IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny...
Takie pytanie.
Bo meczy mnie to strasznie...
czy sa wsrod nas dziewczyny ktore powtarzaly intralipid i jest w szczesliwej ciazy?
Mnie kazano powtorzyc,bez badan nk,powtorzylam,pozniej ciaza obumarla,dzis kolejny przypadek u kolezanki...i zastanawiam sie czy intralipid moze zaszkodzic...
lekarz pewnie powie ze nie...
wiec nadzieja w Was...czy ktoras powtarzala i jest w ciazy?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Pierwszy bralam w dniu transferu...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
opu wrote:mimi, dr M wykonywal transfer ? Kazoo podgladanko mails u M ? i kto ci punkcje robil
?
ps. dobrze ze mi pani dr powiedziala dzis o tym plamieniu ze moze byc bo poszlam do kibelka a tam wkladka brązowo czerwona i mikrozawal ale przez sekunde
Lady_pink moze byc sztuczny lub naturalny, ja raz mam owulke raz nie mam wiec szlam sztucznymmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
shooa wrote:Ku przestrodze i robieniu badania progesteronu - wczoraj dr zalecił mi zbadać prg i estradiol, bo endo było jakieś takie 'mleczne'. No i co? Prg 9,22 nq/ml. Takie samo miałam 7dpt blastki biorąc lutkę 3x1. Masakra. Normalnie owulka 16-17dc teraz 13dc i progesteron poowulacyjny. Z crio nici
.
-
lady_pink wrote:Mimi ja mieszkam w lublinie a leczę się w novum w warszawie więc cykl naturalny to byłby dla mnie udręką pod względem dojazdów i brania wolnego w pracy. A na sztucznym bym chodziła do mojego gin - chyba każdy potrafi ocenić grubość endo
ps.Endo zawsze 10-11mmWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 20:43
08.04.2015 ur.się K.
25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
-
To czekanie na następną betę w piątek mnie dobija... Wolałabym odczekać te 10 dni od transferu i wtedy zrobić niż dołować się w piątek jak się okaże, że spadła lub nie podniosła się w stosunku do tej z 3 dpt... Miałam 3,8, lekarz powiedział,że to nic nie znaczy... Normalnie nie wiem co może pójść nie tak.Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
lady_pink wrote:A miałaś jakieś objawy? Bolał Cię brzuch?
lady_pink, gosia81 lubią tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
nick nieaktualnyLady pink- sztuczny ma jakąś tam minimalnie niższa skuteczność ale większość klinik i pacjentek jest na sztucznym na estrofemie bo łatwiej to ogarnąć.
Jeszcze nie odpisał mi na maila dr co i jak bo wyniki miałam wieczorem.
Nie wiem skąd taki prg, wychodziło by ze po owulacji, bo takie tez podobno mialam endo i stad zlecil zbasac prg, ale chyba na estrofemie nie ma owulacji? Jak jest to wyprowadzcie mnie z błędu.
Lady pink u mnie tak szybko kolejnego crio nie będzie bo jadę 1 lipca na wakacje i kolejny cykl mi wypadnie na urlopie wiec dopiero koniec lipca/sierpień
Marta NE co lekarz na taki prg? Pytałaś?
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jak czułyście się po Gonapeptylu? Ja wzięłam zastrzyk po raz pierwszy wczoraj wieczorem. Noc minęła ok, ale obudziłam się z takim dziwnym uczuciem w głowie, jakby 5 minut przed migreną. Też tak miałyście? Czy to przechodzi w migrenę? Jest ciężko?
-
Renia7910 wrote:Dziewczyny, jak czułyście się po Gonapeptylu? Ja wzięłam zastrzyk po raz pierwszy wczoraj wieczorem. Noc minęła ok, ale obudziłam się z takim dziwnym uczuciem w głowie, jakby 5 minut przed migreną. Też tak miałyście? Czy to przechodzi w migrenę? Jest ciężko?
Ja po gonapeptylu czułam się tragicznie, chociaż brałam go tylko raz w 3dpt. Tez wzięłam wieczorem, a rano było mi słabo, niedobrze, duszno i myślałam że zejdę. Ale to też były początki hiperki, wiec nie wiem czy to akurat gonapeptyl zawinił, ale tak to wyglądałoRenia7910 lubi tę wiadomość
-
Renia7910 wrote:Dziewczyny, jak czułyście się po Gonapeptylu? Ja wzięłam zastrzyk po raz pierwszy wczoraj wieczorem. Noc minęła ok, ale obudziłam się z takim dziwnym uczuciem w głowie, jakby 5 minut przed migreną. Też tak miałyście? Czy to przechodzi w migrenę? Jest ciężko?
Renia ja też pierwszy raz jestem na gonapeptylu- dziś był u mnie 5 zastrzyk i nie czuję się jakoś bardzo źle, ale występuje ból głowy. I w dodatku czuję się senna. Po za tym innych objawów nie zauważam. Tak więc do przeżyciaRenia7910 lubi tę wiadomość
-
Ja po gonapeptylu miałam podwójne widzenie, duszności, zasłabłam i okropnie bolały mnie nogi, aż płakałam z bólu. Od razu na drugi dzień pojechałam do kliniki, lekarz się przestraszył, bo podejrzewał jakiś udar albo zakrzepicę od tego badziewia i musiałam odstawić wszystkie leki i od razu wysłał mnie do neurologa, kardiologa i angiologa na usg żył!!! Neurolog kazał zrobić rezonans magnetyczny głowy. Okazało się że od tego dostałam porażenia mięśni... na szczęście chwilowe i wszystko ustąpiło kiedy gonapeptyl całkiem usunął się z mojego organizmu. Dlatego ja mogę iść tylko protokołem krótkim i wszyscy specjaliści napisali w opini po badaniu, że absolutnie nie wolno mi tego brać!!!
Renia7910 lubi tę wiadomość
Starania 4 lata
09. 2012 laparoskopia prawego jajnika - torbiel
03.2015 HSG
06.2015 HSC
02.2016 Sono-HSG
Test po stosunku - negatywny
05.2016 stymulacja do I in vitro
11dpt beta 0,2 - nie udało się
-
shooa wrote:Lady pink- sztuczny ma jakąś tam minimalnie niższa skuteczność ale większość klinik i pacjentek jest na sztucznym na estrofemie bo łatwiej to ogarnąć.
Jeszcze nie odpisał mi na maila dr co i jak bo wyniki miałam wieczorem.
Nie wiem skąd taki prg, wychodziło by ze po owulacji, bo takie tez podobno mialam endo i stad zlecil zbasac prg, ale chyba na estrofemie nie ma owulacji? Jak jest to wyprowadzcie mnie z błędu.
Lady pink u mnie tak szybko kolejnego crio nie będzie bo jadę 1 lipca na wakacje i kolejny cykl mi wypadnie na urlopie wiec dopiero koniec lipca/sierpień
Marta NE co lekarz na taki prg? Pytałaś?
Wlasnie nie pytalam.. Ale mam ustalony termin transferu wiec musial widziec ten wynik...Dowiedzialam sie ze invcta robi prg w dniu pick up innego kliniki tego podobno nie robia.. i niby liczy sie ten z ostanieniego dnia stymulacji... w poniedzialek sie dowiem co i jak, ale myslalam ze ktos z was wie co i jak z tym prg.. -
Ja sie czulam normalnie.. dwa dni mialam tylko dosyc silne bole glowy (ale dalo sie wytrzymac)Renia7910 lubi tę wiadomość