X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Ewela dokładnie tak, cieszyłam się ze lekarz to tak przystępnie mi opowiedział, że dało się to zrozumieć ;) inna sprawa ze skończyłam Akademie Medyczna (ale nie kierunek lekarski) wiec mam małe zaplecze w tym obszarze i może łatwo mi było się z nim porozumieć.

Monako trzymam kciuki;) kiedy masz konsultacje z lekarzem?

Cala jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie w kwestii wyników. Miałam pytać czym sie zajmujesz bo po takim wyjaśnieniu mogłam przypuszczać że medycyna nie jest Ci obca :) ale uprzedziłaś mnie już odpowiedzią.
    Teraz jestem troszkę zalatana ale jak będę miała chwilę to przysiąde i z ciekawości poczytam nieco więcej o tych badaniach i leczeniu...

Dziś mam wizytę u ginekologa i pokażę mu te wyniki. Ciekawe czy powie że podchodzimy w tym cyklu...nie wiem co mi zaproponuje...

Do immunologa dzwonię dziś po 14 ale nie wiem czy uda mi się umówić na przyszły tydzień bo to będzie krótki tydzień :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Monako ja interkuline 2 mam 297 interferon 451 a interkuline 10 1947 aktywność nk 35%. Mam w czwartek pierwsze szczepienie. Twoje wyniki przy moich są super:)

Dziękuję natty za odpowiedź. Wolałabym uniknąć szczepień ale wiadomo jak trzeba będzie to wszystko zniosę.
    Troszkę nastawiłam się już na transfer w tym cyklu ale chyba rozsądnie bedzie go przełożyć...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziś mam wizytę u ginekologa i pokażę mu te wyniki. Ciekawe czy powie że podchodzimy w tym cyklu...nie wiem co mi zaproponuje...

Do immunologa dzwonię dziś po 14 ale nie wiem czy uda mi się umówić na przyszły tydzień bo to będzie krótki tydzień :(

Monako myślę, że bez problemu się umówisz ;-) Ja byłam w środę teoretycznie umówiona na 15, ale byliśmy chwilę po 14 i nas przyjął, bo nikogo nie miał i w sumie czekał za nami ;-)
    Mi przepisał, tak jak któraś z dziewczyn już pisała, leki immunosupresyjne stosowane przy przeszczepach na 14 dni, dziś 2 dzień zażywania. Z tego powodu muszę przeciągnąć antykoncepcję o tydzień, bo mogę startować ze stymulacją dzień po skończeniu tych leków immuno. Byłam pozytywnie zaskoczona, bo leki zapisał mi na ryczałt więc za 4 różne medykamenty zapłaciłam tylko 14 zł ;-)
    Ja mam ANA plamiste (+) 1:160 to mówił, że to nie jest jakiś wielki problem a są one prawdopodobnie wynikiem występowania u mnie sporych przeciwciał tarczycowych ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako:
    Aha, masz wątpliwy wynik tej bakterii jelitowej to pewnie będzie kazał ci powtórzyć badanie - u mnie było ok, ale coś wspominał, że jakby wyszło to mąż też musiałby zbadać tę helicobakterię a ja zaczęłabym leczenie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Shooa, jak beta?

Dziś mój 3dc nowego cyklu. Jutro zaczynam antyki przed III IVF.

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam o pomoc...
    8 dpt 5dniowych blastek i beta mi wyszla 8,47
    jest szansa czy to biochemiczna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zbadać przyrost to będzie wiadomo :)

Marta_NE, lipa lubią tę wiadomość

• SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziś mój 3dc nowego cyklu. Jutro zaczynam antyki przed III IVF.
    przykro mi, ale może do trzech razy sztuka...

shooa lubi tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje,
    myślę, że mój przykład da Wam siłe do walki. W kwietniu przyszłego roku skończę 40 lat, zatem nie zdąże urodzić przed 40 tka:) Staram się od 5 lat, z czego ostatnie 2 lata tak intensywnie. Miałam do siebie żal, że późno się za to zabrałam, ale tak wyszło.
    Wczoraj dopiero uwierzyłam w to, że będę mamą. Mój mąż powiesił sobie zdjęcie z usg na lodówce i co chwila mówi, że to niemożliwe, że coś co ma parę mm ma serce:))a bije jak szalone. Wszystkim Wam tego życzę.
    Dziewczyny mam do sprzedania menopur został mi jeden z datą ważności 08.2018 r.
    Może któraś chce na szczęście? Nawet obniżę cenę:)

Gratulacje! :)
    Spokojnej i nudnej ciąży

Wysłałam Ci zaproszenie na pw. Jeśli ten menopur nadal aktualny to przyjmij proszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy lekarz, inny protokół, inne zalecenia do transferów, zapłodnienie wszystkich komórek + mrożonych oocytów, dalsze konsultacje z immunologiem ( i może szczepienia).. no jest szansa, że w końcu się uda ;)

SzewskaPasja, Asiula86, lipa, Konwalia, Antonelka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    przykro mi, ale może do trzech razy sztuka...

No u Ciebie zdaje się tak było ;)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa super że się nie poddajesz i walczysz dalej, a wiesz że jest o co. Trzymam zaciśnięte co się da. Powodzenia.

shooa lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    No u Ciebie zdaje się tak było ;)
    dokładnie, u mnie tak bylo, trzecia procedura i trzeci transfer. Również inny lekarz, inny protokol, inne zalecenia i zapładniane wszystkie komorki, więc mam nadzieję, że zakończenie będziesz miała również takie samo ;). Ja w sumie jeszcze przed pierwszym usg, więc chyba nie powinnam się jeszcze tak przechwalać. Nieustająco trzymam za Ciebie kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 13:19

wombi, shooa, nika03, Konwalia lubią tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:
    Dziewczyny blagam o pomoc...
    8 dpt 5dniowych blastek i beta mi wyszla 8,47
    jest szansa czy to biochemiczna?
    Trochę niska beta,ale zawsze jest szansa, były już tu takie przypadki że się dobrze skończyło. Musisz powtórzyć za dwa dni, staraj się nie stresować,chociaż wiem ze to mało możliwe. Trzymam kciuki żeby urosło.

7pqmag4.png
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Trochę niska beta,ale zawsze jest szansa, były już tu takie przypadki że się dobrze skończyło. Musisz powtórzyć za dwa dni, staraj się nie stresować,chociaż wiem ze to mało możliwe. Trzymam kciuki żeby urosło.

Dziekuje:} mam nadzieje ze bede tym przypadkiem:-) choc juz mam za soba 1 ciaze biochemiczna:{

• actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz w domu po punkcji, pobrali 21 komorek, transfer 2.11.2016. Do domu dostalam lutinus, estrofem. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:41

Mag85, ana167, nicka1234, Asia_88, Justine, nika03, MoNaKo, ukulele, Beata.D, Joanna85, Antonelka, słodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    actwiti wrote:
    Hej, ja juz w domu po punkcji, pobrali 21 komorek, transfer 2.11.2016. Do domu dostalam lutinus, esyrofem. ;)

21 komórek - super wynik ;-) A co lekarz powiedział na ten progesteron?

• actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zadowolony na maksa. Wiec tez jestem dobrej myśli. Bo ogólnie to wyszlo ze mam progesteron 0,7, a nie taki wielki jak pisalam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:43

MedA, MoNaKo lubią tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    actwiti wrote:
    Hej, ja juz w domu po punkcji, pobrali 21 komorek, transfer 2.11.2016. Do domu dostalam lutinus, esyrofem. ;)
    Piękny wynik. Będziesz mrozic nadliczbowe komórki czy zapladniasz wszystkie?

7pqmag4.png
  • actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Piękny wynik. Będziesz mrozic nadliczbowe komórki czy zapladniasz wszystkie?
    Chyba nie moge wszystkich zaplodnic, tylko 6 zgodnie z ustawą:( co sie uda to zamroze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 15:04

‹‹ 4027 4028 4029 4030 4031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ