X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzial ze maja lepsze efekty z 3 doby. Ze jest za mrozeniem w 3 dobie.

• nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy kolejnym podejściu będę nalegać, aby dwa mi podali w trzeciej dobie, a pozostałe jeśli się ostaną to będą hodowane do piątej doby.
    Jednak co naturalne warunki to naturalne.

Mag85 - kiedy testujesz?

Kunia - piękny przyrost brawo!!! :)

Monako, Milkowiec - bardzo mi przykro :(

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu super wynik ☺

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    Ja też przy kolejnym podejściu będę nalegać, aby dwa mi podali w trzeciej dobie, a pozostałe jeśli się ostaną to będą hodowane do piątej doby.
    Jednak co naturalne warunki to naturalne.

Mag85 - kiedy testujesz?

Kunia - piękny przyrost brawo!!! :)

Monako, Milkowiec - bardzo mi przykro :(
    Najchetniej nigdy ;) poczekalabym czy zacznie mi brzuch rosnac, ale niestety ide jutro. Serio przydaloby mi sie relanium. Tak ogolnie to musze powiedziec, ze sie nie stresowalam po transferze, ale te testowanie to dla mnie masakra.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja juz zaciskam kciuki &&&&&&

Mag85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 00:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Moja Pani dr mowi ze jesli w labie nie dotrwaja do 5 doby to nie ma co po nich płakać...
    Tez jestem w sumie tego zdania, inaczej mialabym 6 mrozakow...
    Uważam ze musi byc "wylowiony" silacz zeby nie robic zludnych nadziei, ale to moje zdanie :)
    Co.klinika to inna opinia, każda z nas wyrabia sobie wlasne zdanie :)

Cuda sie zdarzaja.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co szkoła to inna teoria. Moja Hanka to 5dniowy blaszek od razu po punkcji, ale teraz mój kolega wprowadził w swojej klinice ze wszystkie mrożą. Zero świeżych transferów i mówi ze skuteczność mega mu wzrosła. Ale mrozi w 5dobie. Do 3doby duzo zarodków rozwija sie prawidłowo, dopiero 4 i 5 doba to geny plemnika i wtedy zwykle połowa odpada.
    Także on mówi ze woli zamrozić dwie super blastki niż piec 3dniowych zarodków.
    On mówi tak, jak zarodek żyje i ma sie ok w 5 dobie to jest na prawdę dobrym zarodkiem, a jak da sie W tej 5 dobie zamrozić i odmrozić to jest to jednostka która ewidentnie chce żyć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:37

katariiinkaa, Justine lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Laski co szkoła to inna teoria. Moja Hanka to 5dniowy blaszek od razu po punkcji, ale teraz mój kolega wprowadził w swojej klinice ze wszystkie mrożą. Zero świeżych transferów i mówi ze skuteczność mega mu wzrosła. Ale mrozi w 5dobie. Do 3doby duzo zarodków rozwija sie prawidłowo, dopiero 4 i 5 doba to geny plemnika i wtedy zwykle połowa odpada.
    Także on mówi ze woli zamrozić dwie super blastki niż piec 3dniowych zarodków.
    On mówi tak, jak zarodek żyje i ma sie ok w 5 dobie to jest na prawdę dobrym zarodkiem, a jak da sie W tej 5 dobie zamrozić i odmrozić to jest to jednostka która ewidentnie chce żyć:-)
    i tego się teraz trzymam u mnie! Byleby się tylko odmroził...
    ale i tak następnym razem poproszę o transfer w 3 dobie, a reszte o hodowlę do piątej doby.

Opu - bardzo ładnie!

Mag85 - a jak się czujesz?

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    i tego się teraz trzymam u mnie! Byleby się tylko odmroził...
    ale i tak następnym razem poproszę o transfer w 3 dobie, a reszte o hodowlę do piątej doby.

Opu - bardzo ładnie!

Mag85 - a jak się czujesz?
    W zasadzie normalnie, nie doszukuje sie objawow, pewnie znalazlabym i ciazowe i okresowe. Staram sie myslec pozytywnie. Jedynie te jutro mnie przeraza, nie wiem jak dam rade w pracy wytrzymac. Dziewczyny wiem, ze pewnie sie ze mnie smiejecie, ale mam taka traume z ta beta ze szok.
    To moj czwarty transfer, 5 zarodek, bardzo bym chciala zeby sie udalo, ale mam tez w glowie plan B.

7pqmag4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Najchetniej nigdy ;) poczekalabym czy zacznie mi brzuch rosnac, ale niestety ide jutro. Serio przydaloby mi sie relanium. Tak ogolnie to musze powiedziec, ze sie nie stresowalam po transferze, ale te testowanie to dla mnie masakra.

Miałam identycznie przy 3 procedurze. Wołami na betę by mnie wtedy wcześniej nie zaciagneli. Najchętniej bym przyjęła wtedy, że wsadzili fasolę d brzucha to jest w nim ;-)

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Miałam identycznie przy 3 procedurze. Wołami na betę by mnie wtedy wcześniej nie zaciagneli. Najchętniej bym przyjęła wtedy, że wsadzili fasolę d brzucha to jest w nim ;-)
    No ja tez tak mysle :) u Ciebie sie udalo :)

7pqmag4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja w po I Ivf tez mialam uraz - zadnych mrozakow, teraz drM nam doradzil trzy zamrozic w 3 dobie w dwa podchodowac ( jeden mialam 3 dniowy podany swiezy). Nawet sie udalo te dwa w 5 dobie tez zamrozic, wiec chyba maja dobre labo.
    Też mi się wydaje ze w dużej mierze zależy od labo i też tego względu zmieniłam klinikę .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • mkl Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka badań w dziedzinie in vitro potwierdziło że świeże transfery są mniej skutecznie niż te z mrożonych zarodków ( czytałam to w jakimś artykule) dlaczego? Organizm po stymulacji jest po prostu "zmęczony".

Anko:-), Fruzia85 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Kilka badań w dziedzinie in vitro potwierdziło że świeże transfery są mniej skutecznie niż te z mrożonych zarodków ( czytałam to w jakimś artykule) dlaczego? Organizm po stymulacji jest po prostu "zmęczony".

Oj co to.....to tak!

dfe01f0225.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam linka o mrożeniu wszystkich zarodków, po angielsku, ale może sie przyda. http://www.eshre2016.eu/Media/Press-releases_/Santistevan.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 11:11

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie.
    6 dzien stymulacji na podglądzie 3 jajka podobnej wielkosci,troche malo :-( we czwartek kolejna wizyta,doktorek mówi ze moze jeszcze cos dojdzie.
    Powiedzcie dziewczyny czy jest jeszcze szansa ze bedzie ich choc kilka wiecej?Mam nadzieje ze chociaz na jakosc idą.Mialam nadzieje ze bedzie ich wiecej conajmniej 6.Troche zawiedziona jestem,pocieszające jest to ze wystarczy ta jedna szczesliwa komórka by powstalo zycie.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam sie po wizycie.
    6 dzien stymulacji na podglądzie 3 jajka podobnej wielkosci,troche malo :-( we czwartek kolejna wizyta,doktorek mówi ze moze jeszcze cos dojdzie.
    Powiedzcie dziewczyny czy jest jeszcze szansa ze bedzie ich choc kilka wiecej?Mam nadzieje ze chociaz na jakosc idą.Mialam nadzieje ze bedzie ich wiecej conajmniej 6.Troche zawiedziona jestem,pocieszające jest to ze wystarczy ta jedna szczesliwa komórka by powstalo zycie.
    Nie martw sie ja mialam w 7ds 4 widoczne pecherzyki, a ostatecznie 12 komorek z tego 6 prawidlowych.

Jagna 75 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna też uważam, że nie masz się czym martwić! Na pewno będziesz miała więcej komórek niż 3, spokojnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam sie po wizycie.

Ja na pierwszym podgladanku mialam 4. Ostatecznie pobrali 19

‹‹ 3942 3943 3944 3945 3946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ