X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,az sie poplakalam kiedy przeczytalam ze nie ja jedna taki kiepski początek,kamien z serca.Troche mnie to rozczarowało.Wstaje wiec z upadku,otrzepuje kolanka i biegne dalej,bede bardziej wierzyc w moje komórki <3 dobrze ze jestescie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna koleżanki już Cię pięknie pocieszyły podając swoje przykłady, a ja potrzymam kciuki za resztę komóreczek aby dorosły! :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Justine Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka, jakie masz plany?

Ja powoli wracam do wątku bo transfer zbliż się wielkimi krokami. W przyszłym miesiącu o tej porze będzie już początek cyklu z crio. Strasznie się boję co to będzie.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

Ja powoli wracam do wątku bo transfer zbliż się wielkimi krokami. W przyszłym miesiącu o tej porze będzie już początek cyklu z crio. Strasznie się boję co to będzie.
    Ja jestem po wizycie u immunologa.W srode jade zrobic badania (kilkanascie) a jednoczesnie biore antyki.W czwartek jade do Dr M i zapytam czy czekamy do analizy wynikow z immuno-nie wiem kiedy bedzie znowu w Gync- a ja wezme kolejne antyki czy co robimy bo widmo ustawy narazie nie wisi nad nami.Wiec teraz badania,wizyta,wyniki i stymulacja do 3 procedury...

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Justine Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja jestem po wizycie u immunologa.W srode jade zrobic badania (kilkanascie) a jednoczesnie biore antyki.W czwartek jade do Dr M i zapytam czy czekamy do analizy wynikow z immuno-nie wiem kiedy bedzie znowu w Gync- a ja wezme kolejne antyki czy co robimy bo widmo ustawy narazie nie wisi nad nami.Wiec teraz badania,wizyta,wyniki i stymulacja do 3 procedury...

Ja bym poczekała na wyniki badań immuno. Moja dr powiedziała, że jedno poronienie może być po prostu pechem, ale już drugie napewno nie jest przypadkowe. Niestety u mnie się sprawdziło.
    Ja jutro zaczynam ostatnie opakowanie antyków i odliczam :)

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Tyszanko, ja bym Chyba poczekala na wyniki, bo moze bedziesz mogla przyjac jakas suplementacje przed. Mam wrazenie ze gdy przed procedura bralam metmorfax (lek) to I jajka mialam lepsze. Dr M nie lubi suplementow, uwaza ze wszystko jest w diecie.

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma również pytanie, co Wasi lekarze mówili na temat fragmentacji zarodków jeśli wystąpiła? U nas wszystkie 6 miało od 5-10 procent w trzeciej dobie :( i w sumie najbardziej mnie to martwi czemu we wszystkich miałam. W necie bardzo mało info na ten temat. Może któraś z Was ma więcej informacji na ten temat?

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Kilka badań w dziedzinie in vitro potwierdziło że świeże transfery są mniej skutecznie niż te z mrożonych zarodków ( czytałam to w jakimś artykule) dlaczego? Organizm po stymulacji jest po prostu "zmęczony".

To jest Twoje pierwsze podejscie?
    Będziesz miala swiezy transfer czy z mrożonych? Mi sie zdaje tez, ze to zalezy od protokolu i jaka dawke sie dostaje. Ja bede szła krótkim na 10 dni, menopur 75 i gonal 150 ze wzgledu na niskie AMH 1,31

• Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 u mnie 5-dniowy. Widze ze jestem 2 dni po Tobie- dzis znow negatyw, na bete ide jutro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ciekawa jestem Twoich wyników, bo ja mialam isc tez krotkim i z tymi samymi lekami

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nicka ciekawa jestem Twoich wyników, bo ja mialam isc tez krotkim i z tymi samymi lekami

A masz niskie AMH? Ja tez jestem ciekawa :) Zmienili Ci na dlugi tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 14:07

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu pięknie ci to wszystko wyszło,mam nadzieje ze dobra passa nie pusci do konca,trzymam kciukole &&

Mag bede wyczekiwac jutrzejszych wyników,mocno zaciskam,zapoczątkuj pozytywy &&&&&& <3

Mag85 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 10 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pytanie- kiedy normalnie robi sie bete po transferze? W czasie transferu rozmiawialam z lekarzem (mialam 3 pazdz) i na bank mowil mi ze mam isc na badania we wtorek. Ale na rozpisce wpisali mi ze dzis. Zadzwonilam, i mowia ze moge isc albo dzis albo jutro. Dzis jest rowno tydzien od transferu (5 dniowej blastki). Jak myslicie isc juz dzisiaj, czy czekac do jutra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr zawsze mówi, że w 7 dpt, chociaż w dokumentach mam w 10 dpt. Jak ma ci wyjść to blastka już da o sobie znać i dziś możesz robić ;-)
    Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 14:57

Wysłany: 10 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki MedA, mam isc w piatek, czyli 11 dni po, rowniez- kazali mi zrobic 2 razy.

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    A jak sie maja badania immuno do branego niedawno encortonu i intralipidu,trzeba cos odczekac? Mowil cos ten dr?

7pqmag4.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A jak sie maja badania immuno do branego niedawno encortonu i intralipidu,trzeba cos odczekac? Mowil cos ten dr?
    Mowilam ze bralam we wrzesniu do crio.Juz moge robic,wazne tylko zeby nie robic badan w trakcie ich przyjmowania.U mnie to bedzie 17 dni po ostatnim encotronie i miesiac od intralipidu.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:

O to tak jak u mnie 5.11 konczę antykoncepcję i jeśli torbiel się wchłonie zaczynam :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, dołączam z kolejną negatywną betą, za tydzień wizyta i zobaczymy co doktor wymyśli... a tym czasem trzeba wdrożyć jakiś plan ratunkowy

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Gallina prosze napisz mi jak wysokie jest twoje amh? Nie wiem jaką drogę do szczęścia przeszlas i dalej przechodzisz ale chciałabym trochę dowiedzieć się czegoś o twojej walce bo że mnie jest kiepski i ciężki przypadek..miałam zacząć ivf 28-go mam pcos moje Amh 11u męża tylko 2 mln plemników badane w lutym później już nie badali czekaliśmy na ivf.kiedy nadszedł ten dzień zdyskwalifikowani zostaliśmy ze względu na moje BMI.za niskie. ..dr powiedziała że jest za wysokie ryzyko podczas stymulacji. ..jeśli miałabyś czas i chęć opowiedz w skrócie o sobie
    Z góry dziękuję ☺

Angie, mam amh 19 (rok temu przed inseminacjami i pierwsza procedurą było ponad 20). jak masz więcej pytań to pisz do mnie śmiało, dodałam Cię do przyjaciółek

Angie 31 lubi tę wiadomość

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
‹‹ 3943 3944 3945 3946 3947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ