IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kava wrote:Asiula, co racja to racja. Ciekawie nie było... ale najważniejsze jak jest. Liczy się tu i teraz a nie przeszłość.
Nie czytam Was na bieżąco bo mi brak czasu ale proszę o krótka relacje co aktualnie u Was:
Asiula
Tyszanka
Justine
Shooa
Lipa
Agi83
V.
Malina - ta z dawien dawna walcząca o rodzeństwo
Chętnie sie dowiem na jakim etapie jesteście i kiedy mam trzymać kciuki :*
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Dziewczyny czy osoby, które podchodzą do ivf i same płacą za nie to mają również refundowane leki?
Nicka1234 - wszystko zależy od Twoich wyników i po części od dobrej woli lekarza. Ja podczas pierwszej procedury w PL nie miałam refundowanych (mam bardzo niskie AMH), podczas drugiej mój lekarz "zapomniał" o wynikach AMH (LH i FSH mam dobre) i miałam leki z refundacją.nicka1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJunioer wrote:Nicka1234 - wszystko zależy od Twoich wyników i po części od dobrej woli lekarza. Ja podczas pierwszej procedury w PL nie miałam refundowanych (mam bardzo niskie AMH), podczas drugiej mój lekarz "zapomniał" o wynikach AMH (LH i FSH mam dobre) i miałam leki z refundacją.
A jakie masz AMH? Ja mam 1,31Ale chce powtorzyc
-
Kava wrote:To jeszcze nie minęły 3 cykle???? JEzuśku kochany... ale się wlecze jakoś.
Dajesz radę? Wiem jak to jest bo miałam 2 łyżeczkowania.
Po ostatnim nie czekałam i zrobili mi transfer z którego mam synka. Teraz bym jednak tak nie ryzykowała.
Kiedy jakaś wizyta? Masz mrozaki? Nic a nic nie pamiętam
Mam mrozaka 8b jednego...i oplacona cala jedna procedure.
Nie zlecil zadnych badan,nie wiem czy nie zrobic nk na wlasna reke,tyle ze to znowu kasa
a ja podchodze komercyjnie i juz srodki mi sie pokonczyly...a crio kolejny 1000 i tak w kolko.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nicka1234 wrote:Dziewczyny czy osoby, które podchodzą do ivf i same płacą za nie to mają również refundowane leki?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyJunioer wrote:Nicka1234 - masz prawidłowy wynik. Ja mam żałosne 0,22 (maksymalny wynik 0,29 w innym laboratorium)
Oj to nie fajnieZobaczymy jaki moj bedzie wynik bo mi sie zdaje ze mialam wtedy zanizony przez niski wynik wit D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 08:43
-
Kava wrote:Asiula, co racja to racja. Ciekawie nie było... ale najważniejsze jak jest. Liczy się tu i teraz a nie przeszłość.
Nie czytam Was na bieżąco bo mi brak czasu ale proszę o krótka relacje co aktualnie u Was:
Asiula
Tyszanka
Justine
Shooa
Lipa
Agi83
V.
Kavunia :*
Ja się męczę dalej. Miałam 2 biochem z powodu rozjechanej immunologii. Mamy dwa eskimoski i wracam po nie z początkiem września;Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Czesc
A mozesz napisac co mialas nie tak z immunologia?
Mam hashimoto i mój organizm odrzuca zaimplantowane zarodki.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Asia_88 wrote:Super super, tylko u nas słabe nasienie.. Tylko jeden z tych 6 zarodków jest klasy A, trochę szkoda
Jak dzwonili wczoraj z kliniki i powiedzieli, że 6/6 się zapłodniło, to jakoś humor miałam lepszy niż dziś. No ale wiem, ze B i BC też dają radę, więc tragedii nie ma, cieszę się z tego, co udało się uzyskać. Tylko to czekanie ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:12
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Bylam na wizycie,mam sie zglosic koncem lipca,bo liczyl mi cykle maj/czerwiec/lipiec,dostalam @ w poniedzialek wiec jak pojde koncem lipca tez moze byc tak ze sie @ pojawi...dr powiedzial ze zrobi wymazy,mysle ze bedzie juz chcial stymulacje zaczac,tyle ze na ta chwike troche sie boje.
Mam mrozaka 8b jednego...i oplacona cala jedna procedure.
Nie zlecil zadnych badan,nie wiem czy nie zrobic nk na wlasna reke,tyle ze to znowu kasa
a ja podchodze komercyjnie i juz srodki mi sie pokonczyly...a crio kolejny 1000 i tak w kolko.Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:A pytalas moze dr M o te immunologie? Ja tez sie zastanawiam czy tego nie zrobic. Fakt,ze to znow kasa, ale z drugiej strony branie w ciemno intralipidu przed kazdym transferem to moze wyjdzie na to samo. Juz teraz przy tym transferze mialam dwa razy podany, to by byly badania za to.
Co do intralipidu to dokladnie-cena badania..5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Mag85 wrote:A pytalas moze dr M o te immunologie? Ja tez sie zastanawiam czy tego nie zrobic. Fakt,ze to znow kasa, ale z drugiej strony branie w ciemno intralipidu przed kazdym transferem to moze wyjdzie na to samo. Juz teraz przy tym transferze mialam dwa razy podany, to by byly badania za to.
Ja miałam podawany intralipid przed transferem oraz brałam encorotn.
Efekt w podpisie.
Wizyta u immunologa (i badania) to najlepiej wydane do tej pory pieniądze.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyKava wrote:Asiula, co racja to racja. Ciekawie nie było... ale najważniejsze jak jest. Liczy się tu i teraz a nie przeszłość.
Asiula
Tyszanka
Justine
Shooa
Lipa
Agi83
V.
Kava, miło że pytasz o weteranki:*
mnie zostały dwie blastki z drugiej procedury. Jak wszystko pójdzie git to wracam z wakacji 11 lipca i parę dni później robimy crio z dodatkami klej, może AH itd. Ale biorę kruszyny pojedynczo. -
shooa wrote:Kava, miło że pytasz o weteranki
:*
mnie zostały dwie blastki z drugiej procedury. Jak wszystko pójdzie git to wracam z wakacji 11 lipca i parę dni później robimy crio z dodatkami klej, może AH itd. Ale biorę kruszyny pojedynczo.
Shooa, trzymam mocno kciuki zeby Cię już nie było tutaj jak ja będę transferować we wrześniuProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny