X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, możesz przed stymulacją. choć ogólnie to syf.

ewa81, Leine lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa dzięki za info. Już nie wiem co brać żeby przeziębienie wyleczyć szybko...piję herbatę malinową, albo z miodem i cytryną. Teraz piję mleko z czosnkiem i miodem. Ob pomogło :p

shooa lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...
    Takie pytanie.

Bo meczy mnie to strasznie...
    czy sa wsrod nas dziewczyny ktore powtarzaly intralipid i jest w szczesliwej ciazy?
    Mnie kazano powtorzyc,bez badan nk,powtorzylam,pozniej ciaza obumarla,dzis kolejny przypadek u kolezanki...i zastanawiam sie czy intralipid moze zaszkodzic...
    lekarz pewnie powie ze nie...
    wiec nadzieja w Was...czy ktoras powtarzala i jest w ciazy?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy bralam w dniu transferu...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    mimi, dr M wykonywal transfer ? Kazoo podgladanko mails u M ? i kto ci punkcje robil :)?
    dr M jest na urlopie. transfer robila mi dr Gajewska. podczas stymulacji chodizlam do dr M i dr CZ punkcje robil nasz dr M.

ps. dobrze ze mi pani dr powiedziala dzis o tym plamieniu ze moze byc bo poszlam do kibelka a tam wkladka brązowo czerwona i mikrozawal ale przez sekunde ;)

Lady_pink moze byc sztuczny lub naturalny, ja raz mam owulke raz nie mam wiec szlam sztucznym

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ku przestrodze i robieniu badania progesteronu - wczoraj dr zalecił mi zbadać prg i estradiol, bo endo było jakieś takie 'mleczne'. No i co? Prg 9,22 nq/ml. Takie samo miałam 7dpt blastki biorąc lutkę 3x1. Masakra. Normalnie owulka 16-17dc teraz 13dc i progesteron poowulacyjny. Z crio nici :(
    Shooa bardzo mi przykro, wiem co czujesz. A lekarz ma jakies podejrzenia, dlaczego ten prg taki wysoki? Dał Ci jakieś zalecenia? Ja już dzisiaj na luteinie przez siedem dni, potem @ i znow zaczynamy. Nie martw się, szybko zleci :).

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

mam pytanko wlasnie odnosnie tego prg.. w ostatni dzien stymulacji mialam 0,6 a w dniu punkcji juz 10. Transfer mam normalnie umowiony na 5 dobe po punkcji... Te wyniki sa ok czy juz nie? Zglupialam juz calkiem... Proszę o pomoc;)

Pzdr

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Mimi ja mieszkam w lublinie a leczę się w novum w warszawie więc cykl naturalny to byłby dla mnie udręką pod względem dojazdów i brania wolnego w pracy. A na sztucznym bym chodziła do mojego gin - chyba każdy potrafi ocenić grubość endo :)
    Ja nie jestem z Wawy a też leczyłam się w Novum i do crio zawsze na cyklu naruralnym monitorując ovu testami tylko i jak widać mamy syna i zawsze się udawało bez wizyt wszystko załatwić,więc można i tak.
    ps.Endo zawsze 10-11mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 20:43

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie na następną betę w piątek mnie dobija... Wolałabym odczekać te 10 dni od transferu i wtedy zrobić niż dołować się w piątek jak się okaże, że spadła lub nie podniosła się w stosunku do tej z 3 dpt... Miałam 3,8, lekarz powiedział,że to nic nie znaczy... Normalnie nie wiem co może pójść nie tak.

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_pink tak,możesz usg robić u siebie :D

lady_pink lubi tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • słodka Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa spróbuj inhalacji. Mnie ostatnio błyskawicznie postawiła na nogi :)

ewa81 lubi tę wiadomość

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    A miałaś jakieś objawy? Bolał Cię brzuch?
    pobolewanie jak @, nic więcej

lady_pink, gosia81 lubią tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pink- sztuczny ma jakąś tam minimalnie niższa skuteczność ale większość klinik i pacjentek jest na sztucznym na estrofemie bo łatwiej to ogarnąć.
    Jeszcze nie odpisał mi na maila dr co i jak bo wyniki miałam wieczorem.
    Nie wiem skąd taki prg, wychodziło by ze po owulacji, bo takie tez podobno mialam endo i stad zlecil zbasac prg, ale chyba na estrofemie nie ma owulacji? Jak jest to wyprowadzcie mnie z błędu.

Lady pink u mnie tak szybko kolejnego crio nie będzie bo jadę 1 lipca na wakacje i kolejny cykl mi wypadnie na urlopie wiec dopiero koniec lipca/sierpień :(

Marta NE co lekarz na taki prg? Pytałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czułyście się po Gonapeptylu? Ja wzięłam zastrzyk po raz pierwszy wczoraj wieczorem. Noc minęła ok, ale obudziłam się z takim dziwnym uczuciem w głowie, jakby 5 minut przed migreną. Też tak miałyście? Czy to przechodzi w migrenę? Jest ciężko?

• Suomi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Dziewczyny, jak czułyście się po Gonapeptylu? Ja wzięłam zastrzyk po raz pierwszy wczoraj wieczorem. Noc minęła ok, ale obudziłam się z takim dziwnym uczuciem w głowie, jakby 5 minut przed migreną. Też tak miałyście? Czy to przechodzi w migrenę? Jest ciężko?

Ja po gonapeptylu czułam się tragicznie, chociaż brałam go tylko raz w 3dpt. Tez wzięłam wieczorem, a rano było mi słabo, niedobrze, duszno i myślałam że zejdę. Ale to też były początki hiperki, wiec nie wiem czy to akurat gonapeptyl zawinił, ale tak to wyglądało

Renia7910 lubi tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czułam raczej normalnie.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:

Renia ja też pierwszy raz jestem na gonapeptylu- dziś był u mnie 5 zastrzyk i nie czuję się jakoś bardzo źle, ale występuje ból głowy. I w dodatku czuję się senna. Po za tym innych objawów nie zauważam. Tak więc do przeżycia

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • papitka29 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:

Ja po gonapeptylu miałam podwójne widzenie, duszności, zasłabłam i okropnie bolały mnie nogi, aż płakałam z bólu. Od razu na drugi dzień pojechałam do kliniki, lekarz się przestraszył, bo podejrzewał jakiś udar albo zakrzepicę od tego badziewia i musiałam odstawić wszystkie leki i od razu wysłał mnie do neurologa, kardiologa i angiologa na usg żył!!! Neurolog kazał zrobić rezonans magnetyczny głowy. Okazało się że od tego dostałam porażenia mięśni... na szczęście chwilowe i wszystko ustąpiło kiedy gonapeptyl całkiem usunął się z mojego organizmu. Dlatego ja mogę iść tylko protokołem krótkim i wszyscy specjaliści napisali w opini po badaniu, że absolutnie nie wolno mi tego brać!!!

Starania 4 lata
    09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
    03.2015 HSG
    06.2015 HSC
    02.2016 Sono-HSG
    Test po stosunku - negatywny
    05.2016 stymulacja do I in vitro
    11dpt beta 0,2 - nie udało się

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Lady pink- sztuczny ma jakąś tam minimalnie niższa skuteczność ale większość klinik i pacjentek jest na sztucznym na estrofemie bo łatwiej to ogarnąć.
    Jeszcze nie odpisał mi na maila dr co i jak bo wyniki miałam wieczorem.
    Nie wiem skąd taki prg, wychodziło by ze po owulacji, bo takie tez podobno mialam endo i stad zlecil zbasac prg, ale chyba na estrofemie nie ma owulacji? Jak jest to wyprowadzcie mnie z błędu.

Lady pink u mnie tak szybko kolejnego crio nie będzie bo jadę 1 lipca na wakacje i kolejny cykl mi wypadnie na urlopie wiec dopiero koniec lipca/sierpień :(

Marta NE co lekarz na taki prg? Pytałaś?

Wlasnie nie pytalam.. Ale mam ustalony termin transferu wiec musial widziec ten wynik...Dowiedzialam sie ze invcta robi prg w dniu pick up innego kliniki tego podobno nie robia.. i niby liczy sie ten z ostanieniego dnia stymulacji... w poniedzialek sie dowiem co i jak, ale myslalam ze ktos z was wie co i jak z tym prg..

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:

Ja sie czulam normalnie.. dwa dni mialam tylko dosyc silne bole glowy (ale dalo sie wytrzymac)

‹‹ 3443 3444 3445 3446 3447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ