IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też przy kolejnym podejściu będę nalegać, aby dwa mi podali w trzeciej dobie, a pozostałe jeśli się ostaną to będą hodowane do piątej doby.
Jednak co naturalne warunki to naturalne.
Mag85 - kiedy testujesz?
Kunia - piękny przyrost brawo!!!
Monako, Milkowiec - bardzo mi przykro -
Opu super wynik ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nevermind wrote:Ja też przy kolejnym podejściu będę nalegać, aby dwa mi podali w trzeciej dobie, a pozostałe jeśli się ostaną to będą hodowane do piątej doby.
Jednak co naturalne warunki to naturalne.
Mag85 - kiedy testujesz?
Kunia - piękny przyrost brawo!!!
Monako, Milkowiec - bardzo mi przykropoczekalabym czy zacznie mi brzuch rosnac, ale niestety ide jutro. Serio przydaloby mi sie relanium. Tak ogolnie to musze powiedziec, ze sie nie stresowalam po transferze, ale te testowanie to dla mnie masakra.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykatariiinkaa wrote:Moja Pani dr mowi ze jesli w labie nie dotrwaja do 5 doby to nie ma co po nich płakać...
Tez jestem w sumie tego zdania, inaczej mialabym 6 mrozakow...
Uważam ze musi byc "wylowiony" silacz zeby nie robic zludnych nadziei, ale to moje zdanie
Co.klinika to inna opinia, każda z nas wyrabia sobie wlasne zdanie
Cuda sie zdarzaja. -
Laski co szkoła to inna teoria. Moja Hanka to 5dniowy blaszek od razu po punkcji, ale teraz mój kolega wprowadził w swojej klinice ze wszystkie mrożą. Zero świeżych transferów i mówi ze skuteczność mega mu wzrosła. Ale mrozi w 5dobie. Do 3doby duzo zarodków rozwija sie prawidłowo, dopiero 4 i 5 doba to geny plemnika i wtedy zwykle połowa odpada.
Także on mówi ze woli zamrozić dwie super blastki niż piec 3dniowych zarodków.
On mówi tak, jak zarodek żyje i ma sie ok w 5 dobie to jest na prawdę dobrym zarodkiem, a jak da sie W tej 5 dobie zamrozić i odmrozić to jest to jednostka która ewidentnie chce żyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:37
katariiinkaa, Justine lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Laski co szkoła to inna teoria. Moja Hanka to 5dniowy blaszek od razu po punkcji, ale teraz mój kolega wprowadził w swojej klinice ze wszystkie mrożą. Zero świeżych transferów i mówi ze skuteczność mega mu wzrosła. Ale mrozi w 5dobie. Do 3doby duzo zarodków rozwija sie prawidłowo, dopiero 4 i 5 doba to geny plemnika i wtedy zwykle połowa odpada.
Także on mówi ze woli zamrozić dwie super blastki niż piec 3dniowych zarodków.
On mówi tak, jak zarodek żyje i ma sie ok w 5 dobie to jest na prawdę dobrym zarodkiem, a jak da sie W tej 5 dobie zamrozić i odmrozić to jest to jednostka która ewidentnie chce żyć
ale i tak następnym razem poproszę o transfer w 3 dobie, a reszte o hodowlę do piątej doby.
Opu - bardzo ładnie!
Mag85 - a jak się czujesz? -
nevermind wrote:i tego się teraz trzymam u mnie! Byleby się tylko odmroził...
ale i tak następnym razem poproszę o transfer w 3 dobie, a reszte o hodowlę do piątej doby.
Opu - bardzo ładnie!
Mag85 - a jak się czujesz?
To moj czwarty transfer, 5 zarodek, bardzo bym chciala zeby sie udalo, ale mam tez w glowie plan B. -
Mag85 wrote:Najchetniej nigdy
poczekalabym czy zacznie mi brzuch rosnac, ale niestety ide jutro. Serio przydaloby mi sie relanium. Tak ogolnie to musze powiedziec, ze sie nie stresowalam po transferze, ale te testowanie to dla mnie masakra.
Miałam identycznie przy 3 procedurze. Wołami na betę by mnie wtedy wcześniej nie zaciagneli. Najchętniej bym przyjęła wtedy, że wsadzili fasolę d brzucha to jest w nimSzewskaPasja lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Ja w po I Ivf tez mialam uraz - zadnych mrozakow, teraz drM nam doradzil trzy zamrozic w 3 dobie w dwa podchodowac ( jeden mialam 3 dniowy podany swiezy). Nawet sie udalo te dwa w 5 dobie tez zamrozic, wiec chyba maja dobre labo.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Kilka badań w dziedzinie in vitro potwierdziło że świeże transfery są mniej skutecznie niż te z mrożonych zarodków ( czytałam to w jakimś artykule) dlaczego? Organizm po stymulacji jest po prostu "zmęczony".
Anko:-), Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Wrzucam linka o mrożeniu wszystkich zarodków, po angielsku, ale może sie przyda. http://www.eshre2016.eu/Media/Press-releases_/Santistevan.aspx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 11:11
-
Witam sie po wizycie.
6 dzien stymulacji na podglądzie 3 jajka podobnej wielkosci,troche malowe czwartek kolejna wizyta,doktorek mówi ze moze jeszcze cos dojdzie.
Powiedzcie dziewczyny czy jest jeszcze szansa ze bedzie ich choc kilka wiecej?Mam nadzieje ze chociaz na jakosc idą.Mialam nadzieje ze bedzie ich wiecej conajmniej 6.Troche zawiedziona jestem,pocieszające jest to ze wystarczy ta jedna szczesliwa komórka by powstalo zycie.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Witam sie po wizycie.
6 dzien stymulacji na podglądzie 3 jajka podobnej wielkosci,troche malowe czwartek kolejna wizyta,doktorek mówi ze moze jeszcze cos dojdzie.
Powiedzcie dziewczyny czy jest jeszcze szansa ze bedzie ich choc kilka wiecej?Mam nadzieje ze chociaz na jakosc idą.Mialam nadzieje ze bedzie ich wiecej conajmniej 6.Troche zawiedziona jestem,pocieszające jest to ze wystarczy ta jedna szczesliwa komórka by powstalo zycie.Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Witam sie po wizycie.
Powiedzcie dziewczyny czy jest jeszcze szansa ze bedzie ich choc kilka wiecej?Mam nadzieje ze chociaz na jakosc idą.Mialam nadzieje ze bedzie ich wiecej conajmniej 6.Troche zawiedziona jestem,pocieszające jest to ze wystarczy ta jedna szczesliwa komórka by powstalo zycie.
Ja na pierwszym podgladanku mialam 4. Ostatecznie pobrali 19Jagna 75 lubi tę wiadomość