IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:SzewskaPasja, ja nie bralam dhea, bo mam pco, ale któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że podnosi. Na pewno padło tu na wątku takie stwierdzenie. Pamiętam.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, cofnełam sie do 1 czerwca i podzielę sie taką informacją: na 6 testów betaHCG ( bo tylko takie barłam pod uwagę ) - 5 to piękne pozytywne bety a jedna beta ujemna ( poprawka tu akurat sikaniec był ale juz wiarygodny). Nie brałam jeszcze pod uwage jednej bety co do której mamy nadzieję że wynik bedzie pięknie pozytywny ale czekam na potwierdzenie.
Jak dla mnie to cudownie motywująca wiadomość.
Tak jak pisałam wczesniej, będę dla siebie prowadzić takie właśnie małe podsumowanie ale szanuję podejście innych więc gdyby ktos chchiał się z tym zapoznać, zawsze mogę przesłać komuś w wiadomości prywatnejPodsumowanie będę robić 2 razy w miesiącu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:18
nika03, asia-m-b, Asia_88, józefka, aniabbb, Mimi86, Renia7910, shooa lubią tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Ja też bralam dhea ale miesiąc przed stymulacja przestałam,bo właśnie dziewczyny pisały że podnosi prg2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
Madzik_6 wrote:Dziewczyny mam pytanko, jak się ma na jajniku nie pęknięty pęcherzyk, to też może być podwyższony prg.?
TAK. Cytat:
Na czym polega zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka?
W okresie rozrodczym jajnik zawiera od 266 tys. do 472 tys. pęcherzyków, w których dojrzewa co miesiąc 1 komórka jajowa. Gdy komórka jest gotowa do zapłodnienia, pęcherzyk pod wpływem stymulacji hormonalnej pęka, uwalniając gametę, a sam ulega przemianie w tzw. ciałko żółte (lutealne), zanikające po ok 14 dniach. Ciałko żółte produkuje progesteron, który ma za zadanie utrzymać rozwój zarodka. W momencie, gdy nie dojdzie do pęknięcia pęcherzyka, komórka jajowa nie zostanie zapłodniona.
W zespole luteinizacji niepękniętego pęcherzyka, mimo iż gameta pozostaje cały czas zamknięta wewnątrz, pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte, syntetyzujące progesteron. Tak więc pęcherzyk dojrzewa bez zaburzeń, komórka w nim zamknięta również, a mimo to nie dochodzi do uwolnienia oocytu (dojrzała gameta żeńska). Co więcej, poziom hormonów przysadki i jajnika dla danej fazy cyklu oznaczony we krwi jest prawidłowy. Niepękający pęcherzyk może pojawiać się co miesiąc przez wiele lat, uniemożliwiając prokreację. Stan ten oznacza, że nie dochodzi do uwolnienia dojrzałej komórki jajowej zdolnej do zapłodnienia, a tyt samym nie jest możliwe zajście w ciążę.Madzik_6 lubi tę wiadomość
-
karina76 wrote:Witajcie dziewczyny.
Chciałam powiedzieć że u mnie beta <0,1.Tak wiec test okazał się być oszukańcem.
Nie mniej jednak dziękuję wszystkim które dobrze mi życzyły;
Bardzo mi przykro...
U mnie tez test sikaniec negatyw... Jesli ktos chce statystyki... 2ivf 5 transfer 7 zarodek.... Ja jestem na nieW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Chciałam powiedzieć że u mnie beta <0,1.Tak wiec test okazał się być oszukańcem.
Nie mniej jednak dziękuję wszystkim które dobrze mi życzyły;5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Nie mniej jednak dziękuję wszystkim które dobrze mi życzyły;
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Madzik_6 wrote:Dziewczyny mam pytanko, jak się ma na jajniku nie pęknięty pęcherzyk, to też może być podwyższony prg.?
Madzik_6 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Karina, przykro mi, że się nie udało
U mnie jest podejrzenie ciąży pozamacicznej, chociaż beta rośnie prawidłowo. Wczoraj byłam w szpitalu na kontroli hiperki i nie uwidocznili w macicy pęcherzyka, który już powinien być widoczny (beta 1021).
Dziewczyny, czy macie jakąś wiedzę, czy w cp beta może przyrastać prawidłowo?
Wczoraj był 15dpt, więc mój lekarz twierdzi, że może jeszcze nie być widać pęcherzyka, ale w szpitalu nieźle mnie nastraszyliNie wiem co mam o tym myśleć....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katarinka, dzięki! Właśnie pamiętałam, że Ty to ostatnio przechodziłas, ale nie umiałam znaleźć postów. U mnie endo jest grube - 14 mm ponad. Powiedzieli, że na tym etapie powinno być widać pecherzyk ciążowy i ze trzeba to monitorować. Ja wczesniej leżałam tydzień w tym samym szpitalu z hiperką, wiec lekarze sprawdzali wszystko na bieżąco. Mam nadzieję, że jednak pojawi się w macicy.
Bardzo mi przykro, że Ciebie to spotkało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuomi jak masz hiperke to pęcherzyka nie będzie jeszcze widać! Przeżywała to samo w szpitalu co drugi dzień jak przy becie powyżej 1000 nie mogli go znaleźć nawet na super sprzęcie do usg 4D czy jakoś tak. Uwidocznil się gdzieś chyba kolo 2500-3000. To wszystko wina wody i powiększonych narządów. Jak beta rośnie ok to się nie martw!!!
Suomi, gosia81, Konwalia, Mimi86 lubią tę wiadomość