X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Dziewczyny, dziś jest mój 7 dpt i test wyszedł negatywnie. Czy to już wszystko stracone? na dodatek już zupełnie nic mnie nie boli, czuję się jak najbardziej dobrze.
    Beta czy test skany negatywny?
    Po podaniu 3 dniowych zarodków to za wcześnie na testowanie :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Dziewczyny, dziś jest mój 7 dpt i test wyszedł negatywnie. Czy to już wszystko stracone? na dodatek już zupełnie nic mnie nie boli, czuję się jak najbardziej dobrze.
    Wydaje mi się że to za wcześnie. Najwcześniej zrób 9dpt.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Beta czy test skany negatywny?
    Po podaniu 3 dniowych zarodków to za wcześnie na testowanie :/

Zrobiłam test sikany. Po prostu nie wytrzymałam i zrobiłam. Dobija mnie to czekanie :( A Ty Matyldo w której dobie miałaś podane zarodki?

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Wydaje mi się że to za wcześnie. Najwcześniej zrób 9dpt.

Vaina w której dobie miałaś podane zarodki?

5nowhwv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Nie sugeruj się testem tym bardziej na tak wczesnym etapie i przy trzy dniowym zarodku. Ja miałam podaną blastkę robiłam test w 9dpt i nic nie wyszło, ledwo widoczny bladziuch wyszedł dopiero w 11dpt

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Vaina w której dobie miałaś podane zarodki?
    W 5, i robiłam test 9dpt
    Wiem jak czekanie może dobijać. Spróbuj wziąć do ręki książkę, puść sobie jakiś film, spróbuj zająć sobie jakoś czas, a my cały czas trzymamy kciuki :)
    Jaki problem w ogóle u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:12

• tanka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Zrobiłam test sikany. Po prostu nie wytrzymałam i zrobiłam. Dobija mnie to czekanie :( A Ty Matyldo w której dobie miałaś podane zarodki?
    Ty mi tutaj nie panikuj pliiis :P

Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie. Ja dzisiaj też 7dpt 3-dniowego zarodka i wyniku sikańca naawet z poniedziałku nie zamierzam brak jeszcze za żaden ostateczny wynik.
    Mi też dzisiaj żadna druga krecha nie wyszła nawet,jak rozebrałam ten test na części pierwsze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:20

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem najpierw u mojego M. słaba jakość nasienia i słaba ruchliwość, u mnie jest problem że mam jeden jajnik, od 2 lat się staraliśmy o dziecko i nic, w ogóle nie miałam owulacji, miałam inseminację i też nic. Raz już miałam punkcję i nie miałam nawet komórek jajowych tylko puste jajka. Biorę cały czas bromergon na wyrównanie prolaktyny bo było u mnie podejrzenie że mogę mieć przekwit. Teraz po punkcji miałam 11 komórek, z czego przyjęło się najpierw 6 a teraz mam 4 zarodki: 2x 8 blastomerów klasy A, 8 blastomerów kasy B i 5 blastomerów klasy A.

5nowhwv.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:

Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie. Ja dzisiaj też 7dpt 3-dniowego zarodka i wyniku sikańca naawet z poniedziałku nie zamierzam brak jeszcze za żaden ostateczny wynik.
    Mi też dzisiaj żadna druga krecha nie wyszła nawet,jak rozebrałam ten test na części pierwsze :P

To widzę, że chyba tylko ja tutaj jestem najbardziej niecierpliwa :(

Tanka a napisz mi jakiej klasy miałaś zarodka? W jakiej klinice miałaś transfer? to był crio czy świeży transfer? :)

5nowhwv.png
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:

Tanka a napisz mi jakiej klasy miałaś zarodka? W jakiej klinice miałaś transfer? to był crio czy świeży transfer? :)

5nowhwv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Dziewczyny, jako świeżyna w temacie ivf mam do Was pytanie, ile trwa ta cała procedura? Mam wrażenie, że miesiące uciekają, a ja stoję w martwym punkcie, ale tak ma zapewne każda z Was...
    Za 3 tygodnie, czyli w nowym cyklu jadę na wizytę kontrolną, tego samego dnia zrobię kariotyp, na który dostałam skierowanie. I co dalej? Na wynik będę czekać pewnie kolejne 3 tygodnie, a potem jeszcze pewnie inne badania i znów kolejne miesiące? Wiem, że się nie da wykonać wszystkiego w jeden miesiąc, ale to wszystko się tak ciągnie... chyba muszę uzbroić się w cierpliwość;)

Witaj
    Tez jestem nowa na forum a jesli chodzi o ivf to trwa pierwsze badania u twojego lekarza a zanim dzuen tranferu minelo 2.5 roku niestety(Ale to w Uk )
    Niewiem jak jest w pl, zapewne dziewczyny pomoga;)

• Justine Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi odnośnie crio ;)
    Jak znam swój organizm to będę miała na naturalnym. Wszystko jak w zegarku, endo mam przeważnie idealne, trójlinijne 14-16mm.
    Niemniej dowiem się o tym dopiero w październiku :D

nika03 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Chyba chodzilo ci o mnie- ja pisalam ze mamy 23 l ;)
    Nie wierze taka mloda.... I Juz problem ...przykro mi ,zawsze mi sue wydawalo Ze to Po 30 zaczyna sie problem z plodnoscia , choc Nie zawsze( myslalam Ze to na mnie nue padnie)!!
    No nic powidzenia mloda kobitko , czuje sie staro

• Vaina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przed 30 też często są problemy.
    My zaczęliśmy starania jak mieliśmy 25 lat (2,5 roku do upragnionej 2 kreski - choć i tak to nie jest długo), a dobra koleżanka miała 24 i dalej próbuje, już prawie 4 lata :(
    Ja też nie sądziłam że padnie na mnie - ale ile par się tego spodziewa

• nika03 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:

To za wczesnie, sikaniec moze juz wyjsc, ale nie musi. Zrob bete za 2 dni

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:

Uwierz Ze wracam di pracy tylko Po to any tyle nue myslec, kazda z bas jest niecierpliwa jowitko jrdnak trzeba czekac
    Jak pisalam wczoraj zarodki podane w 3 dobie , dzis jest 7 dpt czyli dzis zarodek zaimplantiwany jrdnak hcg jest dopiero peofukowana od jutra
    Ponitrze zeob test!!!, trzymam kciuki Za wszystkie !!,mi tez juZ malo zostalo do " wielkiego dnia ";)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Nie wierze taka mloda.... I Juz problem ...przykro mi ,zawsze mi sue wydawalo Ze to Po 30 zaczyna sie problem z plodnoscia , choc Nie zawsze( myslalam Ze to na mnie nue padnie)!!
    No nic powidzenia mloda kobitko , czuje sie staro
    Ja mam 25 lat a staramy się od 2 lat, z tym że ja jakoś zawsze czułam, że będą problemy ale walczymy dzielnie! :)

• tanka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:

Transfer świeży.
    Zarodek klasy 8.1 i nie mam pojęcia, jak to przetłumaczyć na tą "typową" klasyfikację A-D, ale embriolog twierdził, że super. Tyle, że u nas ciężki czynnik męski, więc po 3 dobie może zdarzyć się jeszcze wszystko. Z pozostałych 3 zarodków do zamrożenia dotrwał tylko 1. Ivf robimy w Macierzyństwie w Krk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:49

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Niestety przed 30 też często są problemy.
    My zaczęliśmy starania jak mieliśmy 25 lat (2,5 roku do upragnionej 2 kreski - choć i tak to nie jest długo), a dobra koleżanka miała 24 i dalej próbuje, już prawie 4 lata :(
    Ja też nie sądziłam że padnie na mnie - ale ile par się tego spodziewa
    To prawda az w pale sie Nie miejsci....ciekawe jestem czy to wraz z latami nieplodnosc Sue powiekszala czy od razu od kilkunastu Lat......
    U mnie w rodzinke nikt problemu Nie mial poczawszy od pradziadek I ciotek....
    Pravujac jako pielegniarz w domu starcow ptecuje ze statszymi osobsmi.jesli przyjezdza nowa babcia do domu po czasie widze ze di niej nikt Nie przychodzi(czasem bo rodzina jest daleko e USA w chinach lub ... Babcia byla nieplodna), same to mowia bo Sue pytam, czy ma dzueci , ovzywiscie wiem kiedy moge takie putanua zadawac,wiec kiedy mowia mi Nie moglam ,Nie wychodzilo nam, sobie mysle to juZ kiedys byl ten problem ale ciekawe jak Duzy ,, czy sie poglebil??......

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Ja miałam 5 dniowe zarodki podane betę robiłam w 9dpt, sikacze tak wcześnie nie wychodzą :/ i mna tez się nie ma co sugerować bo ciąża blizniacza i poziom beta hcg miałam bardzo wysoki. Myślę że krew najwcześniej 9dpt a sikacze może kolo 12 u Ciebie wyjdzie :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 3586 3587 3588 3589 3590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ