IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag85 wrote:Ja mam teraz trzydniowca jednego 8B, a mam dwa mrozaki 1BB i 2BB.
Trzymam mocno kciuki!
Kunia - dokładnie pozytywna beta bardzo wiele znaczy i ze nie jest poniżej zera. Za dwa dni zobaczysz będziesz płakać ze szczęściaKunia, Mag85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
dziękuję za wszystkie wypowiedzi, są nieocenione.
To plamienie ustało, lekko pobolewa brzuszek, wokół i czekam.
Nic tu nie da stresowanie się.
Pani w klinice powiedziała, że oczywiście za wcześnie zrobiłam, bo dla nich ważne z 9 dpt, ale jak zrobiłam i jest pozytywna to dobrze. Powtórzę rano we środę i coś będę wiedzieć.
Coś na pewno się dzieję, bo nigdy tak nie było po transferze, zawsze bóle jak na @, beta 0 i koniec leków, potem @. A tu brzuch inaczej pobolewa, trochę jak na @, trochę takie ciągnięcie. I to plamienie dzisiaj, nigdy takiego nie miałam.
Sorry za te opisy, ale muszę się wygadać.nika03, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia wrote:Coś na pewno się dzieję, bo nigdy tak nie było po transferze, zawsze bóle jak na @, beta 0 i koniec leków, potem @. A tu brzuch inaczej pobolewa, trochę jak na @, trochę takie ciągnięcie. I to plamienie dzisiaj, nigdy takiego nie miałam.
Sorry za te opisy, ale muszę się wygadać.Maluszek się domowi
katrina - 80 procent dojrzałych komórek to dobry wynik. niech się ładnie zapłodnią terazZresztą nie ważna ilośc pobranych tylko jakość, ja miałam 20 dojrzałych i tylko jedna blastkę przez hiperstymulację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:40
-
Ale masz wyczucie, właśnie tu wlazłam na forum
To ja teraz miałam podane 2x2bb i mam podejrzanie dobre przeczucie - oby mnie nie zawiodło. Myślę o testowaniu w piątek albo w sobotę bo i tak wtedy muszę iść do gina po leki (jeśli będą potrzebne of corz).
A tak to standardowo momentami ćmienie jak na @.
A powiedzcie mi czy nie zdarzyło wam się przy pozytywnym wyniku mieć dziwny zapach siku? Bo ja poprzednio jak miałam pozytywną betę to pachniało jak vibovit. Teraz też tak momentami mam. Chyba, że to wina tych wszystkich leków i witaminek.
Ta pogoda chyba rozleniwia nasze bąble, nie ma co... -
Milkowiec wrote:Ale masz wyczucie, właśnie tu wlazłam na forum
To ja teraz miałam podane 2x2bb i mam podejrzanie dobre przeczucie - oby mnie nie zawiodło. Myślę o testowaniu w piątek albo w sobotę bo i tak wtedy muszę iść do gina po leki (jeśli będą potrzebne of corz).
A powiedzcie mi czy nie zdarzyło wam się przy pozytywnym wyniku mieć dziwny zapach siku? Bo ja poprzednio jak miałam pozytywną betę to pachniało jak vibovit. Teraz też tak momentami mam. Chyba, że to wina tych wszystkich leków i witaminek.
Ta pogoda chyba rozleniwia nasze bąble, nie ma co...
O superMocno zaciskam z całych sił
Jesteś moją duża nadzieją
Co do siku to raczej po lekach
Milkowiec lubi tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:Ale masz wyczucie, właśnie tu wlazłam na forum
Ta pogoda chyba rozleniwia nasze bąble, nie ma co...
Milkowiec a wiec to Twoje maluszki o których myślałam- pomyliłam Cię z Mag85 więc wybaczcie mi pomyłkę
To cudownie że masz dobre przeczucia, jak w sobote to testujemy razem :*
Milkowiec lubi tę wiadomość
-
katrina wrote:Cześć dziewczyny. Dziś miałam punkcje. Pobrano 7 komórek, z czego 5 jest dojrzałych. To dobry wynik?
Tak, dobry wynik.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
katrina wrote:Cześć dziewczyny. Dziś miałam punkcje. Pobrano 7 komórek, z czego 5 jest dojrzałych. To dobry wynik?
jak bedzie ok to masz 5 dzieciakow
Kunia lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mieszkam w UK i jak odbierałam leki to powiedzieli mi, że tylko ovitrelle do lodówki reszta w temperaturze pokojowej, na ulotce nie doczytałam nigdzie, że musi być trzymane w chłodzie. Wyraźnie zaznaczone żeby nie zamrażać i nie trzymać powyżej 25 stopni. Ech masakra...
No nic już nie zrobię, zobaczymy jakie będą tego efekty20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
shooa wrote:Czy któraś z dziewczyn endomendą i AMH koło 2-3 miała krótki protokół i wyniki były lepsze niż przy długim?
Ja miałam i mam najlepszywłaśnie ciumka cycy z przerwami na uśmiech bezzebnej paszczy
&&
Jagna, z agonistą robi się dość rzadko. Podobno daje nieco gorsze efekty niż dwa pozostałe. Statystyki chyba na forum embriologicznym Novum czytałam w jakiejś odpowiedzi. Choć nie były to jakieś ogromne różnice.
Długi dość często przy endometrioze, bo nieco ja wycisza ta sztuczna menopauza.
Krótki jak jest zbyt wysokie amh (PCO), żeby nie przestymulowac. Krótki też znów przy niskim amh, żeby nie wyciszyć jajników za bardzo i zeby nie usnely i coś wyprodukowalygeneralnie jest mniej obciążający dla organizmu kobiety, bo nie ma sztucznej menopauzy.
Ale to tyle w teorii. W praktyce dużo zależy od doświadczenia i przekonań lekarza. Ja np 3 procedurę w klinice po zmianie miałam z krótkim protokołem, mimo endometriozy, i wyszła dużo lepiej pod względem liczby komórek niż dwie długieAltair, shooa, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, ja juz po wizycie. Dzieki Bogu zbadalam estradiol i dzis wynosi 1770. Uspokoilo mnie to. Zaskoczyl mnie natomiast lekarz. Przedluzyl mi stymulacje, kontrole mam w srode. Zapytal, ktore to nasze podejscie powiedzialam ze drugie i powiedzial ze on by stymulacje pociagnal jeszcze i zaplodnil wiecej niz 6 komorek ...
No wlasnie i teraz pytanie do pacjentek dr. M. Mi dr powiedzial ze u mnie tylko 6, teraz w glowie miesza mi inny lekarz ktory mowi zeby wiecej zaplodnic - to wymaga tylko napisania wyjasnienia od lekarza prowadzacego.
I mysle sobie po co stymuluje mnie dalej, skoro i tak dr chce zaplodnic tylko 6 o czym mu wspomnialam. Estradiol mi podskoczy, moze i hiperka dotknie a co ja zrobie z oocytami pozostalymi skoro wg niego nie warto mrozic. Mam je do kosza wywalic?
Czy dalsza stymulacja poprawic moze ich jakosc ? wtedy uwazam to jako uzasadnione.
W jakich przypadkach mozna jednak zaplodnic wiecej jak 6 komorek ?
ps. Dr.G wg mnie calkiem w porzadku, udzieli nam wiecej informacji niz nasz prowadzacy...
Kunia gratulacje ! Dla mnie pozotywna beta to tez jakas informacja. Mysle ze chcilabym wiedziec ze cos ruszylo. Zawsze to wtedy inne badania do wykonania w razie W.
Ale u Ciebie wszystko bedzie jak nalezy kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 17:20
Kunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
a wy bierzecie nospę?
Mi w klinice powiedzieli żadnych lekarstw.
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
opu wrote:Hej, ja juz po wizycie. Dzieki Bogu zbadalam estradiol i dzis wynosi 1770. Uspokoilo mnie to. Zaskoczyl mnie natomiast lekarz. Przedluzyl mi stymulacje, kontrole mam w srode. Zapytal, ktore to nasze podejscie powiedzialam ze drugie i powiedzial ze on by stymulacje pociagnal jeszcze i zaplodnil wiecej niz 6 komorek ...
No wlasnie i teraz pytanie do pacjentek dr. M. Mi dr powiedzial ze u mnie tylko 6, teraz w glowie miesza mi inny lekarz ktory mowi zeby wiecej zaplodnic - to wymaga tylko napisania wyjasnienia od lekarza prowadzacego.
I mysle sobie po co stymuluje mnie dalej, skoro i tak dr chce zaplodnic tylko 6 o czym mu wspomnialam. Estradiol mi podskoczy, moze i hiperka dotknie a co ja zrobie z oocytami pozostalymi skoro wg niego nie warto mrozic. Mam je do kosza wywalic?
Czy dalsza stymulacja poprawic moze ich jakosc ? wtedy uwazam to jako uzasadnione.
W jakich przypadkach mozna jednak zaplodnic wiecej jak 6 komorek ?
ps. Dr.G wg mnie calkiem w porzadku, udzieli nam wiecej informacji niz nasz prowadzacy...
Kunia gratulacje ! Dla mnie pozotywna beta to tez jakas informacja. Mysle ze chcilabym wiedziec ze cos ruszylo. Zawsze to wtedy inne badania do wykonania w razie W.
Ale u Ciebie wszystko bedzie jak nalezy kochana
Też tak uważam:) Niezależnie od tego co będzie, to już coś do przodu.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak