IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_88 wrote:Ja zawsze chciałam pracować w obszarze nauki - może jak ładnie poproszę to mnie wezmą na embriologa?
Skoro Stasia może, to ja tez chce!
Ja bym chciała rozpisywać procedury i prowadzić je do punkcjipunkcję oddam Stasi albo innym chętnym
ewlinaaa85, nika03, Asia_88, Antonelka, Tosia 1981, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:tanka a Ty myslalas juz nad tym?
jakbym byla z krk to chyba bym sie nie zastanawiala i zostala na zawsze u krzysia najlepiej zeby mi jeszcze porod przyjal
Ja to średnio jeszcze myślałam do momentu, jak mój dosyć optymistycznie to wszystko widziący TŻ mnie o to zapytał. Kurcze, nie znam go długo, ale od początku mi baaaardzo podpasował i wiedzą i skrupulatnością i tym, że ma cierpliwość odpowiadać na wszsytkie moje pytania. Gdybym jeszcze rodzić przy nim mogła, to chodziłabym na bank, ale on chyba akurat w żadnym szpitalu nie pracuje, a u niego w gabinecie troszki ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:08
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:Halo Halo sory ,że się wbijam ale chyba nikt nie wytłumaczył ,że RELANIUM NIE JEST HORMONEM i nie bierzemy go jak cukierki a z przepisu lekarza .
DZIĘKUJE ZA UWAGĘ
W uk od razu daje w rece recepte I bierzesz co nas brac rizpisane dokladnie na jego kartce
Sam fakt brania relanium zwracam honor ktos Ty napisal ze bierzecie go w ilpsciach malych , ale najwazniejsze ci chce dodac wam to ze ok jestem Za skoro takie leki sa w pl na ivf to przecie Nie mi decydowac
Zapewne tez bym brala gdy bym mieszkala w pl -
wiecie co mi się kojarzy jak czytam te posty "allo, allo"
jeszcze tylko dziń dybry brakuje
szurusiowa, ewlinaaa85, MatyldaG, Antonelka, Tosia 1981, józefka, Evaa, Bianka4, Konwalia, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Ja bym chciała rozpisywać procedury i prowadzić je do punkcji
punkcję oddam Stasi albo innym chętnym
fucha anestezjologa bardzo by mi pasiła
Asia_88, mysza89, Tosia 1981, Bianka4, Anatolka lubią tę wiadomość
-
roletka wrote:wiecie co mi się kojarzy jak czytam te posty "allo, allo"
jeszcze tylko dziń dybry brakuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:20
roletka, Asia_88, nika03, Antonelka, Evaa, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
szurusiowa wrote:Albo "Ty głupia kobieto" hahaha
i chyba najbardziej pasowałoby "słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać"Lidwinka1, Asia_88, szurusiowa, Antonelka, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Lidwinka1 wrote:Dziwne fakt jest taki ze niektore tutaj z was posaly ze maja wybor brac relanium lub Nie brac czyli kto u was decyduje o lekach lekarz he podaje czy pierw was Sue pyta czy chcecie ....
W uk od razu daje w rece recepte I bierzesz co nas brac rizpisane dokladnie na jego kartce
Sam fakt brania relanium zwracam honor ktos Ty napisal ze bierzecie go w ilpsciach malych , ale najwazniejsze ci chce dodac wam to ze ok jestem Za skoro takie leki sa w pl na ivf to przecie Nie mi decydowac
Zapewne tez bym brala gdy bym mieszkala w pl
Wybór pewnie wynika z działania kliniki każda klinika ma inny schrmat leków a nikt pacjenta nie zmusi do jego przyjęcia relanium obowiązkowe nie jest ...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
MatyldaG wrote:Wiesz ze mam z tym bardzo duza rozkmine? bo z jednej strony tak chcialabym, bardzo sie do niego przyzywczailam i czuje sie, że jestesmy "w dobrych rekach" ale z drugiej strony do krk mam godzine drogi jazdy samochodem jesli nie trafie na korki, wiec zima w zaawansowanej ciazy kiedy jeszcze sie okaze ze nie ma mnie kto zawiesc, moge byc w czarnej d.... Mam jednego zaufanego lekarza z mojego miasta u ktorego tez juz bylam sie pokazac, ale on sam zasugerowal zebym jeszcze jakis czas tez pokazywala sie w klinice. Takze lece na dwa fronty jak narazie
A rodzić chcesz w Krakowie, czy gdzies bliżej siebie? -
tanka wrote:A rodzić chcesz w Krakowie, czy gdzies bliżej siebie?
hihi ale z blizniakami chyba msuze poszukac jakiegos wyspecjalizowanego oddzialu zeby w razie czego zajeli sie wczesniakami, u mnie w miescie niby rodza blizniaki ale slyszalam ze ciezsze przypadki gdzies odsylaja. Wiec moze skonczyc sie tak ze wyladuje gdzies w KRK albo na slasku bo np do katowic mam tylko pol godzinki
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 30 lipca 2016, 10:16
Evaa, Bianka4, lipa lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyJustine wrote:A ja życzę bezpłodności idiotkom takim jak Ty. Żeby więcej takich idiotów po świecie nie chodziło.
I tak jestem bardzo niemiła. Ba, jestem rasistką i wredną pindą.
Żegnaj niedojrzała włosko/angielska ropucho.
I moze byc tak jak u mojej kumpeli ze po ivf mieli ciaze naturalna
U nas jest w jak naj porzadku , lekarze rozlladaja rece
Bez odbioru I Nie zycze ci tego co Ty mi))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustine zostaw bo nie warto z nią polemizować.
Dziewczyna nie jest warta naszych nerwów. Widocznie zbyt mało jeszcze w życiu przeszła. Nie życzmy nikomu źle nawet w nerwach :*
W końcu się jej znudzi i przestanie pisać nie na temat. A tym czasem będzie lepiej jak my wrócimy do naszych tematównie zwracając już na nią uwagi.
Antonelka, szurusiowa, mysza89, nika03, Tosia 1981, Evaa, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Lidwinka co ty tu do k**** nędzy robisz jeszcze?!
Wszyscy cie hejtuja, wyganiaja a ty jak ten wrzód na dupie tu piszesz.
Z garem coś masz czy jak?
NIKT CIE TU NIE CHCE, nie dotarło?józefka, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Justine zostaw bo nie warto z nią polemizować.
Dziewczyna nie jest warta naszych nerwów. Widocznie zbyt mało jeszcze w życiu przeszła. Nie życzmy nikomu źle nawet w nerwach :*
W końcu się jej znudzi i przestanie pisać nie na temat. A tym czasem będzie lepiej jak my wrócimy do naszych tematównie zwracając już na nią uwagi.
Oj tam, ja się nie zdenerwowałam. I naprawdę życzę, żeby takie osoby nie miały dzieci. Po co więcej krzywd na tym świecie? Jest ich wystarczająco.
Ale masz rację. Nie warto z kimś takim polemizować. Nic do niej nie dociera. Gorzej niż grochem o ścianę.soleil, Bianka4 lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
ewlinaaa85 wrote:Justine zostaw bo nie warto z nią polemizować.
katariiinkaa, mysza89, MatyldaG, Antonelka, nika03, Evaa, kassik, Tosia 1981, Asia_88, Suomi, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
-
hahaha ale ubaw mialam czytając to
Jowita198600 tak jak juz ewelina Ci odpisała mialam grube otoczki i je nacieli a transfer robila mi dr Gajewska. Pozdrawiammaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Justine, trochę bolało, choć naprawdę do przeżycia. Bardziej mnie HSG bolało
To takie ukłucie (dokładnie 6) i nie trwa długo. Pielęgniarka cudownie zagaduje
A jednak zdecydowałaś się?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0