IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć z nas która ma jakiekolwiek szanse na iui pewnie by pidchodzila do skutku.
Kolejna czesc-za granicę. Tylko logistycznie tak ciężko. Ja mieszkam na wschodzie Polski i blisko mam na Ukrainę: ) a tam to wiadomo strach ze względu na wiele przypadków zoltaczki zakaznej.
Do kliniki gdzie chce zaczynać i tak mam 240km no ale trudno.
Przecież ten niejako biznes dla klinik nie może nagle paść.. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:21
-
pysia wrote:Ja nie wiem . Chyba bym sobie juz darowała ... pieniądze wrzuciłam w ten pakiet a wątpię żeby oddali kasę w związku ze zmianą ustawy.. jestem juz wykończona finansowo i psychicznie.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
jowita198600 wrote:Tyszanko czemu ciężki dzień? Jak się czujesz? Ja się czuję jakbym nie przeszła żadnego transferu, zupełnie nic mnie nie boli
A u mnie tez spokoj.
Zrobili nam ten transfer ? hehe5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Moze by sie udalo "jakos" w Gync w Czechach...mysle ze by sie porozumieli.
Jakoś wątpię .. nie ryzykowaliby pewnie dla pacjentów. Ja chciałam receptę wcześniej na leki to tez nie dali bo jakaś kare mogą zapłacić jak nie da mi od razu jakiejś rozpiski ..
Ja jakoś ciągle wierze ze takie coś nie może przejść bo w jakim cywilizowanym kraju są takie przepisy ?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Kunia wrote:No właśnie myślałam o tym, ale dziś mi zrobili usg i wszystko w normie.
W sumie w styczniu czułam się gorzej przy 9 komórkach..
Ale oczywiście biorę to pod uwagę. I zobaczymy jak się będę czuć.
A propos słyszałam w tv, że jutro już uchwalają tą ustawę...o in vitro -
pysia wrote:Jakoś wątpię .. nie ryzykowaliby pewnie dla pacjentów. Ja chciałam receptę wcześniej na leki to tez nie dali bo jakaś kare mogą zapłacić jak nie da mi od razu jakiejś rozpiski ..
Ja jakoś ciągle wierze ze takie coś nie może przejść bo w jakim cywilizowanym kraju są takie przepisy ? -
Mag85 wrote:O in vitro czy o aborcji? Nie strasz
Nie straszęo in vitro, stąd dziś dyskusja w mediach.
Ja też jestem tym załamana, bo jakby co to trzeba szukać...za granicą.
A propos Ukraina wcale pod tym względem nie jest zła, pomimo konfliktu wojennego, tam w tym temacie jest większa cywilizacja.
Dziewczyny, czekajmy, nie ma się co stresować na zapas.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Mag85 wrote:Pysia ja tez cala w strachu bo mam program 2+1, mam w prawdzie jeszcze 3 mrozaczki ale i tak sie boje. Specjalnie wzielismy 2+1 zebym miala komfort psychiczny a teraz jeszcze bardziej sie stresuje. Maz tez mowi ze moze gync "zrealizuje"reszte pacjentow z programu w czechach jakby co. Masakra co za cyrk i debile. Nie mam slow.
No dokładnie. Program miał dawać komfort psychiczny a tu dupa . Powinni zwrócić rekompensatę hehehe. .
Przez to ze mam program jeszcze bardziej się stresuje bo tak to nie martwilabym sie bo kasa byłaby w domu i w razie czego to na drugą procedurę wybrałabym się gdzie indziej a tak... jestem uwiazana umową. ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:40
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Ja mam blizej do Czech, ale mam zaplacone juz za proceduru, chyba dzis nie zasne. Nie wierze ze moga uchwalic cos takiego, to koniec klinik w polsce, bedziemy najbardziej restrykcyjnym panstwem w europie, czy oni sa normalni. Mam chyba cisnienie z 600. Plakac mi sie chce.
-
Mag85 wrote:Ja mam blizej do Czech, ale mam zaplacone juz za proceduru, chyba dzis nie zasne. Nie wierze ze moga uchwalic cos takiego, to koniec klinik w polsce, bedziemy najbardziej restrykcyjnym panstwem w europie, czy oni sa normalni. Mam chyba cisnienie z 600. Plakac mi sie chce.
Ja tez mam bliżej czechy. Ale program wykupiony w Katowicach.
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:No dokładnie. Program miał dawać komfort psychiczny a tu dupa . Powinni zwrócić rekompensatę hehehe. .
Przez to ze mam program jeszcze bardziej się stresuje bo tak to nie martwilabym sie bo kasa byłaby w domu i w razie czego to na drugą procedurę wybrałabym się gdzie indziej a tak... jestem uwiazana umową. ...az sie cala trezese. Jak to przejdzie to nie wiem co zrobimy.
-
gyncentrum to "sieciowka". umowy na pewno można realizować tam w Czechach. Tam jak psialyscie można zapladniac wszystkie pobrane komórki..ale logistycznie jakbym miała tam jezdzic to nie wiem...pisalyscie ze tłumacz jest tak?
pytam już calkiem z ciekawości, gdyby się okazało tfu tfu najgorsze -
Dziewczyny to jak mamy wykupiony program 2+1 to po ustawie nie będziemy mogły korzystać z niego w Katowicach? A co z tymi kobietami co mają jeszcze jedną próbę z Urzędu Miasta Częstochowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:51
-
pysia wrote:Ja tez mam bliżej czechy. Ale program wykupiony w Katowicach.
-
Lunk_a wrote:gyncentrum to "sieciowka". umowy na pewno można realizować tam w Czechach. Tam jak psialyscie można zapladniac wszystkie pobrane komórki..ale logistycznie jakbym miała tam jezdzic to nie wiem...pisalyscie ze tłumacz jest tak?
pytam już calkiem z ciekawości, gdyby się okazało tfu tfu najgorsze -
Mag85 wrote:Gdyby tak bylo to bylabym spokojniejsza. W piatek mam wizyte u drM, zapytam czy maja jakis plan B w razie gdyby te herezje przeszly.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
jowita198600 wrote:Dziewczyny to jak mamy wykupiony program 2+1 to po ustawie nie będziemy mogły korzystać z niego w Katowicach? A co z tymi kobietami co mają jeszcze jedną próbę z Urzędu Miasta Częstochowa?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Mag85 wrote:Gdyby tak bylo to bylabym spokojniejsza. W piatek mam wizyte u drM, zapytam czy maja jakis plan B w razie gdyby te herezje przeszly.
zapytaj i koniecznie daj znać
wife ja tez plamiłam po punkcji, z dzien albo dwa , ale nie krwawilam tylko plamiłam
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno