WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    No czekanie nie jest moja mocna strona ;)
    Dzis w klinice duzo ludzi, chyba ludzie sie przestraszyli ustawy i ruszyli na in vitro. Jeszcze sie okaze ze rzad zrobil przysluge klinikom :)
    Haha dokladnie...teoretycznie Czechy ale praktycznie juz stymuluja...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA ale czy to już pewne że to ciąża biocheiczna? Nie masz cienia wątpliwości że może jednak póxna implantacja? Że może za wcześnie ta beta?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja juz po transferze mojego malego 8B mam nadzieje, ze sie teraz ladnie urzadzi na 9 miesiecy.

Mag85, Milkowiec no to zaczynamy odliczanie do bety :)

Milkowiec lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Mag85, Milkowiec no to zaczynamy odliczanie do bety :)
    Oby bety byly wysokie :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo masz jeszcze jakies mrozaki?

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam jeszcze jednego maluszka 422 z 6 doby.
    Tylko zastanawiam sie czy musiałabym go zabrać w razie niepowodzenia czy mogłabym podejść najpierw do punkcji i zacząć nową procedurę a po niego wrócić później. Dr mówił że moge tak zrobić ale wydaje mi sie że nie do końca mnie zrozumiał i chyba najpier muszę zabrać mrożaka zanim podejdę do nowej procedury.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Dziewczyny niestety. U mnie już 3 biochemiczna - beta w 7 dpt 12, czyli dupa. Leki zachowane do poniedziałku i powtórka bety ale znam już ten schemat aż za dobrze... ;(

Bardzo mi przykro:(

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Tak, mam jeszcze jednego maluszka 422 z 6 doby.
    Tylko zastanawiam sie czy musiałabym go zabrać w razie niepowodzenia czy mogłabym podejść najpierw do punkcji i zacząć nową procedurę a po niego wrócić później. Dr mówił że moge tak zrobić ale wydaje mi sie że nie do końca mnie zrozumiał i chyba najpier muszę zabrać mrożaka zanim podejdę do nowej procedury.
    Można zacząć nowa mając mrozaczka :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Można zacząć nowa mając mrozaczka :)

shooa, jesteś pewna? Bo mi dr tez tak powiedział ale pielęgniarka wspomniała że nie można stąd mój mętlik jak to jest. Czy nic tego nie reguluje? Chodzi mo o podejście do punkcji w tej samej klinice gdzie mam mrożaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 16:29

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    shooa, jesteś pewna? Bo mi dr tez tak powiedział ale pielęgniarka wspomniała że nie można stąd mój mętlik jak to jest. Czy nic tego nie reguluje? Chodzi mo o podejście do punkcji w tej samej klinice gdzie mam mrożaka
    Nie szkoda kasy na kolejna punkcje jak masz mrozaka, moze sie przeciez udac.

Pozatym teraz juz jestes w ciazy :)

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Nie szkoda kasy na kolejna punkcje jak masz mrozaka, moze sie przeciez udac.

Pozatym teraz juz jestes w ciazy :)

Biję sie z myslami...bo w razie dwóch niepowodzeń do czech mam naprawdę daleko...z Poznania jestem. Decyzji jeszcze nie musimy podejmować ale bedziemy rozważać taką opcję. Drożej mnie wyjdzie każda punkcja i zapładnianie po jednej komórce jeśli zmienią ustawę

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    cieszę się, że kolejny dzień powoli dobiega do końca, choć dzięki pracy jakoś mi dziś zleciało.
    U mnie 5 dpt i objawy prawie żadne, co mnie cieszy. Coś tam czuje, ale leciutko.
    Nie mogę się doczekać poniedziałku. Co ma być to będzie.
    Jeśli się nie uda umawiam się do immunologa, a kolejny transfer listopad, chyba, ze coś mi wyjdzie. Mam jeszcze 4 blastusie:) tylko to mi siły dodaje do dalszej walki,bo na 4 procedurę nie mam siły i ochoty.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lezycie po transferze? Mi sie juz troche nudzi, chociaz to dopiero pare godzin. Taka pogoda maz poszedl na spacer z psem i nie chcial mniem zabrac ze soba:( i tak w czwartek wracam do pracy.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Biję sie z myslami...bo w razie dwóch niepowodzeń do czech mam naprawdę daleko...z Poznania jestem. Decyzji jeszcze nie musimy podejmować ale bedziemy rozważać taką opcję. Drożej mnie wyjdzie każda punkcja i zapładnianie po jednej komórce jeśli zmienią ustawę
    Do Niemiec masz blizej. Ja mysle ze ustawa nie przejdzie. Na razie jestesmy dopiero co po transferze, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Ja mam dwie blastki zamrozone razem, wiec tez jeden transfer przed ewentualna nowa procedura.

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 ale pytałam dr i Czechy mają znacznie wiekszą skuteczność. A do niemiec mam bliżej- rodzice mieszkaja w przy granicy niecałe 100km od Berlina a w Berlinie mam szwagra. Tylko nie mam pojecia jak wyglada in vitro w niemczech. Ale mam jeszcze na to czas :)

Co do leżenia to ja jeszcze dziś leniuchuję bo tak mi mąż nakazał więc grzecznie się słucham :) Jutro na pewno spacer bo dziś wariuję

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA moze jeszcze podrosnie, powtorz bete.

Dziewczyny mam pytanko, wiem ze nie nalezy chodzic na saune po transferze, ale dzis rozmawialam ze znajoma i ona mowila ze 6 dpt poszla na saune i ze jak mial sie juz zarodek zaimplantowac to dawno to zrobil i 5-10 min w saunie to tylko poprawi krazenie. Prawda czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 17:35

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

Dziewczyny mam pytanko, wiem ze nie nalezy chodzic na saune po transferze, ale dzis rozmawialam ze znajoma i ona mowila ze 6 dpt poszla na saune i ze jak mial sie juz zarodek zaimplantowac to dawno to zrobil i 5-10 min w saunie to tylko poprawi krazenie. Prawda czy nie?
    Ja bym nie poszla. Nie zaleca sie np goracych kapieli, wiec sauna moim zdaniem tez odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 17:37

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:

Dziewczyny mam pytanko, wiem ze nie nalezy chodzic na saune po transferze, ale dzis rozmawialam ze znajoma i ona mowila ze po 6 dpt poszla na saune i ze jak mial sie juz zarodek zaimplantowac to dawno to zrobil i 5-10 min w saunie to tylko poprawi krazenie. Prawda czy nie?

PragnącaDziecka ja bym sobie odpuściła saunę. Nawet podwyższona tem. we wczesnej ciązy czy gorąca kąpiel nie wpływa dobrze na ciąże a co dopiero sauna!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:54

• chiara Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszłabym na saunę. Ja ogólnie narzuciła sobie duży reżim jeśli chodzi o punkcje, transfer jak i postępowanie po transferze. Głównie chodziło o kosmetyki, kawę, czarną herbatę. Kąpiel mimo, że uwielbiam wrzątek to stosowała letnią wodę. Nie wiem czy to coś pomogło, ale udało mi się zajść w ciążę w tym cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 18:07

‹‹ 3887 3888 3889 3890 3891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ