IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zizia_a wrote:hej
mam pytanko..mogę zapytać??
będę miała krótki protokół ale dr M kazał przyjmować mi antyki miesiąc przed...ale jako blondynka zapomniałam zapytać od kiedy je mam przyjmować (skleroza nie boli) rozumie ze pierwsza tabletka antyków w 1dc??
tez byłam wczroaj w Gyn..i o dziwo dr M zmienił pokój..ale w sumie wielkich tłumów nie było..
Tak, od 1dczizia_a, Neo84 lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Cala wrote:Mag dzięki wielkie za zrozumienie, mój M jak widzi mnie w takim stanie to już wie o co chodzi... Wiem ze są gorsze problemy, ale dla mnie ten problem jest największy..jest jak głaz na jedynej ścieżce która prowadzi do szczęścia i nie da się go ominąć... Jak widzę wasze wyniki i bety to ładuje się nadzieja i wtedy jest lepiej
-
zizia_a wrote:hej
tez byłam wczroaj w Gyn..i o dziwo dr M zmienił pokój..ale w sumie wielkich tłumów nie było..
zizia_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam taki plan:) :
- w trakcie brania tab anty-2l wody+ orzechy włoskie i brazylijskie ( moze sie skuszę na nerkowca )
- od 1 dnia stymulacji - dalej woda + dieta wysokobialkowa czyli kurczak, indyk, mleko, jogurty, czasami kefir i troche ryb np tunczyk z puszki w sosie wlasnym
Oczywiscie w tym czasie nie zabraknie owocow i warzyw, pieczywo ciemne, kasze, makarony pelnoziarniste
A po punkcji i transferze macie jakies sprawdzone sposoby na udana procedure ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 09:21
-
Nicka1234, jakby istniał sprawdzony sposób na udana procedurę to żadna z dziewczyn nie miałaby za sobą kilku czy kilkunastu transferów
każda byłaby w ciąży po pierwszym
musisz wierzyć, że robisz wszystko co w Twojej mocy
Powodzenia!nicka1234, lipa, Bianka4, BISCA, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Nicka, bialka masz najwiecej właśnie w rybach,mleko czy jogurt maja bialka baaaardzo malo.
Co do produktow pelnoziarnistych to ja podczas stymulacji mialam na czerwono napisane ZERO ZIAREN... mimo ze nie mam celiakii.
Czyli Ci dr napisal jaka masz miec dietę? No szlak mnie jakis trafi chyba i zmienie lekarza bo ten Mercik nic mi nie mowi -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Czyli Ci dr napisal jaka masz miec dietę? No szlak mnie jakis trafi chyba i zmienie lekarza bo ten Mercik nic mi nie mowi
Asia_88 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Kazdy lekarz ma inne zwyczaje, moja Pani dr dala mi kartke z produktami ktore moge jeść (lista produktów wysokobialkowych), i dopisala zero ziaren, 1xdziennie Nutridrink, min. 2,5l płynów w tym 1l Isostar lub Powerade, 2xdziennie elektrolity i 2-3xdziennie Medargin (ale to od ktoregos dnia mialam pic, nie pamietam od którego)...
Musze sie do niego wybrac przed urlopem bo i tak musi mi wypisac recepte na dodatkowe tab anty na 7 dni -
nick nieaktualny
-
nicka1234 wrote:Czyli Ci dr napisal jaka masz miec dietę? No szlak mnie jakis trafi chyba i zmienie lekarza bo ten Mercik nic mi nie mowi
Bo dieta to żadna gwarancja, tak samo jak wszelkie suplementy. On nie jest dietetykiem. Zdrowo odżywiać powinnaś się zawsze a nie tylko w czasie procedury. Dieta z dużą zawartością białka ogólnie jest dobra (o ile nie ma u konkretnej osoby indywidualnych przeciwwskazań). Nie dajmy się zwariować, bo równie dobrze można by oczekiwać od ginekologa wykazu substancji, które zawarte w kosmetykach nie są korzystne...roletka, soleil, Asia_88, SzewskaPasja, lipa, emi0021, tanka, BISCA, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Nicka nie popadajmy w paranoje
tak jak Anatolka pisze chodzisz do gin-endo nie do dietetyka, powinniśmy się zdrowo odżywiać na co dzień nie tylko podczas starań, ja od pierwszej procedury odżywiałam się zdrowo, po punkcji i przed crio jadłam ananas który niby miał pomóc, a jednak trzy transfery się nie udały, przy drugiej procedurze odpuściłam diete byłam dwa razy w macu bo mamy po drodze do kliniki, jadłam chipsy i słodycze nie jadłam ananasa a mieliśmy jeden zarodek więcej do mrożenia i pierwszy transfer się udał, wiem że dieta była zła ale nie wierzyłam już że może się udać a jednak
soleil, AnnaNata., Anuszka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na przykładzie roletki chyba warto nie popadać w paranoję
wyluzowala i może właśnie to było to
chyba trzeba się zdrowo odżywiać ale jeść to co lubimy , nie przesadzac i żyć normalnie. Ja tez nie potrafię bo cały czas myślimy o transferze itd . Zycie ciągle kręci się wokół jednego tematu..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnynicka1234 wrote:Tak sobie siedze i mysle, ze robi sie te wszystkie badania genetyczne itd, okazuje sie ze człowiek jest zdrowy i sie nie udaje in vitro. I to pytanie dlaczego?..
Nicka ale trzeba być dobrej myśli - w końcu się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 12:20
-
nick nieaktualnynicka1234 wrote:Tak sobie siedze i mysle, ze robi sie te wszystkie badania genetyczne itd, okazuje sie ze człowiek jest zdrowy i sie nie udaje in vitro. I to pytanie dlaczego?..
Tak jak przy naturalnych zapłodnieniach część z nich nie daje ciąży. In vitro ma na celu przeskoczenie tylko etapu zapłodnienia. Jeśli zarodek już w macicy zaczynał się źle dzielić to natura postarała się o to aby go nie było. Natura w większości pozbywa się błędów.
My to odczytujemy jako okrutną informację, że dziecka nie będzie a możliwe, że uratowało nas i dziecko przed cierpieniem i np. poważnymi wadami płodu. Oczywiście mówię "możliwe".
MatyldaG, Jagah, SzewskaPasja, Beata.D lubią tę wiadomość