przyszłam tutaj z watku IUI. PO 4 nieudanych próbach...

Tak pamiętam Cię kochana. Na jakim jesteś etapie IV?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam wasze wpisy jestem trochę zdziwiona, że mi lekarz kazał po prostu brać Menopur przez pięć dni i bez żadnego podglądu czy coś rośnie czy nie w piątym dniu Cetrotide, który brać razem z Menopurem dalej bez kontroli do 9 dc i dopiero wtedy wizyta kontrolna... Nie wiem nawet czy dobrze się stymuluję... zwłaszcza,że mój prawy jajnik nie pracuje... mam nadzieję,że jutro okaże się wszystko ok i w piątek będzie punkcja, bo szczerze mówiąc to biorę tylko zastrzyki i sama muszę się wszystkiego domyślać, dzięki wam wiem przynajmniej co mnie czeka:)

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papitko, jeszcze raz: kiedy była @, kiedy było USG, od kiedy stymulacja i kiedy kolejne USG?

Ja byłam na USG w środę (swego czasu) i zapadła decyzja, ze ruszam ze stymulacja i od razu padł termin kolejnego USG na niedziele, czyli dopiero po 4 dniach. Potem było USG we wtorek, kolejne w srode (wyjątkowe, bo we wtorek było mniej pecherzyków niż w niedziele i ginek sie bał, czy sie wchłaniają), nastepne w piątek i na tym piątkowym decyzja, ze w niedziele punkcja.

Aina
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była któraś u doktora Ogrodnika z Provity? On pewnie będzie mi kończył stymulacje i mam nadzieję że będzie ok.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Dziewczyny, czytam wasze wpisy jestem trochę zdziwiona, że mi lekarz kazał po prostu brać Menopur przez pięć dni i bez żadnego podglądu czy coś rośnie czy nie w piątym dniu Cetrotide, który brać razem z Menopurem dalej bez kontroli do 9 dc i dopiero wtedy wizyta kontrolna... Nie wiem nawet czy dobrze się stymuluję... zwłaszcza,że mój prawy jajnik nie pracuje... mam nadzieję,że jutro okaże się wszystko ok i w piątek będzie punkcja, bo szczerze mówiąc to biorę tylko zastrzyki i sama muszę się wszystkiego domyślać, dzięki wam wiem przynajmniej co mnie czeka:)
    papitko rzeczywiście to troche dziwne podejście; cetrotide się włacza, kiedy największy pęcherzyk osiągnie 14 mm, a to nie musi byc koniecznie 5 ds; także pierwsza kontrola dopiero 9ds jest wg mnie za późno, tym bardziej, że możesz liczyć tylko na jeden jajnik I w związku z tym powinnaś być tym bardziej dokładnie monitorowana; standardowo pierwsza kontrola jest 4-6 ds

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:32

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Dziękuję, różnie bywa, ale trzymamy się dzielnie :-)
    A Ty jak? Już tak niewiele Ci zostało :-) wszystko gotowe? :-)

Generalnie wszystko w porządku, wyprawka gotowa, ale im bliżej terminu tym bardziej niegotowa psychicznie się czuje ;) No i jeszcze kilka rzeczy w domu chciałabym ogarnąć, ale ostatnie dwa tygodnie to totalny brak sił, mega opuchniecie i problemy z chodzeniem - ucisk na nerwy w pośladku. Trzymajcie się dalej dzielnie :)

Karolina1111, gosia81 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, mnie w Provicie chcieli wziąść na punkcję przed oddaniem nasienia przez M. Ale normalnie powiedzialam im że jestem mu potrzeba do oddania i zaczęli od niego:-) Pierw poszliśmy razem do pokoju westchnień a potem ja na punkcję ;-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Maduszek Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    buu
    Milkowiec absolutnie sie nie zgodze....pewnie ze jest szansa !!!
    U mnie w 7dpt blastki beta 0,8....i to sie nazywa porazka....
    Chociaz moj gin pocieszajac mnie powiedzial ze nawet ostatnio mial spiocha, ktory ujawnil sie dopiero przy 3ciej weryfikacji :)
    Wiec u Ciebie spokojnie...czekamy i trzymamy kciuki :)

Milkowiec lubi tę wiadomość

23.05.2016 - transfer 2 kruszynek...
    Ehhh życie....jaki plan masz dla mnie ???
    78dedf1d07dd7b3191c729847f6e44c6.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.
    mi lekarz kazal zrobic tylko 3 dni przerwy .. ale to mi sie wydaje za malo.

Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote :D

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny wiem ze niektore mialy zakaz wspolzycia po histeroskopi az do nasteonego cyklu.

Ile wy czekalyscie ze wspolzyciem po histero? ja juz czuje sie ok , nie krwawie no i mam ochote :D
    Ja miałam laparo z histero. W poniedziałek miałam zabieg, a w sobotę działaliśmy. Lekarz powiedział 2 tygodnie, ale że byłam przed owu chciałam wcześniej i spytałam, czy jak nie będę miała juz plamień, nic mnie nie będzie bolało to czy możemy wcześniej i powiedział że tak - więc wg mnie macie ochotę to do dzieła :P

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Papitko, jeszcze raz: kiedy była @, kiedy było USG, od kiedy stymulacja i kiedy kolejne USG?

Ja byłam na USG w środę (swego czasu) i zapadła decyzja, ze ruszam ze stymulacja i od razu padł termin kolejnego USG na niedziele, czyli dopiero po 4 dniach. Potem było USG we wtorek, kolejne w srode (wyjątkowe, bo we wtorek było mniej pecherzyków niż w niedziele i ginek sie bał, czy sie wchłaniają), nastepne w piątek i na tym piątkowym decyzja, ze w niedziele punkcja.

Przez 21dni brałam tabletki anty. 24 maja, we wtorek dostałam @, 25, w środę 2 dc miałam USG i zaczęłam brać Menopur, pierwszy zastrzyk 225, póżniej aż do dzisiaj po 150. Od 5 dc, tj od niedzieli miałam zacząć Cetrotide, 4 ampułki, po jednej aż do środy... W tym czasie żadnego USG!!! Jutro, tj 1 czerwca mam dopiero oznaczenie hormonów i USG, jestem przerażona, że mnie tak olali. Lekarz stwierdził,że USG w 9 dc wystarczy i najwyżej jak coś to troche mnie jeszcze podstymuluje...

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiu, ja też myślę, że jeśli tylko czujesz się dobrze i nie plamisz, to możecie działać. Z tego co pamiętam to my też już następnego dnia po histeroskopii trochę poszaleliśmy ;-)

Asienka1184 lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Mi się wydaje, że to zależy od tego, czy coś wycinali, czy nie. Jak było wszystko ok i nie ma ran, a dr mówił, że 3 dni przerwy wystarczy, to możecie robić co chcecie :P

Mnie dziwi, że skoro jest zakaz "przytulania się" po ivf, to dlaczego nas lekarze o tym nie informują? Przecież nie każda pacjentka czyta forum.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Przez 21dni brałam tabletki anty. 24 maja, we wtorek dostałam @, 25, w środę 2 dc miałam USG i zaczęłam brać Menopur, pierwszy zastrzyk 225, póżniej aż do dzisiaj po 150. Od 5 dc, tj od niedzieli miałam zacząć Cetrotide, 4 ampułki, po jednej aż do środy... W tym czasie żadnego USG!!! Jutro, tj 1 czerwca mam dopiero oznaczenie hormonów i USG, jestem przerażona, że mnie tak olali. Lekarz stwierdził,że USG w 9 dc wystarczy i najwyżej jak coś to troche mnie jeszcze podstymuluje...

Ja też jestem przerażona tym, jak nas lekarze w klinice traktują. Płacimy grube pieniądze, a oni robią to minumum co muszą. Za tą kasę mogliby się bardziej postarać...

Peonia88
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    buu

Milkowiec nie mogę się z Tobą zgodzić ;) jeszcze wszystko może się wydarzyć w końcu masz 2 z przodu. Życzę Ci, żeby Cię trzecia weryfikacja pozytywnie zaskoczyła :) Kiedy masz trzecią weryfikację?

Milkowiec lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ