IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny,az sie poplakalam kiedy przeczytalam ze nie ja jedna taki kiepski początek,kamien z serca.Troche mnie to rozczarowało.Wstaje wiec z upadku,otrzepuje kolanka i biegne dalej,bede bardziej wierzyc w moje komórki
dobrze ze jestescie
Antoś IVF,Julisia natural
-
Tyszanka, jakie masz plany?
Ja powoli wracam do wątku bo transfer zbliż się wielkimi krokami. W przyszłym miesiącu o tej porze będzie już początek cyklu z crio. Strasznie się boję co to będzie.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Tyszanka, jakie masz plany?
Ja powoli wracam do wątku bo transfer zbliż się wielkimi krokami. W przyszłym miesiącu o tej porze będzie już początek cyklu z crio. Strasznie się boję co to będzie.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Ja jestem po wizycie u immunologa.W srode jade zrobic badania (kilkanascie) a jednoczesnie biore antyki.W czwartek jade do Dr M i zapytam czy czekamy do analizy wynikow z immuno-nie wiem kiedy bedzie znowu w Gync- a ja wezme kolejne antyki czy co robimy bo widmo ustawy narazie nie wisi nad nami.Wiec teraz badania,wizyta,wyniki i stymulacja do 3 procedury...
Ja bym poczekała na wyniki badań immuno. Moja dr powiedziała, że jedno poronienie może być po prostu pechem, ale już drugie napewno nie jest przypadkowe. Niestety u mnie się sprawdziło.
Ja jutro zaczynam ostatnie opakowanie antyków i odliczamTyszanka81 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Tyszanka81 wrote:Ja jestem po wizycie u immunologa.W srode jade zrobic badania (kilkanascie) a jednoczesnie biore antyki.W czwartek jade do Dr M i zapytam czy czekamy do analizy wynikow z immuno-nie wiem kiedy bedzie znowu w Gync- a ja wezme kolejne antyki czy co robimy bo widmo ustawy narazie nie wisi nad nami.Wiec teraz badania,wizyta,wyniki i stymulacja do 3 procedury...
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dziewczyny ma również pytanie, co Wasi lekarze mówili na temat fragmentacji zarodków jeśli wystąpiła? U nas wszystkie 6 miało od 5-10 procent w trzeciej dobie
i w sumie najbardziej mnie to martwi czemu we wszystkich miałam. W necie bardzo mało info na ten temat. Może któraś z Was ma więcej informacji na ten temat?
-
nick nieaktualnymkl wrote:Kilka badań w dziedzinie in vitro potwierdziło że świeże transfery są mniej skutecznie niż te z mrożonych zarodków ( czytałam to w jakimś artykule) dlaczego? Organizm po stymulacji jest po prostu "zmęczony".
To jest Twoje pierwsze podejscie?
Będziesz miala swiezy transfer czy z mrożonych? Mi sie zdaje tez, ze to zalezy od protokolu i jaka dawke sie dostaje. Ja bede szła krótkim na 10 dni, menopur 75 i gonal 150 ze wzgledu na niskie AMH 1,31 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej pytanie- kiedy normalnie robi sie bete po transferze? W czasie transferu rozmiawialam z lekarzem (mialam 3 pazdz) i na bank mowil mi ze mam isc na badania we wtorek. Ale na rozpisce wpisali mi ze dzis. Zadzwonilam, i mowia ze moge isc albo dzis albo jutro. Dzis jest rowno tydzien od transferu (5 dniowej blastki). Jak myslicie isc juz dzisiaj, czy czekac do jutra?
-
nick nieaktualny
-
-
Mag85 wrote:A jak sie maja badania immuno do branego niedawno encortonu i intralipidu,trzeba cos odczekac? Mowil cos ten dr?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Tyszanka, jakie masz plany?
Ja powoli wracam do wątku bo transfer zbliż się wielkimi krokami. W przyszłym miesiącu o tej porze będzie już początek cyklu z crio. Strasznie się boję co to będzie.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Angie 31 wrote:Gallina prosze napisz mi jak wysokie jest twoje amh? Nie wiem jaką drogę do szczęścia przeszlas i dalej przechodzisz ale chciałabym trochę dowiedzieć się czegoś o twojej walce bo że mnie jest kiepski i ciężki przypadek..miałam zacząć ivf 28-go mam pcos moje Amh 11u męża tylko 2 mln plemników badane w lutym później już nie badali czekaliśmy na ivf.kiedy nadszedł ten dzień zdyskwalifikowani zostaliśmy ze względu na moje BMI.za niskie. ..dr powiedziała że jest za wysokie ryzyko podczas stymulacji. ..jeśli miałabyś czas i chęć opowiedz w skrócie o sobie
Z góry dziękuję ☺
Angie, mam amh 19 (rok temu przed inseminacjami i pierwsza procedurą było ponad 20). jak masz więcej pytań to pisz do mnie śmiało, dodałam Cię do przyjaciółekAngie 31 lubi tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017