IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Nie zrobilam tego specjalnie:P ale jak czytasz na telefonie to wystarczy wylaczyc obrot ekranu.
Wiem wiemŚmieję się. Jeszcze raz dziękuję
Bella93 lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nicka1234 wrote:Mi ewela pisała, ze nutridrinki i dieta wysokobialkowa, woda i izotoniki po punkcji a przy stymulacji lekka dieta i woda
Chyba sobie nir zasxkodzilam tym mega bialkiem i izotonikami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:38
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Dzièki ze mi podpowiedzialas,myslalam ze podczas stymulacji taka dieta to zapobiegawczo przed hiperkà.Odkladam zatem izotoniki i bialko
Chyba sobie nir zasxkodzilam tym mega bialkiem i izotonikami?
No mi akurat dr kazała już od samego początku stymulacji jeść białko i pić izotonikiTakże na pewno sobie nie zaszkodziłaś skoro moja dr zaleciła mi to od 1 dnia stymulacji.
shooa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMedA wrote:No mi akurat dr kazała już od samego początku stymulacji jeść białko i pić izotoniki
Także na pewno sobie nie zaszkodziłaś skoro moja dr zaleciła mi to od 1 dnia stymulacji.
No to superja od mojego dr nic nie dostałam, żadnej rozpiski a dobrze wie, ze na dniach zaczynam stymulacje
-
nick nieaktualnynicka1234 wrote:No to super
ja od mojego dr nic nie dostałam, żadnej rozpiski a dobrze wie, ze na dniach zaczynam stymulacje
Bo dieta wysokobiałkowa jest szczególnie polecana przy mocnych stymulacjachMi przy pierwszej nic nie mówiła o tej diecie i izotonikach, dopiero przy 2 jak miałam maksymalną dawkę leków i się bała, że mi się hiperka pojawi.
-
nicka nie popadaj w paranoje, ja też nie miałam żadnej rozpiski jaką diete stosować, sama sobie włączyłam zdrową dietę, po punkcji ananasa, zero perfumowanych żeli, mydeł itp i żaden transfer się nie udał, jak jadłam wszystko i zapomniałam o ananasie, żyłam jak przed stymulacją to udał się pierwszy transfer, dr M to bardzo dobry ginekolog a nie dietetyk, nie miałaś ani jednej stymulacji, nie wiesz jak zareagujesz na leki dr tak samo, jeśli nie masz zaufania do lekarza to proponuje ci go zmienić bo z takim podejściem i podważaniem jego decyzji może być cieżko
Bella93, Asia_88, Anatolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyroletka wrote:nicka nie popadaj w paranoje, ja też nie miałam żadnej rozpiski jaką diete stosować, sama sobie włączyłam zdrową dietę, po punkcji ananasa, zero perfumowanych żeli, mydeł itp i żaden transfer się nie udał, jak jadłam wszystko i zapomniałam o ananasie, żyłam jak przed stymulacją to udał się pierwszy transfer, dr M to bardzo dobry ginekolog a nie dietetyk, nie miałaś ani jednej stymulacji, nie wiesz jak zareagujesz na leki dr tak samo, jeśli nie masz zaufania do lekarza to proponuje ci go zmienić bo z takim podejściem i podważaniem jego decyzji może być cieżko
Skad mialam wiedziec, ze to zalezy jak zareaguje na leki? Myślałam, ze daja za kazdym razem czyli ze przy pierwszym podejsciu tez -
MoNaKo wrote:jeśli nie ma ciąży czy trzeba leki odstawić żeby się pojawiła?
wczoraj rozmawiałam na ten temat z pielegniarką; zapytałam, czy mogę przedłużyc branie utrogestanu mimo negatywnego wyniku, bo dopiero za tydzień mam wizytę u lekarza i chciałabym się u niego pojawić najpóźniej w 1dc; dowiedziałam się, ze mogę sprobować, ale uprzedzono mnie, ze miesiączka I tak się może pojawić; ja mam super francowate pcos i cycle nawet 60-dniowe, więc prawie na pewno wiem, ze u mnie się nie pojawi
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
eni33 wrote:Rozumiem ze wtedy tez sie nie udalo z ta 8A? 4 dniowe a jak to bylo liczone od punkcji bo ja np mialam w piatek punkcje w poniedzialek transwer czyli 3 dniowe?
u mnie się nie udało, ale 8A to bardzo ładny trzydniowy zarodek! idź na test 11 dnia po transferze, powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 15:06
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:u mnie się nie udało, ale 8A to bardzo ładny trzydniowy zarodek! idź na test 11 dnia po transferze, powodzenia!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGallina wrote:wczoraj rozmawiałam na ten temat z pielegniarką; zapytałam, czy mogę przedłużyc branie utrogestanu mimo negatywnego wyniku, bo dopiero za tydzień mam wizytę u lekarza i chciałabym się u niego pojawić najpóźniej w 1dc; dowiedziałam się, ze mogę sprobować, ale uprzedzono mnie, ze miesiączka I tak się może pojawić; ja mam super francowate pcos i cycle nawet 60-dniowe, więc prawie na pewno wiem, ze u mnie się nie pojawi
Ojej takie masz dlugie cykle przez PCOS? -
Nicka właśnie o to mi chodzi, nie musisz tego wiedzieć bo i skąd ale musisz zaufać lekarzowi, skoro o tym nie wspomniał to znaczy że nie widzi potrzeby, będziesz na wizycie to wspomnij oczywiście niech się dr wypowie, biedna jak będziesz się tak stresować wszystkim do bety to zafundujesz kropkowi/kropkom niezły rollercoaster, wdech i wydech, najgorsze co może być to panikować bo ktoś ma inne zalecenia, inne objawy itp bo każda z nas jest inna, każdy lekarz ma swoje schematy i doświadczenie i wie co zalecić, nie zawsze udaje się od razu ale jedno jest pewne dr M na pewno nie chce zrobić ci na złość bo on też chce żeby się udało
-
Gallina ja @ najdłużej nie miałam 8,5 miesiąca i wywołana została luteina, teraz po porodzie dwa razy przyszła @ sama z czego sie ucieszyłam a dziś już mam 96dc ale jakoś do dr M się wybrać nie mogę zawsze mi coś we wterki i środy wypada