X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny to napiszcie jeszcze jak jest z naturalnym podejściem do crio :)
    Lepsze są cykle naturalne czy sztuczne?
    Skąd u Was decyzje że podchodzicie właśnie na sztucznym, co ma na to wpływ, czym lekarz sie sugeruje podejmując decyzję o cyklu naturalnym czy sztucznym?

Nie wiem jak jest na naturalnym, bo mialam 2 sztuczne.
    Zawsze mialam bardzo nieregularne cykle, dlatego robilismy na sztucznych.

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny to napiszcie jeszcze jak jest z naturalnym podejściem do crio :)
    Lepsze są cykle naturalne czy sztuczne?
    Skąd u Was decyzje że podchodzicie właśnie na sztucznym, co ma na to wpływ, czym lekarz sie sugeruje podejmując decyzję o cyklu naturalnym czy sztucznym?
    Ja pierwsze miałam na naturalnym ze względu na ładną owulacje beta nawet ładnie urosła po czym spadła, kolejne crio miałam na sztucznym w sumie na moje własne życzenie skoro na naturalnym mi nie wyszło i beta nawet nie drgnęła. Teraz stoję przed dylematem na jakim cyklu będę miała kolejne crio. Mam nieregularne cykle i nie wiem jak to jest po łyżeczkowaniu tym razem zaufam w pełni mojemu Dr

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    Na naturalnym cyklu musisz chodzić na monitoring w dniu kiedy pęknie pęcherzyk graffa zaczynasz brać tabletki ( ja miałam estrofem, encorton, duphaston, luteina )
    Na cyklu sztucznym chodzisz na monitoring tak długo aż Twoje endometrium osiągnie 1cm ( u nas w klinice musi tyle być) ja od 2dc brałam estrofem 3x1 gdy endo słabo przyrastało Dr dodawał mi kolejne i tak skończyłam na 3x1 doustnie i 3x1 dopochwowo gdy endo osiągnęło odpowiedni rozmiar dodał reszte leków czyli encorton, luteina, duphaston plus dalej estrofem

ewelina95, bardzo dziękuję za wyjaśnienie :) Ja od zawsze mam bardzo ładne cykle, piekne endometrium i pęcherzyki same mi pekają. Stąd pewnie decyzja mojego dr o podejściu własnie na cyklu naturalnym.
    I jak widać u Ciebie też coś w naturalnym ruszyło.
    Co do decyzji u Ciebie, może warto powtórzyć na naturalnym. A z tę betą to była wtedy ciąża biochemiczna u Ciebie?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jako świeżyna w temacie ivf mam do Was pytanie, ile trwa ta cała procedura? Mam wrażenie, że miesiące uciekają, a ja stoję w martwym punkcie, ale tak ma zapewne każda z Was...
    Za 3 tygodnie, czyli w nowym cyklu jadę na wizytę kontrolną, tego samego dnia zrobię kariotyp, na który dostałam skierowanie. I co dalej? Na wynik będę czekać pewnie kolejne 3 tygodnie, a potem jeszcze pewnie inne badania i znów kolejne miesiące? Wiem, że się nie da wykonać wszystkiego w jeden miesiąc, ale to wszystko się tak ciągnie... chyba muszę uzbroić się w cierpliwość;)

* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
    * 5 IUI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako: W cyklu naturalnym beta podrosła mi do 12,9 była robiona dość wcześnie bo jakoś w 7dpt ale 48h już spadała, na sztucznym crio nawet nie drgnęła.
    Nie wiem jak to ze mną teraz będzie jestem świeżo po łyżeczkowaniu i nie mam pojęcia czy będę miała nadal tak ładne owulacje. Zresetowali mnie do zera więc wiele się może pozmieniać.

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina85 - tak jak mówisz, po łyzeczkowaniu i tylu przyjętch hormonach cykle moga byc teraz zupełnie inne. Ja też miałam cykle rozregulowane po poronieniu i dopiero po 4 miesiacach wszystko wróciło do normy. Tyle tylko ze ja nie miałam łyżeczkowania.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele to wszystko zależy od Twojego lekarza. Ja na przykład kariotypu przed in vitro nie robiłam, a jak zapytałam mojej pani dr to powiedziała, że jak chcę to dla świętego spokoju mogę zrobić ;-)
    A jak długo trwa to też wszystko zależy na jaki protokół zdecyduje się Twój dr - jak na krótki to tak naprawdę niecałe 2 tyg od rozpoczęcia stymulacji i jesteś po punkcji, jak długi, to najpierw anty ;)
    Przyzwyczaisz się z czasem i nabierzesz cierpliwości, choć oczywiście życzę, żeby już pierwsza procedura była owocna!
    A miałaś robione posiewy? I twój partner miał robiony posiew nasienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 11:27

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    U mnie bedzie sztuczny, bo cykle mam długie, nieregularne i pewnie bezowulacyjne. Przed ICSI nigdy nie miałam stymulowanej owulacji, wiec wolimy nie ryzykować.. Bo gdybym nie zareagowała na leki to crio odwołany.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda, mój lekarz jest bardzo drobiazgowy, więc nie zdziwię się jeśli wybierze dłuższą procedurę;) jedyne co to powiedziano mi, że właśnie ze względu na to, że wyniki nasienia męża są bardzo dobre, to ten punkt badań unikniemy

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiewu nie mieliśmy jeszcze robionego:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie pewnie czeka cię jeszcze posiew na mycoplasmę/ureoplasmę/chlamydię oraz posiew taki ogólny na bakterie ;-)
    To, że jest drobiazgowy nie oznacza, że wybierze dłuższą procedurę ;)

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Meda :) w takim razie czekam na dalszy rozwój wydarzeń ;)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    U mnie bedzie sztuczny, bo cykle mam długie, nieregularne i pewnie bezowulacyjne. Przed ICSI nigdy nie miałam stymulowanej owulacji, wiec wolimy nie ryzykować.. Bo gdybym nie zareagowała na leki to crio odwołany.

Tak sobie myślę że chyba na sztucznym cyklu ma się nad nim wiekszą kontrolę i też wolalabym chyba sztuczy...zdam się jednak na lekarza :)

nika03 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidwinka1 wrote:
    Czy dobrze rozumiem Masz 23l???
    Chyba chodzilo ci o mnie- ja pisalam ze mamy 23 l ;)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam pojęcia, że to 11 dni od transferu będzie się tak niemiłosiernie dłużyć.

Oczywiście nie wytrzymałam i wczoraj i dziś robiłam juz sikańce. Oczywiście wiem, że to za wsześnie, ale wyszłam z założenia, że codzienne przyglądanie się jednej kresce pomoże łatwiej znieść porażkę. Cóż, tak mam....

A propo crio, ZAKŁADAJĄĆ TYLKO, że obecny transfer się nie uda zaraz w następnym chciałabym podejść do crio. Kiedy w takiej sytuacji powinnam się zgłosić do lekarza. Zaraz? jak dostanę @? Po @?

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanka wrote:
    Nie miałam pojęcia, że to 11 dni od transferu będzie się tak niemiłosiernie dłużyć.

Oczywiście nie wytrzymałam i wczoraj i dziś robiłam juz sikańce. Oczywiście wiem, że to za wsześnie, ale wyszłam z założenia, że codzienne przyglądanie się jednej kresce pomoże łatwiej znieść porażkę. Cóż, tak mam....

A propo crio, ZAKŁADAJĄĆ TYLKO, że obecny transfer się nie uda zaraz w następnym chciałabym podejść do crio. Kiedy w takiej sytuacji powinnam się zgłosić do lekarza. Zaraz? jak dostanę @? Po @?
    mozesz zaraz po odstawieniu lekow najlepiej do 3 dc, bo Mirocki od 3 dc wprowadza estrofem do crio, ale pewnie bedzie Cie najpierw namawiac na zbadanie immunologi tak jak mnie :)
    Bynajmniej, mam nadzieje ze moja informacja na nic Ci sie nie przyda :P

tanka lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpłatne procedury w Katowicach http://www.tvs.pl/informacje/katowice-20-par-skorzysta-z-bezplatnego-zaplodnienia-metoda-anevivo

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tanka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    mozesz zaraz po odstawieniu lekow najlepiej do 3 dc, bo Mirocki od 3 dc wprowadza estrofem do crio, ale pewnie bedzie Cie najpierw namawiac na zbadanie immunologi tak jak mnie :)
    Bynajmniej, mam nadzieje ze moja informacja na nic Ci sie nie przyda :P

Dzięki Matylda.
    Mam nadzieję, że skorzystam z tej informacji nie wcześniej, niż za 2 lata.... :)

MatyldaG, Lidwinka1 lubią tę wiadomość

starania od 2014 - ciężki czynnik męski
    07.2016 I IVF
    21.07.16 szczęśliwy transfer <3 <3 <3
    b4446b047f.png

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś jest mój 7 dpt i test wyszedł negatywnie. Czy to już wszystko stracone? na dodatek już zupełnie nic mnie nie boli, czuję się jak najbardziej dobrze.

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś jest mój 7 dpt i test wyszedł negatywnie. Czy to już wszystko stracone? na dodatek już zupełnie nic mnie nie boli, czuję się jak najbardziej dobrze.

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
‹‹ 3585 3586 3587 3588 3589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ