IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MedA wrote:Moja dr mówi, że jeszcze mam zostawić leki, bo przyrost jest ok i w piątek zrobić betę, ale odpisałam jej, że i tak zrobię w 11 dpt, bo ostatnio mi właśnie spadła w 11 dniu, a nie chcę niepotrzebnie siedzieć na tych lekachAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Tez mi sie wydaje ze jest ok,chyba w sobote robilas poprzednià
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Dziewczyny
Byla ktoras z Was u immunologa dr Sydora?w Gyncentrum?
Ja bylam raz, tylko ze nie mialam wszystkich wynikow bo np ana i cytokin, ale gosciu spoko, powiedzial ze jestem zdrowa co widac po morfologii i ze musze sie zdrowo odzywiac
Polecil mi na mutacje MTHFR acard 75 po punkcji -
Hej dziewczyny, czytam was z krzaków już parę lat, nie udzielałam się zbyt często bo co planowałam in vitro to coś innego mi wyskakiwało.
Dzisiaj w końcu zaczęłam i za mną już pierwsza skucha
Wszystkie leki (menopur,buserelin, ovitrelle) otrzymałam 3 tygodnie temu i czekały sobie grzecznie w kuchennej szafce, oprócz ovitrelle które powędrowało odrazu do lodówki.
Dzisiaj miałam zrobić pierwszy zastrzyk z buserelinu (angielski odpowiednik gonapeptylu) otwieram szafke i poczułam spore ciepło!!! Zaczeliśmy grzać 3 dni temu i zupelnie zapomniałam, że rury grzewcze idą w ścianie za szafkami.
Na ulotkach pisze żeby nie przechowywać powyżej 25 stopni, wsadziłam domowy termometr i po godzinie pokazał 24,5 stopnia
Czy którejś z was przydarzyło się coś podobnego? Czy moje leki nadają się już do śmietnika?
Jestem na siebie niewyobrażalnie wściekła!!!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnysisi wrote:Hej dziewczyny, czytam was z krzaków już parę lat, nie udzielałam się zbyt często bo co planowałam in vitro to coś innego mi wyskakiwało.
Wszystkie leki (menopur,buserelin, ovitrelle) otrzymałam 3 tygodnie temu i czekały sobie grzecznie w kuchennej szafce, oprócz ovitrelle które powędrowało odrazu do lodówki.
Dzisiaj miałam zrobić pierwszy zastrzyk z buserelinu (angielski odpowiednik gonapeptylu) otwieram szafke i poczułam spore ciepło!!! Zaczeliśmy grzać 3 dni temu i zupelnie zapomniałam, że rury grzewcze idą w ścianie za szafkami.
Na ulotkach pisze żeby nie przechowywać powyżej 25 stopni, wsadziłam domowy termometr i po godzinie pokazał 24,5 stopnia
Czy którejś z was przydarzyło się coś podobnego? Czy moje leki nadają się już do śmietnika?
Jestem na siebie niewyobrażalnie wściekła!!!
Menopur nie trzymasz w lodowce?
Ja gonal i menopur trzymam w lodowce -
nicka1234 wrote:Ja bylam raz, tylko ze nie mialam wszystkich wynikow bo np ana i cytokin, ale gosciu spoko, powiedzial ze jestem zdrowa co widac po morfologii i ze musze sie zdrowo odzywiac
Polecil mi na mutacje MTHFR acard 75 po punkcji5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
sisi wrote:Hej dziewczyny, czytam was z krzaków już parę lat, nie udzielałam się zbyt często bo co planowałam in vitro to coś innego mi wyskakiwało.
Jestem na siebie niewyobrażalnie wściekła!!!poniżej 25 stopni możesz przechowywać, ale po rozrobieniu proszku z rozpuszczalnikiem. W wersji nierozrobionej tylko lodówka.. tego drugiego leku nie znam.. ale jeśli to odpowiednik gonapeptylu to on tez obowiązkowo w lodówce.. Dziwne, ze w aptece tego nie powiedzieli..
Kunia - beta jest ciążowa i tego się trzymamy
MedA - trzymam mocno kciuki za cud!
Mnie już muli @-owo i pewnie za dwa dni wizyta przed crio.
Komu się udało z 2BB???? -
nicka1234 wrote:Menopur nie trzymasz w lodowce?
Ja gonal i menopur trzymam w lodowce
Sisi ja też Menopur trzymałam w lodówce do czasu rozrobienia. Jak zmieszałam płyn z roztworem to już nie trzeba było trzymać go w lodówce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:04
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Sisi ja też Menopur trzymałam w lodówce do czasu rozrobienia. Jak zmieszałam płyn z roztworem to już nie trzeba było trzymać go w lodówce.
A wiesz moze jak z gonalem?
Czyli jesli tylko byl otwarty aby pielęgniarka pokazywała jak sie go robi wiec w lodowce ma byc tak? -
Gonapeptyl w lodówce trzeba trzymac.
Menopuru w lodówce, a po rozrobieniu w temperaturze pokojowej nie dłużej niż 30 dni. W aptece Pani zawsze nas informowały. Kazały kupić specjalną torebke do przewiezienia i wypożyczały żelowe wkłady[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
nevermind- to wbrew pozorom bardzo trudne pytanie...najpierw chciałam szybko w 7dp ale żeby się nie denerwować niejednoznacznym wynikiem to chyba pójdę na betę w sobotę ( choc to też szybko bo 8dpt ). Sikańców nie robię
Pytałaś o blastusie 2bb, jeśli się nie mylę to Mag85 ma teraz dwa takie maleństwa podana...i pytanie Mag85, kiedy ty planujesz testować? Od razu beta czy testy z moczu też?
Milkowiec, a Ty kiedy testujesz? Dziś masz juz 4dpt więc u ciebie najbliżejJak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:13
-
nicka1234 wrote:A wiesz moze jak z gonalem?
Czyli jesli tylko byl otwarty aby pielęgniarka pokazywała jak sie go robi wiec w lodowce ma byc tak?
nicka1234 ja gonal też trzymałam w lodówce cały czas. Nawet jak mi została ampułka z mała dawką i odwoziłam ja do kliniki to też w tobrbie termicznej. -
Monako - z tym 8 dpt to dobry pomysł, tylko ciężko dotrwać.. Z drugiej strony coraz częściej czytam o dziwnych weryfikacjach w 3dpt - czemu to ma służyć? Trzymam mocno kciuki!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:26
-
nevermind wrote:Monako - z tym 8 dpt to dobry pomysł, tylko ciężko dotrwać.. Z drugiej strony coraz częściej czytam o dziwnych weryfikacjach w 3dpt - czemu to ma służyć? Trzymam mocno kciuki!!
Mag85 - czekamy na wieści :0 Jesteś dla mnie dużą nadzieją
nevermind, ja też nie rozumiem tak wczesnej weryfikacji, u mnie w klinice sie tego nie praktykuje. I chyba bym osiwiała przez te emocje. Ja na poczatku miałam plan żeby iść w 6 dpt bo mamy wtedy 4 rocznicę ślubu i pozytywna beta byłaby dla nas pieknym prezentem ale dotrwam jednak do 8 dnia.
Z drugiej strony wolałabym wiedzieć jeśli doszłoby do ciąży biochemicznej aby później wykonać jeszcze dodatkowe badania... -
Lunk_a wrote:Kunia dziewczyny pisza ze Twoj wynik nic nie znaczy. Za prędko ta beta. Sama widzisz, Dziewczyny badały później niz Ty a plamienie może oznaczac zagniezdzenie.
Dla mnie jakikolwiek wynik pozytywny coś znaczy.
Dziwnie to zabrzmiało, że nic nie znaczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:30
lipa lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
MoNaKo wrote:nevermind- to wbrew pozorom bardzo trudne pytanie...najpierw chciałam szybko w 7dp ale żeby się nie denerwować niejednoznacznym wynikiem to chyba pójdę na betę w sobotę ( choc to też szybko bo 8dpt ). Sikańców nie robię
Pytałaś o blastusie 2bb, jeśli się nie mylę to Mag85 ma teraz dwa takie maleństwa podana...i pytanie Mag85, kiedy ty planujesz testować? Od razu beta czy testy z moczu też?
Milkowiec, a Ty kiedy testujesz? Dziś masz juz 4dpt więc u ciebie najbliżejJak się czujesz?