X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja mam teraz trzydniowca jednego 8B, a mam dwa mrozaki 1BB i 2BB.
    o jesteś tak dokładnie jak pisałam :) Trzymam mocno kciuki! :)

Kunia - dokładnie pozytywna beta bardzo wiele znaczy i ze nie jest poniżej zera. Za dwa dni zobaczysz będziesz płakać ze szczęścia :)

Kunia, Mag85 lubią tę wiadomość

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    dziękuję za wszystkie wypowiedzi, są nieocenione.
    To plamienie ustało, lekko pobolewa brzuszek, wokół i czekam.
    Nic tu nie da stresowanie się.
    Pani w klinice powiedziała, że oczywiście za wcześnie zrobiłam, bo dla nich ważne z 9 dpt, ale jak zrobiłam i jest pozytywna to dobrze. Powtórzę rano we środę i coś będę wiedzieć.
    Coś na pewno się dzieję, bo nigdy tak nie było po transferze, zawsze bóle jak na @, beta 0 i koniec leków, potem @. A tu brzuch inaczej pobolewa, trochę jak na @, trochę takie ciągnięcie. I to plamienie dzisiaj, nigdy takiego nie miałam.
    Sorry za te opisy, ale muszę się wygadać.

nika03, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• katrina Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś miałam punkcje. Pobrano 7 komórek, z czego 5 jest dojrzałych. To dobry wynik?

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Coś na pewno się dzieję, bo nigdy tak nie było po transferze, zawsze bóle jak na @, beta 0 i koniec leków, potem @. A tu brzuch inaczej pobolewa, trochę jak na @, trochę takie ciągnięcie. I to plamienie dzisiaj, nigdy takiego nie miałam.
    Sorry za te opisy, ale muszę się wygadać.
    Dzieje się dzieje :) Maluszek się domowi :)

katrina - 80 procent dojrzałych komórek to dobry wynik. niech się ładnie zapłodnią teraz :) Zresztą nie ważna ilośc pobranych tylko jakość, ja miałam 20 dojrzałych i tylko jedna blastkę przez hiperstymulację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:40

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz wyczucie, właśnie tu wlazłam na forum :)
    To ja teraz miałam podane 2x2bb i mam podejrzanie dobre przeczucie - oby mnie nie zawiodło. Myślę o testowaniu w piątek albo w sobotę bo i tak wtedy muszę iść do gina po leki (jeśli będą potrzebne of corz).
    A tak to standardowo momentami ćmienie jak na @.

A powiedzcie mi czy nie zdarzyło wam się przy pozytywnym wyniku mieć dziwny zapach siku? Bo ja poprzednio jak miałam pozytywną betę to pachniało jak vibovit. Teraz też tak momentami mam. Chyba, że to wina tych wszystkich leków i witaminek.

Ta pogoda chyba rozleniwia nasze bąble, nie ma co...

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • katrina Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam teraz 2 dni stresu:( bo mają dzwonić w środę co i jak...

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    To ja teraz miałam podane 2x2bb i mam podejrzanie dobre przeczucie - oby mnie nie zawiodło. Myślę o testowaniu w piątek albo w sobotę bo i tak wtedy muszę iść do gina po leki (jeśli będą potrzebne of corz).

A powiedzcie mi czy nie zdarzyło wam się przy pozytywnym wyniku mieć dziwny zapach siku? Bo ja poprzednio jak miałam pozytywną betę to pachniało jak vibovit. Teraz też tak momentami mam. Chyba, że to wina tych wszystkich leków i witaminek.

O super :) Mocno zaciskam z całych sił :) Jesteś moją duża nadzieją :) Co do siku to raczej po lekach :D

Milkowiec lubi tę wiadomość

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:

Milkowiec a wiec to Twoje maluszki o których myślałam- pomyliłam Cię z Mag85 więc wybaczcie mi pomyłkę :)
    To cudownie że masz dobre przeczucia, jak w sobote to testujemy razem :*

Milkowiec lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Cześć dziewczyny. Dziś miałam punkcje. Pobrano 7 komórek, z czego 5 jest dojrzałych. To dobry wynik?

Tak, dobry wynik.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Pewnie ze tak :-) jak bedzie ok to masz 5 dzieciakow :-)

Kunia lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako Ty testujesz w SB? Ja czekam do wtorku. Chcę mieć pewność.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z 2BB udało się dziewczynie z tygryskiem w avatarku. Zapomniałam nick.

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Monako Ty testujesz w SB? Ja czekam do wtorku. Chcę mieć pewność.

Mag85, tak ja testuję w sobotę. Ja pisałam już że należę do tych niecierpliwych a w arzie niepowodzenia będę miała prawie cały weekend żeby się pozbierać :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Pewnie ze tak :-) jak bedzie ok to masz 5 dzieciakow :-)
    No niby tak ale rzadko się tak zdarza że tyle ile pobranych to tyle zaplodnionych ale jestem dobrej myśli. Muszę być.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w UK i jak odbierałam leki to powiedzieli mi, że tylko ovitrelle do lodówki reszta w temperaturze pokojowej, na ulotce nie doczytałam nigdzie, że musi być trzymane w chłodzie. Wyraźnie zaznaczone żeby nie zamrażać i nie trzymać powyżej 25 stopni. Ech masakra...
    No nic już nie zrobię, zobaczymy jakie będą tego efekty :(

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Czy któraś z dziewczyn endomendą i AMH koło 2-3 miała krótki protokół i wyniki były lepsze niż przy długim?

Ja miałam i mam najlepszy ;-) właśnie ciumka cycy z przerwami na uśmiech bezzebnej paszczy ;-)

&&

Jagna, z agonistą robi się dość rzadko. Podobno daje nieco gorsze efekty niż dwa pozostałe. Statystyki chyba na forum embriologicznym Novum czytałam w jakiejś odpowiedzi. Choć nie były to jakieś ogromne różnice.

Długi dość często przy endometrioze, bo nieco ja wycisza ta sztuczna menopauza.

Krótki jak jest zbyt wysokie amh (PCO), żeby nie przestymulowac. Krótki też znów przy niskim amh, żeby nie wyciszyć jajników za bardzo i zeby nie usnely i coś wyprodukowaly ;-) generalnie jest mniej obciążający dla organizmu kobiety, bo nie ma sztucznej menopauzy.

Ale to tyle w teorii. W praktyce dużo zależy od doświadczenia i przekonań lekarza. Ja np 3 procedurę w klinice po zmianie miałam z krótkim protokołem, mimo endometriozy, i wyszła dużo lepiej pod względem liczby komórek niż dwie długie :-)

Altair, shooa, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po wizycie. Dzieki Bogu zbadalam estradiol i dzis wynosi 1770. Uspokoilo mnie to. Zaskoczyl mnie natomiast lekarz. Przedluzyl mi stymulacje, kontrole mam w srode. Zapytal, ktore to nasze podejscie powiedzialam ze drugie i powiedzial ze on by stymulacje pociagnal jeszcze i zaplodnil wiecej niz 6 komorek ...

No wlasnie i teraz pytanie do pacjentek dr. M. Mi dr powiedzial ze u mnie tylko 6, teraz w glowie miesza mi inny lekarz ktory mowi zeby wiecej zaplodnic - to wymaga tylko napisania wyjasnienia od lekarza prowadzacego.

I mysle sobie po co stymuluje mnie dalej, skoro i tak dr chce zaplodnic tylko 6 o czym mu wspomnialam. Estradiol mi podskoczy, moze i hiperka dotknie a co ja zrobie z oocytami pozostalymi skoro wg niego nie warto mrozic. Mam je do kosza wywalic?

Czy dalsza stymulacja poprawic moze ich jakosc ? wtedy uwazam to jako uzasadnione.
    W jakich przypadkach mozna jednak zaplodnic wiecej jak 6 komorek ?

ps. Dr.G wg mnie calkiem w porzadku, udzieli nam wiecej informacji niz nasz prowadzacy...

Kunia gratulacje ! Dla mnie pozotywna beta to tez jakas informacja. Mysle ze chcilabym wiedziec ze cos ruszylo. Zawsze to wtedy inne badania do wykonania w razie W.

Ale u Ciebie wszystko bedzie jak nalezy kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 17:20

Kunia lubi tę wiadomość

• Kunia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a wy bierzecie nospę?
    Mi w klinice powiedzieli żadnych lekarstw.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    1 mrozak

• Kunia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Hej, ja juz po wizycie. Dzieki Bogu zbadalam estradiol i dzis wynosi 1770. Uspokoilo mnie to. Zaskoczyl mnie natomiast lekarz. Przedluzyl mi stymulacje, kontrole mam w srode. Zapytal, ktore to nasze podejscie powiedzialam ze drugie i powiedzial ze on by stymulacje pociagnal jeszcze i zaplodnil wiecej niz 6 komorek ...

No wlasnie i teraz pytanie do pacjentek dr. M. Mi dr powiedzial ze u mnie tylko 6, teraz w glowie miesza mi inny lekarz ktory mowi zeby wiecej zaplodnic - to wymaga tylko napisania wyjasnienia od lekarza prowadzacego.

I mysle sobie po co stymuluje mnie dalej, skoro i tak dr chce zaplodnic tylko 6 o czym mu wspomnialam. Estradiol mi podskoczy, moze i hiperka dotknie a co ja zrobie z oocytami pozostalymi skoro wg niego nie warto mrozic. Mam je do kosza wywalic?

Czy dalsza stymulacja poprawic moze ich jakosc ? wtedy uwazam to jako uzasadnione.
    W jakich przypadkach mozna jednak zaplodnic wiecej jak 6 komorek ?

ps. Dr.G wg mnie calkiem w porzadku, udzieli nam wiecej informacji niz nasz prowadzacy...

Kunia gratulacje ! Dla mnie pozotywna beta to tez jakas informacja. Mysle ze chcilabym wiedziec ze cos ruszylo. Zawsze to wtedy inne badania do wykonania w razie W.

Ale u Ciebie wszystko bedzie jak nalezy kochana :)

Też tak uważam:) Niezależnie od tego co będzie, to już coś do przodu.

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    1 mrozak

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu a co z baktertia meza? Dr powiedzial, ze mozecie normalnie podejsc do procedury? DrM jest dosc strachliwy jesli chodzi o zaplodnienie wiecej niz 6 komorek, mozez zmienic lekarza zawsze, skoro Grettka bardziej Ci pasuje.

7pqmag4.png
‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ