IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa wrote:W Piasecznie? Hmmm mogę prosić więcej szczegółów?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:41
Konwalia lubi tę wiadomość
-
actwiti wrote:Szpital sw.anny w piasecznie. Trzeba tam podjechac podejsc do pokoju lekarzy i tam cie zapisza na wolny termin. Mila atmosfera i wszystko profesjonalnieDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnylipa wrote:widzisz, ze jest to stan posredni. Na granicy czystosci. Kiedy robilas to badanie? W moich obu klinikach musialam miec wynik ZANIM zaczeli mnie stymulowac.
Jak juz sie stymulowalam to pytali sie mnie czy robilam biocenoze. Ogólnie robilam ale w lipcu a ze to badanie sie dowiedziałam ma 2 miesiące ważności to kazali mi zrobic nowe -
Hey to ja jeszcze opisze jak u mnie po transferze. Byłam tam na 12 zeszło 15 min potem w auto i wytrzepalo mnie nieźle bo miałam ok 50 km do domu,po powrocie galeria do wieczora bo myślałam że zwariuje a na drugi dzień do pracy. Żyłam zupełnie normalnie,tylko jadlam świeżego ananasa bo ponoć dobry na zagniezdzenie,po 7 dniach test pozytywny,na drugi dzień beta,a teraz Maluszek szaleje w brzuszku:-)
lipa, nicka1234, Antonelka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nicka1234 wrote:Jak juz sie stymulowalam to pytali sie mnie czy robilam biocenoze. Ogólnie robilam ale w lipcu a ze to badanie sie dowiedziałam ma 2 miesiące ważności to kazali mi zrobic nowe
Jak to 2 miesiace waxne? Z tego, co sie orientuje to 6 miesiecy. Niech mnie ktos poprawi -
Fruzia85 wrote:Hey to ja jeszcze opisze jak u mnie po transferze. Byłam tam na 12 zeszło 15 min potem w auto i wytrzepalo mnie nieźle bo miałam ok 50 km do domu,po powrocie galeria do wieczora bo myślałam że zwariuje a na drugi dzień do pracy. Żyłam zupełnie normalnie,tylko jadlam świeżego ananasa bo ponoć dobry na zagniezdzenie,po 7 dniach test pozytywny,na drugi dzień beta,a teraz Maluszek szaleje w brzuszku:-)
Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lipa wrote:Jak to 2 miesiace wazne? Z tego, co sie orientuje to 6 miesiecy. Niech mnie ktos poprawi
lipa lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz też mówił że mają być fizjologiczne warunki,czyli poza alkoholem,narkotykami itd:-) wszystko dozwolone,zamknęłam oczy i przetrwalam ale to trudny czas. A tak szczerze to więcej robiłam niż zawsze bo zabijalam myśli pracą. Teraz jestem w połowie ciazy cały czas pracuje i żyje normalnie,narazie wszystko dobrze:-)
Mag85, nicka1234, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Nicka w jakiej ty klinice jestes? Bo albo oni sa jacys nieogarnieci albo celowo cie wpuszczaja w maliny.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnylipa wrote:Nicka w jakiej ty klinice jestes? Bo albo oni sa jacys nieogarnieci albo celowo cie wpuszczaja w maliny.
Tak jak pisze Tyszanka w Gyncentrum. Juz nic z tego nie rozumiem. Zapytam lekarza o co chodzi no jedni mowia tak a inni inaczej -
ja też jestem z GC i ważność takich badań to 6 miesięcy, jak czytam komentarze nicki to mam wrażenie że jest w innej klinice, miałam tam dwie procedury, 4 transfery i nigdy nie miałam takich przeboji, nie wiem czy dlatego że potrafiłam dobrze odmierzyć dawki leków czy dlatego że mąż był zaangażowany tak jak i ja i chodził się badac wtedy kiedy był na to czas, ale ja złego słowa powiedzieć nie mogę
poza tym nawet gdyby czysto nie było to punkcja chba i tak i tak musi być, niech teraz mnie ktoś poprawi jeśli źle piszę
lipa, Asia_88, lady_pink lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szczególnie te które miały juz kontakt z badaniami immuno... ponowię pytanie- czy któraś z Was może cos napisać na temat moich wyników? Właściwie wszystko co zlecił doktor jest źle ;(
Przepraszam że znów wrzuciłam te wyniki ale miałam podejść teraz do transferu ale chciałam się Was poradzi ( lekarza jutro) bo podejście teraz nie ma chyba sensu...?
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma 321,0 pg/ml 290,0 — 1050,0
Czynnik martwicy nowotworu 912,0 pg/ml 320,0 — 1380,0
Interleukina 10 2568,0 pg/ml 1530,0 — 3830,0
Interleukina 4 27,0 pg/ml 20,0 — 120,0
Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
Interleukina 2 ↑ 70,0 pg/ml 20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 11,9 ratio 47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL4 ↑ 33,8 ratio 3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,1 ratio 1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il10 0,4 ratio 0,2 — 0,5
Aktywność komórek NK (%)
Aktywność komórek NK po 2 godz. (50:1) ↑ 37,7 % 13,7 — 33,5
P-ciała p/Helicobacter pylori IgG 0,78 TV < 0,75 - ujemny 0,75 - 1,00 - wątpliwy > 1,00 - dodatni
P.ciała przeciwjądrowe (ANA) dodatni: 1:160 (++) plamisty <1:160: ujemny >1:160: dodatniWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:50
-
jak podchodziłam do drugiej procedury to pielęgniarka zerknęła w komputer żeby sprawdzić czy mamy jeszcze ważne badania i jeszcze nam obliczała do kiedy możemy zacząć procedurę żeby ich nie powtarzać
-
nick nieaktualnyroletka wrote:ja też jestem z GC i ważność takich badań to 6 miesięcy, jak czytam komentarze nicki to mam wrażenie że jest w innej klinice, miałam tam dwie procedury, 4 transfery i nigdy nie miałam takich przeboji, nie wiem czy dlatego że potrafiłam dobrze odmierzyć dawki leków czy dlatego że mąż był zaangażowany tak jak i ja i chodził się badac wtedy kiedy był na to czas, ale ja złego słowa powiedzieć nie mogę
poza tym nawet gdyby czysto nie było to punkcja chba i tak i tak musi być, niech teraz mnie ktoś poprawi jeśli źle piszę
A tez Ci zmieniali lekarzy jak chodziłas na wizyty w trakcie stymulacji?