X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Ja Podchodziłam z II stopniem, lekarz nie widział przeciwskazań.

no tak II stopień .... a ja mam III oby to tez nie było przeciwwskazaniem ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra przede wszystkim jest to wskazanie do kolposkopii i pobrania wycinków do badania histopatologicznego. Tylko to da Ci odpowiedź czy jest cin1 i można się starać czy cin 2 i potrzebny jest zabieg i krótka przerwa w staraniach. III stopień to jest według starej klasyfikacji. Jaki jest wynik bethesda?

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ja i tam swoich malutkich nie mam więc takie balony to przesada dla mnie hehe :)
    To moja pierwsza procedura więc jak byłam optymistycznie nastawiona, tak teraz z dnia na dzień ten błysk mi gaśnie :/ Nie będę robić sikańca - nie che się stresować czy jest cień, czy cień cienia czy nic :(
    Pójdę na betę i będę mieć pewność. Nie wiem czy to dobrze liczę - 10 dzień po transferze, 3 dniowy zarodek to daje 13 dni od punkcji i zapłodnienia więc suma sumarum w piątek będzie 13 dni od zapłodnienia więc beta powinna być już pewna nie?
    Ja zrobiłam betę w 9 DTP 3dniowych zarodków i wyszła:) powodzenia:)

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Vintoyra przede wszystkim jest to wskazanie do kolposkopii i pobrania wycinków do badania histopatologicznego. Tylko to da Ci odpowiedź czy jest cin1 i można się starać czy cin 2 i potrzebny jest zabieg i krótka przerwa w staraniach. III stopień to jest według starej klasyfikacji. Jaki jest wynik bethesda?

Miałam kolposkopie we wrześniu 2015 r- lekarz zalecił jedynie regularne kontrole w przychodzi i regularne wykonywanie cytologi. nic więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jaKos ciężko . Dziś dopiero 5 dpt i nic nie czuję. Tylko mam wrażliwe piersi a raczej sutki. Chyba zwariuje do testowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Dlatego nie masz wdrożonego leczenia farmakologicznego. U mnie jest sytuacja identyczna , skopany immunofenotyp, test cba i mega wysokie NK. Mialam tylko serię szczepień i intralipid . I się udało.

No dalej nie rozumiem :) rozmawialam z inna dziewczyna podobne miala wyniki do moich i ma wdrozone leczenie... dlatego zglupialam ...

Czyli co ... lepiej sie zaszczepic przed kolejna procedura ? Bac sie tego? czy strach ma wielkie oczy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. jestem jak najbardziej ZA listą :)

gosia81, MoNaKo lubią tę wiadomość

• Gallina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam mieszane uczucia co do listy; jeszcze do niedawna byłam na wątku inseminacyjnym i to była jedyna rzecz, której tam nie lubiłam;
    sprowadzenie losów kilku czy kilkunastu dziewczyn do bezdusznej tabelki, w której wraz z upływem czasu pojawiały się przy nickach :-) lub :-( bardziej mnie przerażało niż motywowało; kto czyta na bieżąco i uważnie to forum, to wiem, która w jakim jest momemncie i z jakimi uczuciami się aktualnie boryka; to jest dla mnie bardziej cenne niż prowadzenie statystyki na użytek tej strony, bo jaka jest statystykast (ogólnie i w klinikach, w których się leczymy) to każda z nas wie;
    jeśli jednak większośc zadecyduje za, to ja sie grzecznie podporządkuję, chciałam tylko wyrazić swoje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:02

szurusiowa, amygdala, Milkowiec, Beata.D, papitka29, karina76 lubią tę wiadomość

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz w sumie nie zastanawialam sie nad tym w ten sposob. Ale faktycznie jak wchodzilam zerknac na watek IUI to rzucalam okiem na ten spis i wychodzilam zdolowana ze tyle :( przy nickach ...

Poza tym kazda jak chce, ma info w stopce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:08

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z listą był tu wielokrotnie i nigdy do tej pory nie wypalił... Chyba dlatego, że jest tu dziewczyn dużo dużo więcej niż na iui wątku. Bardzo trudno to ogarnąć. Fajnie natomiast wychodzą statystyki w konkretnych wątkach danej kliniki, robią tak np. Dziewczyny z artvimedu. Jest mniej roboty a widać mini "statystykę" z konkretnego miejsca.

Na głównym wątku eą opisy w stopkach jak ktoś sobie życzy, suwaczki, kontynuacja wątku na fioletowej stronie, widać komu się udało :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Dziewczyny, powtórzyłam progesteron i dzisiaj wyszedł 0,91 ng/ml, a wczoraj o tej samej porze i w tym samym labie byl 1,41. Rozmawiałam z lekarzem i on mówi, że ten pierwszy wynik prg źle wróży i on przełożyłby crio, ale decyzja należy do nas. Estradiol i endo są ok. Nie wiem co robić, co myślicie? W poprzednim cyklu miałam robioną rysę i nie chcę jej zmarnować, ale jeśli przez prg ma sie nie udać, to nawet rysa nie pomoże. Z drugiej strony to moje prg chyba nie jest jakieś bardzo wysokie, no nie?

Anatolka, Shoa może będziecie w stanie pomóc?

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Anatolka, Shoa może będziecie w stanie pomóc?

Myślę, że lekarz jasno się wyraził... Delikatnie ale jasno i liczy na Wasz rozsądek. Mówi się, że rysa działa do 3 cykli. Lepiej "zmarnować" ryse niż fasolke... U mnie w klinikach nie badają prg przed crio ale przy świeżym transferze lekarz z Provi chciał mieć prg do 1 w ostatnim dniu stymulacji, w GynC trochę więcej dopuszczali, ale nieznacznie więcej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A u mnie jaKos ciężko . Dziś dopiero 5 dpt i nic nie czuję. Tylko mam wrażliwe piersi a raczej sutki. Chyba zwariuje do testowania.
    Betii spokojnie kochana!!!
    Masz prawo nic nie czuc,chyba nie liczysz na ruchy... :-) w 5dpt :-)
    Trzymam kciuki ciotka&&&

Brtiii86 lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Myślę, że lekarz jasno się wyraził... Delikatnie ale jasno i liczy na Wasz rozsądek. Mówi się, że rysa działa do 3 cykli. Lepiej "zmarnować" ryse niż fasolke... U mnie w klinikach nie badają prg przed crio ale przy świeżym transferze lekarz z Provi chciał mieć prg do 1 w ostatnim dniu stymulacji, w GynC trochę więcej dopuszczali, ale nieznacznie więcej.

Dzięki Anatolka. Jednak lekarz, który mi wykonywał histero wyraźnie podkreślił, że mam pamiętać, że rysa działa tylko w następnym cyklu po cyklu z histero. Poza tym, jak czytam w necie to większość klink akceptuje do 1,5, a u mnie nie bylo nawet 1,5, a teraz spada. Chyba gdzies tam w srodku już chcialabym miec to crio i czekam, aż ktoś mnie utwierdzi w przekonaniu, że dobrze robię :). Anatolka, a czy wiesz może czy suplement DHEA podnosi prg?

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    a ja mam mieszane uczucia co do listy; jeszcze do niedawna byłam na wątku inseminacyjnym i to była jedyna rzecz, której tam nie lubiłam;
    sprowadzenie losów kilku czy kilkunastu dziewczyn do bezdusznej tabelki, w której wraz z upływem czasu pojawiały się przy nickach :-) lub :-( bardziej mnie przerażało niż motywowało; kto czyta na bieżąco i uważnie to forum, to wiem, która w jakim jest momemncie i z jakimi uczuciami się aktualnie boryka; to jest dla mnie bardziej cenne niż prowadzenie statystyki na użytek tej strony, bo jaka jest statystykast (ogólnie i w klinikach, w których się leczymy) to każda z nas wie;
    jeśli jednak większośc zadecyduje za, to ja sie grzecznie podporządkuję, chciałam tylko wyrazić swoje zdanie

Gallina, nie można się z Tobą nie zgodzić. Będę więc sama dla siebie prowadzic " małę statystyki" bo chcę wiedzieć jak się ma skuteczność względem różnych klinik. Szanuję jak najbardziej Twoje zdanie. Tym bardziej że skoro lista się nie sprawdziła bo jest tu nas tak dużo to faktycznie chyba nie ma sensu.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja, ja nie bralam dhea, bo mam pco, ale któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że podnosi. Na pewno padło tu na wątku takie stwierdzenie. Pamiętam.

SzewskaPasja, shooa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    chyba nie liczysz na ruchy... :-) w 5dpt :-)

Hehehe :-D

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Gallina, nie można się z Tobą nie zgodzić. Będę więc sama dla siebie prowadzic " małę statystyki" bo chcę wiedzieć jak się ma skuteczność względem różnych klinik. Szanuję jak najbardziej Twoje zdanie. Tym bardziej że skoro lista się nie sprawdziła bo jest tu nas tak dużo to faktycznie chyba nie ma sensu.

Moze chociaz zrobic taka liste, ktora w jakiej klinice sie leczy, wtedy wiadomo kogo podpytac o szczegoly dotyczace leczenia w danej klinice. Sama sie w tym nie moge polapac szczerze mowiac ;)

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam dhea do stymulacji i robiłam prg i wyszedł mi 1,30. może faktycznie dhea podnosi. W piątek robię kolejne badanie i mam nadzieję że spadnie

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra wrote:
    Miałam kolposkopie we wrześniu 2015 r- lekarz zalecił jedynie regularne kontrole w przychodzi i regularne wykonywanie cytologi. nic więcej.
    No ale ponieważ wynik się nie poprawił to powinnaś mieć ponownie kolposkopie i weryfikację hp. Możesz podejść w novum jest pani dr specjalista od szyjki. Warto zasięgnąć jej opinii.

‹‹ 3439 3440 3441 3442 3443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ