IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czas pokazuje, że mało której udaje się załapać i doprowadzić ciąże do końca za pierwszym podejściem.
Fizjologia i selekcja naturalna nas również obowiązuje i to chyba ze zdwojoną siłą, stąd też niepowodzenia na różnych etapach walki.
A to wszystko po to abyśmy w końcu mogły się cieszyć ze zdrowych bobasów, na które tak długo czekamy
Dziewczyny walczymy aż do skutku, nie ma to tamto!lady_pink, Asia_88, MoNaKo, nika03 lubią tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:Czas pokazuje, że mało której udaje się załapać i doprowadzić ciąże do końca za pierwszym podejściem.
Fizjologia i selekcja naturalna nas również obowiązuje i to chyba ze zdwojoną siłą, stąd też niepowodzenia na różnych etapach walki.
A to wszystko po to abyśmy w końcu mogły się cieszyć ze zdrowych bobasów, na które tak długo czekamy
Dziewczyny walczymy aż do skutku, nie ma to tamto!Milkowiec lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj mam drugą weryfikację... zobaczymy czy coś urosło. Oszaleję z nerwów czekając na wyniki. Dziewczyny, to niewiarygodne ile my musimy znieść, nerwy, stres, rozpacz... Ale mam nadzieję,że każda z nas w końcu dojdzie do celu i z uśmiechem na twarzy będzie tylko wspominać te trudne dni:)
Renia7910 lubi tę wiadomość
Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
Mimi86 wrote:hej witamy witamy
mi tez sie w grudniu nie udalo i w maju drugi raz podchodzilam na efekt wlasnie czekam... -
Malinka1984_ wrote:U mnie dziś 8dpt i niestety test negatywny
Asia_88, gosia81, Malinka1984_, Tosia 1981, Milkowiec, Anuszka lubią tę wiadomość
-
lady_pink wrote:Hej Mag85
co jest u Was przyczyną niepłodności?
Malinka strasznie mi przykro
Lady pink mamy bardzo kiepskie nasienie, a u mnie endometrioza, z tym ze wykryta dopiero przy pierwszym podejsciu, po stymulacji ujawnila sie torbiel krwotoczna na jajniku, laparoskopii nigdy nie mialam, objawow endo tez nie, takze do konca nie wiem na czym stoje:( -
lady_pink wrote:Nie denerwuj się :*
A czy taka weryfikacja ma sens? To znaczy, czy jak teraz nie urośnie na drugiej weryfikacji to znaczy że wszystko stracone? Czy mimo, że nie urośnie beta na drugiej weryfikacji, to może być szczęśliwy finał? To zależy od kliniki taka weryfikacja czy jak?
W sumie to dla mnie bez sensu są te weryfikacje,to niepotrzebne nerwy i stres. Wolałabym poczekać tyle dni ile trzeba i zrobić jedno konkretne badanie, niż się bawić w mierzenie bety,estradiolu i progesteronu 2x w tygodniu. Nie wiem czy dzisiaj będzie coś wiadomo, bo lekarz nie za wiele mi mówi, ale mam nadzieję, że będzie ok. Dzisiaj 6 dpt.Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
nick nieaktualnyAga78 wrote:Dzieki Za te slowa:) moja rodzina juz Mnie spisala na straty:tata sie ostatnio pytal czy chce adoptowac dziecko a moj M.rozwaza kupno drugiego psa , tylko ja ciagle mam nadzieje,że w koncu sie uda..
Mnie moze nie spisala na straty, ale rozmawiamy o adopcji i badamy najblizszych w sensie ich reakcjinie ma to dla nich znaczenia, maz tez wspominal ze najwyzej kupimy sobie psa ale narazie to luzne gadki z wyjatkiem tych o adopcji ...
-
Ja tez mysle o adopcji,chociaz z in vitro nie rezygnuje,ale z tego co sie orientuje adopcja to dosc dluga droga, nawet na sam kurs czsami czeka sie rok. Zawsze chcialam miec 3 dzieci,wiec nawet jesli sie uda in vitro to adopcji nie wykluczam. Niestety moj M nawet nie chce o tym slyszec poki co ;( o in vitro tez nie chcial slyszec a juz mamy 2 podejscie, wiec mysle ze z adopcja bedzie podobnie, tylko tego czasu mi szkoda....
-
Dziewczyny wilekie dzięki za wsparcie - jesteście naprawdę niesamowite
Dzisiejsza beta to 60,08
Rano zrobiłam sikańca i na początku nic - z czasem myślałam że zaczyna mi się już zwidywać i widzę cień cienia drugiej kreski, mąż z powątpiewaniem stwierdził że może coś jest po około 5 minutach był bardzo słaby cień ale nie było mowy o zwidach - z racji że się bałam i nie byłam pewna wolałam wcześniej nic nie pisać.
Dziękuję temu u góry za ten ogromny cud i modlę się aby nie przestał trwać.
Każdej z Was życzę tego samego, niech się wszystkim uda
jeszcze raz dzięki za wsparcie - naprawdę mi pomogłoi mam nadzieję że będzie pomagało dalej
Karo85, amygdala, MoNaKo, Aga78, Gallina, Malinka1984_, chiara, aniabbb, lady_pink, Requiem, papitka29, Ginka, MatyldaG, kassik, Renia7910, Tosia 1981, Asia_88, Mag85, Suomi, Milkowiec, SzewskaPasja, gosia81, Anuszka, nika03, asia-m-b, Anatolka, karina76, sisi, Konwalia, Mimi86, Beata.D, sylvuś lubią tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina ogromne gratulacje,piękna beta jak na 09dpt
Ja zaklinam rzeczywistość i modlę się żeby było jak w 2014...
"14.07
... ja nie mam takiej odwagi,testy mam 3, dwa czułości 10 i jeden Bobo test i teoretycznie przy dwójce w 7dpt powinno coś już drgnąć ale ja poczekam do terminu @ chyba że wymiękne i 20.07 w 9dpt siknę ale strach jest przed porażką OGROMNY.
19.07.2014
7dpt jedna kreska...
21.07.2014
Jestem w ciąży!!!! Beta 118 ,10dpt"
Boże spraw żeby teraz też tak było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:42
Vaina, gosia81, Renia7910, nika03 lubią tę wiadomość
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
Malinka trzymam kciuki żeby tak było - ja po dzisiejszym sikanym to bym nie powiedziała że beta będzie na pewno, może u Ciebie w moczu gorzej wychodzi.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
vintoyra wrote:Dziewczyny a czy spotkałyście się z jakimiś statystykami o in vitro ? np ile sukcesów jest przy pierwszy , drugim , trzecim i kolejnym podejściu ?
Wiem że są kalkulatory: http://www.ivfpredict.com/06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Vaina strasznie się cieszę i trzymam kciuki żeby wszystko było już dobrze!
Dziewczyny czy Wy też macie takie problemy z cerą w czasie brania gonapetylu???Vaina lubi tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud