X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Vaina jak tam samopoczucie? Mnie już brzuch boli jak na @ więc od razu mam ch**owy humor :/

EDIT: brzydkie słówko :D

Samopoczucie raz lepiej raz gorzej. Choć coraz częściej gorzej. Brzuch to jest taki jaki nigdy wcześniej nie był, ale to chyba przez te hormony i wogóle się tym nie sugeruję. Czasem mnie coś zakułe, szarpnie w brzuchu - czyli wszystko kwestia hormonów. Ale wiadomo każda reaguje inaczej na nie - może u Ciebei dają wrażenie na @, wiec się nie przejmuj zbytnio.
    Czy u Ciebie wygląda Twoich piersi też się zmienił? U mnie od kiedy biorę te spore dawki hormonów mam trochę inne piersi, mąż tez zauważył, nie że na minus po prostu inne.
    A niestety z moimi humorami jest tak, że coraz bardziej boję się co jak się nie uda - po prostu bardzo wierzyłam że IVF da mi urwisa, a teraz zaczynam w to wątpić.
    Kiedy zamierzasz testować? Ja początkowo chciałam w sobotę, ale teraz zaczynam mysleć że może wcześneij bo nie wytrzymam, choć niczego tak się nie boję jak testowania, boję się po prostu jego wyniku.
    Trzymam kciuki, żeby nasze wisielcze nastroje zmieniły się niedługo na mega plus - i wszystkich dziewczyn starających się również :)

Renia7910, Gallina lubią tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • triss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Mam wizyte u niego to podpytam. Bardziej mnie zastanawia czemu immunolog zostawil mnie bez lekow a szczepionki to owszem ...
    A z jakiego powodu szczepienia masz zalecone? Masz przeciwciala obecne ?

• Vaina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady pink a przypomnij, to Twoja pierwsza procedura?
    Choc cycki ci urosły :P mi tez ale nieznacznie, a wrażliwe są :P
    myślę że powinno wyjść. A robisz wcześniej sikańca, czy od razu na betę - ja kupiłam sobie test akurat był na promocji i może zrobię nie wiem sama.
    Boisz się tez testowania czy tylko ja tak mam :P
    Briti a Ty jak tam?

rotaszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    A z jakiego powodu szczepienia masz zalecone? Masz przeciwciala obecne ?

Nie. Cos tam wyszlo w immunofenotypie za duzo limfocytow helper, za duzy wspolczynnik ratio, i w sumie tyle ...

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na 1 weryfikacji w 3 dniu po transferze. B-HCG 3,8, estradiol - 3418, progesteron- 45,24. Porównując z przedstawionymi obok normami to estradiol i progesteron za wysoki... chyba coś nie tak:( Czekam na telefon od lekarza.

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu progesteron za wysoki ? Wlasnie ciazowy ! Trzymam kciuki !

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powtórzyłam progesteron i dzisiaj wyszedł 0,91 ng/ml, a wczoraj o tej samej porze i w tym samym labie byl 1,41. Rozmawiałam z lekarzem i on mówi, że ten pierwszy wynik prg źle wróży i on przełożyłby crio, ale decyzja należy do nas. Estradiol i endo są ok. Nie wiem co robić, co myślicie? W poprzednim cyklu miałam robioną rysę i nie chcę jej zmarnować, ale jeśli przez prg ma sie nie udać, to nawet rysa nie pomoże. Z drugiej strony to moje prg chyba nie jest jakieś bardzo wysokie, no nie?

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pink wydaje mi się że powinien wyjść - beta może być jeszcze małą, ale już powinna być :)

Szewska Pasja - a kiedy masz miec crio? masz jeszcze czas na badanie prg jutro?

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Lady pink wydaje mi się że powinien wyjść - beta może być jeszcze małą, ale już powinna być :)

Szewska Pasja - a kiedy masz miec crio? masz jeszcze czas na badanie prg jutro?
    dzisiaj jest mój 13. dzień cyklu, więc na dniach powinna zapaść decyzja. Chcę jeszcze po pracy iść jeszcze raz zbadać. Lekarz mówi, ze w sumie nie ma sensu, bo i tak już widzial to 1,4 i to juz świadczy, że jest niedobrze. Ale chyba nie można podejmowac decyzji tylko na podstawie jednego wyniku prg, no nie? Czytalam, ze on jest wydzielany pulsacyjnie i ciężki do zmierzenia. Nie wiem,nie znam się, ale lekarz średnio mi pomaga podjąć decyzję :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:03

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, że miałam kiedyś przypadek błędnego wyniku w laboratorium dlatego też teraz zawsze podchodzę do wyników z rezerwą, może u Ciebie też był to błąd, może trafiłas na wyrzut, nie wiem jak najlepeij postapic- niech mądrzejsze głowy się wypowiedzą.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    MoNaKo i Anatolka dziekuje za odpowiedz u mnie najblizszy wolny temin to koniec sierpnia ale znalazlam w innym miescie i po rozmowie z pania genetyk i opisaniu sytuacji przyjmnie mnie za ok.2 tygodnie, dlatego chcialam sie zapytac jakich badan moge sie spodziewac. Moja mama tez poronila , wiec to tez jest wskazanie i tak mam napisane na skierowaniu od rodzinnego.
    Bylam prywatnie u immunologa to zlecil mi tyle badan ze prywatnie wyszlyby mnie ponad 2.000, wiec co sie da chcialabym wykonac na nfz

Warto szukać genetyka w innym mieście bo terminy są bardzo różne. Ktos juz pisał wcześniej- na badanie kariotypów osobno jest skierowanie dla Ciebie i osobno dla męża. Te badania są drogie- kariotypy coś koło 400 zł więc bardzo słuszna decyzja że robisz w ramach NFZ. A termin- 2 tygodnie to naprawdę szybko. Tylko na wyniki trochę się czeka. Powodzenia :)

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie. Cos tam wyszlo w immunofenotypie za duzo limfocytow helper, za duzy wspolczynnik ratio, i w sumie tyle ...
    Dlatego nie masz wdrożonego leczenia farmakologicznego. U mnie jest sytuacja identyczna , skopany immunofenotyp, test cba i mega wysokie NK. Mialam tylko serię szczepień i intralipid . I się udało.

opu, gosia81 lubią tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka29- no zapowiada się pięknie :) Beta w 3 dniu po transferze 3,8 to ładny wynik. A ilu dniowy zarodek miałaś podany?

Dziewczyny jakiś czas temu zerknełam przez chwilkę na forum o inseminacji i tam dziewczyny robią statystyki miesięczne co do udanych podejść. Co myślicie o takich statystykach na wątku IVF?

gosia81 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z uporem maniaka pytam ...
    mam III stopień cytologi ... czy w ogóle można podchodzić do in vitro ? Wizytę mam dopiero pod koniec czerwca - więc proszę ... jeśli ktoś coś wie - niech napisze. Bo umrę do tego dnia.

III stopień bo mam HPV - ginekolog (z NFZ) po ocenie tej cytologii powiedział mi ze mam tylko raz na pol roku przychodzić na cytologię. Nie biorę żadnych leków z tego tytułu - nie mam wdrożonego żadnego leczenia.

Ja, gapa na ostatniej wizycie zapomniałam się dopytać tylko czy to przeciwskazania do in vitro. I teraz siedzę jak na minie bo mi to spokoju nie daje.

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wg mnie super pomysł, tylko czy któraś by miała czas to ogarniać? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:47

gosia81 lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    pepitka29- no zapowiada się pięknie :) Beta w 3 dniu po transferze 3,8 to ładny wynik. A ilu dniowy zarodek miałaś podany?

Dziewczyny jakiś czas temu zerknełam przez chwilkę na forum o inseminacji i tam dziewczyny robią statystyki miesięczne co do udanych podejść. Co myślicie o takich statystykach na wątku IVF?

Podali mi 2 zarodki w 5 dobie, w piątek następne badania bety, progesteronu i estradiolu. Właśnie dzwonił lekarz, mówił,że te badania jeszcze nic nie znaczą i kazał zwiększyć dawkę luteiny. Ja umieram ze strachu i niecierpliwości:(

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papitka Ty nie do umierania się szykuj musisz jeszcze dzieciaki wychować :D wróżę sukces ;)

MoNaKo, gosia81, papitka29 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    MoNaKo wg mnie super pomysł, tylko czy któraś by miała czas to ogarniać? :)

Ja jestem świeżak na forum więc może lepiej ktoś bardziej ogarnięty. Jeśli jednak nikt chętny się nie zgłosi to ja będę mogła zająć się taką listą :) I może niech inne dziewczyny się wypowiedzą czy taka lista to dobry pomysł?

papitka29, wynik nie jest jednoznaczny ale wcześnie zrobiłaś betę i coś już się ruszyło. Jeszcze nie gratuluję ale trzymam kciuki!!! I ja bym do piątku nie wytrzymała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:10

vintoyra, papitka29 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Podali mi 2 zarodki w 5 dobie, w piątek następne badania bety, progesteronu i estradiolu. Właśnie dzwonił lekarz, mówił,że te badania jeszcze nic nie znaczą i kazał zwiększyć dawkę luteiny. Ja umieram ze strachu i niecierpliwości:(

Nie bój się, nie denerwuj.
    Trzymam Kciuki.
    Będzie dobrze :) Daj nam wszystkim przykład z odwagą :)

papitka29 lubi tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra wrote:
    a ja z uporem maniaka pytam ...
    mam III stopień cytologi ... czy w ogóle można podchodzić do in vitro ? Wizytę mam dopiero pod koniec czerwca - więc proszę ... jeśli ktoś coś wie - niech napisze. Bo umrę do tego dnia.

III stopień bo mam HPV - ginekolog (z NFZ) po ocenie tej cytologii powiedział mi ze mam tylko raz na pol roku przychodzić na cytologię. Nie biorę żadnych leków z tego tytułu - nie mam wdrożonego żadnego leczenia.

Ja, gapa na ostatniej wizycie zapomniałam się dopytać tylko czy to przeciwskazania do in vitro. I teraz siedzę jak na minie bo mi to spokoju nie daje.

Ja Podchodziłam z II stopniem, lekarz nie widział przeciwskazań.

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 3438 3439 3440 3441 3442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ