X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer:(

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1984_ wrote:
    Ja w maju miałam c.b i dr.stwierdziła że warto podejść od razu,zobaczymy za parę dni jako będzie efekt.
    No wlasnie tez czytalam, ze dziewczyny podchodza od razu. Niestety moj lekarz jest na urlopie a lekarka u ktorej bylam w zastepstwie powiedziala ze po stymulacji zawsze robia cykl przerwy i dodatkowo najpierw musi beta spasc. Sama nie wiem jak to jest,ale juz teraz za pozno bo mam 7dc. Trzymam kciuki za Ciebie:)

7pqmag4.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Vaina miałaś ICSI czy IMSI?
    IMSI, Ty pewnie też masz to mieć bo ta sama klinika - teraz doczyrtałam że tak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 14:55

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bardzo mi zalezalo na transferze od razu, czekanie mnie dobija. Moglam skonsultowac jeszcze z innym lekarzem..

7pqmag4.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Z fioletowej strony wracam do Was. Zarodek obumarł w 8 tc, brak tętna. Jestem już po zabiegu.

W klinice mam jeszcze 2 mrożonki - planuję po nie wrócić najszybciej, jak się będzie dało.

Przykro cholernie, ale staram się jakoś trzymać.

Jest mi bardzo przykro, wspieram dobrą myślą.. myślałam o Tobie często.. :(

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie jeszcze bardzo cieszy Vaina :), jezu jakbym się cieszyła, żeby mi się udało za pierwszym razem jak Tobie :)

Vaina, Malinka1984_ lubią tę wiadomość

• Vaina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    To mnie jeszcze bardzo cieszy Vaina :), jezu jakbym się cieszyła, żeby mi się udało za pierwszym razem jak Tobie :)
    I życzę Ci tego z całego serca :)
    Ale powiem że się udało jak minie I trymestr - zbyt dużo tu złych wiadomości żebym mogła się spokojnie cieszyć. A i ten termin pewnie z czasem się przesunie tak jak kiedyś pisała Anatolka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:19

ewa81 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    I życzę Ci tego z całego serca :)
    Ale powiem że się udało jak minie I trymestr - zbyt dużo tu złych wiadomości żebym mogła się spokojnie cieszyć. A i ten termin pewnie z czasem się przesunie tak jak kiedyś pisała Anatolka :)

Dzięki :)

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A bardzo mi zalezalo na transferze od razu, czekanie mnie dobija. Moglam skonsultowac jeszcze z innym lekarzem..
    A jeśli to był transfer bezpośrednio po stymulacji to przerwa być musi,myślałam że c.b miałaś po crio bo to co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 16:43

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po punkcji- pobrali mi 15 komórek. Ile było dojrzałych i ile się zapłodniło dowiem się dopiero w poniedziałek przed transferem.
    Strasznie boli mnie podbrzusze a jak wstałam w domu po małym spanku to miałam niezły odlot.Dobrze że mąż w domu bo pewnie zaliczyłabym podłogę jak nic:-( Was też tak długo bolało? Lekarz mówi że do jutra bo miałam dużo pęcherzyków i musiał je wszystkie nakłuć:O

• słodka Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam punkcje w niedziele i miałam cały dzień lekki ból miesiączkowy. Jednak jeszcze do dziś trochę mi pobolewa jak np. wstaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 17:06

• doma92 Nowa

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie!

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Jestem studentką II roku kierunku położnictwo magisterskie na Collegium Medium Uniwersytetu Jagiellońskiego. Zwracam się z gorącą prośbą o wypełnienie poniższej ankiety, która posłuży mi do opracowania części badawczej pracy magisterskiej. Ankieta bada sferę seksualności, kierowana jest do par leczonych z powodu niepłodności i jest oczywiście w 100% anonimowa. Wypełnienie jej zajmie Paniom kilka minut.

Zachęcam do zaangażowania w poniższe badanie również swoich drugich połówek ;-)

Każda odpowiedź jest dla mnie bardzo cenna i za każdą z góry serdecznie dziękuję!

https://docs.google.com/forms/d/1eCrSjtQ3ZUSjha6y6qdw9NrasqtdR6yr-Cu7_K1eFik/viewform

• papitka29 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Dziewczyny jestem po punkcji- pobrali mi 15 komórek. Ile było dojrzałych i ile się zapłodniło dowiem się dopiero w poniedziałek przed transferem.
    Strasznie boli mnie podbrzusze a jak wstałam w domu po małym spanku to miałam niezły odlot.Dobrze że mąż w domu bo pewnie zaliczyłabym podłogę jak nic:-( Was też tak długo bolało? Lekarz mówi że do jutra bo miałam dużo pęcherzyków i musiał je wszystkie nakłuć:O

Mnie brzuch bolał 5 dni. Dasz radę, najgorsze za Tobą:)

Mała Mi 80 lubi tę wiadomość

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papitka29 wrote:
    Mnie brzuch bolał 5 dni. Dasz radę, najgorsze za Tobą:)

papitka29, a jak tam u Ciebie druga weryfikacja? Czuję, że jest dobrze. Pochwal się :)

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie labolatorium w którym byłam robić badania tu u siebie nie zrobiło ich na dzisiaj!!! A w soboty nie pracują,więc jutro rano specjalnie jadę do mojej kliniki,żeby je zrobić i dopiero jutro będę coś wiedziała:)

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Daj znać po scratchingu, ja mam mieć za 2 tygodnie i trochę panikuje :)

A miałaś histero? To Twoje pierwsze podejście?

Ginka, jestem po scratchingu- nie powiem że strachu nie było bo owszem był, ale zupełnie niepotrzebny. Nie było to przyjemne ( właściwie żadne badanie na fotelu ginekologicznym nie jest przyjemne ) ale nie było też bolesne. Dodam też że już po powrocie do domu troszke plamiłam ale to normalne i tym nie należy sie przejmować. Tak więc będzie u Ciebie też na pewno bedzie dobrze :)

Histero nie miałam, miałam jedynie hsg, które było znacznie gorsze od dzisiejszego scratchingu.
    A u Ciebie Ginka też będzie teraz pierwsze podejście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:00

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer, bardzo mi przykro ;(

Papitka29, ale budujesz napięcie :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer przykro mi:(

Vaina gratulacje :) niech maluch zdrowo rośnie :)

Vaina lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina gratulacje! Ja zrobię dopiero w pon bete,bo mój 10 dpt wypada w niedzielę a lab mam nieczynne w tym dniu. Ja to się boje okropnie,ze się nie udało. Ale mój M mi powtarza że czemu miałoby się nie udać. Także on mnie podtrzymuje na duchu. Nawet mi kupił test,to może sikne jak mi odwaga przyjdzie.

Vaina, nika03, gosia81, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Ginka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ginka, jestem po scratchingu- nie powiem że strachu nie było bo owszem był, ale zupełnie niepotrzebny. Nie było to przyjemne ( właściwie żadne badanie na fotelu ginekologicznym nie jest przyjemne ) ale nie było też bolesne. Dodam też że już po powrocie do domu troszke plamiłam ale to normalne i tym nie należy sie przejmować. Tak więc będzie u Ciebie też na pewno bedzie dobrze :)

Histero nie miałam, miałam jedynie hsg, które było znacznie gorsze od dzisiejszego scratchingu.
    A u Ciebie Ginka też będzie teraz pierwsze podejście?

Cieszę się że napisałaś. Dziękuję. Tak to będzie moje pierwsze podejście

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

‹‹ 3447 3448 3449 3450 3451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ